Dieťa sa vyvlieka z pásov v aute
Ahojte, prosim radu, uz som zufala 😂🤦♀️
1,5 rocna dcera sa nam vyvlieka z pasov v autosedacke. Myslim horne pasy, ktore idu cez ramena.
Zatiahnute su uplne nadoraz, viac uz nejdu, ma ich uplne zatesno! ale ona tam proste vopcha ruky a da ich von, cize ostane zapasana len dole.
Skusali sme sponu, ktora sa da dat na pasy, ale to ona da hned dole a poda mi to, ze mamii tu mas 😂 a smeje sa. Skusala som zviazat jej hore tie popruhy snurou, ale prisla na to, ze ich posunie len dole a vyvlecie zas ruky 🤦♀️
Co s tym? Riesil toto niekto uz?
Dakujem
Dámy, nestiham odpisat vsetkym, dakujem za vsetky normalne podnety a rady. Mam uz zajednane 2 autosedacky od znamych na vyskusanie, takze zajtra budeme skusat a ak chcete, napisem vam vysledok.
Dámy typu @senta_sofia ktore mi vycitaju, ze neviem vychovavat a moje dieta nema respekt pred nami, take komentovat velmi nechcem. Len sme sa teda s muzom srdecne zasmiali na tych komentoch, pretoze to, ze ty mas dieta ktoremu to vysvetlit ide, neznamena, ze take deti su vsetky. Ved trosku rozmyslaj 🙂 Ked ho ale bijes, tal potom chapem, boji sa ta a neurobi to. Ja ju nebijem a nevrieskam po nej. Jaj jej razne poviem, nerob toto a hento, nechytaj telku, nehadz toto a nepapaj hento. Poviem jej to 10x, 30x, 100x a predstav si? Olalaaa NIC. Robi to dalej. Ked sa nepozeram. A stale a dokola. A preco? Lebo je proste taka, lebo skusa, lebo ju zo bavi. My teda mame s muzom myslim dost prisnu vychovu, aj preto, ze starsi 5r. Syn je velmi svojsky, zazili sme si uz naozaj vela a na neho inak ako prisne nejde. Takze prosimta 🙏 ked nemas potuchy, akym sposobom my vychovavame a co mame za sebou, co sme skusili a neskusili, nevyjadruj sa tomu, ci to vieme alebo nevieme. Lebo ty o nas nevies absolutne nic.
Z vlastnej skusenosti viem povedat, ze naozaj co dieta to unikat a to ze ty mas deti take a hentake, neznamena ze aj ostatni maju. Syn mi napriklad doma nic nechytal, uz od malinka, ani ked zacal chodit. Jemu som povedala, nechytaj tu vazu, nestahuj ten obrus a nerobil to. Vazicky som mala po byte akokeby sme ani dieta nemali. Ty to volas respekt, ale pritom je to len povaha.
Pri dcere musime mat vsetko hore, vsetko schovane, lebo jednoducho to robi a NEPOMAHA nic. A mozes mi verit ze toto s respektom nema ale ze vobec nic spolocne.
Nechcela som sa k tebe vyjadrovat, ale nedalo mi, prsty su rychlejsie. Snad najdes svoj klud 😘
@tani777 "šokovou terapiou" nemôžeš ísť na 18m dieťa, však aj nízka rýchlosť môže tak malému dieťaťu, zalomiť hlavu a zlomí si väzy, poškodí stavce, prípadne inak ublíži, čo nemusí byť na prvý pohľad ani vidieť a o pár rokov budú zdravotné problémy na svete. Netreba sa ani tváriť, že všetky deti poslúchajú na slovo, popravde, ak áno, tak je niečo zle vo výchove, lebo na slovo má poslúchať pes, nie človek. 🙈 Áno, je blbé, že deti nechcú byť v pásoch a väčšina mám tu skrz to svoje činy ospravedlňuje ale netreba teraz náročky zhadzovať niekoho výchovu, len za to, že v niečom nie sú úplne 100%tní, o tom táto diskusia nie je.
