icon

Počítačový servis v Bratislave

susily
12. feb 2025

Vedeli by ste prosim odporucit lacnejsi PC servis v Ba? Pripadne na koho sa obratit ohladom veci s PC? Dakujem

lubossi
12. feb 2025

Vsak ak to je niečo jednoduché napíš tu, co je za problém.
V servisoch som mal vždy zle skúsenosti ze aj v tom najlacnejšom si pýtali hrozné peniaze za malé jednoduché úkony

domini404
12. feb 2025

https://www.pcdoctor.sk/ odporúčam tohto pána.

susily
autor
Autor odpoveď zmazal
susily
autor
Autor odpoveď zmazal
lubossi
12. feb 2025

chapem tomu tak ze pocitac funguje, disk funguje, len fotky nejde nacitat?

domini404
12. feb 2025

@susily mala som problém s notebookom minule leto. Napriek tomu, že bola sobota, pán bol ochotný a vyriešil môj problém zo soboty na nedeľu. Zároveň poradil a ochotne a trpezlivo odpovedal na moje otázky. Priebežne ma informoval o práci. Neviem, čo myslíte pod pojmom "nižšie ceny". Ponúkol službu a zaplatila som mu za ňu. Pre mňa bola priorita rýchlosť jednania a spoľahlivosť.

mexico_16
12. feb 2025

aj ja odporucam pc doctor

hefo
13. feb 2025

@susily Ak pôjde o fyzickú poruchu disku, tak tam žiaľ, asi nič "lacné" neexistuje.

Otec, keď ešte robil ajťáka v priemyselnom podniku, tak dávali takéto disky do Macroferu. Lenže stávalo to toľko, že ako súkromná osoba si asi povieš "čert ber fotky!"...

lilke
13. feb 2025

Skús pri Slimáku, malá budova pri východe na zastávku 50-ky. Tam dcére promptne opravili, cena lepšia ako v inom servise.

susily
autor
Autor odpoveď zmazal
lilke
13. feb 2025

@susily neviem nájsť názov, ale tu je to. Nám opravoval fyzicky PC. Ale či je dobrý aj v zachranach fotiek - nemám skúsenosť. Až teraz som si prečítala, čo reálne chceš, predtým som nečítala komentáre. Takéto sme riešili v ZelenýPC. Diagnostika zdarma, dajú potom cenovú ponuku a ty sa rozhodneš,či chceš. No lacní nie sú.

susily
autor
Autor odpoveď zmazal
mexico_16
Autor odpoveď zmazal
susily
autor
Autor odpoveď zmazal
lilke
14. feb 2025

@susily medzitým som zistila názov servisu - Computer Mega

najprispievatel
16. júl 2026

@susily https://itaz.sk tito su top za dobre ceny. Uz som vyuzil ich sluzby 3x a vzdy na vybornu. Odporucam.

jimmyy128
21. júl 2026

Keďže sa téma ešte tento mesiac oživila, doplním rozdiel, ktorý pri záchrane dát rozhoduje o cene aj o šanci na úspech - a väčšina ľudí ho zistí až vtedy, keď je neskoro.

Sú dva úplne odlišné prípady:

- Logická porucha - disk sa točí, systém ho vidí (alebo aspoň BIOS), len je poškodený súborový systém, prípadne boli súbory zmazané či disk zformátovaný. Toto je lacnejšia časť a úspešnosť býva vysoká.
- Fyzická porucha - disk klepe, pípa, vôbec sa neroztočí alebo ho počítač nevidí. Tu treba zásah do mechaniky v bezprašnom prostredí a cena je násobne vyššia než pri logickej poruche.

Čo sa oplatí urobiť ešte pred tým, než sa disk niekam nesie: ak klasický plotňový disk vydáva klepot alebo cvakanie, prestať ho zapínať. Každé ďalšie roztočenie s poškodenou hlavou škriabe plotne a s každým pokusom klesá šanca, že sa dá niečo zachrániť. To isté platí pre "opravné" programy stiahnuté z internetu - pri fyzickej poruche situáciu zhoršia a pri logickej vedia prepísať práve to, čo sa malo zachrániť.

Pri výbere pracoviska sú tri praktické veci: či je diagnostika zdarma alebo za symbolickú sumu, či dostanete pevnú cenu ešte pred zásahom, a či platí pravidlo "bez dát neplatíte" - to ponúka len časť firiem a pri fyzických poruchách je to podstatné. Nemusíte byť viazaní na Bratislavu, časť servisov to rieši aj kuriérom - napríklad iguru.sk z Košíc má záchranu dát zo zlyhaného disku ako samostatnú službu, diagnostiku pri oprave zdarma a zaslanie Packetou z celej SR.

A rada, ktorá je nepríjemná až po škode: zálohou nie je druhý priečinok na tom istom disku. Fotky, o ktoré nechcete prísť, musia existovať aspoň na dvoch fyzicky oddelených miestach.