icon

Cestovanie z obci v blízkosti Bratislavy

taga
21. jún 2020

Ahojte, chcela by som poprosit vas, maminky, ktore zijete v dedinkach v blizkosti BA (Miloslavov, Tomasov, Bernolakovo, Marianka, Lozorno ale i ktorekolvek ine) o vase realne skusenosti s cestovanim z/do BA. Momentalne byvame v Ba, ale hladame pre seba pozemok / domcek, niekde v blizkosti BA. Pocula som x pribehov o zlom cestovani, dennodennom stati v zapchach atd, ale stale verim, ze najdeme aj dedinku, odkial to take hrozne nebude 😊. Dlho sledujeme smer Lozorno, vyhovovalo by z viacerych dovodov, ale ponuka je zufala 🙈 tak uz zacinam zvazovat aj opacny smer, ale obavam sa toho.. Ako ste na tom pls? Je tu niekto, kto je spokojny alebo aj taky, kto by sa hned vratil do BA, len aby nemusel cestovat? Vdaka za kazdu odpoved a radu.

loginexistuje
21. jún 2020

Tak ono je idealne ak vies mat v pracu s homeoffice my chodime do peace Len dva max tri krat do tyzdna

makova333
21. jún 2020

@alexk12 preco by bolo AT blbost? Ved to je aktualne logisticky najlepsia volba. V prihranicnych oblastiach zije vela ludi z BA, Kamoska zije v Kitssee a v praci v Petrzalke je do 10 minut. V Starom meste by bola za 15 minut autom. Vies ak sa povie Osterreich v tomto kontexte naozaj nikomu nenapadne Wien alebo Linz😉

makova333
21. jún 2020

@taga zalezi ked mate pracu, od toho sa vela veci odvija. Darmo ti tu povieme, ze Stupava je ok, ak ty mas s muzom pracu v Raci.

taga
autor
21. jún 2020

Baby, dakujem všetkým za odpovede.. viac menej ste ma utvrdili v tom, co som myslela.. ze jedine ako tak schodne vyzeraju byt lokality smerom na zahorie a opacny smer (senec) co sme nikdy nepozerali fakt ani nema zmysel zacat pozerat 😂 mozno este tak blatne alebo potom blizsie ku tt. Alebo zacat podavat euromiliony 😂 na barak v at...

taga
autor
21. jún 2020

@makova333 obaja na nivach, aj ked ja som teda momentalne na rd

anickaa1993
21. jún 2020

@taga ja bývam momentálne v Hamuliakove. Cesta odtiaľ ráno je katastrofa, kým sa nenapojis na hlavnú. Odtiaľ to ide už celkom rýchlo. Lebo v tom nadpajani idú 3 cesty do jednej. Takže čo sa týka dopravy, by som odporučila Rovinku, alebo v Luznej všetky ulice po tom nadpajani.

luccija
21. jún 2020

@taga Zohor je už strašne ďaleko.Marianka, Stupava rataj s tým, že je tam chladnejšie a väčšina ulíc je do kopca kamarátke vyplavilo spod lesa dvor.Stupava je vyborna kvôli tomu, že je to mesto a plná občianska vybavenost.Kamaratka chodí 6:20 z Dunajskej Luznej a nie je to katastrofa.Ja by som hľadala Senec, alebo Záhorie.Urcitee nie Jarovce, Rusovce, Cunovo predražené dediny, kde nič nie je okrem rusovského schatraleho parku.
Z Ivanky, Bernolákova Ti ide vlak a v Ivanke spravili odstavné parkovisko pre veľa áut.Docasne som chodila od smeru Tomášov boli kolóny, ale bolo to kvôli D4 čo sa stavia a boli výluky.Najlepsie je ísť si to vyskúšať ráno😊Za Sencom Blatné, Viničné, smer Pezinok je tiež pekné bývanie.Slovensky, Chorvátsky Grob a často som na Čiernej vode mne sa tam páči.

luccija
21. jún 2020

@anickaa1993 áno ešte Kalinkovo, Hamuliakovo hneď hrádza, tiché prostredie😀

kulumulu123
21. jún 2020

@taga my cestujeme smer od samorina rovinka a dunajska luzna to uplne zabija rano o 6 uz zacpa a o 9:30este stale poobede sa to zacne plnit okolo 14:30 az do 7 vecer.... Najlepsie sadnut na vlak uz to tak robime nechat auto na stanici a do blavy vlakom....

