icon

Dá sa v Bratislave nájsť podnájom do 500 €?

15. jan 2025

Ahojte. Idem sa poradiť. Myslíte, že sa dá nájsť v Bratislave podnájom pre matku a dieťa do 500€? Ide o to, že sa musíme na nejaký čas ako rodina rozdeliť. Aby sme nemuseli syna umiestniť na intrak, musím s ním na nejaký čas odísť do podnájmu. Zvažovala som aspoň 2- izbák aby za nami mohli prísť dcéra s mužom ale teda pri tých cenách sa uskromnim aj na garsonku teda 🫣. Pri opatrovateĺskom riešiť podnájom a splácať hypotéku je teda riadna výzva.
Dokonca sme už aj emocionálne nad sebou vybojovali ten internát, z peňažného hľadiska ale tie týždenné cesty po neho tam a späť domov by boli podobné ako kedy máme podnájom, takže nie je moc čo riešiť...

Strana
z2
autor
15. jan 2025

@zic pracovať sa chystám. To je samozrejmé. Síce to spôsobí ďalšie "komplikácie " ale čo už ( cez prázdniny budem musieť byť v práci miesto toho aby som šla so synom domov ku staršej dcére s ktorou v podstate prídem o kontakt) ale čo, nenavyberáme si.. otáčame z každej strany čo bude lepšie 🤷‍♀️

fairyy
15. jan 2025

nie je v tomto pripade najlepsie ked sa cela rodina prestahujete do bratislavy?

autor
15. jan 2025

@lenkakravcova toto ma veru ešte nenapadlo ale myslím, že také budú asi podmienené trvalým pobytom.. Ale skúsim zistiť aj túto možnosť, vďaka.

autor
15. jan 2025

@fairyy je, kvôli mužovej práci ale málo pravdepodobné. Časom ale možno nie vylúčené. Tiež to vidím ako najlepšie riešenie ale chápem muža, že tu budoval podnikanie a ťažko sa mu bude rozbiehať v Ba.

zuzudrnda
15. jan 2025

Ahoj. Skús pozrieť aj Sv.Jur, Pezinok, kam ide vlak a zrýchleným si na stanici za 15 min z PK. Chodila som tak niekoľko rokov do práce. V centre som bola skôr ako ľudia z okrajových štvrti. Mám byt v PK, prenajímam ho a teda do mojej ceny by si sa zmestila. Mám ho obsadený, len na ilustráciu.

autor
15. jan 2025

@zuzudrnda 🙏 ďakujem, tiež veľmi cenná info. Ja to tam teda s dochádzaním a infraštruktúrou moc neovládam a presne takéto niečo mi pomáha 🤍 rozširujem hľadanie 😊

kikulienkadd
15. jan 2025

Ahoj, ak máš Facebook, možno by stálo za to spýtať sa v susedských skupinách Karlova Ves, Dlhé diely, prípadne Dúbravka.
https://www.facebook.com/groups/339597269858676...
https://www.facebook.com/groups/337245549804418...
Držím palce!

lucik194
15. jan 2025

za mna absolutne nehladaj mimo BA, ani jur ani pezinok. stravis dost casu cestovanim. to co usetris na najomnom precestujete a zabijete čas v mestskej.....

ak bude chodit do Karlovky, tak naozaj by som hladala Dubravku, dlhe diely v karlovke.

akje
15. jan 2025

@autorka
https://www.nehnutelnosti.sk/detail/JujMguocMYv...

Popripade sa da vyhladat aj tu, aky byt by vyhovoval:
https://www.nehnutelnosti.sk/vysledky/byty/brat...

Staci dat do filtu Bratislava, prenajom, byty, cena do 500€.
Potom si uz oen dat pozor v texte, ci je uvedena cena s/bez energii.

autor
15. jan 2025

@kikulienkadd ďakujem 🙏

lucik194
15. jan 2025

inak este mi napadlo, budes chodit autom? lebo potom je fajn aj petrzalka, sadnes do auta, prejdes mostom lafranconi a zlezies hned do KV a par sto metrov mas skolu. keďže predpokladám, ze je to Svrcia

anjelok
15. jan 2025

Ak teda spravne rozumiem, syn bude v ba celu zs, cize 9 rokov? To je dost dlha doba. V tom pripade by som riesila stahovanie sem. Predat nehnutelnost, ktoru mate a kupit nieco v ba. Manzel moze chodit kvoli podnikaniu na tyzdnovky a vzdy si lahsie najde najom sam muz, ako ty s dietatom. Spominas aj dceru, no neviem si predstavit nebyt s druhym dietatom, ved aj ona ta potrebuje.

