Ktoré mesto pri Bratislave je ideálne na život?
Ahojte, ktore mesto v blizskosti Bratislavy sa vam zda najidealnejsie na zivot s rodinou? Dlhodobo o tom premyslame, ale akosi k ziadnemu mestu nas to netaha, co su v blizkosti..
@bambulkaaskatulka skor ma zaujalo ci je v jure stredna. mne sa tiez ta lokalita paci, mala som babku z PK
@anonym_c3626e fakt netuším. Ja som len narazila na ten rebríček iness, kde ma zaujalo, že žiadna súkromná škola, žiadna mensa škola, proste bežná ZŠ v jure je najlepšia na Slovensku. Wow. Klobúk dole. Tak mi to zostalo v pamäti ako taká pikoska.
Senec
@mamasrnka1984 hlavne nevies co chces
TY ''@anonym_3df013 ale nechceme denne chodit do Ba cize skor hladame prijemne mesto ale v blizkosti BA 🙂''
denne chodit do ba nechces
TAK ostan v Ba
co chces pocut??????
@anonym_c3626e no ze nechceme v zmysle, ze nepotrebujeme chodit denne do BA.. pracovne nepotrebujeme denne dochadzat, cize neriesim uplne tu dopravu, kedze to bude obcasne cestovanie do Bratislavy
Vieden
@anonym_0b095b To nie, Viedeň je drahá, plná arabov, bezpečnosť nič moc a prostredie je škaredé.
@mamasrnka1984 Ja pochádzam z PK, ale osobne by som sem nešla bývať. Keď to mám povedať, tak "skapal" tu pes. Áno príroda a okolie je úžasné, len tak vybehnúť na prechádzku do viníc, je super. Ale čo sa týka iných vecí nula bodov. Zo smeru BA máš každé poobedie zápchy, niekedy máš "šťastie" a stojíš iba od Škodovky na začiatku Grinavy (zo smeru BA), inokedy stojíš už pomaly od konca Jura. A do centra PK ideš krokom. Lekári je tiež katastrofa, ja okrem všeobecného lekára a zubára, mám všetkých mimo PK. Lebo buď sa nedostaneš k lekárovi a sú dlhé čakačky, alebo lekár ťa ani poriadne nevyšetrí. Detto pohovosť radšej smer BA - pezinská pohotovosť bez RTG, sona. Proste spravia základ a odporúčia ťa do BA, alebo hneď medzi dverami ti sestrička povie smer BA. Áno, máš tu škôlky, školy, gympel a obchodnú akadémiu. Kultúra nula bodov, okrem Vinobrania tu nie je nič. Skús sa ísť prejsť v sobotu poobede po meste, pomaly ani živej duše tu neni. Mesto duchov. Teda okrem bezdomovcov, tých máš v meste aj v predparku plno.
Ja osobne, keby som si mala vybrať tak Jur. A ak nemusíš cestovať denne do BA do práce, tak Modru.
Trnava alebo Piestany
@mamasrnka1984 Ja pochádzam z PK, ale osobne by som sem nešla bývať. Keď to mám povedať, tak "skapal" tu pes. Áno príroda a okolie je úžasné, len tak vybehnúť na prechádzku do viníc, je super. Ale čo sa týka iných vecí nula bodov. Zo smeru BA máš každé poobedie zápchy, niekedy máš "šťastie" a stojíš iba od Škodovky na začiatku Grinavy (zo smeru BA), inokedy stojíš už pomaly od konca Jura. A do centra PK ideš krokom. Lekári je tiež katastrofa, ja okrem všeobecného lekára a zubára, mám všetkých mimo PK. Lebo buď sa nedostaneš k lekárovi a sú dlhé čakačky, alebo lekár ťa ani poriadne nevyšetrí. Detto pohovosť radšej smer BA - pezinská pohotovosť bez RTG, sona. Proste spravia základ a odporúčia ťa do BA, alebo hneď medzi dverami ti sestrička povie smer BA. Áno, máš tu škôlky, školy, gympel a obchodnú akadémiu. Kultúra nula bodov, okrem Vinobrania tu nie je nič. Skús sa ísť prejsť v sobotu poobede po meste, pomaly ani živej duše tu neni. Mesto duchov. Teda okrem bezdomovcov, tých máš v meste aj v predparku plno.
Ja osobne, keby som si mala vybrať tak Jur. A ak nemusíš cestovať denne do BA do práce, tak Modru.
@anonym_b01f3f z modre vlastne nejde do Ba vlak ze? len bus asi..modra preco lepsia nez pk?
@anonym_b01f3f dakujem za podrobny popis mesta.. mam pocit, ze uz ani nenajdem idealne mesto .. ako ti bezdomovci, tak to mi dost prekaza.. kupit si byt za strasnee peniaze a denne narazat na bezdomovcov, tak to je strasna predstava.. aj teraz tak denne stretavam, neni jeden den, co by som nestretla a neni mi to vobec prijemne..