anickaa1993
21. jún 2020

@luccija no my bývame v novovybudovanej lokalite a sú tu samí Slováci, čo si veľmi pomáhajú, aj sa stretávame. Od zvyšku maďarskej časti sme viac menej separovaní. Ale kľud tu je teda riadny. Až na minulý týždeň, keď nejakí mladí behali v čiernych habitoch po poli. To bolo asi najakcnejsie v tejto dedine. Všetci susedia ďalekohľady a jeden sused kukal cez pušku 😂

gabka11
21. jún 2020

Bývame vo Stvrtku na Ostrove a žiaľ zápcham tu sa nevyhnes.je to strašne. Aj ráno smer do BA a potom poobede zas z BA.

qetka
21. jún 2020

@luccija no moj kolega je z Kalinkova a ked nejde pred 5:30, tak ide do prace aj 2 hodiny, no dakujem pekne 😉.
Odo mna je to po obchvate do prace max 30 minut, ked je dobre, tak 20, pripadne vlakom na hlavnu a par zastavik busom, to je super. Stanicu mame 3 minutky od domu.
Ja odporucam zahorie, ale ib nieco s vlakovou stanicou 🙂

zuzike123
21. jún 2020

Ak chcete byvat v RD, zvazila by som, ci potrebujete vsetky aktivity vykonavat v BA. Ak sa viete prisposobit a nechat deti chodit do skolky ci skoly v okolitych obciach/mestach, prip si tam najst aj pracu, mate vyhrate a mozete sa vykaslat na cele komplikovane dochadzanie do BA. Kamoska z Budmeric tak presedlala z BA do TT a uz maju vacsinu aktivit opacnym smerom ako byvaju zapchy.

h2
21. jún 2020

My už 11 rokov bývame v Miloslavove. Dochádzať do BA som vydržala jeden rok. Potom som si našla prácu v Šamoríne a ďakujem Bohu, lebo dochádzať od nás je čistá katastrofa. A to máme aj vlakové spojenie.

leelu
21. jún 2020

Stupava 👍

lucik194
22. jún 2020

mam kolegynu zo Zohora, kazde rano chodi vlakom, autobusom nikdy, trva to ovela dlhsie.
zohor - hlavna stanica 30 minut, potom este elektricka 10 minut do prace. Musis ratat prestupy, prichod na stanicu.... realne cestuje 50-55 minut tam a to iste naspat.
vlak chodi 1x do hodiny takze musi byt nastavena casovo kedy ide do /z prace.
ale hovori ze by nemenila.

ja osobne byvam v Raci a poviem ti ze cestujem elektrickou 30minut, ale tie elektricky byvaju plne uz od konecnej. Nie preto ze je tu taka zastavba (co teda v poslednych rokoch zacina byt) ale preto, ze polovica ludi sa odvezie do Race, zaparkuje auto (zo smeru Pezinok) a odvezie sa elektrickou do BA. pretoze po racianskej kazde rano sa ide krokom. Teraz v case korony to bolo v pohode, prazdna cesta ale uz sa to zacina opatovne zaplnat a cas sa predlzovat.....

mon_drink
11. júl 2020

Ahojte, ja si myslim, ze aj napriek zapcham ta pohoda a zivot v dome za to stoji. Kvalita zivota je neporovnatelne lepsia. Zapchy su v kazdom vacsom meste. Ja som presvedcena, ze ludia tie zapchy a casy dost zvelicuju. Keby to bolo skutocne kazde rano 2 hodiny, robili by sme to? Samozrejme, ze NIE. Ak citite, ze chcete dom a zivot v dome - urobte to. Ja chodim z Tomasova na Kramare - realne to netrva nikdy viac ako 35 minut. Chodim cez mesto, nie obchvat. Predtym som chodila z Dubravky na Kramare a na Patronke som cakala na odbocenie do lava (smer Kramare) viac ako 20 minut, a na kopci som stravila dalsich 15 pokym som sa dostala k nasej budove. Rozhodnutie odist z BA nelutujem, a urobila by som to opat.

nausnicka00
3. sep 2020

@mon_drink ahoj, prosim ta mas odskusanu cestu z tomasova na kramare aj busom? Nasli sme tam pekny domcek ale bojim sa ze je to dost daleko. Chodim na 7.45 do prace.

mon_drink
5. sep 2020

@nausnicka00 Ahoj, busom zatial nie. Ale predpokladam ze treba ist na Nivy a potom ide priamy autobus do dediny. Ja som isla teraz do prace od stredy a bola som prekvapena, ze autom som bola za 35 minut uz v kancelarii. Pre istotu som si davala rezervu a nepotrebovala som ju, podla komentarov a reakcii som cakala hodinu a viac. Vyrazala som z domu o 7:10.

mon_drink
5. sep 2020

@nausnicka00 Este som chcela napisat, ze ja som predtym chodila z Dubravky, a to bolo riadne PEKLO. 30 minut som cakala iba na odbocenie do lava na Patronke. A potom som bola v kopci dalsich 15 minut, pokym som prisla na Stromovu. A to nehovorim ze, z Dubravky som sa nemohla vymotat. Pre mna osobne je byvanie v Tomasove ovela hodnotnejsie a cesta je pre mna lepsia. Ja som to mala 10 km, teraz mam sice dvojnasobok km, ale ovela vyssiu kvalitu zivota, vlastnu zahradu a terasu. Tot je moj nazor. Pekny den.

