icon

Lepidlo na myši v Bratislave súrne

shandy137
15. júl 2026

Ahojte baby, SOS prosba, nemate nahodou doma lepidlo na mysi v ramci BA a okolia ihned dobehnem, som zufala a nevydezim do rana

Strana
z2
lucikos
Autor odpoveď zmazal
lucikos
16. júl 2026
@anonym_c1ee4a

@anonym_e971e7 práveže rôzne OZ ponúkajú možnosť preplatenia kastrácie. Sú rôzne výzvy na FB. Toto je žiaľ o mentalite ľudí..

@kinderko93 Určite je kastrácia najlepšie riešenie. Sú však aj jednoduchí ľudia to neriešia. A z peňazí, keď prerátavajú každý nákup na to ani nemajú. Niektoré mestá vyčlenia peniaze na určitý počet kastrácii u miestnych veterinárov. Ale to tiež nedostačuje.
@anonym_c1ee4a Súhlasím, je to mentálna výbava.

tilly
16. júl 2026
@moonlight1210

@tilly U nas vo firme, aj doma to vyriesili macky.

Pred par rokmi sa nam stavalo, ze na jesen cez otvorene skladove dvere do firmy vbehli mysi a museli sme davat pasce.
Potom si ale susedna firma ochocila tulave macky z okolia (zacali ich krmit) a my tiez. Zacali sa viac zdrzovat v nasom okoli a odvtedy sme tento problem viac nemali. Uz par rokov ziadna mys.

V nasej stvrti zas pred par rokmi zacali chovat niektori susedia sliepky. Takze sa tu usidlili potkany, ktore si tu robili hniezda, aby boli pri zdroji zrna a krmnych zmesi.

Susedia si ochocili dve poulicne macky a ja som kupila na dvor misku a davam tam odrezky masa z kuchyne v noci (aby neboli na slnku). Do rana su vzdy prec, takze chodia i k nam. A aj kuny, ako som zistila.
Aktualne je pocet maciek pat. Sice mavaju mlade, ale populaciu im udrziava "prirodzena" umrtnost (dopravne nehody) a teritorialnost.

Potkany (a aj krtkovia v travniku) vsak prestali byt v nasej stvrti problem.

@moonlight1210 tu je tiež pomerne dosť mačiek. Myš som videla dvakrát. Raz nám vbehla z dvora chúďa dnu. No, muž s deťmi sa pohrali, ale nakoniec ju pustili v parku.

refly
16. júl 2026
@anonym_265b49

Hlodavce ľudia regulujú od nepamäti. Používali sa pri výskume, používajú sa deratizačné prípravky, pasce či jedy a nikto sa nad tým bežne nepozastaví. Zaráža ma skôr to, že v diskusiách si ľudia často navzájom prajú choroby, smrť alebo nešťastie a mnohým to neprekáža. No keď niekto rieši myš v domácnosti, zrazu sa hovorí o týraní zvierat. Trochu sme si pomýlili priority.

@anonym_265b49 Ide o zbytočné utrpenie. Môže použiť živolovnú pascu, alebo aspoň klasický šlopec, aby zviera zbytočne netrpelo hodiny alebo dni.
Nerozumiem tvojmu príspevku... áno, na svete sa deje veľa zlých vecí a teraz čo ako? Detičky v Afrike umierajú od hladu, tak je ok aby som zbila psa? Odrezala mačke chvost? Zlomila susedovi prsty?

anonym_265b49
16. júl 2026
@refly

@anonym_265b49 Ide o zbytočné utrpenie. Môže použiť živolovnú pascu, alebo aspoň klasický šlopec, aby zviera zbytočne netrpelo hodiny alebo dni.
Nerozumiem tvojmu príspevku... áno, na svete sa deje veľa zlých vecí a teraz čo ako? Detičky v Afrike umierajú od hladu, tak je ok aby som zbila psa? Odrezala mačke chvost? Zlomila susedovi prsty?

@refly ...tie prirovnania sú úplne mimo reality. Porovnávať nutnú likvidáciu hlodavca v dome so sadistickým týraním psa, mačky alebo lámaním prstov susedovi? To vážne? Myš v dome nie je domáci miláčik ani sused, je to prenášač chorôb a parazitov, ktorý ničí majetok. Chrániť si domov a zdravie svojej rodiny pred škodcom je normálny inštinkt sebaobrany, nie sadizmus. Ak ideme do takýchto extrémov, tak zakážme aj mačky a hady, lebo tie myš neusmrtia „humánne“ za sekundu - had ju zaživa rozleptá kyselinou v žalúdku a mačka sa s ňou pred smrťou hodinu hrá. Príroda nie je rozprávka od Disneyho. Súhlasím, že klasický klepec je rýchlejší a lepší ako lepidlo, ale robiť z likvidácie škodcu v dome morálny zločin na úrovni ublíženia človeku alebo psovi je čistý alibizmus a prehnaný sentiment.

refly
16. júl 2026
@anonym_265b49

@refly ...tie prirovnania sú úplne mimo reality. Porovnávať nutnú likvidáciu hlodavca v dome so sadistickým týraním psa, mačky alebo lámaním prstov susedovi? To vážne? Myš v dome nie je domáci miláčik ani sused, je to prenášač chorôb a parazitov, ktorý ničí majetok. Chrániť si domov a zdravie svojej rodiny pred škodcom je normálny inštinkt sebaobrany, nie sadizmus. Ak ideme do takýchto extrémov, tak zakážme aj mačky a hady, lebo tie myš neusmrtia „humánne“ za sekundu - had ju zaživa rozleptá kyselinou v žalúdku a mačka sa s ňou pred smrťou hodinu hrá. Príroda nie je rozprávka od Disneyho. Súhlasím, že klasický klepec je rýchlejší a lepší ako lepidlo, ale robiť z likvidácie škodcu v dome morálny zločin na úrovni ublíženia človeku alebo psovi je čistý alibizmus a prehnaný sentiment.