@joannita daj urcite vediet ako dopadlo skúšanie, zaujima ma vysledok 😇
@denkabemommy tak zas nemyslim 10km/hod,ja som vchadzala do dvora,to bolo este pomalsie jak krok..
Jasne,ze deti nepocuvaju,ani moje deti nepocuvaju..su veci,co si vieme vydiskutovat,co sa vieme dohodnut a su veci,o ktorych proste nediskutujem..
Nechcela som nikoho zhadzovat,ak to tak posobi,tak sa ospravedlnujem
@yaseminn1 nechavas 3 rocnu sediet v aute nepriputanu, hoci len v dedine? Gratulujem. Do mna 30 metrov za dedinou celne narazilo auto, 3 rocne dieta bolo priputane v autosedacke, zachranilo jej to zivot. A nie,nevedela som tomu zabranit. Nabuduce ked nechas dieta nepriputane a sadnes za volant, predstav si,ako prve auto,ktore ide v protismere,zrazu zmeni smer a narazi priamo do tvojho auta (a co to urobi s 15 kg dietatom). A netvarme sa, ze v dedine vsetci jazdia triezvi, dozdrziavaju maximalku alebo nedostanu smyk/infarkt za volantom.
@ouwecka Hrozne. Nerozumiem preco to robia? Koli peniazom? ze nemaju na vacsiu autosedacku ked dieta odrasite z tej prvej? Pohodliu? ze je to jednoduhsie dieta priputat pasom?
Pre mna nemyslitelne.
Kým ukončíte túto diskusiu, to dieťa aj z toho vyrastie😃
@annm81 Tak to vysvetluje tu chybajucu sponu. Na jednej strane ma ta norma "pravdu" ze cim menej praciek treba odopnut, tym rychlejsie sa dostane dieta z auta, ale uz len sudiac podla tejto diskusie je to kontraproduktivne, lebo ludia to riesia podomacky skobami a lankami, alebo jazdia aj ked vedia ze dieta sa im z toho vyvlieka a riskuju to.
@andreatytler Hlavný problém je, že ľudia si zvyčajne neprečítajú ani manuál (dokonca dnes každý serióznejší výrobca má na youtube video o správnej inštalácii sedačky a usadení dieťaťa a ešte aj to sú leniví si pozrieť). Ale hej, keď tu vidím tak šialené veci ako lano s hákom, lepiaca páska atď.. to už je tá spona tisícnásobne lepšie riešenie... aj keď, samozrejme ani pri tej si ľudia neprečítajú návod a potom sú tu odporúčania, že to majú dať dieťaťu čo najvyššie až pod bradu...
@annm81 Ano, uz len taky detail ze v akej vyske nad plecami dietata maju zacinat pasy moze sposobit ze dobre nesedia. Chcela by som vidiet fotku tej sedacky.
@christie11 prosim Ta, taketo dristy si nechaj a moralizuj u seba do mna, do nas tiez vrazil 2 x taky dzip a riadna pecka tak mi nerozpravaj co sa moze stat, asi viem co si mozem dovolit, mam 2 deti a Ty sa netvar, ze mas patent na rozum ked nevies o com hovoris. Svoje pocity si prosim nechaj pre seba, do nas vrazili dokonca 2 x aj do manzela aj do mna a dietatu sa nic nestalo. Nemam ju priputanu pasmi v sedacke, len ked idem na dlhe trasy, v sedacke jej davam pas ako mame my vsetci. Gratulujem Gi, ze si mstka roka, ale ja som tiez matka dokonca uz druheho dietata, mna poucat nemusis, ja viem co treba a co nie, aby bolo dieta ochranene... Ja mam na postu aj k skole par metrov, tak ma nepoucaj matka roka a naozaj si teda hlad tie svoje. Ja som pisala mamicke, ze ju viem absolutne pochopit, pretoze mam rovnaku dceru.. Ona potrebuje riesenie, nie moralizovanie od matiek roka co poucaju ine a mozno skusenejsie matky ako si sama !! !