stanulienkat
5. sep 2020

Neviem či by mi to cestovanie za to stálo. Poznám dosť ľudí, čo cestujú blízko Bratislavy a chodia sa domov prakticky len vyspať, cez víkendy mukluju na dome a nič z toho nemajú. Dvor 2 x 2 metre tráva, to je všetko. Načo sa budem hrať na niečo, čo nie som,nestalo by mi to za to.

jana_eyre_2
5. sep 2020

@stanulienkat čo je to muklovat cez víkendy na dome keď majú dvor 2x2m trravy? 😉

A niekoho práca okolo domu cez víkendy aj bavi, nevidí za tým muklovanie.. (tak ako kedysi si ľudia zaobstaravali záhrady popri bytoch)

stanulienkat
5. sep 2020

@jana_eyre_2 proste by mi to cestovanie nestalo za to.

jana_eyre_2
5. sep 2020

@stanulienkat každý na to pozerá inak a každý sa podla toho svojho pohľadu zariadi..

my už do BA cestujeme akurát tak na výlet (milujeme Bratislavu a ruch velkomesta), už aj muž pracuje iba na HO, takže sme spokojní.. bývame v ch.grobe skoro 12rokov, za ten čas sme skúsili aj cestovanie, aj byť len tu a s deťmi mi RD vychádza ako najlepšie investovane peniaze.. síce s nejakymi poc. problémami, ale máme v sirsom okolí dobru obc.vybavenost.. keď ešte muž pracoval v kancelárii tak ráno šiel autom do race a potom elektrickou do centra, to trvalo 40minut.. podľa mňa nič strašné, teraz tu stávajú obchvat, čo by mohol cestu zrýchliť..

keď som bývala v rodičovskom byte na dolných honoch a chodila som do race na strednu cesta trvala vyše hodiny.. teraz je tam dopr. situácia ešte ťažšia (mám tam.rodinu) tak je to ale úplne v každom veľkom meste a jeho okolí všade na svete.. málokto má šťastie mať prácu blizko domu..

stanulienkat
5. sep 2020

@jana_eyre_2 Ale samozrejme,keď tam bývate, máte tam prácu aj všetko zázemie, tak je to úplne o niečom inom. Ja som mala na mysli hlavne tých, ktorí cestujú za prácou do Bratislavy, ja vidím tu na Gagarinke aké sú zápchy neskutočné.

jana_eyre_2
5. sep 2020

@stanulienkat no sú, len tie zapchy nie sú len kvôli tým či dochádzajú, proste to je veľké mesto tak je veľa áut a cestovania.. (pred koronou aj muž bol ten čo cestoval do BA on len už pracuje z domu tak ako veľa ľudí v našom okoli)

škoda len že sa Bratislava neupriamuje viac na elektrickovu dopravu a nesnaží sa rozšíriť trasy (aj keď dobre Petržalku robia, ale rozšíriť trasy okolia ruzinova až po medzijarky..)
A viac zatraktívniť MHD pre ľudí - pretože čo je smutné u nás takéto cestovanie stále veľa ľudí považuje za podradne..

Tuzit po dostupnom dome so záhradou a bývať v pokojnejšie časti je podľa mňa normálne pre vela ľudí čo si zakladajú rodiny.. Bolo by ideálne keby boli dostupne záchytné parkoviská a elektricky..

stanulienkat
5. sep 2020

Podľa mňa Petržalku električkovou traťou úplne zničili. Ja som tam vyrastala, ale teda je mi smutno z tej trate popri tom potoku. A MHD cestujem a áno je to podradné, sú tam samé socky a bezdomovci, cestujem z pod stanice, tam niekedy čo nastúpi -ormálne sa ti žalúdok dvíha. bohužiaľ

jana_eyre_2
5. sep 2020

@stanulienkat tak Petržalku hlavne už zničili komunisti, ako aj centrum Bratislavy.. ☹️ mne sa práveže teraz Petržalka začína viac páčiť, lebo tam sa snažia vniesť ducha mesta, je tam dosť zelene a priestoru..

tncka
5. sep 2020

@taga samovrazda rano cela blava😂 mne uplne staci ked idem raz za 3mesiace tam a stojim v tych blbych kolonach. Kazde rano by som prisla o nervy😳

kebybolokeby
15. sep 2020

@taga ahoj, tiez zvazujeme stahovanie do Stupavy vies mi prosim upresnit kde tvojej kamoske zaplavilo zahradu? Dakujem