Trnava alebo Piestany
@natalka13 Trnava a Piestany ako su na tom mesta s bezdomovcami? poznate to tam? lebo zvazujeme este aj tieto dve mesta..
@natalka13 Trnava a Piestany ako su na tom mesta s bezdomovcami? poznate to tam? lebo zvazujeme este aj tieto dve mesta..
@mamasrnka1984 ukaz mi mesto kde niesu?
Este budme radi na Slovensku ako to tu mame mierne.
@anonym_b01f3f z modre vlastne nejde do Ba vlak ze? len bus asi..modra preco lepsia nez pk?
@anonym_c3626e Z Modry ide do bus, to je cca 10-15 minút a z PK vlak do BA, ak ide REX alebo rýchlik tak v BA si za 15 minút. Takto z Modry do BA ísť busom je smrť, to máš minimálne 2 hodiny v špičke. Modra niekedy bola mesto duchov, teraz mám pocit, že oproti PK ožíva. Síce tiež to nie je 100%, ale to asi nikde 🤔
@anonym_b01f3f dakujem za podrobny popis mesta.. mam pocit, ze uz ani nenajdem idealne mesto .. ako ti bezdomovci, tak to mi dost prekaza.. kupit si byt za strasnee peniaze a denne narazat na bezdomovcov, tak to je strasna predstava.. aj teraz tak denne stretavam, neni jeden den, co by som nestretla a neni mi to vobec prijemne..
@mamasrnka1984 Na sídliskách ani nie sú bezdomovci, teda zatiaľ som ich nestretla. Skôr po smetiakoch chodia spoluobčania. Hlavne ich máš v centre mesta a na autobusových zastávkach. V lete si nemôžeš ani sadnúť na lavičku v meste, lebo sú tam. Inak keby sa PK rozvíjal, tak by bol super. Pamätám si, ako dieťa koncerty na amfiku, v parku Majáles. Proste rôzne akcie. Teraz ich máš máličko. Koncerty na amfiku skoro vôbec. To skôr v Zámku máš cez sezónu koncerty skoro stále alebo na domčeku Celestín cez sezónu. Plus Víno a levanduľa a Víno pod hviezdami je super. Ale skôr aj mimo sezóny by bolo fajn mať akcie. Ale mesto v tejto oblasti spí. Čo je škoda, lebo potenciál by to malo. Inak blízkosť prírody je mega. Vybehnem z bytovky a som vo vinohradoch a môžem si vyvetrať hlavu. V podstate cez kopec máš Pezinskú babu, kde môžeš lyžovať alebo decká sánkovať. Ale inak Pezinok zaspal vo veľa oblastiach. Cez víkend je centrum pomaly prázdne, bez života a ľudí.
@mamasrnka1984 Bývam dvanásť rokov v Pezinku a nešla by som odtiaľto. Nemám auto a tu si všetko riešim na pešo. Deti môžu chodiť samé do školy, na krúžky a človek sa o ne nebojí. Kúsok od bytu máme vinice, lesy, kde sa chodievame bicyklovať. To nás odradilo od Senca, že je tam len rovina. Manžel za prácou dochádza do SC, pre mňa je to síce na dlho, ísť do Bratislavy, preto pracujem prevažne z domu. Ale pracovala som už aj v Rači a to nebola ráno taká hrôza.
@mamasrnka1984 Bývam dvanásť rokov v Pezinku a nešla by som odtiaľto. Nemám auto a tu si všetko riešim na pešo. Deti môžu chodiť samé do školy, na krúžky a človek sa o ne nebojí. Kúsok od bytu máme vinice, lesy, kde sa chodievame bicyklovať. To nás odradilo od Senca, že je tam len rovina. Manžel za prácou dochádza do SC, pre mňa je to síce na dlho, ísť do Bratislavy, preto pracujem prevažne z domu. Ale pracovala som už aj v Rači a to nebola ráno taká hrôza.
@ma_weak ved presne taketo nieco hladame.. kludnejsie mesto a aby sa clovek nebal pustit dieta same do skoly od urciteho veku, preto mi zalezi, aby tam bolo to zlozenie obyvatelstva fajn.. lebo pokrykujuci bezdomovci opiti, rozni fetaci, tak to keby viem, tak sa realne bojim o to dieta, ze sa same presuva.. Senec pisu, ze dost fetakov, cize to je nieco co ma odradza realne..
@ma_weak ved presne taketo nieco hladame.. kludnejsie mesto a aby sa clovek nebal pustit dieta same do skoly od urciteho veku, preto mi zalezi, aby tam bolo to zlozenie obyvatelstva fajn.. lebo pokrykujuci bezdomovci opiti, rozni fetaci, tak to keby viem, tak sa realne bojim o to dieta, ze sa same presuva.. Senec pisu, ze dost fetakov, cize to je nieco co ma odradza realne..
