icon

Sú konzultácie a spermiogram v Gyncare Nitra efektívne?

3. apr 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať. S partnerom by sme chceli navštíviť CAR, vybrali sme Gyncare v Nitre. Ste spokojné? Chceli by sme ísť na nejakú úvodnú konzultáciu, a primárne by sme chceli vyšetrenie spermiogramu. Je možné sa objednať aj takto 2v1, že rovno konzultácia, a vyšetrenie spermiogramu? Zároveň ma zaujíma, že čo ste všetko riešili na konzultácií? Úprimne, ani neviem, čo by som od nej mala čakať, snažíme sa len pol roka, ale máme po 30tke obaja, všetci ma posielajú riešiť to (aj chceme), jediný môj gyn mi tvrdí, že veď to je len pol roka, chce poslať partnera na spermiogram, a postupne.. išli by ste hneď do CAR, alebo by ste objednali samostatne vyšetrenie spermiogramu a uvidíte, aké budú výsledky? Bojím sa, že ma to viac len zdepce. Ja mám urobený zatiaľ hormonálny profil. Ďakujem

bolarazjedna
3. apr 2025

Určite sa to dá zosúladiť, oni sú tam veľmi milí a ochotní na recepcii. Ja by som ti odporučila tak, že idete spolu na odbery (ty krvi - myslím, že to treba 2-3.den cyklu, on spermiogramu) a potom pôjdete druhýkrát na prvú konzultáciu, keď už máte výsledky - bez výsledkov totiž vám veľa aj tak nevedia povedať.

bolarazjedna
3. apr 2025

A za úvodnú konzultáciu nič nedáte, však to neznamená, že hneď musíte niečo podstúpiť.. Ja som tam bola ako 31 ročná, manžel mal vtedy 38, a pani doktorka, že však som mlada, nič nás tak nesúri, tak v prvom kole odporučila iba vitamíny pre manžela a ze kontrola o 3 mesiace a potom keď nič, tak IVF. Takže nebudú ta do ničoho tlačiť a vy si kľudne môžte povedať, že ešte budete skúšať spontánne ďalší polrok, rok, koľko len chcete.

autor
4. apr 2025

@bolarazjedna ďakujem za odpoveď 🙂 a koľko vás vyšla táto úvodná konzultácia, príp. aj spermiogram a vyšetrenie pre ženu?

bolarazjedna
4. apr 2025

Bolo to v r. 2021, spermiogram 15eur, ostatné (sono, odbery krvi) zadarmo v rámci vstupnej konzultácie.

autor
4. apr 2025

@bolarazjedna tak to som nečakala 🙈 super, ďakujem krásne, určite za to nič nedáme, pôjdem do riešiť 😊

simca115
4. apr 2025

no čo sa týka cien sú o dosť vyššie ako pani hore písala na ich stránke nájdete viac . Minulý rok sa mi vidí že sme za spermiogram platili 60€ plus odber krvi na pohlavne choroby u muža 20-30€ hovorím radšej si to pozri na stránke . Držím päste 🙂

sowhat
4. apr 2025

je to dobry start - urobia zakladne vysetrenia tebe, muzovi a viete na zaciatok, ci mate nejaky problem alebo nie. Mozno povedia ze ste OK a mozete skusat dalej, mozno mate nejake zapaly a bude stacit preliecenie antibiotikami, pripadne vitaminy na podporenie kvality spermii... ako tu uz odznelo, do nicoho netlacia, ked nezistia ziadny zasadny problem, mozete sa rozhodnut skusat dalsieho pol roka prirodzene, kym to budete riesit umelym oplodnenim

aglaonema
4. apr 2025

Za úvodnú konzultáciu u nich nič neplatíte a budete mať základné vyšetrenia. Akurát ten spermiogam sa platí. Ale aj to sú rozne sumy, základný je tuším 20 eur, potom je taký lepší o niečo drahší alebo ešte halosperm, ale to už je 160€. Ten skôr robia, keď sa dlhšie nedarí u nich ani cez vklady, aby sa zistila fragmentacia dna pri spermiach. Určite odporúčam aspoň tú úvodnú pre pokoj duše. 🙂 Možno budete radi, že ste tam šli, lebo sa odhalí problém a "nestracali ste čas" snažením sa doma a možno vám povedia, že teda vitamíny a snažiť sa, prípadne kedy presne a lebo iui odporučia....