icon

Pôrodnica Bory

8. máj 2023

Ahojte ,
Dá sa už registrovať do pôrodnice ? Telefonicky či mailom? Ako to prebieha? Pripadne kedy sa má spustiť registrácia? Neviem nájsť na webe žiadne konkrétne info, okrem toho, že bude od júna.

srdeenko19
10. máj 2023

Baby a neviete ako je to s poisťovňou Dôvera? Celkom ste ma "namotali" teraz, že zvažujem, že by som tam šla na jeseň rodiť 😀D

yoxinka
10. máj 2023

@lelelienka
Ja viem, že je to indivindi, uvedomujem si to. Vieš čo, ja som v Kochu vyfasovala podľa chýrov najhoršiu doktorku aká tam kedy pracovala, nikde som o nej nič dobré nečítala. Keď som ju zbadala na prijíme, skoro ma trafil šľak. A bola skvelá! Nebola ťuťumuťu, ale bola úplne profesionálna, odborne top a bola milá. Rodila som 3x a pôrod pri nej bol jeden z najkrajších zážitkov v mojom živote. A áno, prostredie zavážilo veľa. Lebo je rozdiel rodiť v jednej miestnosti v 3 ďalšími ženami (to sa mi stalo na Kramároch) a keďže som bola v prvom boxe, každý kto šiel okolo, sa na mňa kukol, lebo nebolo toho, kto by tam aspoň záves zatiahol. A druhá vec je rodiť v uzavretej miestnosti, kde nikto nekorzuje a sú tam len ľudia, ktorí tam majú byť. A to je len jedna vec. Mohla by som písať donemoty.

darkswan
10. máj 2023

@srdeenko19 Tak to uz bookuj, baby na fb pisali, ze do konca augusta je uz plno a neprijimaju;)

srdeenko19
10. máj 2023

@darkswan určite tam zavolám. 😊 Nevieš ako to je s poisťovňou dovera, preplatí náklady na pôrod? Skúsim tam zavolať a všetko sa popýtať.

darkswan
10. máj 2023

@srdeenko19 myslim, ze len vseobecna ma problem, Dôvera a union by mali byt ok;)

marinacernos
11. máj 2023

@srdeenko19 dovera preplati vsetko.. iba vseobecna nema podpisane zmluvy...
Ja mam termin koncom augusta, a vraj ma uz poslednu na august zobrali.. tak co najskor treba volat .. 🙂

srdeenko19
11. máj 2023

@marinacernos oki, ďakujem ti krásne za info. V pondelok tam zavolám. Nebude to blbé, keď ja bud rodiť až v novembri.

marinacernos
11. máj 2023

@srdeenko19 ked uz teras maju plny August tak nebude.. len zalezi ci maju az na tak nadlho rozpisi...
Ale nic nedas za to ze sa skusis opytat..

dibie
12. máj 2023

Ahojte, ja som včera volala s pánom Redechom, ktorý je lekárom onkogynekologie na Boroch a povedal, že aj keď sú ženy poistené vo VšZP tak majú pôrody hradené, to isté platí aj o predporodnych poradniach. Maminy si budú hradiť len nadštandardné služby ako je napríklad prespavanie doprovodu po pôrode na izbe alebo vstup do bazéna počas pôrodu a samozrejme ak si chcete zazmluvnit pôrodníka. 🙂

maruskaw
12. máj 2023

@dibie Ahoj.
Takže vlastne celý pôrod aj hospitalizácia pacientky je hradená cez VšZP?
A prosím ťa, napríklad nevieš ako je to pri jednodňovej zdravotnej starostlivosti? Či to uhrádza VšZP alebo nie?
Ďakujem.

dibie
12. máj 2023

@maruskaw áno, tak mi to včera povedal. Ja som sa vyslovene pýtala len na poradne a pôrod. Ostatné som si nezistovala. Prepáč, že s tým neporadim.

maruskaw
12. máj 2023

@dibie To je v pohode. Aj tak ti moc ďakujem.☺

autor
12. máj 2023

Vidíš a ja som tam volala predvčerom a pani na linke povedala že keď som vseo tak má nevezmú lebo nie sú zazmluvnení a tým pádom mi nemôžu dať termín

marinacernos
12. máj 2023

Presne toto povedali aj kamoske, ze mozu ju zobrat ale musi si vsetko hradit sama lebo nemaju zmluvu s Vszp... Aj na fb vela mamiciek pisalo to rovnake 🤷🏼

dibie
15. máj 2023

@marinacernos ja som tam volala aj dnes na infolinku a povedali mi že pôrody sú preplacane a ani raz mi tam nikto nepovedal že pre VšZP nepreplácajú pôrody 😊 a to som sa na to pýtala asi 4-5x počas celého mesiaca tak neviem prečo tebe takéto info podali

marinacernos
16. máj 2023

@dibie netusim... No vidno ze tam maju zmatok... Snad sa zabehnu kym pojdeme tam rodit... 🙂

dibie
17. máj 2023

@marinacernos No to je hlavné. Ja by som tam mala rodiť okolo 16.6. Snáď dovtedy niekto napíše recenziu aké to tam bolo naozaj 😅 Akože mám aj záložný plán, ak by to naozaj neprepláca VšZP ale ja dúfam, že to dobre dopadne a môj prvý pôrod nebude nočná mora ale pekný zážitok v sprievode partnera.