@mamasrnka1984 Potom Pezinok je ideálny. Samozrejme, nájdu sa tu veci, ktoré by mohli fungovať lepšie, ale stále vychádza pre mňa ako najlepšie miesto pre život. Bývame na sídlisku na konci mesta (že sa nám tu občas aj srnka pasie pred bytovkou 😄), no deti sa tu cca od ôsmich-deviatich rokov pohybujú samé. Aj čo sa školy týka aj voľnočasových aktivít.
@anonym_c3626e aj ja.. Stupavu absolutne nezvazujem.. pride mi to ako dedina
@mamasrnka1984 ja ti poradim Senec byvam tu 9rok predtym 10rokov v Ba....do kazdeho mesta ktore zvazujes prid na pol dna poprechadzajte sa a pesej zone obehnite si napr nase slnecne jazera dajte si kavu v kaviarni a obed v nejakej reštike....do senca chodia ludia zo sirokeho okolia kvoli jazeram (nemyslim teraz letne kupanie)mesto je pekne mame tri zakladne skoly plus sukromnu zs...kopu skolok amfiteater...narodne treningove centrum je tu kopu roznych sportovych kruzkov pre deti mimoskolskych...zakladna umelecka skola proste veci xo mlada rodina potrebuje a vyuzije....su tu aj urady socialna poistovna atd my sme maximalne spokojny
@mamasrnka1984 ja ti poradim Senec byvam tu 9rok predtym 10rokov v Ba....do kazdeho mesta ktore zvazujes prid na pol dna poprechadzajte sa a pesej zone obehnite si napr nase slnecne jazera dajte si kavu v kaviarni a obed v nejakej reštike....do senca chodia ludia zo sirokeho okolia kvoli jazeram (nemyslim teraz letne kupanie)mesto je pekne mame tri zakladne skoly plus sukromnu zs...kopu skolok amfiteater...narodne treningove centrum je tu kopu roznych sportovych kruzkov pre deti mimoskolskych...zakladna umelecka skola proste veci xo mlada rodina potrebuje a vyuzije....su tu aj urady socialna poistovna atd my sme maximalne spokojny
@anonym_3997f4 dakujem pekne za reakciu a rady.. niekto mi tu, ale pisal, ze Senec neodporuca, ze je tam vela fetakov.. viete mi k tomuto nieco povedat?
@anonym_3997f4 dakujem pekne za reakciu a rady.. niekto mi tu, ale pisal, ze Senec neodporuca, ze je tam vela fetakov.. viete mi k tomuto nieco povedat?
@mamasrnka1984 v kazdom jednom meste su fetaci...normalne sa pohybujeme po senci vo dne v noci...od konca juna do konca augusta fici sezona na slnecnych jazerach vratane diskotek nie raz som sama isla o tretej v noci a pohode....je tu aj skupina senec
@mamasrnka1984 v kazdom jednom meste su fetaci...normalne sa pohybujeme po senci vo dne v noci...od konca juna do konca augusta fici sezona na slnecnych jazerach vratane diskotek nie raz som sama isla o tretej v noci a pohode....je tu aj skupina senec
@lubka2510 a ktora lokalita v Senci je dobra na byvanie? ktora mozno menej?
@mamasrnka1984 vsade len do Malaciek nechoďte… Ja som rodená Bratislavčanka a s muzom sme sa sem odsťahovali z BA kvoli tomu ze sme tu kúpili za dobry peniaz byt (vedeli sme ze to bude len dočasne riešenie) ale co sa týka ľudí… hrozne fakt, tak zvedavých ľudí co do vsetkeho strkaju nos a na vsetko sa vypytuju 1000x som este nikde nevidela… nehovoriac o tom ze prvy den co sme sa sem presťahovali ma sused tehotnú dobil obuškom a mojmu mužovi rozbil hlavu.
Odvtedy (teda od prvého dna doslova) sem chodim len prespávať a kočíkovať a vsetko oststne chodim do BA lebo to tu neznasam. Je tu síce vsetko, obchody, skoly, škôlky, Posta, kataster… ale problem su ludia
@lubka2510 a ktora lokalita v Senci je dobra na byvanie? ktora mozno menej?
