Výsledky ERA testu
Ahojte, zatiaľ som len telefonicky dostala info, že mi prišli výsledky ERA testu a že mám implantačné okno posunuté o pol dňa. Ešte to musím prebrať s CAR, ale ak tomu dobre rozumiem, tak to vyšetrenie bolo teda v mojom prípade zbytočné, keďže po KET sa počítajú nasledujúce 3-4 dni ako možnosť na uchytenie embrijka, však? 😕
@elis11111 Ahoj, pokiaľ ti vyšlo posunuté okno, to je jedno o kolko ale je posunuté, tak to urcite nebolo zbytočne, prave naopak. Vo výsledku budes mat presne napísané kolko hodin od podania prvého progesteronu treba spraviť vklad a to je najdôležitejšie..lebo bežne sa vkladá 120 hod od podania progesteronu a z ERA testu mi vyšlo ze ho treba urobit uz 102 hodin od podania progesteronu. Som teraz v 37tt a zachvilku rodim a to len vdaka ERA testu a správnemu nacssovaniu vkladu. Držím palce nech je to aj vas pripad 🙂
@jarrys ako prosim prebieha tento test??
@zuzzi18 najskôr chcem napísať, že z celého srdca gratulujem k vytúženému bábätku a prajem veeela zdravia 🙂
K tomu ERA testu, mne vyšlo, že pol dňa neskôr má byť vklad. Keby vyšlo, že je potrebné urobiť vklad skôr, tak rozumiem, ale keďže mi vyšlo neskôr, tak neviem... 😕 Mám za sebou 2 neúspešne KET (viem nie je to veľa, ale máme už len posledne 2 šance), prvý transfer som mala na 19 deň cyklu, druhý na 17 deň a nevyšli. ERA mi robili na 16ty deň cyklu a vyšlo okno posunuté o 1/2 dňa na neskôr. Myslíš, že tie vklady boli príliš neskoro? Ja už nejako strácam nádej 😟
@jarrys mne v Repromedice v BA, a priebeh ako pri transfere (príprava ako na transfer, teda berieš estrogén a progesteron) a samotný odber trošičku nepríjemný, ale nič hrozné. Mne osobne viac vadil plný močový mechúr (myslela som len na to, aby som sa nepocikala 😄) , než odber vzorky
@elis11111 dakujem. Ja somnuz po 4och vkladoch. Teraz chodim po vysetreniach endo, hemato,,genetika a repro. imuno. Pytala som sa v CAR aj na tento test ale doktor povedal ze je to zbytocne drahy test a vysledky nie su az take dobre. Teda ze aj ked zistili nieco tak len melemu% zien to pomohlo k uspesnemu vkladu.
@jarrys práveže to zvyšuje úspešnosť vkladov velmi, len ja poznam v okolí tri ženy ktore uz po ERA teste otehotneli. Ano len 20% žien ma posunute implantacne okno ale nezistis to ci si medzi nimi bez toho testu. Plus ten test je geneticky takze vysledok plati navždy. Za mna najlepšia investícia v zivote.
@elis11111 no ten na 19 den bol uplne neskoro to je jasne, vtedy si uz nemala davno receptivnu maternicu. A ten na 17 den mozno nevyšiel lebo zrovna to embryjko nemuselo byt dobre vies. Dôležitejšie ako den je ale kolko hodin od vlozenia prvého progesteronu ti robili vklad. Je úplný rozdiel napr ci ti ho na ten 17 den robili ráno o 8:00 alebo poobede o 15:00. A toto presne ti vyrata era test. Budes to mat vo výsledku.
@marhulka2022 neviem ja som ho este nikdy neabsolvovala. len som sa na neho informovala v mojom CAR.
@zuzzi18 no poradim sa este s lekarom co este by sme absolvovali. teda ake vysetrenia aby sme zvysili sance. uvidim este co vyjde na genetike a rwpro. imunologii. Ci tam sa nieco neobjavi. Hematologia vysiel jeden parameter hranicny tak mam odporucanie pocas tehu uzivat clexane. A uvidim zvysok testov. mame este jedneho mraziacika. A potom ut len dalsi cyklus IVF
Ahojte, chcem sa spýtať moje KET boli vykonané vždy cca 127hod od podania prvého progesterónu. Je to už veľmi neskoro? Môže to byť dôvod neúspechu?
Všetky ostatné vyšetrenia mám absolvovane a sú OK DAKUJEM 🙏 za odpovede

@elis11111 ak som dobre pochopila z vysletlenia lekara ked som sa pytala na tento test, tak vysledok ma povedat kedy sa presne ma urobit transfer. Ak by sa urobil o den skor alebo neskor tak uz akoby neboli vhodne podmienky a embryjko sa neuhniezdi. Ale mozno sa pletiem a zle som to pochopila. V akom CAR ti robili tento test prosim ta?