Trošku menej kvalitné vajíčka po odbere

bibi94
16. feb 2024

Ahojte, včera som absolvovala odber vajíčok po stimulácii( dlhy protokol).
Mám 29 rokov takže zbytočne sa nestimulovalo obrovskými dávkami. Aj keď stimulácia trvala celkom dlho 26 dní. Odobratých bolo 10 vajíčok, čo je podľa doktora veľmi dobré. Robila sa MACS metóda na spermiách a následne ICSI.
Dnes som ráno volala embryoligičke a teda oznámila nám že z 10 sa podarilo oplodniť 8. Čo je ževraj dobrý výsledok ale dodala že vajíčka sú trošku menej kvalitné. Mne to teraz strašne vŕta hlavou a síce snažím sa nemyslieť na to ale viete ako to je... Nedá sa na to nemyslieť.
Mňa by zaujímalo či ste bola niektorá v podobnej situácii a ako to dopadlo resp. hľadám odpoveď či sa mám obávať alebo máte aj pozitívne výsledky kde aj napriek takejto info dopadla kultivácia aj transfer dobre.
Ďakujem za odpovede.

guinevre
16. feb 2024

@bibi94 Opytaj sa embryologa co znamena, ze embryo je menej kvalitne. My sme si dali embryo aj na genetiku, aj ked sa za to trosku viac plati, tak nam odporucali kvoli opakovanym potratom.

veselo_neveselo
17. feb 2024

To je na debatu s tvojim dr, ake mas mat ocakavania.
Mne prizvukuje, ze nam staci jedno, ktore sa bude spravne vyvijat 🙂 - ale ja mam podstatne viac rokov.

Ja som vedela po 24 hodinach od odberu ze sme skoncili, ked sa ziadne neoplodnilo. Takze, pokial nemas ZLE spravy, stale je to OK, stale si na spravnej ceste. Ak sa ti da, skus sa netrapit teraz tym, co by keby - uz na to nemas vplyv.

adabise683
17. feb 2024

@bibi94 mne sa stalo take ze najskor to vyzeralo ze sa dobre vyvijaju len 4 embrya a nakoniec sa prebrali aj dalsie a bolo ich 14 ..z tych nakoniec iba 10 bo 4 po par dnoch posli ... takze este uvidis ze ako to dopadne a ake embryjka budu po 5-6 dnoch

cakanka22
17. feb 2024

@bibi94 presne ako keby som o sebe písala. Dlhý protokol, stimulácia vyše mesiaca, ale ja som mala max. dávky, lebo neucinkovali, macs + isci a z 10 embryí len 2 ostali 🙃

veklipo
17. feb 2024

Môj prípad - 35r, dlhá stimulácia: 16 sa odobralo, kvalitných bolo 8, oplodnili sa 4, dlhu kultiváciu prežili 2, vkladali sme obe a mame syna.
Takže stačí nakoniec aj 1, ale to správne.
Držím palce!

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre