icon

Prečo rodičia ignorujú povinnosť detských autosedačiek?

26. júl 2025

Rano pred skolkou, dieta vystupi z predneho seddl bez sedacky. Rodina s troma detmi do 5r, su na oslave a nechce sa im ist domov peso, brst ich odvezie bez vsetkeho, 6 ludi v aute…. U nas dnes smrtelna nehoda, vrtulnik, uzavreta cesta, a aj tak ma svokor presviedcal ze ma s dvojrocnym odvezie domov (jasne ze bwz sedacky) ved ten kusok sa na rukach nic nestane….
Nechapem
Proste preco v dnesnej dobe, ked si clovek vie pozriet kadejake testy, aj tak sadne s tym dietatom do auta bez sedacky.

Strana
z4
maya_hi
28. júl 2025
@vevesh

@maya_hi ja ako dieta som sa bez sedaciek v davnych casoch vozila minimalne 2x do tyzdna, ked nie kazdy den bez autosedacky a bez pasu. Povinnost zapasat sa na zadnom sedadle prisla, ked som mala nejakych 17-18. Do vtedy vzadu ani pasy nebyvali v drvivej vacsine aut🙃🙃

@vevesh wow až 2x do týždňa? 😏 Je ti jasné, že dnes sú deti v aute minimálne 2x do dňa a počet áut stúpol raketovo? Rovnako tak rýchlosť akou sa jazdí. Auto mal len málokto, dnes má skoro každá rodina aj dve. Takže netreba byť majster v štatistike, aby sme si uvedomili, že šanca stať sa účastníkom nehody je mnohokrát vyššia 😏 Ak máš odvahu, posaď dieťa na zadné sedadlo bez sedačky, bez pripútania pásom a zabrzdi prudko pri 50km/h. A daj potom vedieť (a to hovoríme "len" o päťdesiatke 😏).

anonym_8ff7b9
29. júl 2025

@anonym_autor sedačka nie je vôbec garanciou prežitia 🙄 je to len bezpečnejšie….a prečo? Lebo niekedy dávanie dieťaťa do sedačky zaberie viac času ako ta minútová jazda po dedine…

autor
29. júl 2025
@anonym_8ff7b9

@anonym_autor sedačka nie je vôbec garanciou prežitia 🙄 je to len bezpečnejšie….a prečo? Lebo niekedy dávanie dieťaťa do sedačky zaberie viac času ako ta minútová jazda po dedine…

@anonym_8ff7b9 to si natolko vazis svoje dieta ze ho nedas do sedacky?

vevesh
29. júl 2025
@maya_hi

@vevesh wow až 2x do týždňa? 😏 Je ti jasné, že dnes sú deti v aute minimálne 2x do dňa a počet áut stúpol raketovo? Rovnako tak rýchlosť akou sa jazdí. Auto mal len málokto, dnes má skoro každá rodina aj dve. Takže netreba byť majster v štatistike, aby sme si uvedomili, že šanca stať sa účastníkom nehody je mnohokrát vyššia 😏 Ak máš odvahu, posaď dieťa na zadné sedadlo bez sedačky, bez pripútania pásom a zabrzdi prudko pri 50km/h. A daj potom vedieť (a to hovoríme "len" o päťdesiatke 😏).

@maya_hi kludne. Su krajiny, kde sa tak jazdi. Zabit ta vie aj pas, aj sedacka, aj bez pasu a sedacky...

dankanka
29. júl 2025

@anonym_autor za mňa sa zamýšľas zbytočne. Jazdia tak, lebo sú hlúpi. Tiež to tu na dedine vidím. Dieťa na kolenách a šoféruje s rodičom. Takým ale nevysvetlis nič. Proste hlúpi, pomyslím si svoje a idem ďalej.

taktotedanie
5. aug 2025

@anonym_autor lebo je to ich vec
Ty si zodpovedna za svoje deti nie za cudzie

Strana
z4