@joannita ona tam vydrzi ak jej das nieco co ju zabavi, co ma rada. Posad ju do sedacky, daj jej do ruky nieco na hranie alebo aj len lizatko a v tom ju priputaj a budes mat pokoj. Nezabudni. Nie ju hned priputat, najskor posad do sedacky, potom jej odved pozornost, daj lizatko, hracku nieco na hranie co ju zaujme a hned v tom ju priputaj, budes mat pokoj, moja napr. velmi vystraja a strajkuje aj ked ideme prec z ihriska a pomaha ked ju nie moja dcera ale jej kamosks, niekto iny vezme za ruku, pod ideme a zrazu tak spolupracuje, je stastna, ze niekto iny sa s nou chce kamaratit tak pekne ide za rucicku a spolupracuje.. Niekedy mi ju zo zaciatku ked som nevedela ako ju zaujat mi ju priputavala suseda a ju si obzerala, pekne v klude sa jej dala priputat, pozerala nechapala, obzerala si ju a pekne uz sedela vklude
jaj, teraz som sla cez dedinu, nesla som rychlejsie ako 40. A z vedlajsej mi vysla pani a decko , mozno 2 rocne, za volantom na kolenach. Za toto by som normalne dala basu.
@andreatytler Kedze autorka tvrdí, že pásy sú tak pevne dotiahnuté, že už to nejde ani o milimeter viac a že dieťa nie je naobliekané, tak tipujem, že práve výška, v akej sú popruhy vzhľadom k ramenám, bude najpravdepodobnejší problém.
@yaseminn1 to,ze sa ti nic nestalo,je super.nie vsetci maju to stastie. Niekto si precita tvoj komentar,ze riesenim je nepriputavat dieta,ved je to len par metrov. Pritom to moze mat fatalne nasledky. Taketo rady proste nemozes mysliet vazne...
@joannita dakujem, ja som uplne kludna. Mam doma tri unikaty, takze viem, co je povaha a viem, co je respekt. Neotlkam ich, ani nevrieskam. Reagujem sporadicky, ale na teba sa nedalo, uz len ten styl, ako posmesne si reagovala na tych, co ti v dobrom nieco radili. Vsetci sme blazni, len ty si lietadlo. Zabavte sa s manzelom na komentaroch🫣
@senta_sofia tym co mi v dobrom radili som podakovala. Na takych, ktori tvrdia ze neviem vychovavat dieta (lebo sa mi vyvlieka z pasov 🤦♀️) som reagovala presne tak ako oni na mna. Nie, niesom vyznavac vyroku kto do teba kamenom, ty do neho chlebom 🤭. Vsetko ma svoje hranice.
@joannita 1 az 2cm nad ramenami - to nie je prilis vysoko, ale skus dat na uroven ramien ci sa nieco zmeni. Mate nastavitelny pas co ide do rozkroku? Ak ano, predlz ho, tak aby pracka sedela tesne nad stehnami. Mozno je pracka prilis nizko a tym padom su tie popruhy na ramenach prilis dlhe a poskytuju tu volu na pretiahnutie ruk popod popruhy.
@joannita Najlepšie by si spravila, keby si pridala fotku. Sú tu aj ženy, čo sa tomu venujú a možno by ti vďaka tomu vedeli poradiť, čo máš urobiť inak. Ale nie som si celkom istá, či naozaj hľadáš pomoc... odfoť, ako vysoko začínajú tie pásy a verím, že sa tu ozvú odborníčky, lebo v tom môže byť celý tvoj problém.
@andreatytler dakujem, skusim
@joannita Ja nie som odborník, preto by bolo lepšie dať foto verejne, nech sa ozvú ženy, čo na to majú školenia a "papiere". Veď tvár a akékoľvek osobné detaily môžeš rozmazať, takto sa najskôr dopracuješ k riešeniu. Skontroluj si to nastavenie s tým, čo je uvedené v manuále, tam bude presný popis, najskôr aj s ilustráciou, aká výška čoho je prípustná. Nám ešte pri kúpe radili v obchode vždy spraviť takýto test

@evkao toto je super..