Pôrod v Bratislave - poraďte lekára
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, ktorá ste rodili alebo budete rodiť tu v BA. Podľa čoho ste sa rozhodli kde? Viete odporučiť nejakého dobrého konkrétneho lekára? Napr. Ružinovska nemocnica. Počujem veľa dobrých recenzií na sanatórium Koch, ale príde mi to hroooozne predražené. Dakujem. Pekný deň.
@simonad7 ja som nemala zazmluvneneho lekára ani raz, ale čo viem aj z rôznych diskusii často a veľmi si chvália pána doktora Oravca, myslím ze aj pani doktorku Dubcakovu. U nej som bola aj parx na poradni a mne bola veľmi milá a precízna. Taktiež pan doktor Dlhopolcek, veľmi milý a ľudský, k nemu som rada chodila. 🙂
@simonad7 mne teraz nedavno rodilo velmi vela kamosiek, holt sme v takom veku a niektore na Antolskej, niektore u Kocha, niektore v Ruzinove a v zasade kazda si svojim sposobom chvalila, ono fakt zalezi na tom aky stretnes personal, aky mas porod atd. ja uvazujem aj z pohladu, ze teraz je celkom baby boom (asi sme sa v karantenach nudili), tak aby to v tych statnych nebolo kusok prepchate ale to clovek uplne vopred neodladi, ja mam Ruzinov na papuce (byvame tu kusok) ale nejako ho nezvazujem neviem preco 🤷♀️ ja skor zatial tie dve co som pisala ale poradim sa aj s lekarom urcite
Ja som prvé dieťa rodila pred 3r na Antolskej, nemala som zazmluvneného, ale do poradne som chodila k Sysákovi, a veľa žien si ho chválilo. Inak odrodil ma tiež chlap, a tiež bol super. Druhý pôrod v ružinove, a to mi už bolo jedno, hlavne že to mám za sebou 🙂 a to ma odrodila milá, veľmi šikovná pôrodná asistentka 🙂
@simonad7 ja som v Ružinove rodila teraz...dva týždne dozadu. Akože...zo štátnych je to asi naj...mne robil sekciu Zahumensky. Personál je veľmi milý, ale majú fakt veľa práce a napriek maximálnej snahe nestíhajú....bola som na nadštandarde (20€/noc), kúpeľňa na izbe, avšak posledná izba na chodbe, kde nešla dobre tepla voda a aj jedlo sme mali takmer vždy studené, pretože kým k nám prisli, vychladlo. Posteľ bola celkom okej ale len s vlastným vankúšom navyše...
Steny a dvete sú totálne tenké...pocut aj mobil z vedľajšej izby a bábätka plakať z celej chodby. Ja som sa teda vôbec nevyspala a nevedela som sa dočkať kedy ma pustia. Bonding po sekcii vôbec nebol, babo mi ukázali asi.po 8 hodinách na 10 minút, ťažko sme rozbiehali kojenie. Ešte stále.to nie je ono.
Po skúsenosti by som dnes radšej zaplatila Koch...aj keď teda operácia ako taká bola urobená výborne, poporodny proces teda vyhovujúci určite nie je.
@simonad7 ešte jedna vec co ma ovplyvnila boli wecka, Antolská ma spoločne WC a sprchu vždy pre 2 izby. Sú akoby spojené jedna izba s druhou práve tým weckom a sprchou. Ružinov ma vraj na chodbe pre všetky izby spoločne wecka a sprchy.
@simonad7 ja som rodila 2 deti v Kochu a budem aj tretie. Za mna neskutocna spokojnost. Nie len kvoli peknemu prostrediu, ale celemu priebehu porodu a relativnemu sukromiu. Na cakacke som bola sama, porodne boxy oddelene strenami, nie len zavesom, ako to niekde byva. "Nadstandard", co si pisu niektore mamicky do porodnych planov uplne prirodzedny. Na vsetko sa ta pytaju, ci suhlasis (napr. u prveho, ci mi mozu pichnut oxitocin, lebo malemu klesali ozvy a hrozila mi akutna sekcia).
S ostatnymi porodnicami nemam skusenost, bola som len na laparke v Ruzinove pred 6timi rokmi a za mna nikdy viac a Kramare a Antolsku som zazila len s detmi. A Kramare tiez radsej obklukou.
