Vlastné alebo darované vajíčka po znížení AMH?
Ahojte baby. Prisla som si po vase skusenosti. Mam 36 rokov, AMH som mala rok dozadu 0,95 (pred stimulaciou na 2 IVF). Z prveho IVF (cca 33 r.) Som mala 7 vajicok, 5 embryi, z druheho (35 r.) 5 vajicok, 2 embryjka. Akurat som po KET- vyzera, ze neuspesnom, zostava mi posledne embryjko. A moja otazka znie,ak mi nevyjde ani dalsi vklad ist do posledneho cyklu IVF s vlastnymi vajickami alebo sa na to uz vykaslat a ist do darovanych? Ake ste mali vy pribehy? Je sanca, ze nejakymi doplnkami vyzivy budem mat pri tretom viac vajicok? Je mi jasne, ze vekom ovarialna rezerva aj kvalita klesa (ale pravdupovediac som sa v minulosti pred IVF nesnazila doplkami vyboostit foliky). Uvazujem ci ist este raz so svojimi a ak nic tak 4te kolo s darovanymi alebo uz 3 kolo s darovanymi. Pri prvom IVF som mala kratky protokol gonal 300 jednotiek, pri druhom mix gonal+ mariofert (dokopy tiez 300 jednotiek) . Ake su vase skusenosti ked ste na tom boli podobne? Snad mi pomozete sa rozhodnut a kazdu radu co by som pre to mohla urobit velmi vítam 🙂
Este doplnok: 1 IVF-4 vklady - 3 uspesne ale skoncili spontannym potratom v cca 6 tt vzdy. 2 IVF- zatial jeden vklad a vyzera, ze sa este ani neujal, jeden vklad mam este pred sebou
Mali ste aj ICSI A MACS?
Skúsila by som pre svoj pokoj posledné kolo s vlastnými vajíčkami, aby ťa to potom netrápilo "čo ak"...nasaď inositol, omega 3, koenzým Q10 atď., predpokladám, že vyšetrenia ako hematológia, štítna, genetika, imunológia už máš porobené...ak nie tak sa na ne opýtaj, alebo aj na hysteroskopiu, či nemáš náhodou polypy. Dúfam, že ti to víde.
@anonym_dad40e ano vsetko okrem hysteroskopie. Ale polypy by som mat nemala (teda myslim - za posledne 4 roky som bola asi 4-5 x na kyretaz ) isci sme sme mali MACS si niesom ista ale selekciu spermii snad ano kedze manzel ma zly spg
Môžeš mať polypy aj napriek tým kyretážam. Ja som mala tiež za posledný rok dva potraty a tri kyretáže a až hysteroskopia odhalila, že mám v sliznici polypy a to mohla byť aj príčina tých mojich potratov podľa dr. Kyretáž sa robí naslepo, ale hsk s kamerou, takže pri kyretážach ti vôbec nemuseli všetko odstrániť.
@no_co_uz ahoj, my sme si dávnejšie písali (diskusia smoliarky)...po prvom IVF som mala hneď prvý úspešný vklad a koniec bol v 6 TT, nasledovne 4 neúspešne (medzitým rôzne druhy vysetreni alebo liecba), počas týchto neúspechov sme pristúpili v 2 IVF na genetické vyšetrenie 4 embryí , vysledok: aneuploidné (čiže ani jeden vklad by nevyšiel, lebo nebol správny počet chromozomov). Genetika embryí mi ušetrila čas , stres, a zbytočnú liečbu na mojom tele...v máji som absolvovala tretie IVF, a stal sa zázrak, 3 embryjka sú zdravé, takže dúfam, že mi bude dopriate....Ak pôjdeš na 3 IVF daj si geneticky vyšetriť embryá...stojí to prachy, ale stojí to za to. Buď prachy minies na genetiku embryí alebo na neúspešne vklady , ale ušetris čas a vieš na čom si...držím prsty
@no_co_uz ahoj, my sme si dávnejšie písali (diskusia smoliarky)...po prvom IVF som mala hneď prvý úspešný vklad a koniec bol v 6 TT, nasledovne 4 neúspešne (medzitým rôzne druhy vysetreni alebo liecba), počas týchto neúspechov sme pristúpili v 2 IVF na genetické vyšetrenie 4 embryí , vysledok: aneuploidné (čiže ani jeden vklad by nevyšiel, lebo nebol správny počet chromozomov). Genetika embryí mi ušetrila čas , stres, a zbytočnú liečbu na mojom tele...v máji som absolvovala tretie IVF, a stal sa zázrak, 3 embryjka sú zdravé, takže dúfam, že mi bude dopriate....Ak pôjdeš na 3 IVF daj si geneticky vyšetriť embryá...stojí to prachy, ale stojí to za to. Buď prachy minies na genetiku embryí alebo na neúspešne vklady , ale ušetris čas a vieš na čom si...držím prsty
@dasa234 tak to je super sprava, ze mas take pekne vyhliadky do buducich vkladov 🙂 drzim palce aby to vyslo. Asi to tak aj spravime. Mas pravdu, sice je genetika embryjok draha zalezitost ale to aj samotne vklady+lieky. Takto usetrim cas a nebudem si trapit telo. Kolko ta vysla ta genetika a kolkych embryjok ak sa mozem opytat?
