Autosedačky Cybex. Máte s nimi skúsenosti?
Kamarátka mi dala tip na autosedačku Pallas od firmy Cybex. Máte s ňou niekto skúsenosti?
baby to nie je podstatné koľko krát tú kombinézu tej malej dám. Aj keby som jej u dala iba raz. Tak čo potom keď ju tam nedám? Tak si ju posadím kam ? ku mne na kolenách a poviem si že veď kombinézu do auta? pre mňa je každá maličkosť podstatná . O kvalite cybex nepolemizujem. tam som 100% 🙂
@tinushka13 zober malu, kombinezu a vyskusaj to v obchode... Aj tak oblecenu v kombineze ju budes vozit iba na kratke trasy, co sa iste da vydrzat, mozes jej ju rozopnut do sedacky, kedze spredu bude mat zakryte brusko a hrudnik pultikom... Ja som malu v zimnej bundicke v pohode zapla do sedacky....
@bipsy No veď to. V stredu mi kočka poslala zimnú kombinézu tak stále čakám kedy už dorazí a nech tam nabehnem po tretí krat 😀 ale veď treba všetko otestovať no nie? Veď to nie je lacný špás. ďakujem.
@tinushka13 no, inak teraz som celkom zvedava, ako sa tam zmesti v bunde tohto roku, ale stale tam ma dost miesta....ale tak ja detom davam bundy dole, pokial ideme dalej ako iba do skolky alebo do obchodu....
@bipsy Tak to hej, ale ja veľmi často chodím na krátke vzdialenosti, keďže bývame od centra a obchodov dosť ďaleko. Ale hádam túto zimu často využijeme sane. Potom daj info ako ste pochodili tento rok s bundou a sedačkou.
@tinushka13 ved aj ja vozim deti dennodenne do skoly a do skolky....
@bipsy @tinushka13 pultik sa da vysunut smerom von, tusim su tam 2 alebo 3 medzipolohy. v zime sme to pouzivali. V lete ked bol maly len v tricku, bol pultik v zadnej polohe.
@labutka mne išlo o to či tam bude v pohode na nozicky.. ako vyska nad nohy.. Ale dnes mi prišiel oveeral tak nabehnem do predajne a idem testovat. Len som objavila Cybex sirena.. 😀 hotova som z nej.. ale aj z tej ceny ☹
@tinushka13 moj nazor - ak mas vajicko, do sirony by som uz nesla.
A ku kombineze si myslim , ze ked je dieta mladsie, pod pultik sa vlezie aj s kombinezou. A strasiemu dietatu uz pult nedavas. Som zvedava na tvoj prakticky test.
@labutka tak to teda aj ja.. sa budu na mne rehotat. 😀 Aj keď po pravde ..nechce sa mi tam zasa trepať. nemám to veru blízko ☹ hold.. ale keď to je potrebné pre dobrú vec.. musím 😀 určite dám vedieť ako sme dopadli 😉
Baby tak konečne ju máme aj my. A som nesmierne spokojná. Malá si hneď na pulltík zvykla a dokonca hneď aj zalomila 🙂 V predajni boli veľmi ochotný, vyskúšali najskôr či sedačku občiahne pás a potom nám ju jaj pekne namontovali do auta. Avšak na jedno ma upozornil predavač: Baby NEPOLOHUJTE tu sedačku. Ona ni je polohovatelna. Ak ju date do tej "druhej" polohy, dieta nie je pri náraze chránené a sila urazu-uderu je dvojnásobna. V prípade, že sa prevrátite na strechu, riziko že dieťa vypadne. No keď mi toto povedal... ani za svet... Viem čo je to nabúrať v plnej rýchosti čelne. A verte mi...ja som to ledva prežila.. nechcem si predstaviť čo to urobí takému krehkému stvoreniu keď nebude poriadne pripútané. Ale je to len na vás.
@tinushka13 aj my mame tuto farbu...
@bipsy najkrajšia je i tak tá ružovkastá.. juuj veľmi sami páči..ale na nu sa nevztahovala zlava ☹ 😠
@tinushka13 ja mam dve v tejto farbe... 😅 jednu bez pultiku pre vacsie deti a druhu pultikovu....ale maju pekne farebne kombinacie, da sa v pohode vybrat
@tinushka13 ahoj, zaujala ma ta info, ze sa tato sedacka nema polohovat. Ten predavac hovoril konkretne o tejto, alebo sa to vztahuje sa sedacky vseobecne? dakujem...
@hradnapani Fuha to netusim ci sa vztahuje aj na ine. Ked mi ju montoval do auta tak som sa ho pytala na lezanie a on mi povedal len tolko ze nech to nerobim, pretoze tym padom sa straca ucinok pultiku. No nieco na tom bude. Skusila som ked bola mala v nej... vytvoril sa tam velky priestor. V pripade havarie na prevratenia na strechu by asi naozaj vypadla pripadne by sa inak zosmykla a mohla si ublizit. ale podla mna aj ta zaklada poloha je pohodlna.