@simonad7 a na Koch fakt nemozem ani slovka zleho povedat, aj ked samozrejme maju aj zle recenzie, ale ja nie som ten stazujuci sa typ. Lezala som tam vyse cca 3 mesiace na rizikovom a bolo to fakt super. Sestricky neskutocne, lekari tiez, prislo mi to tam velmi rodinne. Ale to som naozaj uz bola hadam sucast inventaru 🤣
@ivkazba inac nie vsetky izby maju chladnicku. Ak sa teda za tie 2 roky nieco nezmenilo. Kedze som tam lezala na rizikovom, tak som bola na t6ch najmensich izbach (co je logicke. Aby mali mamicky s drobcami viac priestoru) a zial sme nemali chladnicku, co ma mrzelo, lebo takmer kazdy den bol jogurt, tak sme si ich davali k sestrickam. Hehe a po porode si vravim, len nech neschytam tu istu izbu a schytala som 🤣🙈 S drobcom to uz bola sranda. Obcas trosku tetris, kedze sme boli 2 maminy s 2 postielkami 😊
@simonad7 ahoj. Ja mám prvé dieťa odrodené na Kramároch (som pacientkou v Koch) a veľmi ľutujem. Pôrod bol akútna sekcia a na jiske byt s ďalšími 5 ženami a nevidiet dieťa skoro 2 dni nie je nič pre ženu po pôrode. Teraz idem rodiť do Kochu. Jednoznačne. Dvakrát som tam ležala počas tehotenstva a velmi prijemne prostredie nato, že je to nemocnica 🙂
@simonad7 ja by som na antolskú nešla. Som študentka medicíny (rodím Apríl). Na antolskú by som nešla kvôli šestonedeliu, ako študenti sme tam chodili pravidelne, cely krúžok(10ludi plus doktori) aj mimo vizity do izby, mamičky v tých košielkach koľko krát kojili a my všetci sme sa museli natlačiť do tej izby, ako študenti sme museli vyšetrovať bábätka. Samozrejme nikto z nás im ublížiť nechcel ale ja by som si nedala chytať babatko 🙈 je to stres aj preň, stačí že lekár ho vyšetrí.
@simonad7 akosi si nepochopila ... rodis prvy krat? Lebo ak ano, tak si nrchaj poradit ... ja idem o mesiac rodit do kocha druhy krat a mlzem zodpovedne povedat ze mozem okaslat celu ich peknu izbu, jedalensky listok a bla bla bla bla bla. Pre mna su ine veci podstatne a tie mi stoja za tych 1400€! Vies ake? Ze pri prvom porode mi malu museli vyvolat, zial, nechcela.ist von, nepomahalo nic a ja som zasafne proti sekcii co veddli takze sli na to potom uz fakt tvrdo, na Antolskej alebo kdekolvek inde by ma uz davno rezali. Ze po cely cas bol so mnou na boxe moj muz, fosli ma pozriet raz za cas, ze mas vsrtko k dispozicii cez sprchu, fit loptu, analgetika vsetko! Ze po porode ktory bol fakt narocny lebo sa mi mala zasekla v porodbych cestach (znova na antloskej by ma.rezali) nas nechali hodinu samych ...stlmili svetlo a nechali nas len troch si to uzit. A to je porod moja! O tomto to je. To, ze vdaka pani doktorke Sebikovej nemam ani jeden stych a uz o 20 minut som pobehovala ako srnka po chodbe to pomlcim, lebo v Kochu sa nastrich robi az ked hori a nie ked sa lekarovi nechce cakat ako inde. To, ze od lekarov po upratovacku sa na teba denne kazdy usmeje! Lebo to po porode ver mi potrebujes! A nie zakomplexovane sestricky co ti ani neukazu ano to dieta drzat. A pre mna najpodstatnejsie, v momente ako som porodila som mala dceru pri sebe az kym sme besadli do auta domov. Ziadne take ze donesieme vam ju, nie... oni uprednostnuju presne tu ,,politiku" ktoru ja schvalujem. Kedykolvek bolo cokolvek treba, mala.som. od vloziek po no nu koselu, vecicky pre malu. Pridu, skontroluju stale, ooytaju sa, ako sa citis... ci ti nieco netreba. Ver mi prosim, to su veci, ktore ti zabezpecia, ze z porodu budes mat krasny zazitok, aj keby nebol dokonaly ako ma princezna Kate. Je to najvacsi okamih tvojho zivota tak pre boha do neho investuj! A ked teda nie, tak potom neplac ze mam traumu zo statnej nemoznice lebo ta sanitarka zhucala, zeti pretiekla vlozka na plachtu alebo ze si ako uz bolo spominane, porodila skoro na chodbe lebo na teba kazdy kaslal ...🤷🏽♀️
@zuzkaase ty si to perfektne vystihla!!!tiez pôjdem onedlho rodiť 2.krat do Kocha, tiež mám rovnaku skúsenosť- pôrod bez nastrihu, šitia, poranenia, aj napriek komplikáciám, ktoré sa ku koncu vyskytli a cez to všetko nádherný zážitok, rovnako ako aj z pobytu na šestonedelí. A nech rozmýšľam, ako rozmýšľam, mna momentálne nenapadne jediná vec, ktorá by mi stala viac za tých 1400€ ako pôrod môjho dieťaťa🤷♀️Sama by som to lepšie nenapísala!!!!
