icon

Autosedačky Cybex. Máte s nimi skúsenosti?

labutka
10. jan 2010

Kamarátka mi dala tip na autosedačku Pallas od firmy Cybex. Máte s ňou niekto skúsenosti?

glimmer
20. mar 2014

máme pro obě děti cybex pallas 2 ... mohu jen doporučit.

sozi
21. mar 2014

@marcelinda18 Ano, Juno sa da dat do auta bez isofixu, ako kazda isofixova sedacka. Lenze tym, ze bude priputana iba pasom a nie do isofixovych hakov, straca svoju prvotriednu bezpecnost. Takze do aut bez isofixu su z hladiska bezpecnosti lepsie klasicke 5-bodove sedacky, ktore su napevno priputane bezpecnostnym pasom. Na nejake vozenie po meste bude aj Juno spicka, pretoze je perfektne z hladiska bocnych narazov. Ale ak sa ma sedacka pouzivat v aute na dlhsie streky a dialnice, zrejme bude vhodnejsia klasika.

marcelinda18
21. mar 2014

Děkuji všem za odpovědi 🙂

domovhracek
9. apr 2014

Také mohu k tématu autosedačky aspoň trošku přispět - řešili jsme dodavatele pro nás eshop.
Autosedačky Cybex vyšly v testech jako jedny z nejlepších - celkově průměr různých modelů (nejkteré byly hodnoceny nadprůměrně, některé výborně). Máme také vlastní zkušenost našich dětí s tímto výrobcem....
Zákazníci si autosedačky moc chválí. Za sebe tedy mohu doporučit ;)

kattikina
12. máj 2014

baby je tu este niekto ja chcem pre syna tuto máte ju niekto ?

michaelach
13. máj 2014

a čo sedačky Cybex Sirona alebo Cybex Juno 2-fix, máte s nimi skúsenosti? alebo poraďte dobrú sedačku v kategórií 0-18 kg alebo 9-18 kg... ďakujem 🙂
kategóriu 9-36 kg nechcem, viacerý výrobcovia (aj Cybex) garantujú životnosť sedačky max. 5 rokov, takže táto kategória sa mi zdá nebezpečná, dieťa ju používa skoro 10 rokov a možno aj viac...pretože po toľkých rokoch v aute nebude taká bezpečná, čo pripúšťa aj samotný výrobca na svojich oficiálnych stránkach...

michaelach
13. máj 2014

A ešte jedna vec...napr na viacerých zahraničných stránkach majú tieto sedačky rôzne recenzie od užívateľov... negatívne hodnotili miesto dieťaťa za pultíkom v sedačke, to že deti vedia z toho pultu ľahko skĺznuť a aj to, že menšie deti majú ten pult až po bradu a dosť veľké negatívum bolo to, že sa deti veľmi spotia za tým pultom....
Tak by som chcela vedieť vaše skúsenosti...
Ďakujem .

labutka
autor
26. máj 2014

@michaelach mame palas s pultom. Ja myslim, ze ak je pult spravne nastaveny, dieta z neho nema ako vyliezt ani vypadnut. Je to podobny princip ako pasy, maju byt co najviac pri tele. Pult sa da napolohovat tak, aby bol dalej od sedacky, to vyuzivam v zime, ked je dieta viac oblecene.
Synov sme presadzali z vajicka do palasu az po prvych narodeninach, dovtedy sa v nej topili. Treba odskusat a riadit sa skor vyskou dietata ako vahou.
Pozitivum pultu moze byt to, ze dieta nedociahne na klucku od dveri, takze pocas jazdy neotvori dvere na aute.
K poteniu - v lete sa spotis v kazdom aute, synovia maju mokre chrbty rovnako s pultom, aj bez pultu. Da sa kupit letny potah na cybexky (bavlnene frote), trosku to pomoze, a mozes zainvestovat aj do chladiacej vlozky (od Romer), tiez pomoze, ale nejaky velky zazrak od toho necakaj. Ak sa nechcete v aute potit, asi pomoze len rozumne naastavena klimatizacia. 😉
Btw cybexku pouzivame uz piaty rok a nic zavratne sa s nou nestalo.