miskaadam
15. jan 2025

Skuste aj tu Devinsku, busy chodia casto aj elektricky, da sa dvoma trasami do Karlovky. Viem ze je to kusok nad rozpocet ale mozno tymto smerom skuste ist. https://www.reality.sk/byty/vymen-suseda-vynimo...

autor
15. jan 2025

@akje jasné, to určite prezriem, ďakujem za pomoc 🌸
Tým, že to bude pre nás relevantné až od augusta/septembra tak zatiaľ ešte aktívne hľadať nemusím.. Budem robiť určite prieskum. Ďalšia vec, ktorej sa bojím je ale ten podnájom pre dieťa 🤔

autor
15. jan 2025

@lucik194 práveže bez auta 🫣

autor
15. jan 2025

@anjelok ach, je to naozaj ťažká situácia, ver mi 😔
Plán bol byť s ním cca 3 roky a potom ostane na internáte. Nemám moc silu dať ho tam ako 7 ročného, potom to bude snáď ľahšie.
Dcéra bude ôsmačka, nechcem ju ťahať z kolektívu a ani ona nechce.

qetka
15. jan 2025

autorka odkial ste?

kacena4
15. jan 2025

ahojko moja otazka je opacna a neuvazovali ste o individualnom vzdelavani aspon zo zaciatku? mohlo by byt doma a do skoly by ste dochadzali len sem tam podla dohody. inak za mna je intrak super vec, treba to brat tak ze dieta sa ostamostatni a nauci sa same fungovat v spolocnosti a v zivote. myslim ze tazsie to bude pre vas ako rodicov ale pre dieta to moze byt velky bonus kedze je nevidiace, bude s rovesnikmi aj poobede aj vecer a mozu si vytvorit silnejsie puta ktore vyuzije do buducna. mne chodi do skoly pre zrakacov krsniatko. skola je super. ak by ste sa predsa len rozhodli hladat byvanie v Pezinku, napiste mi ip, skusila by som vam rozhodit siete medzi znamymi. ono hoci je to dost daleko z pk sa dobre cestuje do ba, kedze je tu 4prudovka. najhorie je to v samotnej ba ale zasa tam ide elektricka z nasej strany a ta ma prednost pred autami takze noci cestovanie je dlhsie je vzdy kratsie ako autom. drzim palceky v rozhodovani sa ako dalej

lucik194
15. jan 2025

tak by som hladala urcite to co som napisala , dubravka, Karlovka a aj petrzalka. petrzalka tak aby si mala bus na zochovu, kde sadnes na elektricku 9 a ta Ta odvezie do KV

hold cestovanie cez pol BA s dietatom nie je to co chces zazivat kazdy den 45-50 min tam a detto naspat....

ked budes hladat priebezne byty pozri si aj
imhd.sk kde zadas zastavku odkiaľ kam ides a vyhodi Ti spoje a cas kolko to bude trvat. na google mas aj nazvy zastavok.

michal_dr
16. jan 2025

@autorka

Nerozumiem anonymite tvojto prispevku 🤦‍♂️
Napíš mi správu, ak chceš... 😉

autor
16. jan 2025

@qetka Prievidza

autor
16. jan 2025

@lucik194 prioritne to bude asi Karlovka lebo peší presun nie je tiež med lízať 🙈 ale keď nebude iná možnosť určite zľavím z nárokov.

autor
16. jan 2025

@michal_dr píšem 😉

qetka
16. jan 2025

ak nezozeniete do leta, ozvi sa, mozno sa nam uvolni byt… ale teda je to Lamac, treba raz prestupovat

autor
16. jan 2025

@qetka ďakujem 🙏

natiba
17. jan 2025

Skús hľadať nebytový priestor využívaný riadne na byvanie, tam sa nedá dať pobyt tak to byva zvyčajne lacnejšie.

kulumulu123
17. jan 2025

Skus napísať niektorým na airbnb je to síce kratkodobi prenájom ale ak napíšeš svoju situáciu a myslím ze sa nájdu ľudia krori radšej prenájmu byt na 3r + za menej peňazí ako pár mesiacov v roku za vyššiu cenu lebo sa im to v konečnom dôsledku oplatí lepšie.

qetka
24. feb 2025

ahoj, zrovna dnes sme si s muzom na vas spomenuli a vieme vam ponuknut nas byt. Je nakoniec volny, a kludne pockame na vas do septembra. Napis mi spravu, napisem ti kde je a aky je, ci by ste chceli..,

tramtada31
24. feb 2025

@qetka to je krasne❤️🙂

autor
25. feb 2025

@qetka ❤️
Píšem Vám správu.

martul
25. feb 2025

@qetka ste s manželom úplne super, dík za to, že jej chcete pomôcť.

Strana
z2