@zuzkaase nechápem, čo máte za tón, ja som s vami húsky nepasla. 🙂 v prvom rade Vám gratulujem ku krásnemu pôrodu, ale nerozumiem, keď sa aj niekto rozhodne inak, prečo ľudia takto reagujú, občas mám pocit že vás niektoré platia zato, aby ste propagovali Koch.
Ja som počula recenzie dobre aj na štátne nemocnice. Peniaze sú, s tým problém nemám, nie som síce samozivitelka ako sa jedna pani tu bila do hrude, ale do Kocha ísť rodiť nechcem. Od blízkych osôb dobre recenzie nemám.
Takze môžeme ukončiť diskusiu. Dakujem babám, ktoré mi poradili. Krásny deň všetkým čitateľom tento diskusie, kde niektoré ženy má skoro ubili, preto lebo som sa pre Koch nerozhodla. 😀😀
@simonad7 ja môžem povedať, čo som už povedala 😁 ja spomínam na každý môj pôrod ako jeden z najkrajších zážitkov co ma mohli stretnúť a to som obidvakrát rodila v štátnej nemocnici. Každá žena je nastavená na svoj štandard a ma svoje priority. Je v poriadku vyjadriť svoj názor ale ako píšeš určite nie je v poriadku agresívne presadzovanie toho svojho. 🙈 Prajem sťastné rozhodnutie a ešte šťastnejší pôrod 😉
@simonad7 baby mna skor zaujima ze ako to je s tou rezervackou u kocha, lebo pisu ze mavaju nabite a maju limit na urcity pocet zien, co ak v mojom termine nebude uz miesto? A dalsia vec, momentalne na stranke pisu ze koli covid situacii mozu rodicku navstivit len plne zaockovane osoby, teda pochopila som to tak ze pokial otecko nieje zaockovany tak ho tam nepustia, ja tomu nerozumiem nieje to trosku moc? Ved keby si aj musi spravit PCR test, ale ja som sa spoliehala na to ze idem do Kocha lenze co ak sa stane nakoniec to ze mi tam ani partnera ani navstevy nepustia 😱
@zuzkaase krasne napisane, tesim sa tam, len sa bojim ze budu mat plno a nezoberu ma 😭
@simonamunk no pisala som to pred porodom ..dnes by som to napisala uz asi inak ..alebo nenapisala vobec
@zuzkaase preco, boli zle zazitky? 😱😱😱 mna desi to s tym ockovanim, ze proste otca nepustia pri porod ani s pcr testom. A na moj mail mi tiez odpisali viac menej odmerane ze oni nemozu vediet co bude v maji, ze mam napisat neskor, ale tak ja nechcem riesit veci na poslednu chvilu 🤦🏽♀️
baby dajte vediet co s tym kochom, zacina ma chytat panika 😂😂😂😂😂😂
@simonamunk pozri ja uz Koch nechcem vidiet ani na obrazku poslednom porode vo februari ... ale to som ja ...to neznamena, ze ty budes nespokojna ...
@simonamunk kamoska rodila v Kochu a povedala
Že by už nešla, lebo extra veľa rodičiek a sestričky sa snažili byt všade a tým pádom neboli že nikde. Čiže vysolila 1400€ za peknú izbu povedala. Môj pôrod bol taký, ťažší… maly išiel do inkubátora po pôrode, museli ho resuscitovať atd. Nechce sa mi to tu rozoberať, tým chcem iba povedať že som vďačná že som rodila na antolskej, kde rýchlo zakročili, urobili čo bolo treba… za mna pôrod hodnotím top čo sa týka lekárov.
Mám malého 5m zdravého chlapčeka vedľa seba vďaka nim. Ale konečné rozhodnutie je na vás.

@petamich v poriadku. Tak ste mi poradili - Antolská. 😊😊