Kam chodiť bez auta s deťmi v Bratislave?
Ahojte, mám taký pocit, že už v BA nevidím vôbec rodiny bez auta. Ja konkrétne som so synom sama, nemám vodičák. Odmalička teda chodíme všade pešo. Viac menej sme teda každý deň v okolí domu, to isté ihrisko, prechádzka pri okolitom jazere, najbližší obchodný dom. Už mi to celkom ide na mozog, mám pocit, ze celý Ružinov už poznám naspamäť. Tie, ktoré auto nemáte ako riešite presuny? Kam chodíte? Samozrejme viem, že existuje MHD ale keď ňou raz za rok idem vždy je tam bezdomovec, kopec kašľajúcich ľudí a neraz sa nám stalo, že nás vodič odmietol lebo nebolo miesto. P.S. vodičák som robila ale nemám k tomu vzťah, každá jazda pre mňa bola neskutočný stres, doslova som radšej platila pokuty za neúčasť než aby som tam šla, nie je to pre mňa ...
V tom veku som dosť využívala nosič, bolo to jednoduchšie ako kočík. Ani v MHD nebol problém.
@lorrainet tak zrovna v BA vies bez auta fungovat uplne paradne, fakt nechapem kde je problem. No ale ak si fajnova na mhd, tak potom bicykel s nosicom alebo vlastne nozky, mozes prejst aj z race do devinskej. Staci nebyt rozmaznana / leniva. Alebo uber / bolt / taxi, otravovat kamosku s autom 🙄🤷♀️
Ja jazdim drvivu vacsinu casu autom, napriek tomu sa mi nehnusi sadnut na mhd alebo ist peso, ak je to v danom momente pre mna vyhodnejsie (priamy spoj, kratsia vzdialenost, bez starosti s parkovanim) a dokonca si aj ten listok zaplatim.
teraz v lete je príjemné ísť na železnú alebo na kolibu, deti sa tam zahrajú, ak ti nič nevyhovuje tak choď taxi
Obe deti prezili MHD z Devinskej do mesta na kupko na Zlataky....ak si tak previtlivela tak jedine osobny sofer a auto, lebo aj taxikari ti neslovaci vonat nebudu a ktovie kto tam sedel pred tebou🙈
Vodicak mam ale nesoferujem, auto mame ale kedze soferuje iba manzel, pocas rodicovskej mi to bolo figu platne 🙂 chodila som vsade MHD, maly v kociku, nosici, neskor odrazadlo a sli sme. Pripadne jedno obdobie som mala kamosku, ktora soferovala a bola vdacna za spolocnost, hodili sme k nej autosedacku, zobrali dve deti a isli sme na vylet spolu. Dokonca vlakom sme chodili napr. do Senca, nasim, svokrovcom a pod. Sudiac podla tvojich komentarov toto je o tebe a nie o dietati, MHD, taxi, vlaku a pod.
@anonym_05a75a áno, žijem tu celý život 😀 predtým som toto vôbec neriešila, tiež som chodila do práce MHD alebo kolobežkou, chodila som úplne všade bez premýšľania , odkedy mám malého , respektíve odkedy som s ním úplne sama tak mám zo všetkého stres
@lorrainet mam 2 deti s ani nie 2-rocnym rozdielom. Bývali sme na trnávke. Začala som šoférovať až od 5 rokov mladšej. Dovtedy presuny MHD, s kočíkom s 2 deťmi od bábätka. Niekedy pešo aj 3km, niekedy MHD na vzdialené ihriská v Ružinove, Novom meste, v centre, okolo Štrková a Kuchajda, na Železnú. A to sme žiadne OC neriešili. Dá sa to. Alebo si nájsť kamarátov na blízkom ihrisku, a už to nebude nuda.
Vodicak mam, nejazdim. Byvame v satelite Ba a teda s detmi chodim od malinka vsade. Devin, slavin, ba hrad, stare mesto, tyrsak, zoo, zelezna…. Uplne bez problemov. Terau uz bez kocika, ale bezne aj s kocikom, druhy starsi s nami… ako neviem, kde je vola, tam je cesta 🤷♀️
Mam dve kamosky v BA s mensimi detmi , maju auta ale po meste ich vobec nevyuzivaju. Len na vylety alebo k rodine ked idu dalej . Chodia vsade MHD alebo boltom. Vynimocne co mi vraveli tak na velky nakup idu autom
@lorrainet kolko ma syn rokov? ja som milovala s detmi chodit MHD a vlakom. Uz cesta bola pre nich zazitok kedze casto chodili autom. Sme z dediny hned za BA a vlak bol uplne najlepsi. Z hlavnej stanice sme dosli kamkolvek ci do ZOO ci na Devin alebo do mesta na nejaku akciu pre deti. Teraz su aj primestske busy dobre ak stoja na Nivach. Tam sme vedeli poriesit jedlo, toalety, pockat vo fajn prostredi a tiez je odtial spojenie po BA vsade. Ja som.ani autom nechodila kvoli parkovaniu. Deti som tiez rychlo naucila na MHD a primestsku dopravu ked uz boli vacsie. Autom sme chodili max na velke nakupy a vylety po slovensku.
