Dodržiavate bezpečné rozostupy pri šoférovaní?
Keďže denne jazdím ,aj keď chvála bohu nie tie extrémy čo boli ,ale tak jazdím z prace a do prace
Chcem sa vás všetkých opýtať,dodrzujete rozostupy a viete koľko to je ?
Každý deň ma prekvapí niekto ,čo mi je na nárazníku nalepený a už som si povedala,že teda fakt prudko zabrzdim (ano viem nemá sa to ,ale viete. zrazu mačka mi vbehla pod auto ) nie ,auta mi nie je ľúto ,opravi sa za pár dni ,aj mužov kolega teraz nabúral lebo jednoducho nedobrzdil ,pokuty sú za to tiež celkom fajn
Vodiči tak nad 60-70 všímam ,že ti hlavne v obci sú naozaj veeelmi blízko a tie reakcie sú už pomalšie
Takže ,ako jazdite ostatní
@minenkaa tak keď ideš pomalšie máš sa zaradiť do pravého a nie blokovať ľavý alnides pomalšie. Napr mňa vie vytočiť aj to keď niekto ide 120 pred ním kamión a už neviem koľko sto metrov sa dá do ľavého pruhu že chce obehnúť a spomalí dobre že nie na 100 a obieha celú večnosť. A keď už obehne nie žeby sa zaradil späť do pravého ale ostáva vlavom lebo niekde v diaľke o 500 a viac metrov vidí druhý kamión a keď si ho dovolíš "obehnut" z prava lebo on to tak vyhodnotil ešte vidíš ako sa rozčuľuje. Pritom ani za toho otca neopustí ľavý pruh
@sense Nemáš čo obehovať z prava. Polovica z vás by mala položiť vodičský a odkráčať, rozčuľovať sa, že ťa nepustia do ľavého a strihnúť to pravým, len si koleduješ že ťa niekto sepali. Šak počkám, raz sa preradi.
@sense Nemáš čo obehovať z prava. Polovica z vás by mala položiť vodičský a odkráčať, rozčuľovať sa, že ťa nepustia do ľavého a strihnúť to pravým, len si koleduješ že ťa niekto sepali. Šak počkám, raz sa preradi.
@anonym_8af52f ja ked sa zaradim do praveho pruhu a idem v nom 500-600 metrov neobieham z prava. Z prava by som ho obehla keby sa dam do praveho a vzapati do laveho. Odovzdat vodicak by mal ten kto ide 120 vlsvom pruhu hoci v prvom ziadne auto nie je
pred necelou hodinou som videla ako pani na aute išla úplne na krajnicu, spomalila aby ju ten za ňou predbehol. Po predbehnutí sa zas zaradila - predomňa a išla podľa predpisu.
Asi bol niekto veľmi netrpezlivý....
Ja neznášam keď sa na mňa lepí kamion.
@anonym_d2abf0 vsak podľa rýchlosti,stat je tiež rýchlosť
A presne o tomto píšem, ľudia ani netušia aky ma byt rozostup
@minenkaa ja sa ale pytam na numericku hodnotu.. a ci to je realne v praxi..
@minenkaa ja sa ale pytam na numericku hodnotu.. a ci to je realne v praxi..
@anonym_d2abf0 ak bude citát ďalej uvidíš aj na to to odpoved
Píšem že to nejde ,ake to je jedno teraz kebo ty ani netušíš,že nejaké rozostupy sa majú dodržiavať
Napr bývalej zápche je to ľahšie ako na dialnici
pred necelou hodinou som videla ako pani na aute išla úplne na krajnicu, spomalila aby ju ten za ňou predbehol. Po predbehnutí sa zas zaradila - predomňa a išla podľa predpisu.
Asi bol niekto veľmi netrpezlivý....
Ja neznášam keď sa na mňa lepí kamion.
@anonym_e30e52 toto napr ja nechapem, uhnúť sa ak nejdem 30km v šesťdesiatke
ja aj robím rozostup od vozidla predomnou, ale dosť často sa mi tam niekto vtisne.
V takom meste keď necháš rozostup podľa predpisu sa tiež ako nič niekto vopchá - tam sa najmä v špičke jazdí dosť agresívne.
