Aké auto je vhodné, keď budeme mať dvojičky?
Dozvedeli sme sa s manželom že čakám dvojičky. Chcem sa preto opýtať aké auto by ste doporučili kúpiť a kde? Vieme že asi niečo väčšie, premýšlame s manželom nad VW multivan.
Ďakujem za rady 🙂
@fachta my sme mali este pred s-maxom ford fiesta. s obidvomi autami sme boli spokojni. tie 3 roky, co sme mali s-max to bolo naozaj to najlepsie auticko, ake si viem predstavit, a brala by som ho vsetkymi desiatimi, ale uz iba nove. po skusenostiach s aaa uz nechcem kupovat jazdene auto. bude to sice dost drahe, ale radsej kupim nove priamo zo showroomu, ako sa potom obavat toho, co mi na aute odide, kedze uz je ojazdene.
auta vyrabane pre nemecky trh su ovela kvalitnejsie, maju kvalitnejsie lakovanie (napr to iste auto vyrobene pre talianov nieje tak kvalitne nalakovane, lebo tam nepredpokladaju take minusove teploty, sneh.....) dalej maju ovela vyssie vybavy, co na slovensku pytaju za auto so zakladnou vybavou, tak v nemecku je ovela vyssia vybava standartom....aj ked maju najazdene km, tak vacsinou po velmi kvalitnych dialniciach, kde sa tie km natocia velmi rychlo a nie ako tu po deravych cestach sa auto tak zhumpluje a ani nemusi mat najazdenych XY km, aj ked vacsia pravdepodobnost je, ze su stocene....tak isto nemcom sa neoplati stacat km, lebo to maju v zakone definovane ako trestny cin....uz je ine ked sa kupuje auto v nemecku, ale od turkov, to by som nekupila....
My mame kupeny ford Smax v nemecku a maximalna spokojnost....
@sissy27 Je to diskutabilná téma, mne sa kúpa vyplatila a som spokojný, vieš keď niekto kúpi zle sa sťažuje, keď dobre chváli... Treba si správne vybrať najlepšie osobne omrknúť a nie utekať za prvým inzerátom na nete kde je cena lákavo nízka.
@gabikkas Asi máš prvadu s tou kvalitou výroby pre nemecký trh. Ale keď chceš kupovať takéto auto je najlepšie keď vieš ako to chodí s nákupom v zahraničí, je dobre poznať jazyk. Lebo ľudia čo dovážajú na slovensko a tvrdia že auto je z nemecka a hento tamto vela krát chcú len predať a zarobiť, a takisto sa tam tie autá kradnú, omnoho viac ako na slovensku. Preto aj väčšina ľudí chodí do bazárov (aj ja napríklad) kde by ti mali potvrdiť originalitu. Osobne by som sa neodvážil ísť do nemecka po auto...
@drobcek526 tak to si asi jeden z mala, co ma kladnu skusenost s AAA. my sme tam kupili auto pred tromi rokmi a stacilo. nehovorim, ze auto bolo zle, tie tri roky nam velmi dobre sluzilo, a kedze malo najazdeny uz vyssi pocet km, ratali sme s tym, ze bude vyzadovat investicie.
neboli sme spokojni s pristupom v AAA v BA. podali nam nepravdive informacie ohladom vybavy auta, umyselne zavadzali, a ked sme to reklamovali, tak nam predajca nasluboval, ze namiesto chybajucej vybavy nam daju nove letne pneumatiky. ok, beriem - chyby sa stavaju. lenze tych pneumatik sme sa nedockali ani po mesiaci, a ked sme to riesili s manazerom pobocky, tak nas odpalil s tym, ze on nam to neslubil a mozeme sa stazovat na centrale. to sme urobili, a vysledok? pneumatiky dodnes nemame, ked sme to chceli riesit dalej v AAA, tak sa zatajovali.
ako pisem, s autom sme boli velmi spokojni. sluzilo velmi dobre, aj ked sme ho uz medzicasom museli vymenit, kedze dojazdilo. sklamal ma pristup v AAA, ich neprofesionalita, nekompetentnost, a na zaklade tejto skusenosti ich ani neodporucam.
