Prečo rodičia dávajú deťom energetické nápoje do školy?
Toto je iba môj výkrik do tmy
že kam tento svet speje. Ráno ako som šla do práce , rodičia s detičkami mierili do škôl. Niektorí mali v rukách kvietky, iní energetické nápoje. Ale že komplet rodina s2 deťmi a každý mal v ruke plechovku a krátili si čas kým oficiálne začne nový školský rok. Potom učitelia nezvládajú žiakov. Nechápem že sa neboja následkov...
@anonym_autor chápem ťa. Môj siedmak nechodí na obedy,lebo im "neverím". Varím doma, áno popri práci, keď prídem domov o šiestej večer. Viem, čo jeme. Nezabráním mu do budúcna, ak pôjde na strednu. Ale ja som svoje detstvo prežila na domácej strave (nikdy sme nekupovali zeleninu, ovocie, a často ani mäso). Ďakujem za to.
Energetaky pre deti?😱
To už radšej kávu im dať 😅
@anonym_autor chápem ťa. Môj siedmak nechodí na obedy,lebo im "neverím". Varím doma, áno popri práci, keď prídem domov o šiestej večer. Viem, čo jeme. Nezabráním mu do budúcna, ak pôjde na strednu. Ale ja som svoje detstvo prežila na domácej strave (nikdy sme nekupovali zeleninu, ovocie, a často ani mäso). Ďakujem za to.
To že si decká samé kupujú energeťáky , tomu asi väčšina rodičov nedokáže zabrániť a môžu ti tie decká tvrdiť koľko chcú že si nikdy nekúpili , samozrejme myslím deti cca 12 + . Ale neverím, že drvivá väčšina rodičov v tom deti vlastne " podporuje " . Ja osobne som nikdy nevidela rodinky s deťmi a v rukách aby mali všetci energeťáky ... to možno v nejakej osade akurát tak
@anonym_b00eb9 ale toto je už prehnané . Školské jedálne musia spĺňať určitý štandard . To tvoje dieťa nikdy nebolo na viac-dňovom výlete ,ŠvP , lyžovačke zo školy atď ???
@anonym_b00eb9 a nepreháňaš to tak trochu?
To že si decká samé kupujú energeťáky , tomu asi väčšina rodičov nedokáže zabrániť a môžu ti tie decká tvrdiť koľko chcú že si nikdy nekúpili , samozrejme myslím deti cca 12 + . Ale neverím, že drvivá väčšina rodičov v tom deti vlastne " podporuje " . Ja osobne som nikdy nevidela rodinky s deťmi a v rukách aby mali všetci energeťáky ... to možno v nejakej osade akurát tak
@anonym_b00eb9 ale toto je už prehnané . Školské jedálne musia spĺňať určitý štandard . To tvoje dieťa nikdy nebolo na viac-dňovom výlete ,ŠvP , lyžovačke zo školy atď ???
@lenka.25 nie nebol nikde 🙂, nechcel.
este by bolo dobre pridat vek je rozdoel ci to boli deti na prvom stupni zs alebo pubertkaci. Ja tiez od puberty raz za cas si dam energetak a nemam pocit, zeby ma kvoli tomu nezvladali v skole 🤣 takze netreba prehanat 🤦🏼♀️
este by bolo dobre pridat vek je rozdoel ci to boli deti na prvom stupni zs alebo pubertkaci. Ja tiez od puberty raz za cas si dam energetak a nemam pocit, zeby ma kvoli tomu nezvladali v skole 🤣 takze netreba prehanat 🤦🏼♀️
@anonym_9c9479 myslíš že by pubertiaci išli na strednú prvý deň s rodičmi?
Videl som rodinku na prechadzke s cca 2 rocnym chlapcekom a davali mu pit energetak. Som myslel, ze mam halucinacie. Normalne ako popijali z plechoviek, tak davali priebezne odpit aj malemu. Za mna suhlas s predajom od 18 rokov. Alebo aspon od 15. Osobne ich vobec nepijem, ja vlastne ani kavu.
@anonym_9c9479 myslíš že by pubertiaci išli na strednú prvý deň s rodičmi?
@13uzivatelka11 Odkedy pubertiaci nie su aj na ZS?
@anonym_9c9479 nepýtala som si op ani RL ,deti vekovo 7-10r
@13uzivatelka11 Odkedy pubertiaci nie su aj na ZS?
