icon

Špecifická celulárna odpoveď voči partnerovým antigénom stredne ťažkého stupňa

1. aug 2023

Ahojte, viete mi vysvetliť, čo to vlastne znamená?

martaatram
1. aug 2023

Vytváraš protilatky voči spermiam …zabijas

jezatka
1. aug 2023

Ja mám to iste ale ťažkého stupňa.

olivia_c
1. aug 2023

Ja mam tiez to iste, ale tazky stupen. Nedari sa nM roky dieta, ak uz aj ano - tak je z toho biochemicke tehotenstvo.

@jezatka riesite nejako tuto diagnozu?

jezatka
1. aug 2023

@olivia_c tiez sa nám roky nedarilo. Sli sme do IVF s tým že som mala nasadenú liečbu už pocas stimulácie (prednison + intralipidy) vyšiel nám hneď prvý vklad, aktuálne som 24tt. 😊

martaatram
1. aug 2023

Ja som to mala tiez v nitre mi vyslo toto iste … po 2 rokovh som bola v presove na tomto istom a vyslo mi v norme 🤷‍♀️ v prvom centre ivf som na to brala intralipidy ..beru sa na to aj kortikoidy ..medrol… nic sa nedialo …v druhom centre som sla bez z genetikou embryia a momentalne som 15 tt🍀🙏🏻

martaatram
1. aug 2023

Ak to chcete riesit bez ivf co najviac chraneneho sexu a pocas polodnych dni ak vies kedy mas (ja som si napriklad myslela ze mam vzdy v strede cyklu ..chodila som k dr a mavala som 5 dni po menzese …) vtedy treba bez kondomu…cim viac bez tym viacej telo vytvara protilatky

olivia_c
1. aug 2023

@jezatka
@martaatram gratulujem vam! 🙂 my mame este 1 embryo, ale necitim sa na kortikosteroidy.. tak to skusime bez nich asi... predsa len sa opytam to ste brali len v cykle ked ste isli na vklad nejaky cas alebo dlhodobo? A zaujimave je, ze niekomu to vyjde aj bez liecby.. taka cudna diagnoza 🙂 ja uz sa niekedy vzdavam myslienky na dieta po tych rokoch... a do dalsieho umeleho nechcem ist

jezatka
1. aug 2023

@olivia_c Dakujem😊 ťažko povedat či sa nám IVF podarilo vďaka liečbe keďže sme ivf bez neskúšali.. je to asi skôr o náhode…no sú hnus tie lieky.. ale neľutujem, musela som ich užívať do 15tt. Chodila som na testy a na základe toho mi určovala do kedy ich budem brat a znižovala davku. Nevedela som sa dockat kedy ich vysadím 😄

martaatram
1. aug 2023

@olivia_c dakujeme 🙏🏻🍀nevzdavaj …nam sa po 9 rokoch podarilo .. ani ja som sa necitila na kortikoidy .. intralipidy som brala tyzden ored vkladom tyzden po vklade a potom ak ostanes tehu tak sa berie myslim este asi 2x .. intralipidy je nic oproti kortikoidom …ano ja som mala tiez niekedy pocit ze je to len biznis zaplatit 400 e v nitre kazdej druhej vynde toto iste ze vytvara protilatky ..🤷‍♀️ a ostatne vysetrenia mas porobene ? Hematku …genetiku ..
ja si myslim ze u nas zohrala rolu aj ta genetika neviem aj ked oredtym sme mali 10 vkladov v inom centre bez genetiky (neverim zeby boli vsetky chybne) je to urcite aj o stasti ..len v tomto inom centre som sla s letrozolom v native kde som toto preddrym nemala ani to neskusili a vyslo to klop klop na prvy vklad 🍀🙏🏻(a verim ze aj posledny )

januli89
3. jan 2024

@olivia_c ahoj práve čítam diskusiu. A to ako tomu už neveríš (momentálne som aj ja v takom nejakom rozpoložení) ale vidím že sa vám zadarilo? Môžem sa spýtať ako sa podarilo či si mala.tu liečbu nakoniec? Ja mám tiež tieto protilátky ťažkého stupňa...

olivia_c
4. jan 2024

@januli89 ahoj, my sme isli do posledneho vkladu bez liecby a ten nevysiel ( s tym som vnutorne pocitala...) a o mesiac to vyslo prirodzene, asi by som povedala, ze som prilis dlho tuzila pocat prirodzene a vzdala som sa myslienky, ze mame nejake diagnozy, vela som cvicila, plavala a bola spokojna 😊

januli89
4. jan 2024

@olivia_c Tej myšlienky som sa vzdala už dávno. No mne to nepomáha. Tak gratulujem a je to super ❤️ kiež by nám vyšlo aspoň niečo. Tento rok sa idem na to vrhnúť, riešiť to. Doteraz nebolo času. 🤷

12simi
22. aug 2025
@jezatka

Ja mám to iste ale ťažkého stupňa.

@jezatka dobry den ja mam tiez tazkeho stupna
Chcem sa soytat mali ste nejaku liecbu ? Podarilo sa to zvratit

martaatram
22. aug 2025

Ahojte dievcata ako ste dopadli???🙏🏻🙏🏻🙏🏻

jezatka
25. aug 2025
@12simi

@jezatka dobry den ja mam tiez tazkeho stupna
Chcem sa soytat mali ste nejaku liecbu ? Podarilo sa to zvratit

@12simi Ahoj, áno mala som liečbu, brala som prednison + chodila na infúzie, užívala vyššie dávky vitamínu E a chránený styk v mesiaci kedy bol vklad. Podaril sa hneď prvý vklad. Teraz po 2 rokoch po pôrode som bola na testy a už nemám tuto diagnózu.