icon

Poraďte kozmetičku pre zmenu vzhľadu

vlkona
5. sep 2025

Ahojte, potrebovala by som poradiť v Bratislave kozmetičku - lenže potrebujem aj kompletné poradenstvo a nechcem sa nechať ľahko odrbať o ťažko zarobené peniaze.

Bohužiaľ, život sa so mnou nemaznal a nikto ma nenaučil maľovať sa ani obliekať, asi to beriete ako vtip, ale vždy som si obliekala iba to čo sa mne páči a jediná úprava je pre mňa základná hygiena a česanie vlasov - lebo samozrejme iné som nepoznala, len vedieť brániť sa, utekať a prežiť, už v 9 rokoch som musela vedieť variť a prať inak by som zostala hladná a špinavá.

Lenže teraz som dospelá, mám už 28 a nevládzem všetko ťahať sama, bez priateľov a bez partnera - ľudia ma odstrkujú pretože sa obliekam, správam a vyzerám ako chlap, lenže stále je to začarovaný kruh z ktorého neviem ísť von. ''Nikto mi nepomôže, lebo nie som atraktívna a keď musím všetko zvládať sama, nemám čas ani financie byť atraktívna''. Akurát som si na svoj ksicht tak zvykla, že ja sa reálne nevidím. Nevidím čo je zle na mne, lebo seba už vidím 28 rokov a za to obdobie som si stihla zvyknuť na seba.

Preto potrebujem nájsť kozmetičku s božskou trpezlivosťou, ktorá mi ľudsky poradí, pomôže, upraví, dá nákupný zoznam a neošklbe ma o celú výplatu. Som schopná investovať max do 200€, oblečenie a doplnky nerátam, to si nakúpim podľa budgetu čo mi zostane, ale viac určite nie - ale toho sa obávam, že tým, že neviem sa bude správať ako automechanik = naje*e mi ho*ná ktoré nepotrebujem a vytlačí mi 600€ bloček. Tohto sa potrebujem vyvarovať.

Ďakujem vopred za pomoc.

Strana
z2
anonym_6fff55
5. sep 2025

Človek naozaj nepotrebuje salón krásy, aby mal kamarátov. Ono je to väčšinou tak, že čo človek vysiela, to aj dostane. A tiež sa treba zamyslieť, akými ľuďmi si obklopená.

vlkona
autor
Autor odpoveď zmazal
lindous
5. sep 2025

Monnie Beauty Studio, odborníčky s výborným prístupom... určite by som si išla dať najskôr poradiť, odporúčam komplet aj s úpravou obočia, obočie robí neuvertieľne veľa

minenkaa
5. sep 2025

Asi Skus skôr módnu poradkyňu

diewcatqoo
5. sep 2025

Mna mama tiez neucila malovat a obliekat sa. Tiez si myslim o sebe, ze mi napr. nepristane ziaden ruz, ani ziadne slnecne okuliare, nemam vkus na oblecenie, resp. neviem sa obliect tak pekne, nosim vacsinou uplne basic veci, rifle, tricko, tenisky, vela druhov oblecenia mi nepristane, nemalujem sa takmer vobec (len fakt na specialne udalosti) a nemam problem so vztahmi - s manzelom sme spolu dlho a nemam nudzu ani o napadnikov, mam aj kamosky a strasne vela znamych. Takze si nemyslim, ze chyba je primarne vo vyzore.

anonym_feb862
5. sep 2025
@vlkona

Načo mi píšete takéto hovna, keď reálne mi stačilo hodiť 2 - 3 linky?

@vlkona obávam sa, že pri tvojom vyjadrovaní je úplne fuk, ako vyzeráš. Aj keby si mala tvár upravenú od najlepšej vizážistky na svete, keď otvoríš ústa, každý ťa má hneď zaradenú, pre mužov jej toto odpudzujúce. ´Prepáč, ale tam by si mala začať

gabikaa96
5. sep 2025

Stiahni si aplikáciu Notino,tam online je pleťová diagnostika. Dozvieš sa akú máš pleť,na čo sa zamerať. A potom produkty môžeš nakúpiť aj v Dm-ke. Prípadne Chat GPT ti tiež vie pomôcť.

katrin21
5. sep 2025

@vlkona toto chce skor stylistku, nez kozmeticku.
A ta veta na konci, ze naj...be ti na na ksicht ho..na atd... zacala by som tam.
Totiz, to je fakt vyjadrovanie nezenske , ako zo 4.cenovej

Byt zenskejsia, neznamena len namalovat sa a obliect. Je to o pohyboch, gestach, vyjadrovani, cely komplexny balicek. Zacni tam.
K vizazi mas xy tutorialov na instagrame, aj k obliekaniu. Kludne si nafot / uloz outfity,ci sa ti pacia a take si vyskladaj .
Neviem kto to v minulosti razdával taký typ že si z časopisov po vystrihoval fotky dobre oblečených ľudí nakúpil si také kúsky a na dvere skrine z vnútra si tie fotky nalepil a keď sa mal obliecť tak sa obliekal podľa tých fotiek A vždy bol dobrej oblečený postupom času sa aj naučil dobre obliekať

katrin21
5. sep 2025

Tip... mam tam chyby, poslednu cast som diktovala, mobil pisal

zmrzlinka8
5. sep 2025

Ja nemam rada odsudzovanie. Autorka je, aká je, je svojská. Na to, aby ta ludia zacali vnimat inak, musíš zmeniť slovný prejav a byť ženskejšia, jemnejšia, spravanim aj vyjadrovaním.
Co sa tyka vizualnej zmeny, tiez si myslim, ze potrebuješ nie tak kozmeticku, ale skôr vizážistku, ktorá ti ukáže, ako sa upravovať a aj ti môže trochu pomôcť so šatníkom. Keby som bola ty, prihlasim sa asi do premeny u Tomáša Arsova, ale to je v ČR. Nájdi nejakú vizážistku na SK, ktorá robí aj premeny.

