icon

Neškodí vajíčko bábätku?

graceful9
10. máj 2012

viem, že keby škodilo, asi by nebolo povolené,,,,ale myslím nie pri cestovaní, ale na dlhšiu dobu,,,,moja malá strašne chce sedieť a je strašne nervózna,,,,tak som ju musela nosiť na rukách a keďže má 8 kilo, je to strašnééé,,,a tak som ju raz šupla do vajíčka a bola spokojná,,,,teraz ju tam musím dávať skoro stále, keď sa jej drieme, lebo mi nechce zaspať,,,,a niekedy v ňom ostane aj spinkať,,,,tak som chcela vedieť, aký to môže mať vplyv,,,,,vopred prosím maminky, ktoré by mi chceli hovoriť do duše, že prečo ju namiesto nanášania šupnem do vajca, nech sa nezúčastňujú,,,,a ešte maminky, hlavne jednu konkrétnu o ktorej sa už asi všeobecne vie, že je to jej záľuba,,,,neposielajte mi linky na otázky spred 2 rokov, kde mi aj tak už nik neodpovie,,,,vďaka,,,,a Vám ostatným vopred ďakujem za odpoveď 😉

jahody11
10. máj 2012

Aj ja som davala malu do vajicka, aj tam spala... nieje nic, co by jej skodilo, kedze babatko sa narodi s chrbticou do C tak ju ani nic neboli, dokonca pozeravala televizor vo vajicku ked som jej varievala obedy 🙂 a naucit na ruky je najvacsia chyba ktoru by si mohla urobit....

anjelicek26
10. máj 2012

Maximum vo vajicku je hodinka, potom by si ju mala vybrat, tlaci si na branicu a stazuje dychanie. V cechach je na to dokonca predpis, co sa tyka prepravy deti a autosedaciek, je tam spomenute po hodine jazdy aspon pol hodinu vybrat.

Takze ak ti tam pospinka kratko, tak je to ok, ak dlhsie, asi by som skusila najst nieco ineho, co by sa jej tiez pacilo. O chrbatik nejde, deti su strasne ohybne po narodeni, zvyknute byt stocene v brusku. Ide o stazene dychanie a riziko nahleho umrtia novorodenca

gaby21
10. máj 2012

Podla mna to nie je problem, ked sa jej tam paci a tebe to ulahci zivot, no hadam ju nebudes vlacit na rukach, je ine keby chcela byt len na rukach, detickom sa treba prisposobit, no a v maternici boli tiez v poskrucanej polohe 9 mesiacov, tak ale asi ako vsetko aj toto s mierou 😅

lucka1987
10. máj 2012

vajicko nie je prisposobene na kocikovanie, alebo prilis dlhe cestovanie. aj na mojom vidim, ze si rad polezi a povystiera chrbatik... tiez si myslim ze vkuse max 1 - 1,5 hodiny. potom pauza ked sa dlho cestuje.

chces vediet aky to moze mat vplyv, dufam ze to teda nebudes povazovat tak ze ti chcem " prehovorit do duse " napisem ti len realne veci,... caste nechavanie dietata vo vajicku sposobuje dychacie problemi, kedze trpi chrbatik a s tym suvisi aj dychanie. nehovoriac o moznych bolestiach hlavicky.
a co takto keby v nom zaspinka a prelozis ho do postielky ? a v kociku nezaspi ? sem tam sa nic nestane. no ked sa z toho stane denna rutina, myslim, ze to nasledky zanechat moze

amulienka
10. máj 2012

mali by to zakazat do tych 3 mes. my to tiez pouzivame, lebo v aute sa musi ale nastastie to mame do hodiny vsade, je to hrozne, aj mala v tom trpi, vidim to. strasne jej to tlaci do brady tak je to neprirodzene ohnute. a malej pediatricka tiez nebola nadsena ze ju nosime v tom 😒

monr
10. máj 2012

ja ti poradím len, že radšej kúpiť kvalitný ergonomický nosič alebo šatku a môžeš ju mať pri sebe, dlhodobo by som ju vo vajíčku sedieť nenechávala. 😉

zuzkalenka
10. máj 2012

Ja si myslím že to neškodý veď tam neni celý deň.
Moja malá v ňom pohode spinkala aj viac ako 1h a nič jej neni.
Inak dá sa kúpiť aj taká podložka to si neskúšala? Ale ako čítam tak už máte 4m a čo tak skúsiť dať tam niečo aby nedola v tom taká zohnutá. My sme dávali malý vankúšik taký tenký.

zuzanockamt
10. máj 2012

ja osobne by som striedala vajce - ked uz teda ju tam chces davat aj mimo cestovania - s kvalitnym ergonosicom ... na ruky sa ti nenauci - ak sa len toho bojis

katren
10. máj 2012

ale odpovedia ti aj v starsej teme, len sa treba zapojit do diskusie.....mozno nedostanes odpoved behom minuty, ale urcite ti odpisu 😉
a co sa tyka temy, vo vajicku by som nenechavala, skor by som dala do lehatka, je ich kopec a dietatko ulne nelezi 😉
a mam celkom dobru zalubu, nie????

azarijka
10. máj 2012

my ked cestujeme k nasim tak cesta trva 3hod, z vajicka som ju teda po hodine nevyberala na pol hodku vsak to by sa nam ako predlzila cesta 😒 😒 😒

a hojdacie - vibrovacie kresielko? v nich nebude taka "pokrcena"

inak my sme strasne dlho fungovali na ergo nosici 😉 to je najlepsia vec aku som mohla kupit 😉