monikamoniak
17. máj 2023

@dibie Ahoj, budem rada, ak sem potom napíšeš svoju skúsenosť. Aktuálne informácie z dnešného dňa "Aktuálne má nemocnica zazmluvnený kompletný medicínsky program oddelení s oboma súkromnými zdravotnými poisťovňami, poistenkyne VšZP budú môcť využiť služby gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia iba v neodkladnom zdravotnom stave." Zdroj: https://nemocnica-bory.sk/otvorenie-porodnice-b...

lienka.7
17. máj 2023

VšZP nema zmluvu. Porod ale údajne uhradí.

lalasnicek
17. máj 2023

S VsZP zatial nemocnica nema podpisanu zmluvu na jednodnovu zdravotnu starostlivost, hospitalizacie ani porody. Co boli objednane pacientky z VsZP, tak ich odrodia na naklady nemocnice (aby nemuseli rusit terminy) alebo sa to budu snazit uhrat na neodkladnu zdravotnu starostlivost. Kedze sa to takto tahat dlho neda, tak pacientky VsZP uz neobjednavaju.
Do poradne objednavaju na den 2-3 pacientky. Chybaju anesteziologovia a nemozu si dovolit, ze by sa to "zvrhlo" a bolo treba naraz robit niekolko cisarskych rezov. Takze pre bezpecnost rodiciek nie su terminy.
O babatka bude dobre postarane, neonatologicke oddelenie je vybavene personalne aj pristrojovo na vysokej urovni. Operacie babatiek pokial viem nerobia nikde v ramci porodnic, deti sa prekladaju do Ustavu detskych chorob na oddelenie patologickych novorodencov.

lienka.7
17. máj 2023

@lalasnicek odrodia možno iba tie, ktoré sa objednali medzi prvými. Ďalšie uz nevezmu. Ci si myslíš, ze sa budu po každý krát dohadovať s poisťovňou na preplateni porodu keď nemajú zmluvu? To nie je štátna nemocnica, kde ta musia ošetriť, ale súkromná. Chceš ošetrenie? Zaplat si a vymahaj si ty u poisťovne. Prečo by mali oni, nie?
A chýbajú im taktiež porodnici 😉 cize nemusia odrodit ani tie, ktoré sú tam "zazmluvnene", klasicky ich otocia inde.

marinacernos
22. máj 2023

Mozno to niekomu pomoze, nemocnica sa teda vyjadrila ze nebudu brat ani ked zena pride uz s rozbehnutym porodom, aj v tom pripade budu otacat do inych nemocnic... Brat budu fakt iba tie co su zaregistrovane do poradne... 🤷🏼

karinka2023
29. máj 2023

Ahojte, ja mam termin v Boroch, som VsZP a rodim koncom Jula. Ziadna protekcia, len som tam bola osobne niekedy koncom Aprila. Co sa tyka VsZP a Borov: Posielali email, ze maju so vseobeckou zmluvu len na ambulantne vykony, na ostatne si treba vypytat tzv. vynimku. S tymto som isla do poistovne, ze nech sa mi k tomu vyjadria, lebo ja nebudem riesit nejake vynimky, ktore mi potom oni nepredplatia a ja budem mat porod za dverami. Dostala som k tomu pisomne odovodnenie z poistovne, ze porod a aj nasledna lozkova starostlivost o matku, aj novorodenca su tzv. neodkladnou zdravotnou starostlivostou a aj ked tam nemaju zmluvu, vsetko mi bude uhradene a nemusim si ani len prispevok (vynimku) pytat. Evidentne tam maju troska v tom bordel, ale na prvej poradni toto spomeniem.

mirka102
29. máj 2023

@karinka2023 vdaka za info. ano ja som podobny priipad. vszp ma na Fb stranke vyhlasenie, ako pises, ze je to neodkladna ZS a Borom to preplatia. urobila som si sceeenshot.ja si myslim ze Bory troska robia aj verejny natlak. na druhej strane Vszp by sa mohla rozhybat lebo pride o poistencov.. dakujeme za prispevok a drzim palce

karinka2023
29. máj 2023

@mirka102 ano, aj mne povedali vo vseobecke, ze je to nejake zastrasovanie zo strany nemocnice..akoze na mna to malo vplyv, ja som si uz poslala preopistenie do Dovery 🙂

trgypadl
29. máj 2023

@karinka2023 😉a presne o toto ide, ide im o klientov

mimi_k
1. jún 2023

@dibie ahoj prosim ta, ked si rezervujes konkretny termin tam rataju aj s nejakou dnovou odchýlkou aspon 3 dni plus minus.. ci ako ? dik

martinaju
1. jún 2023

@mimi_k oni rataju s tym ze porod pride skor alebo neskor preto maju vzdy na dany termin malicko rodiciek. Hlavne sa potrebuju zabehnut preto beru len registrovane pacientky na dany termin pôrodi. Samozrejme ked to pride skôr tak ta nepošlu domov ani ked to príde neskôr. Rátajú s tým a preto su prve tri mesiace v obmedzenom rezime.

dibie
2. jún 2023

@mimi_k ahoj, tak ako tu už spomínala @martinaju tak majú práve pre toto tak málo žien objednaných, lebo rátajú s odchýlkami 🙂 Inak bola som tam už aj na predporodnej príprave a je to tam super 😊

mirka102
3. jún 2023

@dibie prosim ta, ako funguje ta predporodna priprava? ja mam prvu poradnu u nich 30.6- tam mito povedia alebo mozem ist iniciativne aj skor? dakujem