Kúpa výhodného bytu v Bratislave
Aká je súčasná vyhodna cena bytu v Bratislave za meter štvorcový? Viem, že to ovplyvňuje veľa faktorov, ale ako si vie človek povedať ze kúpil byt v dobrej sume ?
V súčasnej dobe sú tie ceny strašne, ale tiež je vidno rozdiely v cenách.
Nech pozre Sustekovu bosakovu Lužnu atd v tej lokalite byty. My sme tam teraz jeden predali ale bývanie krásne. Developer sa stará o celu lokalitu pravidelne kosenie, strihanie stromov, veľa umeleckých diel, fontána, keď je v lete cela Petržalka vysušená tak tam stále zeleny trávnik… Bývanie v tej lokalite je aj pre náročného klienta, a cena nehnuteľnosti pôjde ešte určite hore. Ľahká dostupnosť staré mesto, veľa obchodov pešo nablízku, zdravotne stredisko, električka, pár minút autom aj Aupark aj Eurovea. Za mna topka 🤷♀️
@zuzanka.zuzu tak iste bude mať vždy vyššiu hodnutu byt v centre ako panelová štvrť niekde na sídlisku. Presne ako písal niekto vyššie. Zahraniční klienti a tých je dosť, zaplatia radi. Každopádne zbytočne sa baviť, mrkni si ceny 2 izbových bytov v centra ba a v dubravke. Nuž a pre mňa sú slnečnice reálne zaprdkana králikaren a o dubravke, devinskej ani nehovorím. Centrum ostane centrom vždy a ceny budú reálne najvyššie. A dopyt bude.
@maciatkolulu no smejes sa ale je to tak. lebo tie ceny rastu stale. kupili sme byt za 160tisic a o 5rokov sme.ho predali za 230tisic. na najme by sme ak by vsetko islo top zarobili okolo 15tisic za ten cas. ale za tie natahovacky okolo toho . opravy opotrebovanie atd nam to nestalo. kto prenajima pozna
@dominika7990 ahoj, riesim podobne. Chcela by som preinvestovat 300000. Bosakova je super, ale mne osobne sa paci iba ta bytovka albero. Nevies mi dat niake recenzie na Fuxova?
Najviac likvidne su 2i byty, aj sa najlepsie prenajimaju (najlepsie centrum alebo sirsie centrum) 👍 ale na druhej strane najdrahsie m2/€
@juliet86 vy ste tých päť rokov neprenajimali? Nerozuniem
Prenajimame byty a radím kúpiť byt blizko centra, my mame byty blizko centra (cca 5 minut peši) v Košiciach a nikdy sme nemali problém s prenajimanim (ani počas korony). Na sídliskách idu ceny prenájmov dole, náklady (inkaso)su plus minus rovnaké.
@zuzanka.zuzu no neviem, ja byvam v dubravke a v prdeli to nie je, do 20 minut v centre busom alebo elektrickou, ked to porovnam ja zo svojho hladiska v prdeli su slnecnice, plus samozrejme v zavislosti kde to presne je v dubravke, okolie je krajsie
@darkswan podla toho ktore, tie mesto su dice na konci petrzalky ale ked tam bude chodit elektricka budu ludia za 10-12m v centre na safku, viladomy su naprd vtom ze sice tam chodi 91 co je od nich zrychleny spoj a za 10min si pod mostom ale chodi tusim 2-3x do hodiny 😁. Ja mam zas za koniec sveta kde sa vrany otacaju podunajske a devinsku novu ves, devin a zahorsku 🤷♀️😉
Raca je urcite jedna z najdrahsich lokalit v BA, zijem tu a vidim tie ceny. Byva tu asi najviac "celebrit" na m2, nemyslim v panelakoch, ale v kopcoch. Tym, ze mas elinu pod nosom a Karpaty za chrbtom , sa asi nemoze pochvalit ina cast BA a tomu zodpovedaju aj ceny.
@lenusiatko toto ma aj dubravka a karlovka, ale cenovo sa na racu nechytaju. tam to naozaj zdvihli asi tie celebritne kopce.
@darkswan dubravku za kraj sveta povazuju obvykle ti, co v nej nebyvaju. Dostupnost je uplne ok. Devinska, to uz je trochu ina kava a aj realne vzdialenostou je od centra daleko.
Rača nie je na prenájom ideálna, vlastne ani nikdy nebola. Teraz to bolo s podnajmami ťažšie vďaka pandémii celkovo. Hlavne s tými drahšími. Ja by som sa zamerala veru na dáky priemer. Nové Mesto, Ružinov. Nesledujem trh až tak, mám len osobne skusenosti. Treba sa zamerať na lokality, kde su veľké firmy. Voľakedy bolo dobré mať byty pri vysokých školách, ale to je teraz také neisté. Napriklad staré byty v Petržalke pri ekonomickej sa prenajímali študentom.
Ja teraz sledujem trosku viac reality, lebo neviem co dalej s byvanim. V Ruzinove by vedela 2 izbak kupit za cca 150-160 tis eur, mozno kupit 1 izbak a 2 izbak, to by sa vtrepala nejako do tej sumy. Cena prenajmu cca 450-600 eur. A nezabudnut na dan z prenajmu, registrovat sa, podavat danove priznanie raz rocne. Ziskove to moze byt z dlhodobeho hladiska, ak ma deti, zanecha im strechu nad hlavou a nebudu sa musiet trapit s hypotekou. Treba ale ratat aj naklady na znicene zariadenie bytu, nervy s neplaticmi atd
Mat 300 litrov tak sa vykašlem na byty a starosti s prenájmom, podnajomnikmi, opravami a daňami a nákupim garáže.

yop 😉 "skutek utek" a asi preto viem presné ceny za čo sa kupovali minulý rok (2020) a za čo sa predávali tento (2021)... však čo by som o tom vedela, ja si len tak kecám 😀 dúfam, že "známa" dobre kúpi a vôbec neprerobí 😉