@anonym_265b49 Zámerne ignoruješ pointu? Hovorím o redukovaní utrpenia. Môže tú myš zlikvidovať. Môže ísť do horbachu, obi, kamkoľvek, len stačí aby sa nenačiahla za lepidlom, ale akoukoľvek inou pascou hneď vedľa. Sú živolovné, sú bežné šlopce, ktoré jej zlomia väz / rozdrtia lebku, sú elektrické, ktoré ju zabijú behom sekundy. Nie, ona namiesto toho si vyberie tú najdebilnejšiu a najkrutejšiu verziu, pritom sú ostatné rovnako dostupné a jednoduché na použitie.

A prírodu do toho nepleť. Zviera nemá iné možnosti, ani kapacitu to pochopiť. Pointa je, že my sme ľudia a mali by sme byť trochu inteligentnejší, empatickejší a lepší než než divé zviera v prírode. Ak je niekto na úrovni hada, tak to je fakt len a len jeho problém.
S autorky by nijako neubudlo ak by jednoducho kúpila inú pascu. Má veľa na výber. Predátor v prírode si ináč pomôcť nevie.

anonym_e7b80f
16. júl 2026

@shandy137 ja som lepidlom lovil potkana, cely sa nim dolepil a aj tak sa z toho dostal, nakoniec som ho ukoncil humannym sposobom😎

anonym_265b49
16. júl 2026
@refly

@anonym_265b49 Zámerne ignoruješ pointu? Hovorím o redukovaní utrpenia. Môže tú myš zlikvidovať. Môže ísť do horbachu, obi, kamkoľvek, len stačí aby sa nenačiahla za lepidlom, ale akoukoľvek inou pascou hneď vedľa. Sú živolovné, sú bežné šlopce, ktoré jej zlomia väz / rozdrtia lebku, sú elektrické, ktoré ju zabijú behom sekundy. Nie, ona namiesto toho si vyberie tú najdebilnejšiu a najkrutejšiu verziu, pritom sú ostatné rovnako dostupné a jednoduché na použitie.

A prírodu do toho nepleť. Zviera nemá iné možnosti, ani kapacitu to pochopiť. Pointa je, že my sme ľudia a mali by sme byť trochu inteligentnejší, empatickejší a lepší než než divé zviera v prírode. Ak je niekto na úrovni hada, tak to je fakt len a len jeho problém.
S autorky by nijako neubudlo ak by jednoducho kúpila inú pascu. Má veľa na výber. Predátor v prírode si ináč pomôcť nevie.

@refly Keby tá myška vedela, že sa má nad životom takto zamýšľať, tak možno aj preskočí homo sapiens. Och... Zamýšľala si sa nad mučením ľudí a nad gilotínou takto niekedy.? Uf, o myši sa bavíme.. stačí mi. Najbližšie ju pohladkám, zavolám pre istotu kňaza na rozhrešenie a posledné pomazanie, vystavím parte, úmrtný list... Ty vole, vypnite internety, prosím. 🥹

anonym_fd3f6e
16. júl 2026
@anonym_e971e7

@anonym_fd3f6e Nie je pravda, že sa po dedinách netopia mačiatka. Stále tento prežitok existuje. Možno, keby im ponúkli kastráciu zadarmo, neboli by proti. Ale keď majú zaplatiť 60€a viac, tak radšej utopia alebo vyvezú. Pozerajú sa cez peniaze.

@anonym_e971e7 to ja netvrdim, ze to neni pravda, ja len pisem, ze tiez sa to robilo od nepamati. Ano, radsej budu kazdy rok topit tie male akoby mali raz zaplatit kastraciu 😔

refly
17. júl 2026
@anonym_265b49

@refly Keby tá myška vedela, že sa má nad životom takto zamýšľať, tak možno aj preskočí homo sapiens. Och... Zamýšľala si sa nad mučením ľudí a nad gilotínou takto niekedy.? Uf, o myši sa bavíme.. stačí mi. Najbližšie ju pohladkám, zavolám pre istotu kňaza na rozhrešenie a posledné pomazanie, vystavím parte, úmrtný list... Ty vole, vypnite internety, prosím. 🥹

@anonym_265b49 Milujem keď ľudia vedia argumentovať len preháňaním. Téma je že ak chce zabiť myš, tak sú rôzne možnosti a nie je treba vybrať ten najkrutejší. Čo blúzniš o kňazoch a hovadinách?
Detto o inom utrpení na svete... toto som hovorila už na začiatku a teraz sa konverzácia iba točí dokola. Niekde sa ľudia zabíjajú. To mi nedáva zelenú na to, aby som ja mučila náhodnú zver, ak ju môžem odpraviť rýchlo obyčajným blbým šlopcom, ktorý stojí, 1,30€. Ľudia by nemali byť zbytočne pripečené, kruté hovadá, len kvôli tomu že "ale veď na svete sa dejú aj horšie veci".
Koncept milosrdnej eutanázie ide úplne mimo teba, hej? Tebe by bolo jedno či ťa niekto strelí do hlavy a umrieš behom sekundy, alebo či sa nalepíš a budeš chcípať niekoľko dní o hlade a o smäde, kým ti nevypovedia orgány. Veď na svete sa dejú aj horšie veci, nie?

Strana
z2