ivanka.7
26. máj 2014

@michaelach musim suhlasit s @labutka ked je pallaska (hovorim o konkretnom modeli, kedze mam tento, ale skusali sme aj model Isis a bolo to rovnako ok) dobre nastavena, nemali by byt problemy. Musim ale podotknut, ze Elianka sla do nej az v 15 mesiacoch, ked mala uz 80 cm a definitivne na vysku vyrastla z vajca (mali sme velke vajco 😀). Cybex Pallas sme kupili po dvoch tyzdnoch skusania Cybex Isis (boli sme u svagrovcov a k dispozicii bola pre Eli tato sedacka) - v nej na prvej ceste, mozno prvych dvoch sa nam klzala trosku dolu, ale bolo to nastavenim, neskor a potom doma v Pallaska sme uz tento problem nemali.
S tym potenim to moze byt jemne horsie, ale nemyslim si ze nejako extra. V lete ako 4-mesacna sa nam spotila v auguste vo vajci s pasmi rovnako ako o rok neskor v Pallaske cestou do Chorvatska. Mala som so sebou prosto nahradne tricko jeden i druhy rok 🙂 kupili sme pallasku preto, lebo juno-fix mi prisla nejako mala 😅 nemam problem o par rokov, ked sa mi bude zdat tato nasa opotrebovana kupit inu sedacku, koniec koncov jej cena zas nie je nejaka prehnana.

silviettaa
29. máj 2014

Ahojte, mám otázku ohľadom Cybex juno fix - je možné spánkovú polohu nastaviť aj počas jazdy, keď dieťa v nej spí? A ďalšia - či je spánková poloha dostatočne zaklonená na pohodlný spánok...? ( pozerala som video, nastavovali tam len 1 polohu a neviem, či to stačí, aby sa pri niekoľkohodinovej ceste dieťaťu zle nesedelo...) Máme teraz Maxi Cosi priori XP starší model a tam je polohovanie super, no potrebujeme kúpiť novú. Pýtam sa tých, ktorí konkrétne majú tento model. Ďakujem za odpovede.

michaelach
3. jún 2014

musím sa podeliť so skúsenosťou...nakoniec sme kúpili cybex sirona a sme zatiaľ veľmi spokojní 🙂
dcérka sedí stále v protismere jazdy, čo je najbezpečnejšie a aj ja som spokojná, že keby sa niečo stalo, tak by bola lepšie chránená 🙂
dokonca som konzultovala s policajtmi to, že či môže stále sedieť vpredu, a povedali mi, že pokiaľ mám isofix a vypínací airbag, tak môže kľudne do 18 kg sedieť vpredu v protismere jazdy.
som nadšená...jediná nevýhoda bola cena, ktorá bola vyššia ako iné sedačky.
ale od policajtov som sa dozvedela, že do roku 2018 bude v celej EÚ povinné sedenie detí do 18 kg v aute v sedačkách v protismere jazdy. čo je super.

elise
3. jún 2014

plánujeme kupiť toto aká je podla vás táto sedačka dcerka má 1r a 5 mesiacov http://www.mall.sk/autosedacky-9-18kg/cybex-jun... a je nutné aj toto kupiť? http://www.mall.sk/autosedacky-prislusenstvo/cy...

labutka
autor
3. jún 2014

@elise my mame solution x2 s isofixom a tie plasty sme mali k nej automaticky.

@michaelach moj syn ma 5 rokov, sedi vzadu po smere jazdy. Neviem si predstavit, ako by sedel v sedacke vpredu v protismere - kde ma nohy? Nerypem, len ma to naozaj zaujima, ako sa tam zmesti.

michaelach
4. jún 2014

@labutka
ja som tiež bola prekvapená, no skúšali sme tú sedačku na synovcovi, ktorý má 16 kg a 5,5 roka a sedel v nej v pohode...
v severských krajinách (švédsko, nórsko a spol.) je už teraz povinné sedenie (ako som zisťovala, tak to tam platí už dlhšiu dobu) detí do 18 kg v protismere jazdy, nakoľko takéto sedenie je až o 80% bezpečnejšie oproti sedeniu v smere jazdy so sedačkou s pásmi a o 60% bezpečnejšie oproti sedačke s pultíkom...

brisilda
4. jún 2014

dievcata ktore mate tuto autosedacku , ako sa da oddelit ten podsedak? teda ta umelohmotna cast ? Predajca pise, ze sa to da oddelit len mne to nejde ...... mame take cosi http://www.mall.sk/autosedacky-9-36kg/cybex-pal...

gudulo
4. jún 2014

@brisilda my ju mame, ale kedze mala je este mala a potrebuje spodok, tak som este neriesila oddelovanie, ale v tomto videu od 2:00 minuty je to ukazane, tak snad pomoze 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=iPzhGUR89dU
brisilda
4. jún 2014

