icon

Kam chodiť bez auta s deťmi v Bratislave?

lorrainet
Dnes o 12:23

Ahojte, mám taký pocit, že už v BA nevidím vôbec rodiny bez auta. Ja konkrétne som so synom sama, nemám vodičák. Odmalička teda chodíme všade pešo. Viac menej sme teda každý deň v okolí domu, to isté ihrisko, prechádzka pri okolitom jazere, najbližší obchodný dom. Už mi to celkom ide na mozog, mám pocit, ze celý Ružinov už poznám naspamäť. Tie, ktoré auto nemáte ako riešite presuny? Kam chodíte? Samozrejme viem, že existuje MHD ale keď ňou raz za rok idem vždy je tam bezdomovec, kopec kašľajúcich ľudí a neraz sa nám stalo, že nás vodič odmietol lebo nebolo miesto. P.S. vodičák som robila ale nemám k tomu vzťah, každá jazda pre mňa bola neskutočný stres, doslova som radšej platila pokuty za neúčasť než aby som tam šla, nie je to pre mňa ...

Strana
z2
anonym_27470e
Dnes o 12:25

V BA sa množstvo ľudí presúva MHD lebo je problém s parkovaním
V BA je naozaj hustá sieť MHD a ak tá nezoberie šofér tak asi o 5-6 min ti ide ďalšia elektricka

simsalabim
Dnes o 12:27

@lorrainet v BA ta niekedy odmietol sofer? To som zazila v Londyne, kde sa nastupuje prednymi dverami, nie v BA 🤔 Ak je cesta mhd dlha a narocna - co vie byt - nemohla by si na jeden vylet ist raz za cas boltom?

galganka
Dnes o 12:28

Tak, keď šoférovanie nie, mhd nie, okolie je už okukané, ostalo ti iba zbaliť batoh na celý deň a sadnúť do vlaku. Z BA si za chvíľu vo Viedni, alebo prakticky hociktorým smerom.

anonym_eecb56
Dnes o 12:30

@lorrainet nebud taka precitlivela na mhd. Mas maleho syna, vies ho zobrat aj vlacikom, chlapci maju radi vlaky, staci sa ist pomotat tu kusok do Trnavy na pesiu zonu, mas tam fontany, cukrarne, ihriska. Posedis v parku kym ti dieta na obed bude spat. Len to by si si musela uvolnit trocha zmyslanie, si velmi upata.

mauduska
Dnes o 12:31

A syn má koľko? Potrebuje byť ešte v kočíku? Lebo inak si neviem predstaviť, prečo by vás šofér nezobral.. keď si sadnete spolu tak, že budete cúvať, je to v pohode aj keď bude sedieť.. ja so synom cestujem s kočíkom MHD len občas, väčšinou ho už beriem len tak za ruku a posadím ho tak, aby cúval, čiže ak by sme prudko zastali, nezhodí ho zo sedačky.
A ísť vlakom je tiež super nápad 🙂
Špina a bacile sú všade, vezmi dezinfekciu na ruky a hotovo 🙂

lorrainet
autor
Dnes o 12:32

Ešte teda dodám, že syn má rok a pol 🙂

galganka
Dnes o 12:32
@lorrainet

@lorrainet tak zbaľ batoh a kočík.

simsalabim
Dnes o 12:34
@lorrainet

@lorrainet v roku a pol nemusite podnikat extra vylety…zoo, Bibiana, nejaky park… skolkarovi by som skor chcrla rozsirit obzory.

anonym_eecb56
Dnes o 12:35
@simsalabim

@lorrainet v roku a pol nemusite podnikat extra vylety…zoo, Bibiana, nejaky park… skolkarovi by som skor chcrla rozsirit obzory.