My mame Daciu Duster....kupovali sme ju, ked sa narogila mala....velkost v pohode...dva roky na to sa narogil maly...to uz bolo stiesnene...v kufri dva kociky..samozrejme kolesa dolu, lebo bez sance sa zmestit..vacsi nakup bez sance...na zadnom sedadle dve sedacky...tak akurat....ked sa chce niekto odviezt s nami, ma smolu....teraz deti podrastli, tak pokukujeme po vacsom....muzovi stale beha po rozume multivan...mne sa zda moc velky....tak neviem...
@drobcek526 keď sa raz predávajúceho opýtam, či auto bolo havarované, tak mi nemá čo klamať a hlavne nie takýto predajca... Pochopím u súkromného Jana z hornej dolnej že skúsi alebo možno ani sám nevie, ale seriózny autobazár sa takto nespráva.. Možno si spokojný, lebo ani sám nevieš... Mimochodom, vieš, prečo AAA-čko neuvádza v inzerátoch vin ani ŠPZ? 🙂
Nečítala som celú diskusiu, ja radím väčší Citroen, my máme Xsara Picasso a maximálna spokojnosť, veľký kufor, do zadu sa vmestia súčasne 3 autosedačky, čím sa môže pochváliť máloktoré autíčko.. Sestra má C4 Grand Picasso, tiež parádne autíčko, dostatok priestoru pre nohy, veľký kufor.. Takže ak by ste plánovali rozšíriť rodinku ešte o jedného člena, stále sa tam vopcháte 🙂
Jaaaaaaaaaaaaaaaj dve deti a takyto problem. Pre dve deti vobec nepotrebujes Van. Staci kombik, popripade trosku väcsie auticko s väcsim/vyssim kufrom.
My mame tri deti, cakame stvrte a tiez prave obzerame a skusame auta, minimalne 7miestne. Nechceme v ziadnom pripade mutivan, ten nevyuzijeme ani my. Malokedy cestujeme cela rodina. Len dovolenky a to mame este aj Box na streche, popripade aj dva, cize do kufra toho vela nebalime.
My teraz na posledne dovolenky velke auto poziciame z pozicovni na vyskusanie. Na Vianoce, to uz som bola tehotna, sme pozicali Ford Galaxy. No tyzden sme nim jazdili a velka katastrofa. nejazdi sa nim dobre aj tie dve sedacky v tretom rade su katastrofalne. Teraz na Velku Noc na lyzovacku sme mali Seat Alhambra, tak to je uz ine auticko. VW Sharan mame tiez vyskusane, porovnatelne s Alhambrou, prevedenie aj vybava takmer rovnaka. No ved su aj obe z dielne VW. My sme pokukavali aj po tom Multivane aj po Mercedese Viano, kedze mame mercedes, ale to su ohavy a ne bez nevyuzite. My potrebujeme zasadne dve auta, jedno mensie na rychle presuny s menej detmi, popr. ked ide len jeden rodic a jedno velke, ked sa presuva komplet cela rodina.
Teraz mame Mercedes GLK, ale probem je vzadu s 3 sedackami, dve velke a podsedak. Zmestia sa ale su narvane, zle sa zapina hlavne podsedak.
Druhe je moje "malicke" Ford Fusion, tak to auto je multitalent. Tri sedacky v zadu v pohode, bez problemov, bez tlacenia. A do kufra narvem fakt vsetko.
Zial so 4. detmi uz bude problem s oboma autami. Takze jedno si nechame a druhe vymenime za Van, Suv. Ale mame este cas do leta.
A tiez odporucam kupovat auta vyrobene pre nemecky/zahranicny trh. Lebo aj s autami je to ako s Pamperskami. Pampersky vyrabane pre vychodny trh su hrozne. Tak ist auch auta, horsia vybava, suciastky atd.
