icon

Od akého veku bábätka je vhodné vajíčko?

lolinkamaminka
13. apr 2011

vela sa diskutuje o vhodnosti a nevhodnosti vajíčka, ja mám v tomto jasno, považujem ho za praktickú záležitosť (samozrejme pri používaní s mierou s ohľadom na chrbticu bábatka) . Chcem len vediet ci je vajce vhodné od narodenia, resp. od akého veku?

Strana
z2
tanapeta
Autor odpoveď zmazal
kokorunecka
22. sep 2012

@koniarova Presne to isté mi napadlo 😀

4ocka
22. sep 2012

Ako neviem si.predstavit,v com by islo dieta domov z porodnice na ceste autom??? Vo vanicke z kocara?? Nenormalne riskovanie doslaka! Milujem maminy ktore sa rozdrapuju ake je vajce skondlive,ako zle na chrbat,bla bla,a decko ma ledva 5 mesiacov a sup ho do pavuka nech si beha..poznam konkretny pripad,tak mam az zlc vyskocenu. Vyrobcovia asi vedia co robia,nie? Teda,nehovotim ze vajko od cinaka bude prave orechove,za kvalitu si treba jednak priplatit,a hladat riadne. Moje deti boli vo vajku od narodenia a v aute sa vozili,v obchode do kosika islo vajko..a maju zdrave chrbatiky... V 8 isli do velkej sedacky

usiko
22. sep 2012

jasne ze od narodenia na KAZDY revoz v aute.....akoze argument, ze dieta je malike a podrzim ho v rukach alebo ze z porodnice netreba povazujem za uplne scestny, nakolko si predsa nezabijem pri nehode dieta cestou z porodnice, aj ked ideme 30-kou napriklad......

bianca
22. sep 2012

neviem co je na vajicku nevhodne.Jedine odveci nazroy matky co bude trvdit ze ho netreba alebo je skodlive.......dieta je vo vajicku v uplne prirodzenej polohe ako v brusku.Naopak je chore dieta po 9 mes. v klbku tresnut na rovnu podlozku.Preto su potom deticky nervne a uplakane...a na cestu z porodnice vajco treba.To ze neaky policajt niekde povie je uplna hlupost.Nejde o pokuty ani o rodne listy ale o zdravie ci dokonca zivot vasho dietata.Vodic moze ist kludne aj 30 tkou a nikdy nevie ci sa nenajde jeden blbec ktory ho zostreli z cesty a garantujem vam na milion milionov percent ze dieta v rukach neudrzite a ak ano tak mu zlomine krcnu chrbticu vahou vlastneho tela.Pri nazare clovek nedokaze ovladat odstredivu silu.Tak si to pamatajte a prosiiiiiiiiiiiiiim kazdu maminu.Putajte svoje deti.Aj na kratke vzdialenosti

katkakovac
22. sep 2012

deti by mali byť vozené v aute v sedačke vždy, tie crash-testy hovoria za všetko http://www.ceskatelevize.cz/porady/10417697909-...

cherryl
22. sep 2012

leenkaa2708 ked sedi dieta vo vajicku a auto prudko brzdi tak ho tlaci pekne do sedacky v ziadnom pripade nie zo sedacky vajka su totiz v opacnom smere 😔 Neviem úpreco sa pytas na MK ked neveris co ti hovori pediatricka a vlastny rozum ajtak si spravis po svojom a tak to bude aj s prikrmami aj pribinackom ci osladenymi napojmy same hlupe otazky a potom v druhom kole-za rok budes ty mudro radit na MK 😝

kika1111
22. sep 2012

ked sme išli z pôrodnice zobrali sme vajíčko s novorodeneckou vložkou, no malého sme v nom doslova hladali, bol tam uplne stratený, vykrútený, hlavička mu v ňom padala...tak sme povedali, že ho načas odložíme a používali sme vaničku, v ktorej máme bezpečnostný pás, no aj tak sme kraje a boky vyplnili dekou - ak by sa niečo stalo, aby v tej vaničke mal nejaké mäkké "nárazníky" a samozrejme samotná vanička je tiež pripútaná.... dnes má malý 3,5 mesiaca, podstatne narástol, ale vo vajíčku cestuje minimálne, lebo v ňom nevie spinkať a potom len plače..

lucia20
22. sep 2012

to ze mi rozum zastava nad tym, ako tu zeny odporucaju jazdu na kolenach, v priputanej vanicke ale dieta nepriputane, ze autosedacky su nevhodne.... to hadam uz ani netreba omielat. nechapem ako niekto moze byt taky nezodpovedny k zivotu svojho dietata... uz sa to tu x-krat reisilo, ze dieta ma byt VZDY PRIPUTANE. za kazdy okolnosti aj ked len na dva metre.

wewe22
22. sep 2012

vajicko je vhodne od narodenia s novorodeneckou vlozkou, pamatam ked som videla kamoskynho maleho vo vajci bez nej bol tam cely poskladany
ak je ti vajce proti srsti investuj do kocika s vanickou s kitcar a mozes vozit v nej ja som to mala pri mladseja velmi sa mi to pacilo

laurinka145
22. sep 2012

Moja mala má 2 mesiace a akurát začala používať vakjíčko ale s podložkou.

