icon

Autosedačky Cybex. Máte s nimi skúsenosti?

labutka
10. jan 2010

Kamarátka mi dala tip na autosedačku Pallas od firmy Cybex. Máte s ňou niekto skúsenosti?

cannella
6. jan 2013

Ahoj, my máme Pallas 2 Fix. Máme Suzuki Swift r. výroby 2007 a v pohode ju zapnem. Nieje s tým najmenší problém. Tiež je veľmi dobrá pomôcka odmerať pás tak, ako písala labutka, mne to veľmi pomohlo a na základe toho som ju kúpila.

hajajanka
17. jan 2013

Ahojte. Mate niekto CYBEX PALLAS 2 vo Felicii? Zmesti sa to tam bez problemov aj co sa tyka pasov? Dakujem vam za akekolvek info.

labutka
autor
17. jan 2013

@hajajanka na strane 2 som pisala potrebnu dlzku pasu, aby sa pallas dal zapnut. Pripadne pozri priamo na webke vyrobcu www.cybexonline.com mali by tam mat tabulku, do ktorych aut sedacka "pasuje". My sme teraz kupovali Solution x2 a bol k nej takyto zoznam aut.

hajajanka
17. jan 2013

@labutka Ja som tam, bohuzial, ziaden zoznam aut nenasla. Pasy vo Felicii meraju 214 cm, takze podla tvojho merania sa to tam teda nevojde ☹ Nevies, ci sa daju pasy nejako predlzit? Alebo sa mame poobzerat po uplne inej sedacke? Chceli sme prave tuto kvoli dobrym testom a prijatelnej cene.

labutka
autor
17. jan 2013

@hajajanka my sme pasy predlzovali horolezeckymi skobami. Ak chces mozem zistit od manzela viac, a napisat do IP.

hajajanka
17. jan 2013

@labutka O.K. budem povdacna za info. Dakujem.

katka444
28. jan 2013

Ahojte, máte niekto sedacku cybex soluttion X2 v staršom aute? My sme už objednali a teraz čitam, že možno nebude dost dlhy pas. alebo to len pri pallas je problem, kvoli pultiku?

sirinka
28. jan 2013

@katka444 urcite ked nie je pultikova tak ju zapnes ako ktorukolvek inu sedacku....

katka444
28. jan 2013

@sirinka dakujem, ukludnila si ma. takze len ten pultik robi problem.

fffrida
1. feb 2013

Ahojte, my máme cybexku isis fix a zatiaľ sa javí ako výborná voľba. Malá nám zo začiatku štrajkovala, ale po pár posadeniach pred telkou sa v nej ukľudnila a potom si zvykla a ani v aute jej už pultík nevadil. dá sa pekne sklopiť na spánok a aj keď to nie je veľa, vyspí sa v nej výborne v porovnaní z predošlou. Manipulácia je taká jednoduchá, že ľahšie to už byť ani nemôže, preloženie z auta do auta trvá pár sekúnd a pripásanie malej princeznej tiež. Máme kiu ceed a pásy perfektne sedia, zatiaľ s ňou nemáme žiadny problémy a môžem ju len odporúčiť.

friends
4. feb 2013

Ahojte my sme nakoniec namiesto pallas 2 fix, ktoru sme museli vratit, kupili Concord transformer tx a s tou nie je problem ohladne dlzky bezpecnostneho pasu. Nie je taka vymakana ako pallaska, ale malemu sa paci a hlavne nemuseli sme riesit predlzovanie pasov.

glimmer
5. mar 2013

Ahoj, my máme Cybex Pallas 2 s pultíkem a jsme naprosto spokojení 😉

zarabono
19. mar 2013

@fffrida da sa tato sedacka pripevnit aj pasmi do auta?v jednom mame isofix,v druhom nie.a je tam aj nejaka vyberatelna vlozka?su tam aj popruhy na upevnenie dietatka?zvazujeme kupu

biba321
21. mar 2013

ahoje prosim Vas ktora autosedacka sa Vam zda lepsia - cybex pallas 2 fix,alebo be safe iZi Comfort X3 Isofix ? be safe je dost draha,a do 4 rokov, cybex lacnejsia a na dlhsie
no moj maly ma 9,5 kg,ale este nevie sediet,autosedacku potrebujeme do felicie.. ten cybex ma asi problem do felicie?

adri33
21. mar 2013

Ahoj my sme si kupili cybex pallas 2 s isofixom, malý ma 7 mesiacov,a sedi v nej ako 5 penazi. chystame sa v lete k moru, tak sme zvolili cybex. bola najlepsia v testoch bezpecnosti za rok 2012. cybex nema problem do felicie, uplne v pohode.

