Autosedačky Cybex. Máte s nimi skúsenosti?
Kamarátka mi dala tip na autosedačku Pallas od firmy Cybex. Máte s ňou niekto skúsenosti?
@marcelinda18 Ano, Juno sa da dat do auta bez isofixu, ako kazda isofixova sedacka. Lenze tym, ze bude priputana iba pasom a nie do isofixovych hakov, straca svoju prvotriednu bezpecnost. Takze do aut bez isofixu su z hladiska bezpecnosti lepsie klasicke 5-bodove sedacky, ktore su napevno priputane bezpecnostnym pasom. Na nejake vozenie po meste bude aj Juno spicka, pretoze je perfektne z hladiska bocnych narazov. Ale ak sa ma sedacka pouzivat v aute na dlhsie streky a dialnice, zrejme bude vhodnejsia klasika.
Děkuji všem za odpovědi 🙂
Také mohu k tématu autosedačky aspoň trošku přispět - řešili jsme dodavatele pro nás eshop.
Autosedačky Cybex vyšly v testech jako jedny z nejlepších - celkově průměr různých modelů (nejkteré byly hodnoceny nadprůměrně, některé výborně). Máme také vlastní zkušenost našich dětí s tímto výrobcem....
Zákazníci si autosedačky moc chválí. Za sebe tedy mohu doporučit ;)
a čo sedačky Cybex Sirona alebo Cybex Juno 2-fix, máte s nimi skúsenosti? alebo poraďte dobrú sedačku v kategórií 0-18 kg alebo 9-18 kg... ďakujem 🙂
kategóriu 9-36 kg nechcem, viacerý výrobcovia (aj Cybex) garantujú životnosť sedačky max. 5 rokov, takže táto kategória sa mi zdá nebezpečná, dieťa ju používa skoro 10 rokov a možno aj viac...pretože po toľkých rokoch v aute nebude taká bezpečná, čo pripúšťa aj samotný výrobca na svojich oficiálnych stránkach...
A ešte jedna vec...napr na viacerých zahraničných stránkach majú tieto sedačky rôzne recenzie od užívateľov... negatívne hodnotili miesto dieťaťa za pultíkom v sedačke, to že deti vedia z toho pultu ľahko skĺznuť a aj to, že menšie deti majú ten pult až po bradu a dosť veľké negatívum bolo to, že sa deti veľmi spotia za tým pultom....
Tak by som chcela vedieť vaše skúsenosti...
Ďakujem .
@michaelach mame palas s pultom. Ja myslim, ze ak je pult spravne nastaveny, dieta z neho nema ako vyliezt ani vypadnut. Je to podobny princip ako pasy, maju byt co najviac pri tele. Pult sa da napolohovat tak, aby bol dalej od sedacky, to vyuzivam v zime, ked je dieta viac oblecene.
Synov sme presadzali z vajicka do palasu az po prvych narodeninach, dovtedy sa v nej topili. Treba odskusat a riadit sa skor vyskou dietata ako vahou.
Pozitivum pultu moze byt to, ze dieta nedociahne na klucku od dveri, takze pocas jazdy neotvori dvere na aute.
K poteniu - v lete sa spotis v kazdom aute, synovia maju mokre chrbty rovnako s pultom, aj bez pultu. Da sa kupit letny potah na cybexky (bavlnene frote), trosku to pomoze, a mozes zainvestovat aj do chladiacej vlozky (od Romer), tiez pomoze, ale nejaky velky zazrak od toho necakaj. Ak sa nechcete v aute potit, asi pomoze len rozumne naastavena klimatizacia. 😉
Btw cybexku pouzivame uz piaty rok a nic zavratne sa s nou nestalo.
