icon

Hľadanie práce - Bratislava

12. máj 2026

zdravim uz som dlhodobo nezamestnana ale aktualne si aktivne posledne polroka hladam pracu, som z bratislavy, no ozaj bieda. Aj ked volaju na pohovor, tak sa potom neozvu, zacinam celkomm chytat depky, ma taku situaciu niekto tiez tak? :(

autor
12. máj 2026
@mimikas

Bohuzial je to teraz dost zle. Ponuk je ovela menej ako kedysi, vsade sa vela prepusta, aj ludia co robia vo firmach 15 a viac rokov idu prec. Na jednu poziciu sa casto halsi aj 600 ludi. Zial mam kamosky co im trvalo aj rok najst dalsiu pracu. Ak urgentne potrebujea robotu tak odporucam Lidl a obchodne retazce. Drzim palce.

@mimikas ano skusam aj obchody a dakujem

sisska96
12. máj 2026
@katkaseiner

@anonym_eba583 co je Prif UK? Univerzita Komenskeho. Ale neviem co znamena Prif.

@katkaseiner prírodovedecká, no presne aký odbor, neviem

sisska96
12. máj 2026

Prečo nehladáš vo svojom odbore?

mimikas
12. máj 2026
@anonym_autor

@mimikas anglictina hovorovo a nemcina zaklady

@anonym_autor opras jazyky, a daj ich do zivotopisu. Popozeraj sa po korporatoch, neviem aly mas odbor ale mame aj v BA dost firiem co robia vyskum.

anonym_f68db8
12. máj 2026

No ked uz si napisala vsetky dalsie info, tak to uz celkom dava zmysel.
Mas vystudovany odbor, v ktorom si asi nepracovala, lebo taku prax nespominas. Cize si robila nejaku administrativnu pracu a v sluzbach - casnicku? Moze byt hocico pod tym schovane, neviem, ako to uvadzas v CV.
Jazyky nic moc, ti ini kandidati asi vedia lepsie, plus dve deti navrch, aj ked nie su mozno v CV uvedene, bude tam asi nejaka diera casova.
No celkovo takych kandidatov je dost na trhu, ktori su taki makovi - nijak nevyniknu.
Verim, ze to nie je take lahke zaujat.

lucik194
12. máj 2026

a ist robit to, co si vystudovala?
ja mam tiez 2 deti a prif a predstav si z mojho rocnika to viac ako polovica ludi aj robi...... lebo si uvedomili, ze tych ludi zase na trhu prace vela nie je a miesta sa vzdy najdu.... a je to urcite lepsia praca ako administrativa, ktoru moze robit hocikto.....

ale nenapisala si aky odbor.... a kedze si anonym, nevidim dovod to nejako rozvijat......

no jedine pevne nervy, naucit sa nejaky SW , ktory vyuzijes a nevie ho kazdy druhy, kedze predpokladam, chces a hladas pracu v kancelarii..... tam nic ineho nepomoze.....

mimikas
12. máj 2026

Inak mas vysoku skolu, mozes si urobit pedagogicke minimum a ucit odborny prednet. Na strednej skole sa uci v celku dobre ak mas rada pubertiakov a platy uz jie su zle. A zas budes mat volno vzdy ked aj deti.

autor
12. máj 2026
@mimikas

Inak mas vysoku skolu, mozes si urobit pedagogicke minimum a ucit odborny prednet. Na strednej skole sa uci v celku dobre ak mas rada pubertiakov a platy uz jie su zle. A zas budes mat volno vzdy ked aj deti.

@mimikas uz toto uz nie, na mladez sa necitim

zuzike123
12. máj 2026
@anonym_autor

@mimikas uz toto uz nie, na mladez sa necitim

@anonym_autor neviem aky odbor mas, ale ak v nom nevidis perspektivu, zameraj sa na to, co by ta bavilo a co vies potencialnemu zamestnavatelovi ponuknut, napr rozne softskills, nieco, na co si si spravila kurz, alebo ak si niekde dobrovolnicila. Taketo bonusy v CV su vyhodou ak sa hlasis do neziskoviek. Lebo excel uz ovlada kazdy, ale mat bravurny politologicky prehlad ci vediet manazovat ludi, zorganizovat cas sebe aj kolektivu, alebo mat dobre presviedcacie schopnosti a pod mozu byt v MVO neocenitelne zrucnosti. Sama mam PriFUK a po materskych som uplne zmenila smer, takze sa toho neboj.