Da sa to zistit podla VIN, ale myslim, ze na SK takto nove nekupis, len aj ojazdene dovezene zo zapadu. Alebo ist rovno niekde do DE a kupit rovno tam. Terza to uz nie je problem.
My zijeme v Nemecku ale sme to porovnavali. Hlavne ta vybava je rozna.
@fachta mat dvojicky nie je take narocne, zeby ste potrebovali minivan. Do bezneho auta sa podla mna zmestia 2-3 deti aj ked pri 3 autosedackach je uz trosku problem, ale da sa. a multivan by som riesila az pri 5 a viac detoch. Ked chces, napis mi IP, sledovat to tu nebudem, mam skusenost aj so sirokym aj s dlhym kocikom, jasne, ze kocik sa bude dat zlozit, avsak male deti maju vanicky a tie sa zlozit nedaju..
@fachta my mame citroen C4, 3-dverovy a v pohode sme dali do kufra PP duette, 2 sedacky a v strede sedel 12-rocny syn alebo aj ja... 😉 dokonca 3-dverove vyhotovenie sa ukazalo skvele, ked sme decka nakladali so sedackami, ci neskor do sedaciek, pretoze ked sme sklopili predne sedadla, tak sme mali dost miesta na manipulaciu s detmi a sedackami... 🙂 Takze netreba hned kupovat nejaky minivan, ak neplanujete dalsie 2-3 deti... 😉 A ja by som skor isla do noveho auta.... sice sme ho par rokov splacali, ale mali sme istotu, ze nie je burane, nema pretacany tachometer ani podobne "lahodky".
@tilly moj manzel mal vysnivane, ze raz kupi Smax 🙂 ked zistil, ze ho vyrobili a my sme potrebovali kupit vacsie auto, pretoze 3 dverova fiesta a dve deti velmi neslo dokopy 🙂 ....velmi sa mu pacilo a aj sa mu stale paci...vyse roka ho okukaval, snoril po internete, po forach aby sa co najviac o nom dozvedel a hlavne naco si treba davat pozor pri kupe....lebo tak jasne, ze na nove sme nemali...raz dokonca prisiel vysmiaty ako leco a pytam sa, ze co sa deje a on, ze bol vo forde a ze si bol skusit sadnut si do Smaxu 🙂 ako male dieta🙂
@sissy27 No však určite že by ťa mal oboznámiť so stavom vozidla, otázka je či on o tom vie... Viem že podľa niektorých údajov sa dá zistiť na internete nejaké info ohladom STK a najazdených km ale v tomto ohlade ja som nemal problém, čo som chcel vedieť to mi povedali. Aspoň vedia čo je čo :D raz som mal taký vtipný zážitok pri kúpe auta keď dotyčná predávajúca ani len nevedela čo to je STK 😀 😀
@yanni len som nakukla do diskusie, zaujali ma tri sedačky vo ford fusion..to sa dá? lebo máme v ňom dve a tretiu si fakt neviem predstaviť kde 😕
@drobcek526 ešte raz a pomaly - taký predávajúci, ako AAA (alebo iný veľký bazár) MUSÍ byť oboznámený so stavom predávaných vozidiel, a pokiaľ niektoré údaje nevie, tak to má priznať !!! na otázku - bolo auto havarované? má odpovedať PRAVDIVO - áno / nie alebo NEVIEM a nie presviedčať zákazníka, že v žiadnom prípade havarované nebolo... a keď mu zákazník ukáže, kde to je vidno, tak začne koktať a zahmlievať a argumentovať nezmyslami... AAAčko nie raz malo problém s predajom kradnutých áut a to ma nikto nepresvedčí, že seriózny obchodník s autami si nevie tieto veci preveriť... buď je to banda neschopných lajdákov alebo klamárov, čo je lepšie? 🙂 ale tak na slovensku sa im očividne darí aj vďaka takým, ako si ty 🙂