@michaelach musim suhlasit s @labutka ked je pallaska (hovorim o konkretnom modeli, kedze mam tento, ale skusali sme aj model Isis a bolo to rovnako ok) dobre nastavena, nemali by byt problemy. Musim ale podotknut, ze Elianka sla do nej az v 15 mesiacoch, ked mala uz 80 cm a definitivne na vysku vyrastla z vajca (mali sme velke vajco 😀). Cybex Pallas sme kupili po dvoch tyzdnoch skusania Cybex Isis (boli sme u svagrovcov a k dispozicii bola pre Eli tato sedacka) - v nej na prvej ceste, mozno prvych dvoch sa nam klzala trosku dolu, ale bolo to nastavenim, neskor a potom doma v Pallaska sme uz tento problem nemali.
S tym potenim to moze byt jemne horsie, ale nemyslim si ze nejako extra. V lete ako 4-mesacna sa nam spotila v auguste vo vajci s pasmi rovnako ako o rok neskor v Pallaske cestou do Chorvatska. Mala som so sebou prosto nahradne tricko jeden i druhy rok 🙂 kupili sme pallasku preto, lebo juno-fix mi prisla nejako mala 😅 nemam problem o par rokov, ked sa mi bude zdat tato nasa opotrebovana kupit inu sedacku, koniec koncov jej cena zas nie je nejaka prehnana.
Ahojte, mám otázku ohľadom Cybex juno fix - je možné spánkovú polohu nastaviť aj počas jazdy, keď dieťa v nej spí? A ďalšia - či je spánková poloha dostatočne zaklonená na pohodlný spánok...? ( pozerala som video, nastavovali tam len 1 polohu a neviem, či to stačí, aby sa pri niekoľkohodinovej ceste dieťaťu zle nesedelo...) Máme teraz Maxi Cosi priori XP starší model a tam je polohovanie super, no potrebujeme kúpiť novú. Pýtam sa tých, ktorí konkrétne majú tento model. Ďakujem za odpovede.
musím sa podeliť so skúsenosťou...nakoniec sme kúpili cybex sirona a sme zatiaľ veľmi spokojní 🙂
dcérka sedí stále v protismere jazdy, čo je najbezpečnejšie a aj ja som spokojná, že keby sa niečo stalo, tak by bola lepšie chránená 🙂
dokonca som konzultovala s policajtmi to, že či môže stále sedieť vpredu, a povedali mi, že pokiaľ mám isofix a vypínací airbag, tak môže kľudne do 18 kg sedieť vpredu v protismere jazdy.
som nadšená...jediná nevýhoda bola cena, ktorá bola vyššia ako iné sedačky.
ale od policajtov som sa dozvedela, že do roku 2018 bude v celej EÚ povinné sedenie detí do 18 kg v aute v sedačkách v protismere jazdy. čo je super.
plánujeme kupiť toto aká je podla vás táto sedačka dcerka má 1r a 5 mesiacov http://www.mall.sk/autosedacky-9-18kg/cybex-jun... a je nutné aj toto kupiť? http://www.mall.sk/autosedacky-prislusenstvo/cy...
@elise my mame solution x2 s isofixom a tie plasty sme mali k nej automaticky.
@michaelach moj syn ma 5 rokov, sedi vzadu po smere jazdy. Neviem si predstavit, ako by sedel v sedacke vpredu v protismere - kde ma nohy? Nerypem, len ma to naozaj zaujima, ako sa tam zmesti.
@labutka
ja som tiež bola prekvapená, no skúšali sme tú sedačku na synovcovi, ktorý má 16 kg a 5,5 roka a sedel v nej v pohode...
v severských krajinách (švédsko, nórsko a spol.) je už teraz povinné sedenie (ako som zisťovala, tak to tam platí už dlhšiu dobu) detí do 18 kg v protismere jazdy, nakoľko takéto sedenie je až o 80% bezpečnejšie oproti sedeniu v smere jazdy so sedačkou s pásmi a o 60% bezpečnejšie oproti sedačke s pultíkom...
dievcata ktore mate tuto autosedacku , ako sa da oddelit ten podsedak? teda ta umelohmotna cast ? Predajca pise, ze sa to da oddelit len mne to nejde ...... mame take cosi http://www.mall.sk/autosedacky-9-36kg/cybex-pal...
