Onkológia v Bratislave
Dobry den
pisem kvoli otcovi, ktory ma rakovinu v pokrocilom stave. Spadovo patri do Povazskej Bystrice, ale nechce tam ist. Volala som do Narodneho onkologickeho ustavu a mame tam prist v utorok. Ale teraz mi kolega povedal, ze mam skusit radsej Procare v Bratislave.
Ak s tym mate skusenosti, neviete poradit? Dakujem
https://www.procare.sk/oddelenie/onkologicky-kl...
@pralinkaaa chodte sa tam spytat. Za mna najuzasnejsi ludia akych som na klenovej stretla. Mali sme od nich aj mobilny hospic.
@erienka uff, no ťažko povedať.
7 určite nebudete, odhad 2h alebo 3-4, podľa toho koľko bude pacientov. Svokra chodila, raz bola za hodinu, ale aj 5. ale všade sú plastové....neviem či budete v hlavnej budove čakať, alebo v pavilóne M.
Neviem či v kaplnke na 4. sú lavice alebo stoličky, potom v pavilóne M sú asi 3 drevené lavice, aj tam sa zvyknú pacienti rovno natiahnuť. Aj kúsok vpravo je čakáreň paliativnej ambulancie, tam sú nízke koženkové kresla. Ak by mu bolo veľmi ťažko, v hlavnej budove na 2.pos.je odd. ambulantnej chemoterapie, kde je mrte ambulancii, tak vzadu je aplikaren, veľká komfortná hala kde dávajú pacientom infúzie, liečbu. Sú tam polohovacie kreslá, lehátka, býva v čakárni veľa pacientov, ale nezľaknite sa, čakajú k lekárom, keď príde výsledok krvi čakajú na namiesanie infuzky, a potom idú do haly. Všetky miesta nie sú obsadené, vždy je tam zo 5 či 10 voľné, tak vysvetli sestričke, všetky sú milé a ochotne , že potrebuje polohovať. Niekedy je dole v hale pri recepcii aj lehátko na kolieskach, sú tam aj invalidné vozíky, požičiavajú sa zadarmo na presun po ústave. Recepčnej poradia.
Všade viete prejsť suchou nohou, nielen vonkajškom, výťahy a spojovacie chodby.
Bufet funguje, a z druhej strany aj fornety. Automaty na kávu, nápoje, keksy,bagety tiež, nádrže s vodou, wc všade, aj pre vozičkárov.
Ešte spomeniem, že sa dá aj ubytovať. 20e na osobu, v administratívnej budove sú 2 izby po 2 osoby, len netuším či a kedy sú voľné. Izba má 2 postele, skriňu, tv, konvicu, kúpeľňu s wc, umývadlo a sprcha.
@erienka povkaj on ma uz schvalenu liecbu poistovnou od zilinskeho onkologa a ty chces s nim ist znovu vsetko absolvovat do NOU a ste bez odporucania ineho onkologa ?
len sa uisti ze vas tam vobec vezmu a vi to cele neodiali mu liecbu kde sa hra o cas
@loginexistuje nepamatam si, ci som to uz predtym vysvetlovala, ale jeho zilinska doktorka "nechce", aby k nej chodil, lebo spadovo patri do Povazskej Bystrice. My sme u nej boli zatial len raz. Takze tak ci tak by menil onkologa, ci uz by isiel do PB alebo do BA. Ja som v piatok volala do NOU a rozpravala som sa s nejakou zenou, ktorej som vysvetlila situaciu a ona povedala, ze mame prist. Tak dufam, ze ho vezmu i napriek schvalenej liecbe (tie tabletky este nazacal brat).
@erienka aha tak to som nezachytila tak potom ano berte vsetky papiere a chodte a nedaj sa odbit
@loginexistuje dakujem. Dufam, ze nas neodbiju. A ked ano, budeme musiet do tej povazskej, co uz
@cacianka akurat som si na internete nasla, ze to je cislo primara. A este som v taske nasla aj papier s instrukciami, ktore mi poradila v piatok ta pani, s ktorou som sa rozpravala (uplne som na to zabudla, ze mi ich dala, mne za posledne dni uplne kleslo IQ): ze mame ist do hlavnej budovy na 2.poschodie c.dveri 212, oddelenie ambul,chemoterapie. Nevies nahodou, preco prave tam? Prepac, ze ta obtazujem tolkymi otazkami, ale som z toho vsetkeho cela vystrasena a bola by som kvoli otcovi rada, keby to v utorok prebehne co najhladsie.
@erienka v pondelok ti skúsim pozrieť klapku 141, to bude asi urológ, Na MUDr. Timko Drakula.
