Je vodičský preukaz pre mladistvých rozumný krok?
Ahojte. Dcéra bude mať v auguste 17 rokov. Už asi 2 mesiace mi pili uši s vodičský preukazom. Ze to chce mať čím skôr za sebou. Je najmladšia v triede a jej staršie spolužiačky už vraj chodia. Ma zmysel v takom mladom veku robiť vodičský? Ja si také decko neviem ešte predstaviť za volantom. Samozrejme viem, že ešte sama jazdiť by nemohla. Vytyka mi, že ju nepodporujem...atď. Aký názor mate na túto situáciu.
@anonym_autor Aj nas si chce spravit vodicak hned, ako sa len bude dat. Ked sa bude dat financne, urcite pojde. Treba podporit.
Starší syn robil vodičák v 17 a aspoň bol trochu pod kontrolou, ono keď má jazdiť ako hlupák, je jedno, či si ho urobí v 17 alebo 18ke. Mladší si ho tiež bude robiť v 17.
Keď sme už tu takto. Dáte odporúčanie na autoškolu v bratislave? Ideálne Ružinov alebo Petržalka. Starší syn si robil mimo ba, lebo potreboval zrýchlený kurz, keďže bol vtedy na Slovensku len krátky čas a to bola jediná autoškola, čo to ponúkala. Pre mladšieho je blbosť chodiť tak ďaleko.
@tilly nasi chodili do fortunky. bolo to pri mileticke. ale pozeram, ze sa asi prestahovali. ked isiel starsi, chvalili aj waso, tusim na wolkrovej, ale odtial sa mi ani neozvali, kedy zacinaju kurz.
Ahoj, v tvojich očiach asi ešte dlho bude decko, ale ver, že vodičák si robia takmer všetci v tomto veku. Do 18-tky by aj tak nejazdila sama, tak ju môžeš usmerniť, ak budeš s ňou. Budú sa meniť podmienky, je zbytočné čakať. Nech si ho spraví čo najskôr. V tomto by si ju mala podporiť, dnes je vodičák takmer nevyhnutný.
@ika02 vp vôbec není nevyhnutný,,to už z neho ľudia spravili túto nevyhnutnosť lebo im už je zaťažko urobiť dva kroky navyše
@ika02 vp vôbec není nevyhnutný,,to už z neho ľudia spravili túto nevyhnutnosť lebo im už je zaťažko urobiť dva kroky navyše
@anonym_fcfc1c v ba nie, to mas pravdu. Vieden je tiez problemova pre auta, ale byvat niekde v pecku, tak nemas sancu nic normalne najst... a je jedno ci je to svk alebo zahranicie... vela firiem ma nutnost vodicak a auto, lebo su postavene mimo mesta a nemas sancu stihat nejake spoje... takze ano, je to dnes nevyhnutnost, pokial nezijes vo velkych mestach..
@anonym_fcfc1c netvrdím, že bez neho neprežiješ, ale vo viacerých situáciách ti uľahčí život, otvoria sa ti nové možnosti a aj zamestnávateľ uprednostní skôr niekoho s VP ako bez. Ľudia, ktorí nezvládajú odšoférovať ani pár km, budú stále tvrdiť, že je to zbytočnosť. Akákoľvek zručnosť človeka je len plusom. Poznám XY ľudí, ktorí až keď začali jazdiť pochopili, o koľko ľahšie zvládajú bežné dennodenné povinnosti. A ľutujú, že sa na to nedali už oveľa skôr.
@anonym_autor urcite ano, potom uz nebude cas a pojde to cenovo len hore. Robila som v 18 a dnes som za to velmi rada. Vtedy to mali cenovo dvihat a tak sme robili vodicaky
@anonym_fcfc1c v ba nie, to mas pravdu. Vieden je tiez problemova pre auta, ale byvat niekde v pecku, tak nemas sancu nic normalne najst... a je jedno ci je to svk alebo zahranicie... vela firiem ma nutnost vodicak a auto, lebo su postavene mimo mesta a nemas sancu stihat nejake spoje... takze ano, je to dnes nevyhnutnost, pokial nezijes vo velkych mestach..
@guiseppinka Vieden je taka, ze netreba a zaroven treba ( Lebo firemne auta a sluzobky). Mna sa vsade pytali, ci mam vodicak. Lebo vraj keby treba nieco previezt kdesi, tak bez vodicaku nula bodov. Stacilo ked sme museli zo skolky previezt vsetko mozne tam a naspat skrz nejaky Sommerfest. Urcite dobra vec mat vodicak

@anonym_autor - to urcite, nasi zacali kurz v juni, jul, august si robili jazdy - nevynechvali skollu
@mima595 an, aj koli škole je to lepší cez prazdniny