Stretli ste sa s arogantným vodičom autobusu?
Dobrý deň, len tak ma zaujíma, že či ste mali tiež skúsenosť ako ja s autobusom , išla som z autom na takej ulici kde majú na jednej strane ľudia svoje zaparkované auta takže samozrejme je len jeden pruh jazdný. Ako som išla po ľavej strane akurát mi išiel oproti autobus , ktorý samozrejme nezastavil aby som sa mohla zaradiť niekam kde je voľno len proste išiel, chýbali tam sekundy a nabúral by do mňa vôbec žiadny záujem z jeho strany že " však chod zarad sa niekam nech ta ne** bnem " ale on si kľudne išiel ako by sa nič nestalo . Fakt si myslia tí autobusari že môžu fakt všetko? To len ja ich tak nenávidím? Alebo ste tu viacerí?
@anonym_b6b74b ako hovorím ja som bola už v polovici cesty, na to som z diaľky videla ze už ide do zákruty autobus tak som v momente hľadala miesto kam to auto zaparkujem lenže tam nebolo miesto , bolo až skoro možno 2 m pred zákrutou lenže už tam autobus bol skoro pri mne tak som si myslela ze keď vidí zo svojej strany ze nemám kam dat auto tak chvíľku počká keď vlastne pri nom bolo miesto , lenže on nie nečakal len proste išiel tak som sa natlačila na nejaké auto ktoré malo medzeru asi tak na meter aj pol
@nela1561 keď si ho videla, mala si úplne zastať (čo najbližšie tých zaparkovaných áut) a on nech sa pretlačí. Ak by ťa šuchol, jeho problém, ty si stála. On by nešiel, ak by videl, že sa nezmestí. V takom prípade by sa mala vycúvať celý úsek a pustiť ho.
@nela1561 keď si ho videla, mala si úplne zastať (čo najbližšie tých zaparkovaných áut) a on nech sa pretlačí. Ak by ťa šuchol, jeho problém, ty si stála. On by nešiel, ak by videl, že sa nezmestí. V takom prípade by sa mala vycúvať celý úsek a pustiť ho.
@anonym_b6b74b ved najprv som to spravila , zastavila som či má pusti sa zaradiť niekam medzi auta ale on vôbec nič len išiel, a to som mala cúvat asi kilometer ?
@nela1561 tomu autobusárovi je to jedno. raz taký natrafil na moju kamošku ktorej to tiež bolo jedno. šprajcli sa na križovatke a zablokovali 4-prúdovku. ona je úplne no stress človek - a on tam debil musel busom manévrovať … verím že ten by ti to už neurobil… ten tvoj ešte nenarazil 🤷♀️
@anonym_b6b74b prečo by mala cúvať celý úsek? on vošiel niekam kde videl že neprejde. prednosť má iba keď prídu k zúženiu naraz.
@anonym_b6b74b prečo by mala cúvať celý úsek? on vošiel niekam kde videl že neprejde. prednosť má iba keď prídu k zúženiu naraz.
@anonym_9f0100 a ty máš vodičák? Čo tak oprášiť predpisy?
@anonym_b6b74b Máš prispôsobiť jazdu okolnostiam na ceste. Ak vidíš že neprejdeš, nemáš tam čo robiť. Je jedno aký mám odhad ja. Mal ho mať vodič autobusu.
@anjelicek26 čítala si? ona vošla do ulice keď bola prázdna…
@biba_18 to nie je prakticky mozne.. nema taky rozhlad? To ma ulica kolko metrov? Aka je tam zakruta? Ako siel ten autobus rychlo? Neviem si realne predstavit ulicu, kde vie takato situacia vzniknut a to jazdim denne, vela.
Tak už je mi jasné, že nemáš žiadny odhad! To kde pri ceste parkuje kilometrová štrúdľa áut, tak, aby tam neostalo 6 metrov vozovky? Všetci by mali papuču al.odťah. Toto policajti tolerujú len na príjazdových cestách k bytovkám.
@anonym_9f0100 evidentne prešiel, neverím, že by išiel do čelnej zrážky. Autorka neodhadla s stresuje.
@anonym_b6b74b Máš prispôsobiť jazdu okolnostiam na ceste. Ak vidíš že neprejdeš, nemáš tam čo robiť. Je jedno aký mám odhad ja. Mal ho mať vodič autobusu.
@anonym_9f0100 on ten odhad evidentne mal, keďže nedošlo k škodovej udalosti.