@anonym_9c9479 tak celkovo so mnou mama nechodila v takom veku ani na ZŠ do školy na prvý deň. 🤦♀️načo?
A si si istá že to boli energetaky? Nebolo to xixo alebo nejaká malinovka v plechovke?
@anonym_9c9479 tak celkovo so mnou mama nechodila v takom veku ani na ZŠ do školy na prvý deň. 🤦♀️načo?
@13uzivatelka11 nepoznas ich situaciu co ak mali aj mladsie dieta, co ak cestovali z okolitej dediny a rodicia mali volno tak na tu hodinku s dietatom isli, co ak nastupovali do novej skoly, co ak kvoli niecomu si aj rodicov predovlala triedna alebo vedenie skoly - dokladovanie nejakych pisomnosti atd. co ak tam cakali s dezmi lebo po skole mali nejaky program alebo naplanovane vysetrenie dovodov moze byt mnoho preco tam boli aj so starsimi detmi.
@anonym_b00eb9 To čo má spoločné s energeťákmi
No vidíš to, keď som minulý rok písala rodičom správu (a vôbec nie v zlom, len upozornenie, či vedia), že ich dieťa pije v škole energetické nápoje (7 ročník), tak reakcia bola, že obmedzujeme v škole osobnú slobodu dieťaťa a že je to jeho vec, čo pije 🙈
Vždy boli blbí rodičia len nemali toľko možností sa realizovať. Škoda je, že na to doplatia len tie deti.
@lenka.25 viem, že asi extrém, ale môj 14 ročný nemá ani vreckové, peniaze. Proste nechce, ani keď mu dávam ja, alebo starí rodičia
@lenka.25 viem, že asi extrém, ale môj 14 ročný nemá ani vreckové, peniaze. Proste nechce, ani keď mu dávam ja, alebo starí rodičia
@anonym_b00eb9 co najrychlejsie to zmen, ved bude financne negramotny, deti treba vzdelavat v tomto smere
@anonym_b00eb9 ale ty všeobecne tu výchovu ženieš do extrému . Má 14 rokov, nie dva
@lenka.25 on nechce
No vidíš to, keď som minulý rok písala rodičom správu (a vôbec nie v zlom, len upozornenie, či vedia), že ich dieťa pije v škole energetické nápoje (7 ročník), tak reakcia bola, že obmedzujeme v škole osobnú slobodu dieťaťa a že je to jeho vec, čo pije 🙈
@anonym_b2e7a9 A nahodou to nemate v sk. poriadku zakazane? U nas su, takze si rovno mala napisat, ze im davas zapis.
A si si istá že to boli energetaky? Nebolo to xixo alebo nejaká malinovka v plechovke?
@bronkax som síce stará korčula s dospelými detmi a nosím aj okuliare ale take veľké písmená z tých plechoviek zvládnem prečítať aj bez nich
Ja sa uz nicomu necudujem. Poznam ludi ktori davaju detom pit radlera, alebo penu z piva a radu namocit cumlik do slivovice som dostala viackrat a aj tu citala. A len nedavno sa kolegyna priznala ze na silvestra a na narodeniny kupuje skolkarom nealko moscato- nie detske sampanske ale to nealko moscato! Ja som skoro skolabovala- takze energetak ma vobec neprekvapuje.
@13uzivatelka11 - môj syn šiel minulý rok do prvého ročníka na osemročné gymnázium (takmer 12-ročný) a dostali sme "pokyn", že rodičia majú prísť s deťmi v prvý deň do školy kvôli administratívnymi úkonim súvisiacim s prechodom na novú školu.
@13uzivatelka11 Ani so mnou od 3.triedy.
Ja sa uz nicomu necudujem. Poznam ludi ktori davaju detom pit radlera, alebo penu z piva a radu namocit cumlik do slivovice som dostala viackrat a aj tu citala. A len nedavno sa kolegyna priznala ze na silvestra a na narodeniny kupuje skolkarom nealko moscato- nie detske sampanske ale to nealko moscato! Ja som skoro skolabovala- takze energetak ma vobec neprekvapuje.
@zuzinka888 Však radler nemá alkohol
@anonym_autor lebo su drbnuti

@anonym_autor tie energetaky by som davala az od 18 rokov.