denkabemommy
5. sep 2025

Autorka, to že nemáš priateľov a vzťah je skôr o správaní než o vzhľade. Ja osobne som nikdy neriešila kto ako vyzerá ale aký je to človek, máš hrubý až vulgárny prejav, to ti uberá na kráse najviac. Buď ženská, dovoľ si taká byť. Daj si na pery rúž na nechty lak a kúp si kvetinkové šaty. Nájdi v sebe bohyňu. Nepotrebuješ kozmetičku, potrebuješ nájsť v sebe to malé dievča, ktorým chceš tak veľmi byť.

buberova
5. sep 2025

Vyprdni sa na lak na nechty ako ti tu radia. Tiež by som sa skôr zamerala na to čo vyžaruješ či je to zatrpknutosť, hnev a negativa alebo si pozitívna, usmievavá a dobroprajná.

To že raz za mesiac skočíš ku kozmetičke na obočko a kúpiš si dobre padnúce rifle s dobre padnúcim tričkom je iba bonus 🙂

mane01
5. sep 2025
@gejb

@mane01
Prosím, kde mas kozmetičku? ☺️

@gejb nedaleko Polusu

komplikovana
5. sep 2025

@vlkona skus napisat do tychto 2 skupin, mozno sa niekto najde a poradi. Drzim palce v premene 🙂

https://www.modrykonik.sk/group/1951/ ucesy a licenie
https://www.modrykonik.sk/group/6427/ damske outfity

autumn1
Autor odpoveď zmazal
andrea2667
6. sep 2025

@vlkona Ahoj, v dávnej minulosti som mala živnosť ako vizážistka. Ak chceš, napíš mi na súkromný mail. Môžme sa stretnúť a niečo poriešiť. Čo je však zásadné, krása vychádza zvnútra.

cyberk
6. sep 2025

Ja si ta musim zastat… niektore zeny uz od pohladu vyzeraju, ze ich zbil pes, bez zivota, a takej sa aj ludia vyhybaju lebo by z nich vysala vsetko stastie, asi si ten pripad. Vela kozmeticiek ponuka konzultaciu, skus npr Diamondface, poradi ti co a ako a potom hor sa do objednavania. Co sa tyka vyzoru, kup si poradenstvo-personalneho stylistu, saty robia cloveka. Potrebovala si komplet premenu. A to ti doda aj sebavedomie a nebudes ta seda, zbita myska…

ivka21
6. sep 2025

@vlkona a nejakú kamošku nemáš čo by ti poradila? Šla by si s ňou na nakúpi. Však ak máš čistu pleť stačí ti na začiatok dať spraviť obocie a potom si ho podľa toho aj sama vytrhás. Kozmetiku si kúpiš aj v drogérii. Čistiaci gél, krém na tvár, odlicovac, kozmeticke tampóny to je úplný základ. A potom na YouTube pozrieť videá líčenia tam ti stačí make Up puder špirála licenka rúž a ceruzka na obočie. Noo ale povedzme si pravdu ženskosť není o tom ako vyzeráš ale o tom čo ide z teba z vnútra aká energia ako pristupujes k ľuďom. Môžeš byť krásna ale ak nemáš dobrý prístup k ľuďom a samej sebe krása ti nepomôže

valise
9. sep 2025

Skoda, ze si az z Ba

eskop
10. sep 2025

@vlkona mij názor je pozrieť kapsulovy šatník a podla toho sa začať obliekať.. klasika biela dobrá blúzka,čierne sako, rifle modré cierne, čierny a bezovy pulóver, trenckot, dobra cierna kožená bunda, nohavice zvonove,biele tenisky, hnedé cizmy na vysokom podpätku,čierne lodicky, čierne šaty-zaklad. Ísť do kaderníctva dať si peknú farbu vlasov alebo melír nejaké podstrihnutie len a starať sa o vlasy. Podľa mna toto je základ ani nie nejaká kozmeticka a procedúry. Dať masku a vytrvať obočie si viete aj sama . Kúpiť dobrý cc krem ,nejakú ceruzku na obočie, lesk a ruz na pery to tiež zvládnete aj doma.. byt upravená nieje žiadne umenie ale nájsť si pár minút denne na to mate určite.

anonym_072e8d
12. sep 2025

Tak mňa tiež nikto nenaučil robiť si makeup ani sa nejako extra obliekať ... mam 30 a moja starostlivosť o pleť je - ráno sa umyť čistou vodou a večer si vyčistiť pleť pleťovkou a to je všetko 😄Žiadny makeup, špirala, nič. Ale keby som chcela tak by som si len nejaky BB krém a špirálu dala, to by som ešte zniesla, ale tiežsi to neviem vybrať, tak to nekupujem.... a obliekam sa podľa toho v com sa cítim dobre, a co vidím na ostatných že sa nosí. Ale viac menej v mojej skrini sú rifle, poslednú dobu som si obľúbila mom fit či ako sa to píše a nejaké oversize tričko, tenisky a idem. S tým viem že nič nepokazim a vyzerá to v pohode. A vlasy voľné rozpustené keď niekam idem, aj keď mi idú na nervy ale vypnuté vlasy sa mi nehodia

Strana
z2