anonym_75d443
12. máj 2026

uvolnili sa nam dve miesta v administrative v BA, poziadavka bola VS vzdelanie 2. stupen a anglictina C1. Prislo 122 zivotopisov.

dholubova2
12. máj 2026

@anonym_autor Skús Centrálny informačný systém na webe. V štátnej správe možno prácu nájdeš. Napr. ministerstvo pôdohospodárstva, životného prostredia, Pôdohospodárska platobná agentura atď.

klotildabazarik
12. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_8d790f ano, presne uz hladam vsetko a to mam VS

@anonym_autor hladaj dalej, uchadzacov je velmi vela a praca skoro ziadna,

mimikas
12. máj 2026
@anonym_75d443

uvolnili sa nam dve miesta v administrative v BA, poziadavka bola VS vzdelanie 2. stupen a anglictina C1. Prislo 122 zivotopisov.

@anonym_75d443 dostat sa tam je riadny masaker. Ja som menila teraz robotu, mam prax fakt riadnu, a teda na kopec pohovorov ma ani nepozvali a to som splnala kazde kriterium a pohovor som nakoniec dostala a vzali ma, dva tyzdne robili pohory. Proste dnes hladat robotu je naozaj za trest.

autor
12. máj 2026
@anonym_75d443

@anonym_75d443 neskutocne cislo. Na urade prace su baby o 20 rokov mladsie odo mna...bez deti..koho zoberu? Im nejde o prax...uz nie

sisska96
12. máj 2026

Aký odbor máš?

autor
12. máj 2026
@sisska96

Aký odbor máš?

@sisska96 biologia / ucit nechcem, labak tiez nie/

sisska96
13. máj 2026
@anonym_autor

@sisska96 biologia / ucit nechcem, labak tiez nie/

@anonym_autor Tak v tomto prípade je ti VŠ iba na jednu vec, na 💩ak nechceš ostať v odbore. Vôbec nebudú brať do úvahy že máš VŠ biologiu a hladáš prácu úplne inde. Radšej budú brať niekoho kto má ekonomiku alebo podobný odbor s jazykom

autor
13. máj 2026
@sisska96

@anonym_autor Tak v tomto prípade je ti VŠ iba na jednu vec, na 💩ak nechceš ostať v odbore. Vôbec nebudú brať do úvahy že máš VŠ biologiu a hladáš prácu úplne inde. Radšej budú brať niekoho kto má ekonomiku alebo podobný odbor s jazykom

@sisska96 presne tak, na hovno

lucik194
13. máj 2026

a hladala si? kludne verejna sprava / statna sprava v zivotnom prostredi, ekologii, environmentalistike, odpadoch......
ta biologia je taky siroky pojem......
ja by som to vobec nevzdalava a hladala nieco takeho, administrativa pokial nevies nieco navyse, nemas sancu a ty ocividne nic navyse neponukas......

deti do toho netahaj. v BA to naozaj nie je tema pri hladani prace.....

daniela022
13. máj 2026

Pri takých počtoch záujemcov, polovicu CV ani nečítajú, nie je na to čas.

autor
13. máj 2026
@daniela022

Pri takých počtoch záujemcov, polovicu CV ani nečítajú, nie je na to čas.

@daniela022 inac pravda, mne ked vola recruiter, skoro vzdy sa pyta na vsetko co uz je v CV napisane

anonym_75d443
13. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_75d443 neskutocne cislo. Na urade prace su baby o 20 rokov mladsie odo mna...bez deti..koho zoberu? Im nejde o prax...uz nie

@anonym_autor staci sa ist pozriet na profesiadays, v mnohych stankoch su tam zeny typu miss slovensko, viac ide sefom firiem o vzhlad ako o skusenosti