Ty nevieš kam máš ísť, ako ti to povie recepčná ?
Ak chceš, napíš mi do ip, meno a dátum narodenia, viem ti zistiť u kolegyni kde je objednaný, teda skúsim, ak si ho zapísali do systému. Možno je len v diary na konzultáciu. Fakt inak neviem.
Takže urológ to nie je, netuším ktorý lekár má dvere 212.
Ale tam je asi 20 lekárov na oddelení, ambulancie majú zameranie, vpravo sú napr 2 lekárky na prsníky - pooperačné, oproti vchodu a dozadu po stranách na tráviaci systém, a iné. Hneď po vstupe za bránou sa otec registruje v budove vpravo, vyjdete von prejdete oproti do hlavnej budovy, za kontrolou prejdete popred bufet rovno, za dverami doľava cez veľkú dlhú halu popri chirurgické ambulancie 1.-4. za nimi nájdete 2 výťahy, vyvezte sa na 2.p.
Keď vystúpite vľavo oproti je veľká vysvietené hala, je tam recepcia s veľkým nápisom na pulte odd.amb.chemoterapie tam vám Mirka poradí, lebo hneď vpravo je odberovna krvi, a vľavo 212. Zabludite iba ak chcete.
Ak otec potrebuje vozík na recepcii pri vchode dole vám požičajú a vyveziete sa výťahom hneď za bufetom, je veľký.
Neboj sa, zvládnete to. Kľudne napíš Ip
Tak to bude asi Patrik Palacka, skvelý odborník a človek, mladší šikovný chlap
@cacianka v prvom rade pred Tebou klobúk dole..ochotná ,ústretová,dobrá duša❣️
Hovorí Tí niečo aj doktorka Jurišová z 202? 4x sme tam merali cez 200 km a presedeli v čakárni od rána do tretej,aby nám medzi dverami povedala pár vetami,čo mohla povedať do telefónu...toto sa nerobí,zvlášť tým chorým,utrápeným,zúfalým ľuďom,čo sa u nej ocitnú .. v čakárni čisté zúfalstvo,pacienti plakali,doprovody sa tam pomaly bili,tí čo prišli sanitkami,nervózni sanitári vyvolávali kde sú toľko,že majú plnú sanitku pacientov a chcú už odísť...výrok jednej pacientky"radšej skapať,ako sem chodiť"...mama s vyoperovanym konečníkom a vývodom...3 hodiny sedieť v aute,následne 7 hodîn v čakárni,odkiaľ sa nemôžete pohnúť na wc,do bufetu,na čerstvý vzduch,lebo u nich sa nechodí do ambulancie podľa poradovníka,čo im svieti pred dverami...
Zlý sen,nie vychýrená Klenová.kde nás ani nenapadlo si vopred prečítať recenzie...je mi z toho smutno,že takýto zatienia takých,ako ty.ochotnych..,s dobrým ❤️
@erienka Vám držím silno,silno ✊✊✊✊✊ prajem veľa síl a zdravia...hlavne z celého srdca želám,aby ste pochodili lepšie,ako my...🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
To bude doktor Palacka aj ja k nemu chodím
@miskakyska ja som tam tiež takto teraz každé 2 týždne idem o 7:00 a odchádzam o 14:00 takže je to tak
@miskakyska viem že tam pracuje, ale ja nie som s ňou v kontakte, nepoznám ju, ja spolupracujem s vrchnou sestrou a recepčnými sestrami.
Vôbec netuším aké boje sú tam, medzi pacientmi, nechodím tadial denne, iba raz za mesiac aj to sa snažím popoludní, aby som neblokovala pacientov.
Ale - chodila sem svokra, malejcikovej, sprevádzala som ju aspoň 30x, od krvi po kontrolu, od 8.00 do 11. či aj do 14.00. ale nikdy, naozaj nikdy sme neboli svedkom takýchto bojov, ani rečí, a tiež tu ku 2 lekárkam čaká mrte žien. Kúsok ďalej chodila spolužiačka, nikdy nikdy nezažila takéto.
A to mala odoperovany kus čreva a konečníka, vývod , cestovali z Levíc, takže tiež zažila svoje.
Netuším ako ste mali dohodnutú konzultáciu, či ste boli objednaní a prečo si už 2. neriešila inak ale ešte 3x si toto trpela.
Nezastavam sa MUDr. Nemám dôvod, keby ma naštval nejaký doktor tak veru servítku na hubu nedám ale poviem pravdu.
Takisto si povedzme, že skoro všetci sa ťahajú do Nou. akoby neboli ešte 3 veľké zariadenia, ďalšie kliniky a oddelenia po celom Sk. Pacienti často zanedbaju svoje symptómy, a potom čakajú v Nou zázraky na počkanie, Aj lekári sú tiež iba ľudia, s dobrými i zlými povahami, limitovaní časom, peniazmi, možnosťami, poisťovňami a všetkým okolo.
