icon

Fóbia zo šoférovania

zanetaqwe
14. feb 2026

Idem sa ku vám vyžalovať.Vodičak mám 10 rokov a až teraz som si zaplatila pár jázd navyše, pretože doteraz som vôbec nejazdila.Jednoduxho som sa bála,ale pre zmenu zamestnania som si kúpila auto a chcela som sa rozjazdiť.Inak sa do práce nedostanem.No inštruktor autoškoly mi povedal,že potrebujem len prax,viac mi nepomôže.No tak som si sadla slávnostne do auta a rozbehla sa,no ale nie ďaleko, pretože mi roztrasené ruky, prevrátený žalúdok nedovolil ísť ďalej 🫣.Prosím vás kočky,som z BB ,premávka tou trasou je dosť veľká,dá sa časom naozaj do toho dostať? Má to vlastne cenu sa trapiť.Automat nemám,no nemám na neho,tak mi musí stačiť manuál.Ako ste vy začínali?dá sa zbaviť toho stresu......a všetkého? Ďakujem uprímne za každú radu.Žanka

Strana
z2
zuzubb007
15. feb 2026

Odporúčam ti kúpiť si automat, mne to vyriešilo akúkoľvek problém zo zdochnutim motora, čokoľvek, nieže na to nemáš automat a manuál je rozdiel v cene možno 1000-2000 euro, ale ten pocit stojí aj za viac, roky mám automat, BB má v pohode cesty akurát tie kolóny sem tam ráno a z práce a to vyrieši ten automat realne pouvazuj o výmene auta, aké máš teraz v akej cene?, automat kúpiš v pohode od 5000 eur

vieronika14
15. feb 2026

Ahoj mne muz kupil drahsie auto automat, tak som sa odhodlala a zacala aspon vozit deti do skoly.
Teraz sme si ale museli vymenit auta a mne nechal manual a to je katastrofa.
Mne to nejde vobec a ja si myslim,ze ked to nejde tak to nejde.
On si mysli,ze som iba leniva.
Ale ja sa hrozne bojim,ten stres mi zahmlieva uplne mozog.
A takyto ludia ako ja by soferovat nemali.

matejkondicnejazdy
15. feb 2026

@zanetaqwe Všetko sa dá kľudne v pohode....ver
..ja sa venujem tomu

sigma510
15. feb 2026

@zanetaqwe jazdiť jazdiť a jazdiť. Strach za volantom preč. Bola som v podobnej situácii, zmena miesta práce, 12 rokov vodičák a od autoškoly som nejazdila. Teraz už aktívne šoferujem tri roky, chodím pracovať do Rakúska takže pár krát ročne dávam trasu 700km, diaľnica, čiže chce to prax. Nehovorím že som eňo ňuňo šofer, ale za tri roky som sa veľmi posunula a odjazdila okolo 30 000km.

zanetaqwe
autor
15. feb 2026
@matejkondicnejazdy

..ja sa venujem tomu

@matejkondicnejazdy ďakujem 🥰 snaď to pôjde

anonym_1a7a31
15. feb 2026

Odporúčam začať sledovať na FB Konečne za volantom, poprípade si u nich aj kúpiť pomoc, sú perfektné🙂

zanetaqwe
autor
16. feb 2026
@matejkondicnejazdy

..ja sa venujem tomu

@matejkondicnejazdy mne stačilo len toto počuť❤️ ďakujem 😊 Nevzdám to

barbie2023
16. feb 2026

Som presvedčena,že je to spojené so sebadôverou. Chlapi toto nemávajú. Myslia si,že sú majstri sveta a není problém šoférovať kdekoľvek. Ale my ženy ? My si myslíme,že potrebujeme niečo naviac ,aby sme to dokázali...no tak to nie !!! Rovnako odkerujes aj do tramtarie ako tvoj muz alebo otec alebo kto.. jednoducho, keď to vie aj dement čo neskončil ani s výučným listom ,tak neviem prečo by si to nemala zvládnuť ty.
A áno. Potrebuješ sa rozjazdit. To je celé. Najprv trasy rovnaké kde sa otukas,neskôr trochu pozmeniť..ale to všetko je o dennom dennom jazdení.

anonym_828270
16. feb 2026

@zanetaqwe ja som tie nejazdila 8rokov od ukončenia vodičáku. Ono to prišlo tak samo, spontánne….kamarat ma vzal na taký opustený plac, tam som sa dokola vozila asi 2hodiny. Potom som po dedine išla s dozorom, do mesta z dozorom, odvtedy sama a všade…. Na automate som ešte nikdy nejazdila. Máš super motiváciu. Keby bývam blízko, už by som ta ťahala dakde šoférovať 😀 držím prsty.

zanetaqwe
autor
16. feb 2026
@barbie2023

Som presvedčena,že je to spojené so sebadôverou. Chlapi toto nemávajú. Myslia si,že sú majstri sveta a není problém šoférovať kdekoľvek. Ale my ženy ? My si myslíme,že potrebujeme niečo naviac ,aby sme to dokázali...no tak to nie !!! Rovnako odkerujes aj do tramtarie ako tvoj muz alebo otec alebo kto.. jednoducho, keď to vie aj dement čo neskončil ani s výučným listom ,tak neviem prečo by si to nemala zvládnuť ty.
A áno. Potrebuješ sa rozjazdit. To je celé. Najprv trasy rovnaké kde sa otukas,neskôr trochu pozmeniť..ale to všetko je o dennom dennom jazdení.