@minenkaa dodrziavam, ale už som mala párkrát fešáka za zadkom. A aj v kolóne do mňa vrazila hviezda s mobilom v ruke. Tiež mi sem tam prejde hlavou, zabrzd, ale strach je silnejší 😀. Vytláčajú má však ti, ktorí úmyselne spomaľujú a vlečú sa a keď ich chceš predbehnúť,začnú pridávať
@minenkaa ano, vzdy. Neda sa predvidat, kedy vodic predo mnou nahle zabrzdi, a ak do neho narazim bude to moja vina a chyba a taketo komplikacie nepotrebujem
@anonym_d2abf0 ak bude citát ďalej uvidíš aj na to to odpoved
Píšem že to nejde ,ake to je jedno teraz kebo ty ani netušíš,že nejaké rozostupy sa majú dodržiavať
Napr bývalej zápche je to ľahšie ako na dialnici
@minenkaa ale ved ja viem, ze rozostup dodrziavat zo zakona treba.. len neviem, ako to napriklad ty robis v praxi.. ja si to viem zapnut v aute, mam autonomne riesenie, kde sice musim mat na volante ruky, ale ostatne auto robi same, aj dodrziava rozostup.. v praxi to vsak neuveritelne spomaluje premavku.. preto sa pytam ako chces tento zakon dodrzat
@minenkaa ale ved ja viem, ze rozostup dodrziavat zo zakona treba.. len neviem, ako to napriklad ty robis v praxi.. ja si to viem zapnut v aute, mam autonomne riesenie, kde sice musim mat na volante ruky, ale ostatne auto robi same, aj dodrziava rozostup.. v praxi to vsak neuveritelne spomaluje premavku.. preto sa pytam ako chces tento zakon dodrzat
@anonym_d2abf0 pytam sa či dodrzujete a aj píšem,že sa to v premávke nedá dodržiavať tak ako zákon káže
@minenkaa to je styl soferovania V4. Ak mi niekto lezie do kufra, tak je to poliak, slovak, cech alebo madar. A teoreticky si myslim vsetci vedia dodrziavat odstup, len ta logika nepusti..."ja nepojdem za autobusom/fiatom/ menej cennym autom- ja mam karu....a dobre brzdy, to dobrzdim...."🤐🤐🤐🤐a tam, kde to moze pridat na plyne, tak tam ide predpisovo.....🫣🫣🫣🫣
@anonym_8af52f ked stretnes danov a svedov, ti zasadne idu v lavom pruhu aj na 3 prudovke...tych sa neda neobehnut sprava, ak nechces iist za nimi 120tkou (pri neobmedzenej rychlostnej dialnici...)🫣🫣🫣
Co som si vsimla, robia to najma muzi, my zeny jazdime inak, opatrnejsie... vacsinou. Ja sa rozhodne na nikoho netlacim, je to zbytocne riziko.
@la_dolce_vita ano. Zeny (vela) jazdia so strachom a smrtou v ociach. Neuvedomuju si, ze svojim stylom jazdy su nebezpecnejsie ako rychlojazdiaci. Minule sme sli na privadzac na dialnicu 6 aut za sebou. 60tkou! Ani v pripajacom pruhu prve auto nepridalo. Za volantom sedela zenska, ktora krcovito zvierala volant v ruke a bola na nom nalepena... aj by som sa stavila, ze keby mohla, tak zavrie oci.
Stale vravim, natrenovat to niekde treba, ale aj sa prisposobit a dodrziavat minimalne rychlosti
@anonym_8af52f ked stretnes danov a svedov, ti zasadne idu v lavom pruhu aj na 3 prudovke...tych sa neda neobehnut sprava, ak nechces iist za nimi 120tkou (pri neobmedzenej rychlostnej dialnici...)🫣🫣🫣
@vevesh neviem ako v nemecku, ale v at je to masaker na dialnici. Nikde nikto a v strednom pruhu auto 110km... mozes blikat kolko chces, neuhne sa. Na drzovku poviem, ze obieham aj sprava (hlavne ak som v pravom pruhu). Na 90% je to madar alebo rumun.
Nedavno taka pikoska - odstavene auto, blinkre, vesta na co a miesto trojuholnika ruzovy kufor na kolieskach!!! Skoro mi oci vypadli a ano, znacka bola H.
@minenkaa tiež 5o neznášam ja sa nelepim, najhoršie je jed to robia niekde kde je veľa prechodov pre chodcov, bud poklepem po brzdovom pedali alebo si umyjem okná, na starej mazde som mala ostrekovače ktoré striekali naozaj ďaleko až za kufor auta 🤷🏻♀️

@minenkaa praveze mam pocit aspon na isekoch ktore jazdim ja ludia jazdia uz pomalsie, zvycajne cez tych 150 jazdia len zahranicni.
A ked n'a mna niekto trubi nech trubi. Pokial idem podla predpisov, neblokujem nikomu cestu atd. Nech ho aj roztrhne.
Pozri dnes idem Z fitka a dedo predo mnou z nicoho nic v strede kruhaca na brzdu, je mi jasne keby do neho narazim je to moja chyba, lebo som "nepredvidala" ale že senilny dedo zbadal nakladne auto a skocil n'a brzdu bezdovodne, by nikto neriesit. Pritom vodic nakladneho auta poslusne stal a do kruhaca sa netlacil
Rovnako ako ked, kolegs distal pokutu za odstup hoci logicky urobili chybu auto ktore sa zaradilo n'a tesno pred neho. Ale podla policajtov bol Vinny on Lebo nepribrzdil aby mal odstup.
Takze mna nacestach neudi uje uz nic.
A na dnesnych autach (samozrejme zalezi od Vybaveni aura) , zacne autom same brzdit ak nedodrzujes odstup, ten si vies aj nastavit kolko alebo vypnut ak ti to lezie nanervy, hlavne ak je väčšia premavka
@sense ano a na toto sú tie rozostupy