@no_co_uz ahoj ja si myslim ze pri tom AMH vobec nemas malo vajicok. Niekedy staci aj 1 🙂 mozno by som zvazila v dalsom kole picsi a macs ako mi tu poradila jedna kocka. Skor sa cudujem ze nikto neriesil tie potraty. Isto by som zvazila aj genetiku embrya ale to sa dava ked mas 2 a viac tusim. Drzim palce ☺️
@no_co_uz ahoj ja si myslim ze pri tom AMH vobec nemas malo vajicok. Niekedy staci aj 1 🙂 mozno by som zvazila v dalsom kole picsi a macs ako mi tu poradila jedna kocka. Skor sa cudujem ze nikto neriesil tie potraty. Isto by som zvazila aj genetiku embrya ale to sa dava ked mas 2 a viac tusim. Drzim palce ☺️
@monula333 ano spravim to tak. Uz na to posledne embryjko, ktore mam pojdem na vklad a uvidime. Mam poobjednavane doplnky na podporu vajicok, tak snad potom v dalsom pripadnom IVF pomozu. A urcite si xame aj tu genetiku (ked bude z coho) a mozno si este vypytam vysetrenie hysteroskopiu - na tom som akurat nebola.
@no_co_uz cena za genetiku embryí sa odvíja aj od toho, koľko embryjok bude vhodných na genetické vyšetrenie. Pri druhom IVF sme dali vyšetriť iba PGT-A (predimplantacnu genetiku embryok na aneuploidie), žiaľ všetky 4 boli aneuploidne. No a v treťom IVF sme dali vyšetriť PGTAplus (To plusko znamená, či problém bol v spermii ci vajíčku. Problém bol vo vajíčku, lebo neobsahovali správny počet chromozomov). V treťom IVF sme mali 5 embryok na vyšetrenie, z toho 3 zdravé. Už len aby sa to podarilo 🙏...posledná genetika PGTAplus nás vyšla cez 3500 eur, predtým bez toho Plus a o jedno embyijko menej nás vyšla okolo 2200 eur...ale ušetrila som 2 roky neuspesnych vkladov, psychiku a lieky, ja to tak vnimam. Držím palce🙂....Ja som tiež tak bola nastavená, že skúsim ešte tretie IVF s genetikou a potom tiež už len iné alternatívy. Ale ak by ti nevyšla genetika embyjok raz, skus este druhýkrát, mne sa tak podarilo....

Mali ste aj ICSI A MACS?
Skúsila by som pre svoj pokoj posledné kolo s vlastnými vajíčkami, aby ťa to potom netrápilo "čo ak"...nasaď inositol, omega 3, koenzým Q10 atď., predpokladám, že vyšetrenia ako hematológia, štítna, genetika, imunológia už máš porobené...ak nie tak sa na ne opýtaj, alebo aj na hysteroskopiu, či nemáš náhodou polypy. Dúfam, že ti to víde.