bajciatko
21. mar 2013

My ju mame a uplne v poho, uz ma mala vyse troch rokov, takze teraz sme uz bez pulitka, ale pultik mala od zaciatku a ani raz s nim nebol problem, zvykla si.
V starsom type auta moze byt problem s pasmi, ze neobidu sedacku, ja mam skusenosti, ze ked sme ju skusali u niekoho ineho vo VW polo a taktiez v Octavia je ten pas ltt, az som mala pocit, ze ju tam nezapnem, ale nakoniec sa mi to podarilo, naozaj tam uz rozhodovali milimetre. My mame nastastie auto, kde mame v pase aj rezervu este, takze bez stresov.

fffrida
21. mar 2013

@zarabono Ak máš na mysli klasické prichytenie poza sedačku ako v iných sedačkách ktoré majú vlastné pásy pre bábätko, tak nie. Nemá ani vložku pre malé bábätka. My sme tam našu malú posadili od 16m a je veľmi dobre tvarovaná, vôbec nám tam nechýbala, pretože sa dá nastaviť vzdialenosť pultíku a ten sa prispôsobí. Bábo sa upevňuje pultíkom, žiadne popruhy tam niesu, pultík sa upevňuje pásom auta.

bambul23
22. mar 2013

No my mame tiez CYBEX Pallas 2-FIX a sme velmi spokojny. Treba max. davat pozor, ci mate dost dlhy pas aby sa dala sedacka pripnut. my mame octaviu a je to v pohode. ale myslim ze na kazdej doberj predajni Vam umoznia vyskusat sedacku dat aj do auta.Maly zo zaciatku mozno trocha protestoval ale uz pri 3 jazde sam sa pytal do sedacky. Brali sme ju kvoli tomu ze bola vitazom v teste autosedaciek a aj po prestudovani tu na fore sme dospeli k nazoru ze ju vyskusame a nelutujeme. tak asi tolko . 🙂

biba321
23. mar 2013

Baby a neviete prosim - teraz je nova cybex pallas 2 fix 2013 s isofixom,ci je tato lepsia,a ci vojde do felicie? dakujem

labutka
autor
25. mar 2013

@biba321 pallas 2 (aj solution x2) maju este vylepsenu bocnu ochranu - pri pleciach su take pridavne chranice, daju sa vycvakavat (co sa hodi ak napr. vedla sedacky niekto sedi alebo chces dat do zadu 3 sedacky). Dlzku pasu, ktoru potrebujes na zapnutie sedacky, som pisala na stranu 2. My mame v octavii pas predlzeny.

biba321
25. mar 2013

@labutka dakujem. uz som objednala tu pallas 2 fix. a ako predlzujes pasy?som myslela ze v octavii to bude v pohode,uf no som zvedava

labutka
autor
25. mar 2013

@biba321 mame ho predlzeny horolezeckymi skobami.

biba321
29. mar 2013

prosim Vas,mne prišla nova sedačka-a ta opierka sa hrozne kyve,vobec sa to neda napevno ziadnym gombikom zastavit,nastavit
podla obrazka dole v strede by malo byt nieco čim sa povoli opierka ked dieta zaspi,no ono sa to kyve hore dole
neviem to je asi zla sedačka?prisla nam kurierom
neviem či ju teda vratit,alebo tam este mozeme niečo poskušat??

vanduska
13. apr 2013

Neviete mi prosim poradit, kde v Bratislave sa da cybex autosedacka kupit?
dakujem

dosa
13. apr 2013
iinuska
13. apr 2013

@vanduska my sme tento tyzden kupovali v Brendon-e

malchico
16. apr 2013

Zdravím všetkých majiteľov Cybex pallas 2 .
Podarilo sa niekomu z Vas vyriešiť problem s kratkym pasom? Chceme sedačku mať na strednom sedadle a tam je ten pas akosi kratky ( skusali sme sedacku v obchode na bocnom sedadle a tam sedela, netusili sme ze na strednom su kratsie pasy)
Vdaka

malchico
18. apr 2013

@biba321
máte na mysli celú chrbtovú časť , alebo len opierka hlavy? Ak je to celá chrbtová časť, je to ok, keď sa to dá na sedadlo a pripase sa, tak je to ok. Samostatná opierka hlavy by sa samovoľne nemala kývať.

biba321
18. apr 2013

@malchico ano cela chrbtova čast sa kyvala,ked sme to doma skušali,no ked sme ju do auta nainštalovali,tak je to uz ok
len mame problem s polohovanim,stale je akoby v sede,da sa polohovat aj do mierneho lahu?
dakujem za radu

malchico
22. apr 2013

Tiez sme s tym mali problem, ten gombik na polohovanie treba poriadne potiahnut , potom by mala sklznut do mierneho lahu.