Je priezvisko Hrnoček/Hrončeková bežné v Bystrickom kraji?
Ahojte, pomáham babke nájsť stratených príbuzných.
Moja otázka na tých čo žijú v Bystrickom kraji. Je vo vašom okolí priezvisko Hrnoček/Hrončeková bežné?
Potešilo by, keby ste napísali konkrétnu obec. Ďakujem
toto je ok, ale je to stav k 1995.
Hronček
Presne
priezviská
Databáza priezvisk na Slovensku vytvorená z publikácie P. Ďurča a kol.: Databáza vlastných mien a názvov lokalít na Slovensku z r. 1998.
Priezvisko HRONČEK sa na Slovensku v roku 1995 nachádzalo 370×, celkový počet lokalít: 120, najčastejšie výskyty v lokalitách:
HRIŇOVÁ, okr. ZVOLEN (od r. 1996 DETVA) – 49×;
LUČENEC, okr. LUČENEC – 17×;
DETVIANSKA HUTA, okr. ZVOLEN (od r. 1996 DETVA) – 13×;
VYŠNÁ POKORADZ (obec RIMAVSKÁ SOBOTA), okr. RIMAVSKÁ SOBOTA – 10×;
ZVOLEN, okr. ZVOLEN – 10×;
BREZNO, okr. BANSKÁ BYSTRICA (od r. 1996 BREZNO) – 7×;
POLTÁR, okr. LUČENEC (od r. 1996 POLTÁR) – 7×;
BOĽKOVCE, okr. LUČENEC – 6×;
DETVA-SÍDLISKO (obec DETVA), okr. ZVOLEN (od r. 1996 DETVA) – 6×;
JELENEC, okr. NITRA – 6×;
Hrončeková
Hrončeková
Presne
priezviská
Databáza priezvisk na Slovensku vytvorená z publikácie P. Ďurča a kol.: Databáza vlastných mien a názvov lokalít na Slovensku z r. 1998.
Priezvisko HRONČEKOVÁ sa na Slovensku v roku 1995 nachádzalo 398×, celkový počet lokalít: 125, najčastejšie výskyty v lokalitách:
HRIŇOVÁ, okr. ZVOLEN (od r. 1996 DETVA) – 41×;
LUČENEC, okr. LUČENEC – 23×;
ZVOLEN, okr. ZVOLEN – 11×;
DETVA-SÍDLISKO (obec DETVA), okr. ZVOLEN (od r. 1996 DETVA) – 10×;
KOMÁRNO (obec DETVIANSKA HUTA), okr. ZVOLEN (od r. 1996 DETVA) – 10×;
ŠTOLIANSKO (obec HRIŇOVÁ), okr. ZVOLEN (od r. 1996 DETVA) – 9×;
BOĽKOVCE, okr. LUČENEC – 9×;
DETVIANSKA HUTA, okr. ZVOLEN (od r. 1996 DETVA) – 9×;
POLTÁR, okr. LUČENEC (od r. 1996 POLTÁR) – 9×;
KRIVÁŇ, okr. ZVOLEN (od r. 1996 DETVA) – 8×;
Hrončeková
Hrončeková
Presne
priezviská
Priezvisko HRONČEKOVÁ sa na Slovensku v roku 1995 nachádzalo 398×, celkový počet lokalít: 125, najčastejšie výskyty v lokalitách:
HRIŇOVÁ, okr. ZVOLEN (od r. 1996 DETVA) – 41×;
LUČENEC, okr. LUČENEC – 23×;
ZVOLEN, okr. ZVOLEN – 11×;
DETVA-SÍDLISKO (obec DETVA), okr. ZVOLEN (od r. 1996 DETVA) – 10×;
KOMÁRNO (obec DETVIANSKA HUTA), okr. ZVOLEN (od r. 1996 DETVA) – 10×;
ŠTOLIANSKO (obec HRIŇOVÁ), okr. ZVOLEN (od r. 1996 DETVA) – 9×;
BOĽKOVCE, okr. LUČENEC – 9×;
DETVIANSKA HUTA, okr. ZVOLEN (od r. 1996 DETVA) – 9×;
POLTÁR, okr. LUČENEC (od r. 1996 POLTÁR) – 9×;
KRIVÁŇ, okr. ZVOLEN (od r. 1996 DETVA) – 8×;
@oriesocek ďakujem
My sme mali tetu Hroncekovu susedu na dedine, mala len dcery, tie sa uz volaju inak, teta uz zomrela, mala okolo 90 rokov. Okres Lucenec, blizsie k Detve ako Lucencu.
My sme mali tetu Hroncekovu susedu na dedine, mala len dcery, tie sa uz volaju inak, teta uz zomrela, mala okolo 90 rokov. Okres Lucenec, blizsie k Detve ako Lucencu.
ja som mala v BB vyucujuceho na VS - Hroncek. https://www.fpv.umb.sk/phroncek/ ale dalsich nepoznám..
@anonym_autor Vek babky a krstné mená súrodencov? Ak nechceš verejne napíš do správy.
@anonym_autor ja pracujem vo Zv na pomerne velkej skole, ale ziaden zo ziakov sa Hroncek nevola.
@anonym_autor Vek babky a krstné mená súrodencov? Ak nechceš verejne napíš do správy.
@marsmykkok ďakujem, napíšem sesternici ona má všetko spísané, tiež pátra cez sociálne siete
@marsmykkok ďakujem, napíšem sesternici ona má všetko spísané, tiež pátra cez sociálne siete
Ďakujem každému už sa hladný príbuzný resp jeho potomkovia sa našli

@anonym_autor Detvianska Huta napríklad, prípadne okolie Detvy alebo Detva.
Tam by som povedala že má toto priezvisko korene, poznám aj ľudí čo už nežijú a bývali tam, ale teda dnes sťahovanie nie je problém, teda kľudne sa mohli presťahovať aj do Detvy, Zvolena, Banskej Bystrice alebo prípadne rovno do Bratislavy.