Onkológia v Bratislave

erienka
10. dec 2021

Dobry den
pisem kvoli otcovi, ktory ma rakovinu v pokrocilom stave. Spadovo patri do Povazskej Bystrice, ale nechce tam ist. Volala som do Narodneho onkologickeho ustavu a mame tam prist v utorok. Ale teraz mi kolega povedal, ze mam skusit radsej Procare v Bratislave.
Ak s tym mate skusenosti, neviete poradit? Dakujem
https://www.procare.sk/oddelenie/onkologicky-kl...

loginexistuje
10. dec 2021

ak vas vezmu na klenovu ani nad procare neuvazujte len z vas vytiahnu peniaze to absolutne neries

erienka
autor
10. dec 2021

@loginexistuje dakujem

loginexistuje
10. dec 2021

a to onko oddelenie je inak v michalovciach 😉

erienka
autor
10. dec 2021

@loginexistuje ano, vsimla som si potom 🙂

ivkazba
10. dec 2021

@erienka onkologický ústav funguje desaťročia a také aj majú skúsenosti. Procare onkológia v MI tieto skúsenosti žiaľ ani náhodou nemôže mať. Takže ak otec nechce nemocnicu v PB, tak budem hľadať miesto s ozaj top skúsenosťami. Procare je za mňa viac komerčná ako dobrá medicína.

cacianka
10. dec 2021

Ak môžeš - akú diagnózu má otec ?
Nie som sice zdravotník, ale pracujem v Nou.
Je to veľmi špičkovy ústav ale zázraky nerobí.
To len aby ste neboli sklamaní. Lebo napr pľúca a mozog operácie nerobíme, nie je na to zameranie, to musia iní odborníci. Potom však následnú liečbu robíme. Ale primárne na zaciatok odkonzultujete možnosti a smer liečby, možno ho prijmu možno pošlú na iné pracovisko bližšie k domu a oni budú riešiť a konzultovať v Nou. Keď je ťažšom stave, máme tu odd. paliativnej medicíny a špičkový personál, kt.by pomohol nastaviť.
Táto diagnóza je veeeelmi širokospektrálna, takže vám môžu pomôcť, riešiť, poradiť, ale ...
Treba však veriť, naladiť sa pozitívne, ale aj prijať nevyhnutné.
PS. Pri vstupe sa musí registrovať v tej budove hneď vpravo za rampou, dostane plastovú kartu s čiarovým kódom, kt.sa registruje pri ambulancii. Ale ak idete iba na konzultáciu, netreba. A ku komu idete ?

pralinkaaa
10. dec 2021

@cacianka dobry den mohli by ste mi napisat spravu ako funguje odd.paliativne? Otec chodi na NOU uz 7 r a jeho stav sa velmi zhorsil posledne dni ..

stanulienkat
10. dec 2021

Nou je dobry ustav s odbornikmi. Ako mohlo kamarata napadnut Pro care???? Chodte do Nou, drzim palce.

evkamotka
10. dec 2021

A ousa?

erienka
autor
10. dec 2021

@cacianka Ahoj, dakujem velmi pekne za odpoved. Ide o rakovinu s metastazami (este stale som v soku, kedze este na jar mu nebolo nic, zvrhlo sa to strasne rychlo), paliativnu liecbu. On by mal chodit spadovo do povazskej bystrice, ale nechce tam ist, chce ist do BA.
Keby mu aspon o nieco predlizili zivot, to by som bola vdacna.
Dnes mi odtial volali a dali mi instrukcie, kde sa zaregistrovat, ze potom sa bude brat krv a ze nas budu dalej instruovat, kam ist, a ze budeme dlho cakat, lebo tam chodi cele Slovensko. Ale ku ktoremu lekarovi pojdeme, to este neviem.
Tak uvidime, coho sa dockame, topiaci sa aj slamky chyta :(

erienka
autor
10. dec 2021

@stanulienkat asi ze ked je nieco sukromne a plati sa za to, malo by to byt lepsie.,,Pre mna je toto uplne novy svet, myslim tym rakovina, snazim sa v tom zorientovat

evkamotka
10. dec 2021

@erienka ousa je tiez sukromna nemocnica a nemusi si ju clovek platit, uhradi poistovna

erienka
autor
10. dec 2021

@evkamotka hm, tak teraz neviem, ci NOU alebo ousa. Uz som otcovi povedala, ze ideme do toho NOU, tak uz ho asi nebudem pliest...

dilino
10. dec 2021

koľko ma otec rokov.

erienka
autor
10. dec 2021

@dilino 66

cacianka
10. dec 2021

@evkamotka odtiaľ prechádzajú pacienti do Ňou, denne

cacianka
10. dec 2021

@erienka kde má primárna nález ?

miskakyska
10. dec 2021

na Klenovú musíš mať odporúčanie kto a prečo ho tam posiela,bez toho Vás nevezme žiadny onkológ...aby ste sa zbytočne neprehnali....ja som tam hodila s mamou a nemáme dobré skúsenosti...asi záleží ku akemu onkológovia sa dostaneš...po poslednej návšteve sa zrútila a odvtedy sme tam nešli.....hlavne sa pripravte na celodenné čakačky...