@simsalabim ja som to pochopila tak, ze autorka sama kvoli sebe potrebuje zmenit teritorium, nie kvoli dietatu

anonym_2084e5

Všetko záleží, aké veľké je dieťa. Malému dieťaťu staci to, čo píšeš. Väčšie dieťa, MHD, vlak. Ja síce šoférujem ale bezne tak cestujeme. Keď boli deti trošku staršie, urobili sme si výlet do Gdanska nočným vlakom. To bol super zážitok. Máš výhodou, že máte v BA vlakovú stanicu. Ja to mám na najblizsiu hodinu cesty

lorrainet
autor
@anonym_eecb56

@lorrainet nebud taka precitlivela na mhd. Mas maleho syna, vies ho zobrat aj vlacikom, chlapci maju radi vlaky, staci sa ist pomotat tu kusok do Trnavy na pesiu zonu, mas tam fontany, cukrarne, ihriska. Posedis v parku kym ti dieta na obed bude spat. Len to by si si musela uvolnit trocha zmyslanie, si velmi upata.

@anonym_eecb56 uznávam, že som upätá, rok a pol som nehovorila s dospelým človekom pomaly 🙈

anonym_5537dc
Dnes o 12:36

Každý jeden deň chodím cez celú BA do práce MHDčkou, úplne normálne sa dá cestovať a denne tam stretávam aj kočíky.. ak naozaj nie je miesto na kočík (stáva sa výnimočne, hlavne teraz cez prázdniny), busy chodia naozaj každú chvíľu, nie je veľký problém počkať na ďalší... treba len prekonať blok a rozhýbať sa, držím prsty...

cyberk
Dnes o 12:37

Velmi divny postoj mas... ked moje dieta zacalo chodit, zacala som cestovat MHD este viac, vsak ta volnost bez kocita cloveku dava tolko moznosti kam chodit. Kupila som si elektricenku a striedali sme ihriska jedna radost.

anonym_27470e
@lorrainet

@lorrainet take malé dieťa má
Množstvo aktivít aj v BA.
Železná, Zoo, Tyrsak, Devín, ihriska kade - tade, Kuchajda, Aupark, fontány, kupko, zlate piesky, …. Veď je tu toho kopec. Čo by si fskt robila v nejakej diere kde nič nie je len pole za domom

MHD tá odvezie všade.

Toto je problém tvojej hlavy

anonym_9ed1c0

@lorrainet keď ti vadí MHD kúp si bicykel s detskou sedačkou, cyklistických chodníkov je v Bratislave dosť...

anonym_eecb56
Dnes o 12:38
@lorrainet

@anonym_eecb56 uznávam, že som upätá, rok a pol som nehovorila s dospelým človekom pomaly 🙈

@lorrainet nevadi, rozumiem, potrebujes zabit cas a v okoli si uz vsade bola. Tak rozsiruj teritorium. V ba mas toho dost, nemusis trcat len v ruzinove. Ked sa ti to osvedci, ako som pisala, vlakom do okolitych miest.

anonym_5f5590
Dnes o 12:38

v BA uplne v pohode s MHD alebo si zaplat bolt ale tvoj problem je skor v tvojej hlave nie v nedostatku moznosti

minesasubu
Dnes o 12:39

Ja som z Ba a teda so synom do 3r som chodila snad po celej Ba ( nešoférujem) , velmi rád sa vozi mhd alebo ide aj dosť pešo, održadlo
kružky , aktivity , každy vikend je akcia alebo program

anonym_cad85f
Dnes o 12:40

pouzivam MHD niekolkokrat do tyzdna, a teda urcite sa zlepsila oproti minulosti, hlavne nie je barierova, ked boli moje deti male, vsade boli schody, sofer ta asi odmietol, lebo si bola s kocikom, a uz zrejme vo vozidle kociky mal, inak tomu neverim, stretavam plno rodicov s kocikmi

lorrainet
autor
Dnes o 12:41
@anonym_cad85f

pouzivam MHD niekolkokrat do tyzdna, a teda urcite sa zlepsila oproti minulosti, hlavne nie je barierova, ked boli moje deti male, vsade boli schody, sofer ta asi odmietol, lebo si bola s kocikom, a uz zrejme vo vozidle kociky mal, inak tomu neverim, stretavam plno rodicov s kocikmi

