icon

Ultrazvuk v CAR

Včera o 23:43

Ahojte, rada by som vedela od inych zien ako prebieha ultrazvuk pocas vysetreni v CAR. Moj obvodny gynekolog mi ukazuje ultrazvuk na monitore a popisuje na co sa pozerame (napr. folikuly). V CAR som mala kontrolu po liekoch na vyvolanie ovulavie a doktor nasiel velku cystu, ktora by sa mala vstrebat cez menstruaciu a zaroven liek nezabral a nevyrastli mi folikuly. Ultrazvuk som nevidela, aj ked som naznacila, ze by som chcela. O par dni som navstivila obvodneho doktora, lebo ta cysta mi robila starosti a on ziadnu cystu nevidel a videl dominantny folikul, liek podla neho zabral (bez lieku vraj nemam ovulaciu), ukazal mi folikul na monitore a odmeral ho.
Mate moznost vidiet ultrazvuk na monitore pocas vysetrenia mimo tehotenstva ak chcete?

anonym_c9cc1d
Včera o 23:50

@anonym_autor jasne vzdy mi dr komentuje a aj vidim na obrazovke nad sebou

anonym_d55171
Dnes o 04:02

Vždy mi ultrazvuk ukázali a popisali na čo sa pozerame

anonym_5651c0
Dnes o 07:51

Aj mne lekár ukáže na čo sa pozeráme aj pred tehotenstvom aj v tehotenstve. Pred tehotenstvom sme navštevovali car, prvú konzultáciu mi lekár ukázal ako vyzerajú moje vaječníky (pcos veľa malých folikulov, ktoré nerástli). Predpísal mi letrozol a v ďalšom cykle som išla na sono znova ale nepamätám sa či mi ukazal a popísal sono, myslím že nie, že mi pvoedal len veľkosť folikulu ktorý narástol, ďalšie sono o pár dni tiež mi neukázal len povedal že ovulacia ešte nebola ale bude. V 8tt mi ukazal na sone bijúce srdiečko. Takze zo 4x sono ukazal 2x

autor
Dnes o 12:13

Dakujem za odpovede, tak zatial to vyzera, ze naozaj sa standardne ukazuje ultrazvuk. Predosli doktori v CAR mi tiez ukazovali co vidia, tento sa zatvaril zhrozene akoze co od neho chcem, preto som rada ze viem takto zistit ako to funguje a budem rada ak sa este vyjadria nejake zeny.

krispp
Dnes o 16:08

@anonym_autor ahoj, asi záleží na lekárovi a CAR. U svojej gynekologicky mi vždy všetko ukáže vysvetli. V CAR u mojej lekárky vždy vidím na ultrazvuk a vysvetluje mi všetko + mi to okomentuje povie čísla. Bohužiaľ, keď tam nie je ona a idem k inej tak mi nič nehovoria a na čokoľvek sa opýtam tak to z nich lezie ako z chlpatej deky. A tiež ma to potom dosť serie lebo neviem, čo ďalej a som nervózna. Dokonca si myslím že mi týmto ublížili pred jediným ket ktoré sme mali. Lebo mi nepovedali koľko má sliznica ani nič nekomentovali. Len že dovi môžete ísť domov. Neprišlo mi to ako citlivý a empaticky prístup. Keď som sa opýtala či radsej nepockat či je všetko správne tak mi lekárka odsekla s úsmevom silenym že keby nie je všetko v poriadku neplánujú predsa ket.

autor
Dnes o 17:01
@krispp

@anonym_autor ahoj, asi záleží na lekárovi a CAR. U svojej gynekologicky mi vždy všetko ukáže vysvetli. V CAR u mojej lekárky vždy vidím na ultrazvuk a vysvetluje mi všetko + mi to okomentuje povie čísla. Bohužiaľ, keď tam nie je ona a idem k inej tak mi nič nehovoria a na čokoľvek sa opýtam tak to z nich lezie ako z chlpatej deky. A tiež ma to potom dosť serie lebo neviem, čo ďalej a som nervózna. Dokonca si myslím že mi týmto ublížili pred jediným ket ktoré sme mali. Lebo mi nepovedali koľko má sliznica ani nič nekomentovali. Len že dovi môžete ísť domov. Neprišlo mi to ako citlivý a empaticky prístup. Keď som sa opýtala či radsej nepockat či je všetko správne tak mi lekárka odsekla s úsmevom silenym že keby nie je všetko v poriadku neplánujú predsa ket.

@krispp KET ma mrzi. Tiez neviem od sucasneho doktora vydolovat informacie a nemam energiu sa tam nejako dotahovat, aj bez neempatickych doktorov je to tazke.

krispp
Dnes o 17:07
@anonym_autor

@krispp KET ma mrzi. Tiez neviem od sucasneho doktora vydolovat informacie a nemam energiu sa tam nejako dotahovat, aj bez neempatickych doktorov je to tazke.

@anonym_autor mňa tam drží len ta moja lekárka a milé sestričky. Už sa snažím nestresovať a objednávať sa vždy k mojej lekárke ak to ide. A musím povedať že mám vďaka nej pocit že máme nádej. Úprimne sa mi nechce meniť car. Musíš sa naučiť trvať na svojom ak ťa to veľmi štve ale o zmen car. Ta psychicka pohoda je hrozne dôležitá 🙂