@anonym_9f0100 a ty máš vodičák? Čo tak oprášiť predpisy?
@anonym_b6b74b Ak je vodič v protismere, má uvolniť cestu AK je to možné. V praxi to znamená, že ak nemôže cúvať alebo je na konci prekážky, pokračuje v jazde a prednosť dáva vozidlo ktoré má podľa vyhlášky prednosť. Pretože v čase keď by vstupovalo na vozovku malo by toto vozidlo prekážku a nemalo do vozovky vôbec vstúpiť.
@anonym_b6b74b Ak je vodič v protismere, má uvolniť cestu AK je to možné. V praxi to znamená, že ak nemôže cúvať alebo je na konci prekážky, pokračuje v jazde a prednosť dáva vozidlo ktoré má podľa vyhlášky prednosť. Pretože v čase keď by vstupovalo na vozovku malo by toto vozidlo prekážku a nemalo do vozovky vôbec vstúpiť.
@anonym_9f0100 https://www.sme.sk/auto/c/vosli-do-protismeru-a...
@anonym_9f0100 on ten odhad evidentne mal, keďže nedošlo k škodovej udalosti.
@anonym_b6b74b no nedošlo z čelnej zrážke preto, pretože som to stiahla na milimetre medzi auta , preto.
@anonym_b6b74b no nedošlo z čelnej zrážke preto, pretože som to stiahla na milimetre medzi auta , preto.
@nela1561 veď to si aj mala urobiť, čo iné si chcela? Najväčšia chyba je ísť na plné gule v nádeji, že "stihnem".
@biba_18 to nie je prakticky mozne.. nema taky rozhlad? To ma ulica kolko metrov? Aka je tam zakruta? Ako siel ten autobus rychlo? Neviem si realne predstavit ulicu, kde vie takato situacia vzniknut a to jazdim denne, vela.
@anjelicek26 ta ulica je dosť úzka, sú tam bytovky pred ktorými na ceste parkujú vozidla . A preto sa musí jazdiť len cez jednu stranu , každý tam stým ma problém, len nikto to nerieši, už tu všetci poznáme tu ulicu tak každý vie si dávať prednosť aj keď ma ten druhy prednosť. Lenže to bol jeden s*****ny autobusar ktorému to bolo jedno. Mne to samozrejme jedno nebolo pretože ma čakali doma dve malé deti , keby to bolo na mojom mužovi on by sa nechal j***ut
@anonym_9f0100 https://www.sme.sk/auto/c/vosli-do-protismeru-a...
@anonym_b6b74b Aj v článku sa píše “Vodič auta s kamerou ukázal, ako sa v takejto situácii zachovať. Pustil obchádzajúce vozidlo aj napriek tomu, že auto s kamerou malo prednosť. Je to najbezpečnejší spôsob.”
A je tu ešte rozdiel - autorka vošla do pruhu keď bol prázdny a autobus nevidela prichádzať.
@anonym_b6b74b akože ti keby si nemala kam sa stiahnuť tak by neletela na plné gule aby si stihla sa zaradiť ,keď ten debil ešte pridával?
@nela1561 no neletela. Radšej spomalím a sledujem, čo robí protiidúci. Ak pribrzdí, alebo zastane a čaká kým prejdem, tak pokračujem v jazde. Ak vidím, že nespomaľuje, zostanem čo najviac vpravo a nechám ho prejsť okolo mňa. Žijem v meste 90-tisic obyvateľov, denne po meste najazdím 140-170 km a tieto situácie sú bežné.
@anonym_b6b74b akože ti keby si nemala kam sa stiahnuť tak by neletela na plné gule aby si stihla sa zaradiť ,keď ten debil ešte pridával?
Ak soferujes tak ako pises tak by ti mali zobrat vodicak 🤦 ak niekoho oslovujes tak sa pise TY s tvrdym ypsilonom. Pises a vyjadrujes sa ako hotentot.
@nela1561
Ty si ho zbadala keď si šla po jeho strane a ešte si pridala? Dobre rozumiem? A potom keď ti konečne došlo, že to nedáš zastala a on v pohode prešiel?
A teraz sa na to pozri zo strany sofera autobusu. Ked za den stretne 10 takychto ignorantov ako si ty, ze su tam, kde nemaju a tlacia sa a pridavaju a letia ako blazni, tak co by si robila. Tiez je to len clovek a nemusi mat nervy na vsetko.