@mamasrnka1984 cele okrajove stvrte Senca su vo vystavbe uz par rokov ..vznikli aj odlahlejsie casti ako senec gardens ci mlynsky klin...vsade developeri stavaju take mensie domy.treba si prist naozaj obehnut autom tie lokality podla toho co preferujete a citit ten vibe mesta .Su tu aj mensie sidliska napr salamka sidlisko .Ja byvam nedaleko jazier na sidlisku v byte.Takisto sa mozes pridat na FB do komunitnej skupiny.Jasne ze tam budu ludia co sa budu aj sťažovať ale najdes aj vela spokojných ludi a isto by sa tu tolko ludi nestahovalo a nekupovalo domy keby sme tu mali nejaku kriminalitu to je uhol pohladu len )takisto cesta do BA su sice zapchy v spicke ale ked dokoncia dialnicnu cast zas to bude lepsie..aktualne mame aj polikliniku v rekonstrukcii za mna senec odporucam
@mamasrnka1984 vsade len do Malaciek nechoďte… Ja som rodená Bratislavčanka a s muzom sme sa sem odsťahovali z BA kvoli tomu ze sme tu kúpili za dobry peniaz byt (vedeli sme ze to bude len dočasne riešenie) ale co sa týka ľudí… hrozne fakt, tak zvedavých ľudí co do vsetkeho strkaju nos a na vsetko sa vypytuju 1000x som este nikde nevidela… nehovoriac o tom ze prvy den co sme sa sem presťahovali ma sused tehotnú dobil obuškom a mojmu mužovi rozbil hlavu.
Odvtedy (teda od prvého dna doslova) sem chodim len prespávať a kočíkovať a vsetko oststne chodim do BA lebo to tu neznasam. Je tu síce vsetko, obchody, skoly, škôlky, Posta, kataster… ale problem su ludia
@nataliaviktoria Malacky sme ani nezvazovali a mrzi ma, ze az take neprijemne skusenosti mate s mestom.. tak asi ozaj rychlo prec, ked to tam nemate radi.. ja sa tiez chces presunut, lebo neznasam lokalitu, kde byvame..
@nataliaviktoria Malacky sme ani nezvazovali a mrzi ma, ze az take neprijemne skusenosti mate s mestom.. tak asi ozaj rychlo prec, ked to tam nemate radi.. ja sa tiez chces presunut, lebo neznasam lokalitu, kde byvame..
@mamasrnka1984 autorka a kde teraz byvate?
@mamasrnka1984 keď Senec tak čo najbližšie k centru. Určite sa treba vyhnúť Tehelni tam keď prší tak sa modlíš. Tak isto okolie Dlhej ulice.
@mamasrnka1984 keď Senec tak čo najbližšie k centru. Určite sa treba vyhnúť Tehelni tam keď prší tak sa modlíš. Tak isto okolie Dlhej ulice.
@bosorkabb a co je tam, aky problem, ked vela prsi?
@bosorkabb a co je tam, aky problem, ked vela prsi?
@mamasrnka1984 pri silnom privalovom dazdi bola v tej stvrti nova tehelna raz taka potopa valila sa tam voda a nestihala kanalizacia napriek tomu ze je to tam novsia cast ale vraj developer co to staval to tam pokašlal🫣
Radili tu Šamorín. Bývam v obci pri Šamoríne už 15 rokov, a čo sa týka občianskej vybavenosti, Šamorín je perfektné mesto. Obchody všehodruhu, aj drobné obchodíky na pešej zone typu galantéria... Súkromné pekárne s kvalitným pečivom, nie jedna. Školy sú aj maďarské, aj slovenské. Blízko je X-bionix, ak chceš chodiť na gymnastiku, kone alebo plávať. Cyklotrasa vedie až k Dunaju a po Dunaji až do Gabčíkova alebo do Rakúska... Jediné, fakt jediné, čo v Šamoríne chýba, sú kopce a nejaký ten les. Šamorín a okolie je čistá Podunajská nížina... Polia naokolo, ktoré sa postrekujú (poznám takých, čo im to vadí, kvôli alergiám), pestuje sa tu pšenica, kukurica, repka olejka (píšem to z pohladu alergika). Je tu v lete teplo, treba s tým počítať. Ale v blízkosti sú veľké prírodné jazerá, kde sa dá kúpat, čo napríklad v Pezinku nemáš. Nemám pocit, že sa treba v Šamoríne báť. Je to fajn mesto aj na dochádzanie do Bratislavy (autom určite áno). Ak by ste sa rozhodli ísť sem, tak upozorňujem na oblasť Mliečna, je tam ČOV, ktorú plánujú zväčšovať... Veľa ľudí tam predáva domy, aj pod cenu .. na to si daj pozor (asi všade)

@anonym_c3626e neviem, ja som cestovala svojho času na strednú 3/4 hodiny busom a nijak zo mňa neubudlo. Vlakom to máš z Jura 15 min +- autobus, z Pezinka možno o 5 minút dlhšie...Teraz vážne, fakt existujú ľudia, čo radšej pôjdu na akúkoľvek miestnu strednú, len aby nemuseli cestovať, keď v relevantnej dostupnosti majú najširší výber možností v krajine?
@bambulkaaskatulka skor ma zaujalo ci je v jure stredna. mne sa tiez ta lokalita paci, mala som babku z PK