icon

Spermiogram - aká čerstvá má byť vzorka?

adame_
30. júl 2018

Ahojte, dnes sme boli u 4.tého urológa. Aby sme dostali ďalší názor či fakt jediná šanca aby sa z nás stali rodičia je CAR. Môj ma diagnózu oligozoospermia N46, všetko ok, ale kvantita 1mil/ml. 3 páni doktori nás okamžite odporúčili na ivf, ( na iui škoda €, nakoľko po prečistení spermií by nemusela zostať ani 1..) všetci 3 kázali doniesť "vzorku" do 1-1,5 hod aby mali objektívne výsledky.. Dnes prídeme k 4.tému Dr. A ten nás otočil vo dverách na čo mu nesieme hodinovú vzorku, on potrebuje čerstvú do 5 min.. Tak ako to je? Zobral nakoniec aj túto vzorku že ju pošle na rozbor, plus zobral krv /moč -na všetky možné vyšetrenia.dokonca nás vyzval či sa chceme pozrieť čo sme mu doniesli- po hodine namiesto 300-500 spermií boli živé 2... Vyhrešil nás, že CAR je posledné štádium, máme hladať prečo a kde je chyba keď sa nam nedari cez 2roky. Obaja máme 30. . Asi mi aj nádej dodal že šanca je.. Ako ste postúpili vyšetrenie spermio.. Vy? Dnes ráno pred vyšetrením som volala do reprogen brno,aby mi dali info ako postupovať.. Je tu niekto kto začina tiež riešiť reprogen. V brne aktuálne?

takaaa
30. júl 2018

My sme tiez vzorku stale doniesli z domu na vysetrenie k urologovi alebo do centra. Nemali s tym problem.

verkverk
30. júl 2018

ahoj,manzel ma tu istu diagnozu,hned nas posielaju na umele...no ako odmietam,ja chcem urcite najskor skusit inseminaciu,len kto to len tak urobi,v tych asist.centrach ze nie,ze hned umele,ze no sorry...

adamera
31. júl 2018

@verkverk ako dlho sa snažíte? My vyše 2 rokov. Tiež sme chceli iui, len nas urologovia odbijaju že zbytočne vyhodené peniaze. V reprogen. mi povedali že nám spravia vlastné vyšetrenia a uvidíme..