Genetika - odmietnutie odobratia kvi na Americkom námestí

martinaju
16. sep 2022

Stalo sa niekomu, že na Americkom namesti alebo u doktorky Bárošovej na genetike im odmietli brať krv a teda vyšetriť genetiku?

anjelicek26
16. sep 2022

Tak asi ti aj dali dovod, preco nejdu genetiku dalej skumat, ci? Su to velmi vysoke naklady na niektore s tychto testov, musi tam byt skutocne odovodnene podozrenie na nejaku anomaliu.

martinaju
autor
16. sep 2022

@anjelicek26 nie konkretnu tu to nebolo. Preto sa pytam. Dôvod mame prečo je potrebne genetiku vyšetriť. Nechceli ju vyšetriť inde tak nas doktor poslal že mame ist niekam inam preto sa pytam na skusenosti z tychto dvoch pracovisk

martinaju
autor
16. sep 2022

@anjelicek26 s nie nemusi tam byt podozdrenie pred ivf sa bežne genetika vyšetruje. My riešime aj ibf, aj nevydarene vklady, aj ochorenie plodu aj postihnutia v rodine. A moja otazka znela inak a nie prečo to jeden lekar odmietol.

loginexistuje
16. sep 2022

oni posudia ci je dovod na odobratie a geneticke testy treba mat samozrejme odporucanie a dohodnut si termin oni urobia anamnezu pozru kartu pomeraju atd a odoberu krv a potom sa caka podla toho na ake syndromy je podozrenie (testy sa robia ked sa zozbiera nejaky pocet ci ako nam to vysvetlovali) mam skusenost u dietata

martinaju
autor
16. sep 2022

@loginexistuje mne ide o genetiku paru

loginexistuje
16. sep 2022

@martinaju tak ale najprv si tam zavolaj ci ta vobec vezmu ak tam nepatris a uvidis ja som ti len chcela napisat ze ani u dietata neutobia vsetky geneticke testy len tie co oni usudia na zaklade anamnezy 😉

martinaju
autor
16. sep 2022

@loginexistuje tak vziať ma vezmu keďže nie každý
kraj ma svojho genetika.

bubinko1506
16. sep 2022

A mate odporucanie z CAR? My sme pri IVF riesili tiez genetiku paru, mali sme odporucanie z CAR, genetiku nam robili na Kramaroch (skus tam), plus dodatocnu konzultaciu vysledkov sme mali v Brne. S odmietnutim odberov sme sa teda nestretli nikde.

martinaju
autor
16. sep 2022

@bubinko1506 ano lekar z car nesuhlasi s tym ze nemame vysetrenu genetiku a dal mi vymenny listok ze nech idem niekam inam preto sa pytam ze kde by bolo najlepsie a ake ma kto skusenosti poznam len tieto dve pracoviska na kramaroch je kto prosim?

bubinko1506
16. sep 2022

@martinaju bola tam mudr. Cmelova, ale ona uz zomrela (chodili sme tam v r. 2013), neviem, kto je tam teraz, ale skus si tam zavolat

lydia86
16. sep 2022

@martinaju boli sme na grnetike na americkom námestí. A áno brali krv aj mňe aj partnerovi. Výmenný lístok som mala z car. Takže bez problémov zobrali krv. Bolo to síce asi cca 3r dozadu.