Je vela problemov pri jazdenych autach. Preco sa nepozret na to, ze vyssie spominane auta z nemecka su kradnute, burane alebo je na nich nesplateny lizing..dnes si clovek nemoze byt uz pri nicom isty
Ku konkretnemu autu pre dvojicky sa moc neviem vyjadrit kedze my sme este len v ocakavani 🙂 good luck pri vyberani
@fachta suhlasim s babami - 2 deti odvezies v akomkolvek aute - my teda mame jedno suv a jednu limuzinu a 2 autosedacky aj 2 kociky uplne v pohode... teraz cakame 3tie a teda pri 3och autosedackach je uz velmi velky problem - nam to teraz vychadza na wv sharan alebo seat alhambra ako najlepsie moznosti kde teda tie auta este celkom ok vyzeraju... da sa aj ten najvaecsi mercedes zobrat v 7miestnej verzii - ale tu ide naozaj uz o obrovske auto, inak ostatne klasicke ako bmw a audi zial 3 autosedacky vedla seba nedaju☹
ja som este podla testov pozeralo to grand picasso - celkom ho v testoch chvalia, je velmi lacne a da sa pekne vybavit - voci sharanu a alhambre ale nema posuvne dvere - co sa mi vzhladom na umiestnovanie deti do autosedacky velmi paci...
dai, no vy mate o srandu postarane 🙂) my mame tiez dve deti a suv s kontroverzneho autobazaru lebo nove sme take nezohnali a nemali sme ani rozpocet..zatial sme spokojni a nabehane mame uz veeela kilometrov..pri dvoch detoch je uz vsetko v aute okopane :D
@dai ja pri nakladaní troch autosedačiek do auta hrám vždy Tetris 😀 Každá sedačka v inej kategórii. Manžel sa smeje, že mi kúpi kamión...
@tortelinka da sa, v pohode. pri dverach su tie dve velke 5bodove a v strede ma najväcsi podsedak. Fusion ma vyhodu, ze ma sedacky rovne. Mame este mercedes, tam mame dve isofixove pri dverach a podsedak je narvaty. To je zapasanie o nervy. Hlavne ten stredny. Medak ma akoze ergonomicke sedacky, tie pri dverach maju boky vyvysene, cize keby si neisofixovu sedacku dala aj pekne na kraj, vzdy sa zosuchne. A samozrejme na isofixovych isofix nepusti.
Keby vsak Fusion mal isofix, tak sa tri vedla seba ani tam nezmesia. Po prve iso nepusti a po druhe, sme len tak zo srandy skusali, tie sedacky su strasne siroke hlavne v hornej casti. Podsedak sa vedla nich zmestil ale velkac bol plecami medzi tymi sadackami totalne zakliesneny.
Ked prestane prsat, pojdem ti odfotit ako to mame v tom forde. tri velke uz vedla seba nemas. A vyhodou je, ze velkac je tenky. On sa na sirku zmesti dokonca aj do 5bodovej ale je vysoky, hore mu je kratka.
Ja by som ich mala najradsej aj do 30dsiatky vo velkych sedackach 😀 😀 😀 😀 😀
@dai my mame teraz vyhliadnutu tu Alhambru. Sme si to auticko aj na tyzden pozicali a vyskusali. Super su tie posuvne dvere na oboch stranach a este, ze sa daju lahko otvorit. Nas krpcek je taky slaboch ale pekne ich vedel potlacit. A pri troch detoch je super, vzadu ti ostane veliky priestor. My sme boli teraz nim na tyzden na lyzovacke a nepotrebovali sme ani box. Vsetko sme tam natrepali aj lyze. No a ja balim hlavne deckam straaasne vela veci. My cakame stvrte, to uz bude trosku problem, ale dvaja starsi sa biju o miesto v tretej rade. 😀 Su tam sice dve, ale uz sme skusali s kocikom, tak poskladany tam narveme aj kufre ale lyze uz budu musiet ist do boxu.