Sadni na trolejbus a vezte sa - Medická záhrada, Železná, studnička , múzeum dopravy
Sadni na električku č 9 a odvezte sa na nábrežie pozerať loďky, veľkú rieku, prírodovedné múzeum, loďou na Devín, , do botanickej aj zoo, v Dúbravke zihadielko, kúpalisko rosnička. Pozri si akcie pre deti ...
Všade sa stretneš s mamičkami, drobec sa zabaví a ty tiež budeš mať iný pohľad a vnemy.
Blízko si nájdi knižnicu, alebo elinou 9 na kapucínskej .
@lorrainet v BA ta niekedy odmietol sofer? To som zazila v Londyne, kde sa nastupuje prednymi dverami, nie v BA 🤔 Ak je cesta mhd dlha a narocna - co vie byt - nemohla by si na jeden vylet ist raz za cas boltom?
@simsalabim Podľa typu autobusu má šofér max limit na počet kočíkov. Aj mne sa svojho času stalo, že som musela čakať na ďalší spoj, lebo v tom “mojom” bol už nadlimit kočíkov…
@simsalabim Podľa typu autobusu má šofér max limit na počet kočíkov. Aj mne sa svojho času stalo, že som musela čakať na ďalší spoj, lebo v tom “mojom” bol už nadlimit kočíkov…
@jazula z prispevku nebolo jasne, ze s kocikom.
Zhruba vo veku rok a tristvrte som.chodila so synom von pepsi a MHD, on chcel chodit, a ked nevladal, odviezli sme SA. Takze som Bola limitovana len tym, aby MHD bola v dosahu. Milionkrat sme boli v dopravnom muzeu pri hlavne stanici, a teda v tom veku som najviac vyberala lokality ja. Rozne ihriska, parky... Syn chcel Vela chodit, zbierat kamienky, listocky a ine poklady...
Úplne v pohode zvládnete MHD. Skús si to naplánovať nie v časoch špičky, ak sa bojíš, ale nemáš sa čoho. Ja bývam v menšom okresnom meste a ja som sa vždy tešila do BA s malým, aj presne v takom veku, že sa všade dopravíme v MHDčke, nie sme odkázaný na auto, parkovanie, no fakt som si to užívala. A tak keď vás nevezme jeden autobus, príde ďalší - to je v BA neskutočná výhoda. U nás bežne prišiel jeden autobus za hodinu, víkendy ešte menej, to som bola viacej v strese, že nás autobus nevezme. Naozaj, ja som sa na toto vždy tešila v BA. Teraz už mám 3 ročáka, a vždy keď ideme do BA, vozíme sa električkou kade-tade a má z toho neskutočný zážitok
Pôjdeš zopár krát mhd a už to bude ok.je to len v tvojej hlave 🙂
Ja tiež chodím mhd a úplná pohoda,fakt
A že niekedy je plno?no pockam na ďalší spoj
@lorrainet Ked mal moj syn rok a pol, tak sme bezne chodili po BA MHDckou, nemame auto. Nikdy z nej neochorel. To zacalo az v skolke 🙈 Ja by som sa toho tak nebala na tvojom mieste. Vsak das pozor, aby to tam neolizoval, ruky mu potom ocistis a je. Ked nejdes v spicke, tak ani nie si s nikym vo velmi uzkom kontakte a dvere sa kazdu chvilu otvaraju, je to tam relativne dobre vetrane tym padom.
@lorrainet ja sice mám vodičák ale keď boli deti malé, chodila som s nimi MHD ckou kade tade po Bratislave. Ihriská v iných mestských častiach, párky, aj nákupné centrá občas....Mne to vyhovovalo viac ako auto. Nemusela som riešiť parkovanie, vkladanie a vyberanie z autosedaciek, v MHD som mohla cumiet do blba, prip. sa venovať deťom, ak bolo treba a nie sústreďovať sa na jazdu.
@lorrainet ja sice mám vodičák ale keď boli deti malé, chodila som s nimi MHD ckou kade tade po Bratislave. Ihriská v iných mestských častiach, párky, aj nákupné centrá občas....Mne to vyhovovalo viac ako auto. Nemusela som riešiť parkovanie, vkladanie a vyberanie z autosedaciek, v MHD som mohla cumiet do blba, prip. sa venovať deťom, ak bolo treba a nie sústreďovať sa na jazdu.
@anonym_2afbaa a v tom čase bolo minimum bezbariérových vozidiel, teraz je to aká paráda, tíško závidím.

@lorrainet lebo v nasom hlavnom meste su taki lenivi kreteni ze najradsej by tym autom az do teska vosli😂