@brisilda my ju mame, ale kedze mala je este mala a potrebuje spodok, tak som este neriesila oddelovanie, ale v tomto videu od 2:00 minuty je to ukazane, tak snad pomoze 🙂
dievcata este sa opytam ... da sa dokupit na Cybex Solution ..................... isoFix ?
Prosím poradte mi, ktorú autosedačku vajíčko od narodenia by ste mi odporúčali od Cybexu? Isofix v aute nemám.
@sylvinka08 my sme mali Cybex Aton a tiez bez isofixu. Vynikajuce vajicko 🙂
@hradnapani pozerala som na cybex aton a je tam cybex aton potom cybex aton 2 a potom 3. Ktoré máte vy? Ani neviem či je medzi nimi rozdiel. Je tam nejaký, žiadne porovnanie som nevedela nájsť.
@sylvinka08 predpokladam, ze medzi nimi budu len nejake kozmeticke rozdiely, resp. vylepsenia (podobne , ako to urobili s kocikmi. Mali sme aj kocik tejto znacky a boli sme velmi spokojni a teraz som pozerala aktualnu kolekciu a tusim z toho urobili este lepsi kocik 🙂
ale spat k veci: mali sme len Aton - bez cisla. Myslim, ze sa uz asi ani predavat nebude (je to starsi model ,kupovany pred tromi rokmi) a v obchodoch najdes asi hlavne tu trojku (to bude zrejme z tejto sezony) a mozno este aj dvojku (zrejme minula sezona). Ja by som sa na rozdiely popytala asi priamo v predajni.
@hradnapani ďakujem pekne za rady. je toľko tých autosedačiek že si neviem vybrať.
Môžem sa ešte popýtať ako dlho ste ju používali?
@sylvinka08 do 15 mesiacov. Ale moje dieta teda nebolo nejako nadmerne velke, skor taky stred, takze v pohode sa tam zmestil.
@hradnapani ďakujem
@brisilda my mame pallas bez isofixu, btw vobec nechapem preco sme kupili bez isofixu, ked ho v aute mame 😕 , takze som to zistovala u predajcu.
Isofix sa dokupit a domontovat neda, ale kedze sa da vymenit podsedak, ja som sa chcela s niekym dohodnut, kto ide kupit sedacku bez isofixu, ze by kupil s isofixom a podsedaky by sme vymenili. Sedacka sa da rozmontovat len na plast, vnutorna polystyrenova vypln ide bezproblemov vybrat, takze toto je riesenie. Len teda este niekoho ochotneho treba najst. 😉 😎
@petka200 pallas sme kupovali ked starsi syn vyrastal z vajicka. Zacali sme ju pouzivat po 1.narodkach a pult mal do asi 4 rokov. Aj to sa ho nechcel vzdat, ale pallas sme potrebovali pre mladsieho syna a starsiemu sme kupili Solution.
Kamarati kupovali cybexku bez pultu synovi, co mal vtedy vyse 3 roky.
Moj sukromny nazor je, ze ak planujete dalsie dieta, sedacku s pultom urcite uzivite.
Nas mladsi ma teraz 2r1m a bez pultu by som ho do auta nedala. Minule som to tak skusala, ale behom chvilky sa ponahynal kade tade a na zaver otvoril dvere. 😲
@labutka dakujem. ja som skusala Solution X ale malá mi v nej lietala. preto chcem s pultikom, aj ked my tvrdia, že je to v jej veku zbytočné. aj ked len rok by som to tak využivala, tak je to len pre jej bezpečnosť. a na Pallas sa mi ešte páči že sa dá v tej základni polohovať. myslím, že do tých 3,5 - 4 rokov sa to ešte využije. dakujem za názor 🙂

máme pro obě děti cybex pallas 2 ... mohu jen doporučit.