@barbie2023 ty si zlatá ♥️♥️❤️❤️ ďakujem

zanetaqwe
autor
16. feb 2026
@anonym_828270

@zanetaqwe ja som tie nejazdila 8rokov od ukončenia vodičáku. Ono to prišlo tak samo, spontánne….kamarat ma vzal na taký opustený plac, tam som sa dokola vozila asi 2hodiny. Potom som po dedine išla s dozorom, do mesta z dozorom, odvtedy sama a všade…. Na automate som ešte nikdy nejazdila. Máš super motiváciu. Keby bývam blízko, už by som ta ťahala dakde šoférovať 😀 držím prsty.

@anonym_828270 bože ty si zlatučká ♥️ ďakujem.To som potrebovala počuť
A nie ako a čo ak vpakuješ do bavoráka a čo ak vpakuješ do cyklistov a čo ak nevyberieš zákrutu a už maš dosť rokov a reflexie sú spomalené.....a takto dookola.A to mi nepridalo na dôvere.Jednoducho človeku niekedy stačí povedať ono to pôjde a už je svet krajším 😍🥰 ďakujem za krásne slová

barbie2023
16. feb 2026

Ja si vždy spomeniem na moju tetu,ktora sa rozviedla , urobila si vodičák a v ten deň ako ho obdržala išla na cestu autom do Talianska!! Keď to ona dokázala a v takom veku ,že 52 mala vtedy tak akože ani vek ani pohlavie v tomto nehrá rolu. Je to o sebadôvere

lulu0123
16. feb 2026

Pozri na facebooku: Konecne za volantom.
Pozri si.ich prispevky,videa.Ja som sa rozjazdila.az s Miskou stamade.Predtym som skusala.niekolkokrat s muzom.Teraz od augusta jazdim denne po Ba a nemam problem s navigackou hocikam.

zanetaqwe
autor
16. feb 2026
@lulu0123

Pozri na facebooku: Konecne za volantom.
Pozri si.ich prispevky,videa.Ja som sa rozjazdila.az s Miskou stamade.Predtym som skusala.niekolkokrat s muzom.Teraz od augusta jazdim denne po Ba a nemam problem s navigackou hocikam.

@lulu0123 prosím ťa a koľko jázd si potrebovala?

anonym_847e86
16. feb 2026

Ja som po autoskole chvilu jazdila, a potom dost rokov vobec. Ked sme sa prestahovali, museli sme autom okolo rozpadnuteho sidliska, kde behaju ludia psy a deti po ceste. Zaprisahala som sa, ze ja jazdit nebudem. Az som musela, aby mi muz nemusel robit taxikara, kedze busom sa to nedalo. Prve jazdy mne bolo lepsie samej, v nedelu ci sviatok, skoro rano. Potom som chodila ale iba tu jednu cestu, ale casom trebalo aj inam. Tak ma nakopol kamarat, ked vypil pivo a potreboval do vedlajsej dediny na postu, poslal ma jeho autom. A dosli sme. A tak som si povedala, ze ved asi dojdem kde treba. Zaplatila som si jednu jazdu kondicku a instruktor, ze je to iba nevyjazdene. Krizovatky ovladam a vsetko ostatne je cvik. Tak som ziskala dalsiu trasu 😄
A casom som zmenila pracu a potrebovala ist 30 km do ineho mesta. Busom som si presla cesty, pesi obzrela parkoviska. A zvladla som to. Zistila, ze viem aj parkovat 🤣 a teraz tu cestu chodim viac za tmy ako cez den, dazd, sneh, hmla. Nemam s tym ziadny problem. Dokonca mi bude chybat, lebo zas menim pracu a nebudem tolko dochadzat.
Nezname dlhe trasy, no raz som sla s navigackou do dediny, o ktorej som nevedela ani ze existuje, nemala som signal, tak som pobludila, ale dosla som.
Ked niekedy niekomu na ceste zavadziam, uz z toho nestresujem. Najlepsie bolo, ked som prestala mat pocit, ze na ceste iba zavadziam, ale uvedomila som si, ze ta cesta je tam aj pre mna, a mam rovnake pravo po nej ist. Takze aj minule zas cestou, ktorou som este nesla, som asi niekomu liezla na nerv, lebo klopena zakruta a neviem ako rychlo si mozem dovolit ist. Tak idem na istotu, mozno trochu somalim, ale kaslem na to neroztrasie ma to uz, nezabijem seba a deti pre debila, co sa ponahla...
Vela stastnych kilometrov prajem 😊

lulu0123
16. feb 2026
@zanetaqwe

@lulu0123 prosím ťa a koľko jázd si potrebovala?

@zanetaqwe ja som si dala len 2 jazdy ako tak som soferovavala s muzom ale neverila som si vobec hlavne vdaka jeho kritike.Pri Miske som zistila ze mi to celkom ide a dotukli sme hlavne parkovanie.Az potom som sa odvazila jazdit sama a uz to pomaly slo.Zacala.som v auguste kedy bolo menej aut.Najprv som chodila.do prace na 6 aby som jednoduchsie zaparkovala.A zrazu trebalo deti zobrat na 8 do skoly a dala som aj to cez spicku.A potom dcere rozhodili treningy po celej Ba a nemala som uz problem.A to mam cez 40.Vravim ze ked som to dala ja,da to kazdy.

anonym_a3b9d0
16. feb 2026

Mne na toto vzdy pomohlo pomysliet si, ze aj hociktory spoluobcan soferuje a to nevie ani poriadne citat a ja nebudem soferovat? Na toto len jedno - cvik. Prvy krat si prebehni cestu v mensej premavke, zopakuj zo par krat a potom uz len klud a pevne nervy

zanetaqwe
autor
19. feb 2026

Ďakujem uprímne za každú vašu radu a povzbudenie ❤️❤️❤️ tiež by bolo takýchto ľudí ako ste vy viac na svete😘🤩

Strana
z2