@nela1561 no neletela. Radšej spomalím a sledujem, čo robí protiidúci. Ak pribrzdí, alebo zastane a čaká kým prejdem, tak pokračujem v jazde. Ak vidím, že nespomaľuje, zostanem čo najviac vpravo a nechám ho prejsť okolo mňa. Žijem v meste 90-tisic obyvateľov, denne po meste najazdím 140-170 km a tieto situácie sú bežné.
@anonym_b6b74b ja neviem , ani nechápem čo ste tu vy za ľudia, alebo necitate co tu píšem, akože co si myslíš, že som v dedine a budem tam letieť? Akože haló ale dopne to aj debilovi ,, keby sa dalo stát niekde ako píšeš tak samozrejme ze tu nebudem diskutovať o ničom a s nikým...
Ak soferujes tak ako pises tak by ti mali zobrat vodicak 🤦 ak niekoho oslovujes tak sa pise TY s tvrdym ypsilonom. Pises a vyjadrujes sa ako hotentot.
@nela1561
@anonym_1832d4 pocuvaj toto je Modry Koník kde píše každý co chce a jak chce ,, keď ma tu chceš poučovať ako mam písať tak chod do školy a uč tam deti , mňa učiť nemusíš,, a hotentot si tu akurát ti ja ta tu neurazam tak prosím keď sa ti niečo neľúbi neodpisuj ani nekomentuj ,, a ak si taka múdra kľudne si precitaj nadpis tejto diskusie ," stalo sa vám to tiež? " tak ako vidím nemáš tu co robiť ani TY ani ostatný múdry ľudia ktorý také niečo nezažili..
@anonym_b6b74b ja neviem , ani nechápem čo ste tu vy za ľudia, alebo necitate co tu píšem, akože co si myslíš, že som v dedine a budem tam letieť? Akože haló ale dopne to aj debilovi ,, keby sa dalo stát niekde ako píšeš tak samozrejme ze tu nebudem diskutovať o ničom a s nikým...
@nela1561 ale ty ideš stále ,len to svoje ,v klude si mohla vycúvať
Zbytocne sa rozculujes
V každom príspevku je tvoja verzia mierne odlišná. Raz si zastala, potom si len tak-tak stihla, potom si mala priestor meter a pol.... Keď máš problém sa zmestiť na užšiu cestu, jednoducho sa nezavzdušňuj a nájdi si inú trasu, radšej aj zaparkuj ďalej a prejdi sa trošku pešo. Načo to vôbec riešiš, keď sa ani nič nestalo.
@nela1561 ale ty ideš stále ,len to svoje ,v klude si mohla vycúvať
Zbytocne sa rozculujes
@amonet lenže ako som písala, žiadne volne miesto tam nebolo pri mne , boli pri skoro zákrute a tam som sa nedostala lebo autobusar letel
@win_gi ja som neletela
@minenkaa jasne ze pôjdem stále len to svoje , ved keď raz mal ten autobusar spomaliť nech sa viem dostať tam kam videl ze mam namierené tak potom co ? Mam povedať áno mal ešte viac pridať nech sa nepichnem ani tam kde som ledva sa natlačila?
@amonet lenže ako som písala, žiadne volne miesto tam nebolo pri mne , boli pri skoro zákrute a tam som sa nedostala lebo autobusar letel
@win_gi ja som neletela
@minenkaa jasne ze pôjdem stále len to svoje , ved keď raz mal ten autobusar spomaliť nech sa viem dostať tam kam videl ze mam namierené tak potom co ? Mam povedať áno mal ešte viac pridať nech sa nepichnem ani tam kde som ledva sa natlačila?
@nela1561 nie ,ty si mala zaradiť spiatočku a cúvať ,ako on mal vedieť čo ty máš v hlave
Autom mozes aj cúvať ,nielen dopredu chodiť

Na jednej strane ty mas pockat kym protiiduce auto prejde. Ale chapem tu situaciu lebo sa nam zrovna taka stala... Dlhsia ulicka, tiez parkuju na debilov ti vodici, tak uz moj muz isiel do protismeru a odtial sa neskor vyrutilo dalsie auto a blika a ide a ani nespomalilo. To bola situacia tiez ze sme sa nevedeli zaradit, cize to auto malo postat a pockat kym uz prejdeme popri poslednom aute (tak ako aj sofer autobusu) a potom uz by mohol ist plynulo. No niekto si mysli ze mas sklenu gulu a zistis si ci pojde auto...
@katkaseiner ved to bola asi taká istá situácia ako moja len v tom iná, že to nebola jednosmerná cesta , len tie auta..