@anonym_cad85f áno, bol tam už kočík aj vozíčkar

anonym_472503
Dnes o 12:44
@lorrainet

@lorrainet chodili sme vsade verejnou dopravou, doteraz chodime vsade kde sa da hlavne verejnou dopravou. S kocikom som vlakom cestovala pol hodiny do mesta na nakupy, po meste MHD uplne bez problemov. Myslism si, ze by si mala zmenit svoje nastavenia. Ked chodis MHD cez den nehrozi ti nic viac ako ked ides do obchodu na nakup. A ked si sa nedostala s kocikom do elektricky, vsak v BA ide o 10 minut dalsia, kludne si mohla pockat na dalsi spoj. Ked nevies nalozit kocik do elektricky sama, tak popros niekoho o pomoc. Nie je to ziaden problem.

anonym_27470e
Dnes o 12:46
@lorrainet

@anonym_cad85f áno, bol tam už kočík aj vozíčkar

@lorrainet ale veď elektricka ide každých 5-6 minút. To je veľký problém počkať na ďalšiu?
Ty hľadáš problém kde nie je

bielasovicka
Dnes o 12:48

@lorrainet chod vlakom do Senca. Vystúpis rovno pri vchode na slnečné jazerá.

januska12323
Dnes o 12:49

Zbaľ seba, dieťa do kočiara a choď na zastávku. Každých pár minút ti idú spoje na všetky strany, stačí prestať všetko riešiť ako problém.

anonym_05a75a
Dnes o 12:52

@lorrainet si ty vôbec z Ba? Veď ma toho veľa

lorrainet
autor
Dnes o 13:05
@anonym_05a75a

@lorrainet si ty vôbec z Ba? Veď ma toho veľa

@anonym_05a75a áno, žijem tu celý život 😀 predtým som toto vôbec neriešila, tiež som chodila do práce MHD alebo kolobežkou, chodila som úplne všade bez premýšľania , odkedy mám malého , respektíve odkedy som s ním úplne sama tak mám zo všetkého stres

anonym_253d52
Dnes o 13:09

@lorrainet v BA chodím pravidelne MHD a nestretávam tam väčšinou žiadne divne indivídua, občas sa stane, ale to asi tak často ako keď idem pešo. A kaslajucich ľudí tiež nestretávam v MHD. Možno si mala len smolu.

anonym_19fdb2
Dnes o 13:23

Urob vsetko preto aby si ten vodicak mala. Aj keby to malo trvat viac rokov. Proste sa odhodlaj a nauc sa to, zdokonaluj sa v tom a investuj do toho. Zmeni ti to zivot. Sloboda bude neskutocna. Hovorim ti z vlastnej skusenosti.

anonym_9dd81d
Dnes o 13:32
@anonym_5f5590

v BA uplne v pohode s MHD alebo si zaplat bolt ale tvoj problem je skor v tvojej hlave nie v nedostatku moznosti

@anonym_5f5590 Bat sa ist MHD-ckou uz je podla mna na terapiu.

anonym_472503
Dnes o 13:36
@lorrainet

@anonym_05a75a áno, žijem tu celý život 😀 predtým som toto vôbec neriešila, tiež som chodila do práce MHD alebo kolobežkou, chodila som úplne všade bez premýšľania , odkedy mám malého , respektíve odkedy som s ním úplne sama tak mám zo všetkého stres

@lorrainet ale uvedomujes si, ze svoj stres prenasas aj na dieta? Si dospela, skus sa nad tymi svojimi bubakmi, co ti behaju v hlave zamysliet, ci je vobec v poriadku mat stres z obycajneho cestovania MHD. Alebo vyhladaj pomoc, pretoze tvoj strach ta uz obmedzuje v normalnom fungovani a casom bude viac a viac obmedzovat v normalnom fungovani aj tvoje dieta. Teraz je male, este mu je uplne jedno ci sa v kociku vozi po sidlisku alebo po Michalskej, ale casom bude potrebovat aj ine podnety. Preco sa elektrickou neodvezies do centra a neprejdete sa okolo Dunaja? Pomoze ti to viac ako si myslis. Jednoducho do tej elektricky nastup a chod.

Strana
z2