A ak si si všimla, posledné 2 roky je každý druhý odborník na medicínu, virologiu aj právo, to tiež prispieva k nervozite a najviac si to odseru ti slušnejší, viac chorí a slabší.
Nerozumela som tvojmu tvrdeniu, že keď ste prišli museli ste lapeť na riti 7 hodín, potom nechápem prečo je plný bufet, sora až za roh, ľudia všade rozlezení po halách a chodbách, plne wc, terasy plne kde sedia na vzduchu a slnku (sú zrenovované a vybavené, teda okrem mrazov plne).
Wc sú všade, na 2.pos. aspoň 4 komplety.
Ak 1 pacientka hlásila že radšej skapat, to neberiem ako vzorku, ďalších 50 jej bude oponovať, alebo kľudne mohla ísť do svojej miestnej nemocnice, do okresnej.
Tým ju však nechcem zhadzovať, ale uvedomme si že táto choroba je extrémne variabilná, ťažká, pred napr.5 či 10 rokmi by bola dávno pani zosnulá a už by ani nevzdychla.
Keď sa ľudia trápia dajme tomu s beznou zlomeninou, v špinavej zanedbanej okresnej, kde sestry vládnu ako bacharky v base, doktori sa flakaju po kseftoch tak je ticho. Pacienti držia hubu. Viem čo píšem, so svokrovcami som absolvovala 3 okresné nemocnice, s rodičmi 2. Svokra aj mama sa zrútili z tych pomerov.
Ujo so ženou tiež, keď bola teta u nás pred 7r., bratova svokra aj iní moji známi, či u lekároch či ležali na oddeleniach, tak spievali veru iné ódy.
A to prisahám že som nevybavila protekciu, na to fakt nemám dosah.
No ľudia sme rôzni, a všeličo zažijeme.
Všetkým želám aby sa k nám nedostali aby neschytali túto pliagu.
@ticko ale dúfam sa Ti venujú a nepreháňajú Ťa zbytočne hore dole...držím palce..taktiež prajem veľa síl a zdravia☘️
@cacianka ja som nechcela nikoho uraziť,ani sa nikoho dotknúť,hlavne sa nehrám na odborníka,napísala som len osobné skúsenosti...ja zas neviem,ako to chodí pri iných dverách..skúsenosti mám len odtiaľ..komentár vymažem,čakala som iba na odpoveď..ďakujem
@ticko prepáč , iba hypoteticky, prečo k nemu chodíš keď musíš čakať tak dlho ?
Mama ide na kontrolu do polikliniky, ráno o 6.z domu a to je už neskoro, 20km tam, čaká na krv potom k lekárovi, a bum príde domov o 15- 16. A to sa tam objednáva ,že iba 20 po acientov.
no hovby vždy nejaký urgent, protekcia a ešte aj basisti.
@miskakyska preháňať neprehanaju no keď musíš toľko sedieť na tích stoličkách tak mam dosť
@miskakyska prosím ťa nemaž, veď tu si píšeme bez urážok a pravdu, aby sme pomohli aj iným.
Ja som sa určite neurazila, ani nebránim doktorku, takéto info sa časom dostanú do patricnych uši a zaberú. Ani som nikoho nechcela uraziť, keď už, tak to by inak vyzeralo.
Godála tiež majú niektorí ľudia v zuboch, má divný prístup, ale odborné má veľmi vysoké renomé.
Takisto iní, jednu prsnikovu vychvaľujú skoro ako bohyňu, ale ja som mala s ňou nepríjemný výstup.
Bývalý riaditeľ, odborník, ale aj u neho zomrela bratova svokra. A to sa vybavovalo konzultovalo vyšetrovalo aj so špičkovou klinikou v Nemecku, samanmi v pralese.
Som rada že v tejto diskusii si poradíme, podporíme a to je ľudské, nie tie blbé dotahovacky čo sú inde
Všetko dobré
@cacianka no neviem ako sa tam chovať cim dlhšie tam chodím tím viac sa mi zdajú neprístupné akože oni sú milé a hlavne sestričky ktoré berú krv a potom idú podávať chemo tak tie sú akože fakticky veľmi super a veľký obdiv a rešpekt majú predomnou klobúk dole fakt pred nimi no mne lekár nedáva veľké sance a stále tie isté lieky mi dáva no to je nadlho

@erienka prajem tebe a ocinovi veľa síl! Nech sa hlavne nevzdáva a bojuje. Drzim palce 🍀