autor
Autor odpoveď zmazal
sfet
14. máj 2026

Ahoj. Neverím tomu, že v Bratislave je práce habadej. Žila som tam niekolko rokov, už nastastie nie. Síce ponuky sú stále, ale je tam aj velká konkurencia, ciže tak.
Potom žena.Nechcem byt velká pesimistka, ale ked vyjde babenka školu, tak je mladá a neskúsená a nemá prax, potom naberie a je riziko odchodu na materské, potom je úplne zakopaná, lebo deti sú často choré a výpadky, lebo táto sprostá spoločnost je toho názoru, že ked si žena tie deti porodí, tak vychováva tiež ona. Celý život. Deti vyrastá a už je stará a nezaujímavá a nemá ani skúsenosti.
Alebo baba má vysokú školu.A hlási sa miesta, kde stačí maturita, tak už je prekvalifikovaná, oni si ju zaučia a ona odíde za lepším, len čo sa niečo naskytne, alebo hlási sa na miesta, kde ta VS bude k niečomu a zase nemá prax, alebo styky a známosti, lebo čo si budeme.
Ale k tebe. Predstav si, že sa zjaví vedla teba víla, ktorá ti dá prácu, akú chceš. Nie, nerobím si srandu, predstav si to. Zabudni na Bratislavu, ne neúspechy, na to čo si zažila, proste tú situáciu, nech je to aj absurdné, ale presne - je to kancelária, alebo záhrada? Ako to tam vyzerá, kolko ludí, aký je tvoj tým, co máš oblečené, s kým se stretávaš? uplne si prejdi celý den v tej práci. A potom si vypíš takých 10 momentov, cím viac tým lepšie a od toho sa odpichni. Do bodky sa ti to nesplní, to je jasné, ale zistíš, čo vieš robit. Lebo sa mi zdá, že ty odpisuješ asi vsade, pravda? To je také hladáš všetko a nic. Zamestnávatelia ta nevedia zaradit, nepatríš asi nikam. Kolko práci si mala? Ak viac, tak nepíš do zivotopisu všetko. nemusia vediet, že si v kvetinárstve pracovala 2 týzdne, napríklad. Tiež nepíšem všetko, to bola telenovela a nie životopis. Sprav si niekolko druhov životopisov a uprav na konkrétny typ práce, prikladaj motivačné listy a opat, aby to bolo k veci a k tej konkrétnej práci, nie len do stratena. Trochu zaujat. ked ta zavolajú a položia klasickú otázku, predstavte se, tak neodrecituj životopis, to si možu prečítat, ale vydvihni to, že si komunikatívna, pretože si pracovala....uved napríklad spomienku či zážitok, že viem riešit krízové situácie som sa presvedčila....zase kde si sa stretla a historku, ale zase nie vela, nech neposobíš, ako šašo.
Ako sa správaš na pohovorch? pokial ako chudinka, tak chyba. posobí to neperspektívne, že si niekto, koho nikde nechcú a náhodou si sa dostalal až k nim. nechovat sa suverénne za každú cenu, nehovorit, že potrebujem prácu (to je asi jasné, inak by si tam nebola), skor co ty možeš firme ponúknut. Čo prinesieš ty im. To firmy chcú. Vela stastia. A posielaj podla predstavy o práci zivotopis do firiem, ktoré sa na to venujú. a pokojne aj na blind, nie každý zverejní inzerát. Prinajhorsom ti napíšu, že majú plný stav, nenaberajú,

jankazdechovanka
14. máj 2026

Ahoj, ja som pocas materskej a rodicovskej spoznala tuto frustraciu z hladania si novej prace a to je jeden z dovodov, preco som sa aj s kamaratmi rozhodla zalozit internetovu platformu, ktora by ludom toto hladanie ulahcila.
Sme teraz v takej zvlastne faze, kedy by sme sa naozaj velmi potrebovali porozpravat s aktivnymi hladacmi prace, aby nam povedali co a ako by im pomohlo. Preto som sa chcela spytat, ci by si nebola ochotna sa s nami porozpravat a vlastne hocikto, kto si pracu hlada. Velmi by nam to pomohlo a myslim ze aj spatne 🙂
Dakujem za odpoved ak sa k mojmu komentu dostanes 🙂