@tinushka13 dobre, dakujem aj tak, skusim si postudovat na nete, ako je to vseobecne s polohovanim a bezpecnostou aj pri inych sedackach...
@hradnapani Tak som si práve študovala príručkua som z toho jeleň. Citujem: Pre najlepšiu ochranu Vašeho dieťaťa musí byť sedadlo v normálnej zvislej polohe ( výnimky sú uvedené v sekcii POLOHA V SEDE)..
ďalej: Vodorovná poloha je schválená iba pre skupinu ECE I /9-18kg/ v spojení s bezpečnostným chráničom.
ďalej je uvedený len postup ako na to.. resp. ako pripevniť sedačku.
Tak podľa tohto popisu si myslím, že tú ležiacu poohu môžu tie detičky mať. A predavač ma iba zmagoril... možno on to zle pochopil, že pre všetky kategorie je to ZLE.. nuž.. tak zajtra vyskúšam ešte raz a uvidíme ako jej to tam sekne.
@tinushka13 v zasade si myslim, ze ak by bola poloha lezmo nebezpecna, tak by ju vyrobca snad ani neumoznoval... to by si hadam nikto neriskol. Ale teda tu je to zrejme mozne, tak ako uvadza vyrobca...
Vedeli by ste mi poradit ako polohovat autosedacku cybex pallas s pultikom? Nejak mi to nejde...
@tinushka13 @hradnapani nemyslel nahodou predavac polohovanie pultika? Totiz pultik ma po bokoch tlacitka, a tym sa da vysunut smerom von. My sme ho mali vysunuty v zime, ked bol krpec viac obleceny. Inak v prirucke je, ze pultik ma byt kvoli bezpecnosti co najviac pri tele (tak isto, ako 5-bodove pasy maju byt utiahnute). Lebo ked je napr.v lete vysunuty pultik tak vtedy sa vie dieta zo sedacky vysúkať von. Takze to by davalo logiku. Ale ze by spacia poloha bola nebezpecna, to sa mi nezda...
@natalia2012 pri pallas, ak siahnes pod sedacku medzi nohy dietata, je tam taka oranzova packa, potiahnes smerom k sebe a sedacka sa da posunut smerom dopredu. A potom napolohujes aj opierku hlavy. Dobre videa su na oficialnej webke - www.cybexonline.com , tak ak ti to nejde, pokukaj aj tam. 😉
@labutka občiahnu ti pásy sedačku keď je v polohe lečmo? mne nie ☹ študovala som potom tie papiere a tak je normálne uvedená aj táto poloha. Tak potom neviem prečo mi to povedal. Ja som to len tak skúšala s malou a mala väčší priestor pred sebou.. asi som nepritiahla ten pultik. musím vyskúšať ešte raz, že ako je tam pripútana, či to bude OK.
@tinushka13 mne pasy stacia 😕 myslim ze tam ide len o par cm, ked sa sedacka da do lahu; nedrhne ti to niekde? Alebo nemas ten pas zaseknuty tou poistkou pri naraze, ze ked prudko potiahnes , pas ostane zaseknuty... Vies co myslim?
@labutka Hej hej viem čo myslíš, aj som to skúšala. Tiež som myslela ☹ no nedočiahne to.. chýba mi cca 10-15cm neviem presne odhadnúť. SKúsim tam ešte nejako poupraviť a povitiahnuť ten červený "pas" v sedadle.bo to mám pod sedačkou pomaly. tak možno tam naberiem nejaké cm. Dnes ideme iným autom tak to skúsim v inom aute.. 😉
@tinushka13
@hradnapani ja si tiez myslim ze je to to polohovanie pultika. Minule som si nevsimla, ze som omylom stlacila na jednej strane to tlacitko a Elianka mala veru riadny kus volno pred sebou kym mi docvaklo, co som urobila.
@labutka No veď to som práve skúšala, ale mne sa nezdá, že by bola nejak v ľahu...je to len také mierne polohovanie?
Pořídila jsem si cybex pallas fix přes internet - trochu mě zaráží, že se operatko (záda) trochu hýbou, jako že kolibaji. Je to u této sedačky normální nebo se mi zase povedlo koupit rozbitou věc? Děkuji všem majitelům stejné sedacky za jejich tadu.

@mayor Ja som viac menej rozhodnutá pre Cybex to je moj favorit. Vravím len, že predavačka ma zaskočila tým že ju tam nedostanem v kombinéze. Chystáme sa na lyžovaččku . iste bude mať malá kombinézu. nebudem ju v aute vyzliekať a obliekať. Preto ma to zaujíma. ja som s malou denno denne v aute ..často a veľa. ankladáme sa a vykladáme. Viem že budeme chodiť na sánkovačky , lyžovačky. Preto tú kombinézu bude mať určite oblečenú. My nemáme garáž a než sa mi v zime vykúri auto tak to potrvá hodne.. ja osobne v zime mám na sebe zimnú bundu v aute. mám ju tak 80% vždy. pokiaľ samozrejme nemám dlhšiu cestu a nevykúri sa mi auto.