cacianka
10. dec 2021

ousa je na Heydukovu v centre, oproti prioru,
Nou je na Klenovej, hore nad Kramáre.
Takže ak tam, tak sa registruje v budove vpravo hneď za rampou/branou, má zelené prvky okná, vchod je za rohom.potom prejdete do hlavnej budovy oproti, na rohu je lekáreň, dnu je filter, dezinfekcia rúk a meranie teploty. Vľavo recepcia, ale na krv sa chodí rovno na 2.poschodie, odd.ambulantnej chemoterapie, veľké haly a recepcia je pred odberovnou. Tam poradia.potom sa čaká na výsledky rozboru a je tam veľa ambulancii na rôzne zamerania.
Takže nestresujte a v kľude sa pýtajte, nehryzieme.
Áno chodí veľa ľudí ráno na krv, 120- 250 ľudí, fronty sa nezľaknite, ide to rýchlo, asi 5-6 sestier odoberá bleskovo. Alebo možno rovno vás pošlú do budovy oproti, pavilón M, tam ľahko prejdete v teple cez krytu chodbu a tam zase recepcia kde poradia.
Potom môžete ísť dole do bufetu, ale sedieť sa tam nedá, vedľa v hale alebo hore v hale sa dá diskrétne najesť. Na 4.p.je kaplnka, keby chcete.
Želám veľa zdaru, keby niečo píšte.

fleur1111
10. dec 2021

@erienka Určite NOU. Môj otec bol už síce vo veľmi zlom stave, keď sa tam dostal, ale lekári robili všetko preto, aby mu pomohli.

dilino
10. dec 2021

@erienka juj ešte mlady treba skúsiť všetko čo dnešna medicina ponúka držim veľmi palce aspoň zmierniť bolesti aby ho nič nebolelo.

cacianka
10. dec 2021

@dilino presne, aj o tom je paliativna medicína, Max pomôcť a ak už nejde, tak aspoň tlmiť bolesť.

Ešte som tu nepracovala keď otcovi zistili Ca, bolo to veľmi neskoro, vďaka "odborníkom" v Leviciach, takmer po roku trápenia sa dostal do Nou, bolo už fakt neskoro.ale veľmi sa snažili, a ku koncu mu aspoň tlmili bolesti aby sa tak netrápil. Potom tu boli liečení iní ľudia čo poznám, blízki aj známi, niektorí už nie sú medzi nami, a to skúsili aj samanov pralese a vrátili sa urgent sem. Ale to boli 2 z 10, 8 žije, síce majú trochu problémy ale už pár rokov sú z najhoršieho vonku.

fleur1111
10. dec 2021

@cacianka môj mal takeho “odborníka” v Topoľčanoch, potom sme si búchali hlavu, že sme s ním rovno nešli rovno do BA.

cacianka
10. dec 2021

@fleur1111 kto to mohol tušiť, mysleli si že zápal žalúdka lebo mu nechutilo jesť, ak jedol tak ako vrabec čo mu už nešlo aj keď bol hladný , malý jogurt jedol na 2x. chradol, bol štihli ale schudol na 49kg, kosť a koža,
3x na gastro, 1x kolonoskopia a zase 2x gastro, len zaluuuudok, neurobili vyšetrenia, CT mr nič, žalúdok, vzorky mu brali 4x, nič, len zápal a mala vzorka nedá sa zistit. Že je psychiatrický pacient ! Tak aj na psychiatriu išiel, len nech mu pomôžu, bác a zrazu v Ba že kde ste boli doteraz! No v riti, v Leviciach. Obehol hrudnikovu chiru v Ružinove, až tam zistili nádor na pažeráku, lymfatické uzliny v prdeli v celom okolí, tak prevoz do Nou. 2 týždne ho ratovali, ale to už nešlo. Aspoň 1-2 mesiace skôr, mohli pomôcť, ale už neskoro.

bikarbona
10. dec 2021

Mamka bola v NOU. A keby musi, ide zas tam.

fleur1111
10. dec 2021

@cacianka je mi do placu z neschopnosti niektorých doktorov 😢 potom na to doplácame my ostatní.

erienka
autor
10. dec 2021

@cacianka myslim, ze prostata. A pritom este v lete ju mal taku, ze 1. stadium, v novembri mal ist na operaciu. No potom bol zdravotne na tom zle, lezal v nemocni, lebo mal nizky hemoglobin, tak mu davali transfuzie. No a teraz minuly pondelok mu v Ziline na CT zisili metastazy...
Blbe je, ze stale nema dobry ten krvny obraz, takze neviem, kedy sa zacne s liecbou. V tej Ziline mu vtedy hned predpisali Votrient a dnes som zistila, ze uz mu ho aj schvalili...

basska_b
10. dec 2021

@erienka Určite NOÚ, sú top a nikdy som neplatila ani cent

erienka
autor
10. dec 2021

@fleur1111 ja si myslim, ze aj moj otec dopadol tak ako dopadol, lebo to zanedbali doktori. Nikto mu neurobil poriadne CT po tom, ako mu v marci vyoperovali oblicku. Keby som bola vedela v lete tolko, co viem teraz, tak by som urobila vsetko pre to, aby sa to CT urobilo. No cas sa vratit neda :( Lahsie by sa mi zilo, keby neboli doktori na vine, keby to proste bol "osud", ktory sa nedal zvratit. Ale na to mi uz nikto neodpovie

basska_b
10. dec 2021

@erienka Chudák otec, veľmi mu držím palce v boji s touto zákernou chorobou 😢 idú Vianoce a takéto smutné a bolestne správy