kiakocikovsvet
30. sep 2012

zákon umožňuje zabezpečiť prevoz dieťaťa vo vozidle iba v autosedačke, žiadna vanička nesplňa bezpečnostnú normu aj keď má spony na upnutie, dieťa počas jazdy musí sedieť v autosedačke,

monyccka
30. sep 2012

AK sa Vam nepaci, ze je dietatko vo vajicku skrutene, kupte si polohovatelne vajko a je po probleme. casualplay ho ma isto a predpokladam, ze nie su jediny. Kazdopadne, viezt dieta na kolenach (resp na rukach) je obmedzene kratkozrake hlupe nezodpovedne a neviem ake este..no v ziadnom pripade nie bezpecne! Kto svoje dieta lubi, nemoze predsa takto hlupo riskovat! A uprimne - ak je to "len na par metrov", tak je to tak kratka doba, ze ani pobyt v tom najpokrutenejsom vajci nemoze uskodit, ci? NAJSKOR ROZMYSLAT _ POTOM KONAT.. tak jednoduche a pritom tak ucinne..

moon1979
30. sep 2012

chcem vidieť ako chcete "posadiť" novorodenca do autosedačky ... ach nemám slov ... rovnako ako nemám slov keď vidím, ako niektoré mamičky sadnú do auta s dieťaťom bez toho, aby ho bezpečne umiestnili do vajíčka prípadne autosedačky určenej pre jeho vek ... sedieť s dieťaťom na rukách je maximálne nezodpovedné a nebezpečné ... pozrite si videá z nehôd, potom Vám garantujem, že si dieťaťom nesadnete do auta bez jeho bezpečného upevnenia ani ked budete jazdiť len po parkovisku ...

a k otázke autorky príspevku - vajíčko, ktoré splňa bezpečnostné normy je určené pre detičky od narodenia až do veku, kedy ho už prerastú, spravidla max do pol roka, potom meníš autosedačku za iný typ a to bud od 9-18kg alebo od 9-36kg ... v žiadnom prípade nevoziť dieťa v aute bez jeho bezpečného uloženia ...

pingu1
30. sep 2012

no kym sa do neho zmesti

mirokinder
21. feb 2013

Dobrý deň,
dovolím si oponovať. Zákon prikazuje voziť deti do určitej váhy, prípadne výšky v certifikovanom zádržnom systéme, čo je samozrejme aj vanička, ktorá má na to certifikát. Dieťa je v nej pripútané, v ležiacej polohe, širokým pásom okolo bruška, hrudníka a je tam aj vložka, ktorá chráni hlavičku. Vanička je samozrejme tiež pripútaná bezp. pásmi. Každé riešenie má svoje výhody a nevýhody. V autosedačke - vajíčku sa v žiadnom prípade neodporúča nechávať dieťa len tak spať, bez pohybu - napr. doma, hrozí tam syndróm náhleho prestania dýchania. V spoločnosti Jané sa tomuto problému špeciálne venovali a riešili najvhodnejší uhol opierky, aby sa tomu zabránilo. V každom prípade sa odporúča nechávať dieťa vo vajíčku len nevyhnutný čas a je žiadúce,aby sa tá sedačka hýbala, či už pri jazde autom, alebo v kočíku.
Téma autosedačiek je veľmi široká, ale je isté, že trieda 0 je určená pre deti od narodenia, to znamená, už na cestu z pôrodnice - či už vo vajíčku, alebo certifikovanej autovaničke. Viď našu stránku S pozdravom Michal

amouramour
21. feb 2013

vanicka ktora sa da pouzivat ako autosedacka, je naidealnejsie riesenie do toho cca 3 mesiaca, hlavne na dlhe cesty🙂

simca06022011
21. feb 2013

Mamicky ho pouzivaju od narodenia (dokonca na moju hrozu som videla chlapceka 3 dnoveho vyfeakovaneho v rifliach a kadecom vykruteneho vo vajicku, ktore viditelne ani vlozku nemalo, lebo tomu dietatu bolo velke... ja som dceru nosila vo vanicke, s certifikatom... takze neviem co je pravdy na vyssom prispevku... ja zastavam ale starsie nazory, ze s babatkom sa nema co daleko cestovat.. moja mala isla k babke (120km) ked mala cca 4 mesiace vo vajicku, potom 6 mesacna, dovtedy sme sli iba z porodnice a par krat na par kilometrov iba vo vanicke(dalsia vec je: ked nemate kombi (my mame a aj tak sme mali problem), zobrat kocik, vanicku(lebo po vonku ho nebudete vozit vo vajicku, kedze je to iba autosedacka) a dieta nechat vo vajci.. mate plne auto iba kocika + na vylet treba kopec batoziny a babtkovskych veci 🙂 ... vajicko sme skoro nepouzili, kupili sme riadnu autosedacku, polohovatelnu a mame ju doteraz (be safe, cca od 8-9mesiacov pouzivame)

Strana
z2