@gudulo ja odpadnem DAKUJEM 😀 a my sme to rozsubovavali a bolo nam divne preco je to take komplikovane 😝 ...ide to uplne lahulinko juuj

brisilda
4. jún 2014

dievcata este sa opytam ... da sa dokupit na Cybex Solution ..................... isoFix ?

sylvinka08
5. jún 2014

Prosím poradte mi, ktorú autosedačku vajíčko od narodenia by ste mi odporúčali od Cybexu? Isofix v aute nemám.

hradnapani
5. jún 2014

@sylvinka08 my sme mali Cybex Aton a tiez bez isofixu. Vynikajuce vajicko 🙂

sylvinka08
5. jún 2014

@hradnapani pozerala som na cybex aton a je tam cybex aton potom cybex aton 2 a potom 3. Ktoré máte vy? Ani neviem či je medzi nimi rozdiel. Je tam nejaký, žiadne porovnanie som nevedela nájsť.

hradnapani
5. jún 2014

@sylvinka08 predpokladam, ze medzi nimi budu len nejake kozmeticke rozdiely, resp. vylepsenia (podobne , ako to urobili s kocikmi. Mali sme aj kocik tejto znacky a boli sme velmi spokojni a teraz som pozerala aktualnu kolekciu a tusim z toho urobili este lepsi kocik 🙂
ale spat k veci: mali sme len Aton - bez cisla. Myslim, ze sa uz asi ani predavat nebude (je to starsi model ,kupovany pred tromi rokmi) a v obchodoch najdes asi hlavne tu trojku (to bude zrejme z tejto sezony) a mozno este aj dvojku (zrejme minula sezona). Ja by som sa na rozdiely popytala asi priamo v predajni.

sylvinka08
5. jún 2014

@hradnapani ďakujem pekne za rady. je toľko tých autosedačiek že si neviem vybrať.

Môžem sa ešte popýtať ako dlho ste ju používali?

hradnapani
5. jún 2014

@sylvinka08 do 15 mesiacov. Ale moje dieta teda nebolo nejako nadmerne velke, skor taky stred, takze v pohode sa tam zmestil.

sylvinka08
5. jún 2014

@hradnapani ďakujem

labutka
autor
8. jún 2014

@brisilda my mame pallas bez isofixu, btw vobec nechapem preco sme kupili bez isofixu, ked ho v aute mame 😕 , takze som to zistovala u predajcu.
Isofix sa dokupit a domontovat neda, ale kedze sa da vymenit podsedak, ja som sa chcela s niekym dohodnut, kto ide kupit sedacku bez isofixu, ze by kupil s isofixom a podsedaky by sme vymenili. Sedacka sa da rozmontovat len na plast, vnutorna polystyrenova vypln ide bezproblemov vybrat, takze toto je riesenie. Len teda este niekoho ochotneho treba najst. 😉 😎

brisilda
8. jún 2014

@labutka ja rozmyslam,ze nasu predam a kupim novu ,tiez mi predajca napisal,ze dokupit sa to zial neda

petka200
5. júl 2014

@labutka v akom veku máte drobca, ktorému ste kupili Pallas? moja má 2roky 3 mesiace a stále váham, či kupiť ešte s pultíkom alebo bez... tiež chceme Pallas ale bez isofixu

labutka
autor
6. júl 2014

@petka200 pallas sme kupovali ked starsi syn vyrastal z vajicka. Zacali sme ju pouzivat po 1.narodkach a pult mal do asi 4 rokov. Aj to sa ho nechcel vzdat, ale pallas sme potrebovali pre mladsieho syna a starsiemu sme kupili Solution.
Kamarati kupovali cybexku bez pultu synovi, co mal vtedy vyse 3 roky.
Moj sukromny nazor je, ze ak planujete dalsie dieta, sedacku s pultom urcite uzivite.
Nas mladsi ma teraz 2r1m a bez pultu by som ho do auta nedala. Minule som to tak skusala, ale behom chvilky sa ponahynal kade tade a na zaver otvoril dvere. 😲

petka200
6. júl 2014

@labutka dakujem. ja som skusala Solution X ale malá mi v nej lietala. preto chcem s pultikom, aj ked my tvrdia, že je to v jej veku zbytočné. aj ked len rok by som to tak využivala, tak je to len pre jej bezpečnosť. a na Pallas sa mi ešte páči že sa dá v tej základni polohovať. myslím, že do tých 3,5 - 4 rokov sa to ešte využije. dakujem za názor 🙂