Sharan je podobny, mame ho vyskusany ale este si ho raz musime pozicat a vyskusat aj s kocikom. On sa mi zda o trosilinku kratsi ako ten Seat. Obidve su sice VW a vybavu sme mali rovnaku akurat ze Seat je trosku lacnejsie.
Co je pri tychto problem, nemas naraz automatiku a 4x4. Musis si vybrat bud jedno alebo druhe. Nam by bolo dobre oboje, kedze v DE su same zapchy, staveniska na dialniciach, je to na nervy v kuse radit. Zase sme v horach a 4x4 tiez nie je od veci. Teraz sme mali ten Seat bez Allrad a v pohode sme v Rakusku vysli az na chatu. A to nakydalo cerstveho snehu dobre ze nie pol metra 😕 Samozrejme, ze su verzie aj bez vsetkeho.
@dai ozaj, ten Medak Viano alebo teraz po novom V-Klasse to je riadne hebedo. To je na normalne pouzivanie nepouzitelne. To by sa oplatilo fakt len pri 5+ detoch. Je kratky aj dlhy. Ten kratky je ale na dve slova, velke delo ale kufor ziadny. A pri len troch detoch sa fakt neoplati. Aj ked sedacky v nom sa daju aj posuvat aj vybrat ale je to zbytocne velke auto a zbytocna investicia.
@drobcek526 v tomto s tebou absolútne nesúhlasim.. a nemyslím si že riešiť v tejto téme AAAauto je k veci. sú to podvodníci a to už dnes vie každý. Ja som pred x rokmi kúpila uto.. mladá blbá.. po pol roku som im ho išla predať naspäť.. o cene ani nebudem písať.. alečo ma dorazilo bolo že nesedeli pôvodný majiteia a ja som mala opletačky na polícii.. takže s tým aaa už radšej do éteru nevystupuj..
@yanni hej tie bocne posuvne dvere su super... nam sa podarilo teraz na cisto novom aute si obit dvere - malemu nestacilo mat normalne otvorene dvere aby sa vtrepal do sedacky, tak s nimi poriadne tresol a pekne o stenu... takze tie posuvne sa mi zdaju genialne... plus mala ma poziadavku odsuvaciu strechu co sa da tiez splnit... Tiez ma trochu vytaca ta nemoznost kombinovat 4x4 a automat ale tak co uz...
inak som pozerala vcera vecer par clankov o autach pre 3 deti... este fajn vyzera grand c4 picasso - to je lacne... ale teda nema tie posuvne dvere, a ford c-max ... plus este moj muz stale spomina volvo cx90... ale tam mam pocit ze to stredne v 2hom rade nie je plnohodnotne miesto, cize by stale musel byt aj 3ti rad otvoreny...
@dai no my potrebujeme uz pre 4, takze treti rad musi byt.
A mas pravdu, ti "normalne" auta, kombiky atd. tam narves aj tri sedacky ale len tak tak. Väcsinou v druhom rade je to stredne sedadlo neplnohodnotne, cize uzsie a ked su k tomu sedadla este ergonomicke, tak nemas sancu tam dat tri sedacky vedla seba. Zial.

🙂 znie to fajn, asi máte pravdu ten multivan je priveľký, zbytočne asi. Ford galaxy sme pozerali ale nemáme nejaké skúsenosti so značkou ford, možno skôr tie nemecké autá, ja sa do toho moc nevyznám ale manžel je veľký fanatik do nemeckých výrobkov 🙂...
S manželom už po skúsenostiach budeme kupovať auto len z bazáru, pretože máme nepríjemnú skúsenosť s nákupom auta z inzerátu (doklady, technický nesedel alebo niečo také...) dotyčný sa po prepise stal nezvestným a nedokázali sme sa s ním už skontaktovať, lebo sme potrebovali nejaké informácie, no neviem, našťastie som to neriešila ja lebo to bolo auto rodičov ale chcem sa podobných chýb vyvarovať 🙂...