autor
14. máj 2026
@sfet

Ahoj. Neverím tomu, že v Bratislave je práce habadej. Žila som tam niekolko rokov, už nastastie nie. Síce ponuky sú stále, ale je tam aj velká konkurencia, ciže tak.
Potom žena.Nechcem byt velká pesimistka, ale ked vyjde babenka školu, tak je mladá a neskúsená a nemá prax, potom naberie a je riziko odchodu na materské, potom je úplne zakopaná, lebo deti sú často choré a výpadky, lebo táto sprostá spoločnost je toho názoru, že ked si žena tie deti porodí, tak vychováva tiež ona. Celý život. Deti vyrastá a už je stará a nezaujímavá a nemá ani skúsenosti.
Alebo baba má vysokú školu.A hlási sa miesta, kde stačí maturita, tak už je prekvalifikovaná, oni si ju zaučia a ona odíde za lepším, len čo sa niečo naskytne, alebo hlási sa na miesta, kde ta VS bude k niečomu a zase nemá prax, alebo styky a známosti, lebo čo si budeme.
Ale k tebe. Predstav si, že sa zjaví vedla teba víla, ktorá ti dá prácu, akú chceš. Nie, nerobím si srandu, predstav si to. Zabudni na Bratislavu, ne neúspechy, na to čo si zažila, proste tú situáciu, nech je to aj absurdné, ale presne - je to kancelária, alebo záhrada? Ako to tam vyzerá, kolko ludí, aký je tvoj tým, co máš oblečené, s kým se stretávaš? uplne si prejdi celý den v tej práci. A potom si vypíš takých 10 momentov, cím viac tým lepšie a od toho sa odpichni. Do bodky sa ti to nesplní, to je jasné, ale zistíš, čo vieš robit. Lebo sa mi zdá, že ty odpisuješ asi vsade, pravda? To je také hladáš všetko a nic. Zamestnávatelia ta nevedia zaradit, nepatríš asi nikam. Kolko práci si mala? Ak viac, tak nepíš do zivotopisu všetko. nemusia vediet, že si v kvetinárstve pracovala 2 týzdne, napríklad. Tiež nepíšem všetko, to bola telenovela a nie životopis. Sprav si niekolko druhov životopisov a uprav na konkrétny typ práce, prikladaj motivačné listy a opat, aby to bolo k veci a k tej konkrétnej práci, nie len do stratena. Trochu zaujat. ked ta zavolajú a položia klasickú otázku, predstavte se, tak neodrecituj životopis, to si možu prečítat, ale vydvihni to, že si komunikatívna, pretože si pracovala....uved napríklad spomienku či zážitok, že viem riešit krízové situácie som sa presvedčila....zase kde si sa stretla a historku, ale zase nie vela, nech neposobíš, ako šašo.
Ako sa správaš na pohovorch? pokial ako chudinka, tak chyba. posobí to neperspektívne, že si niekto, koho nikde nechcú a náhodou si sa dostalal až k nim. nechovat sa suverénne za každú cenu, nehovorit, že potrebujem prácu (to je asi jasné, inak by si tam nebola), skor co ty možeš firme ponúknut. Čo prinesieš ty im. To firmy chcú. Vela stastia. A posielaj podla predstavy o práci zivotopis do firiem, ktoré sa na to venujú. a pokojne aj na blind, nie každý zverejní inzerát. Prinajhorsom ti napíšu, že majú plný stav, nenaberajú,

@sfet mam dost nadvahu, myslim, ze ludom mozno vadi, ze nemam pekne krivky ( samozrejme, ze sa snazim chudnut) inde nevidim ziaden problem :( mozno casova limitacia, ze hladam na max 6 hod denne

anonym_3e781b
14. máj 2026
@anonym_autor

@sfet mam dost nadvahu, myslim, ze ludom mozno vadi, ze nemam pekne krivky ( samozrejme, ze sa snazim chudnut) inde nevidim ziaden problem :( mozno casova limitacia, ze hladam na max 6 hod denne

@anonym_autor samy problem, prax v odbore nie, jazyky nie, casiva limitacia

autor
14. máj 2026
@anonym_3e781b

@anonym_autor samy problem, prax v odbore nie, jazyky nie, casiva limitacia

@anonym_3e781b anglicky viem plynule, mam prax v sluzbach a administrativa, myslim ze ta casova limitacia je u mna asi hlavny problem
vies, nemam pocit ze samy problem, ked vidim, aky hlupi ludia kde robia...a este ich to ani nebavi...nic si nevazia
dokonca si nepytam ani vysoky plat vobec

anonym_3e781b
14. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_3e781b anglicky viem plynule, mam prax v sluzbach a administrativa, myslim ze ta casova limitacia je u mna asi hlavny problem
vies, nemam pocit ze samy problem, ked vidim, aky hlupi ludia kde robia...a este ich to ani nebavi...nic si nevazia
dokonca si nepytam ani vysoky plat vobec

@anonym_autor pises -anglicky hovorovo, to uz dnes je akoby nic. A 6h je malo, dnes skor beru ludi ochotnych pracovat nad ramec. Ale, drzim palec

tilly
14. máj 2026
@sisska96

@sisa_s No neviem prečo tak schvália BA, že tam si nájdeš prácu hneď za mesiac

@sisska96 nenájdeš, ponúk nie je až tak veľa, záujemcov príliš veľa a mnohí sú ochotní robiť pomaly zadarmo, tým sa to zas komplikuje.