Škôlka v Bratislave

rybka2021
11. jan 2023

Ahojte,
Asi mam este cas ale len pre informaciu chcem vediet...
Nase dieta bude mat v aprili 2 roky a kedy by som mala zacat obvolavat skolky?
Pocula som ze je rocna cakacka tak preto sa takto skoro pytam. Momentalne namam ziaden pracovny uvazok (plus som na rodicovskom), tak pracu by som si hladala az ked ju dame do skolky a zistim ze adaptacia prebehla uspesne.
Odporucili by ste zacat davat deti na pol dna od 3.rokov?
A potom na cely den od 4.rokov?
Na co si treba davat pri vybere skolok?
Dakujem

blumie
11. jan 2023

@rybka2021 o cakacke som este nepocula. Netykalo sa to sukromnej skolky, kedze nespecifikujes?
Momentalne sa to v BA co sa tyka skolok meni, VRAJ budu skolky pre vsetky deti ktorr dovrsia 3 roky. Prihlasky do statnej skolky sa podavaju v maji. Pre teba bezpredmetne, kedze dieta bude mat 3 roky buduci rok. Ak chces presne od 3r do roboty tak sa mozes informovat ci beru napr. od januara. Ale skor si myslim, ze nie a bude musiet na polroka do sukromnej. V sukromnych beru pocas celeho roka rataj s vydavkami 500eur plus (zvysuju sa ceny a vsade je to inak). Skus konkretizovat lokality vramci BA.
Moju zobrali v 3r 10m do Ruzinova, dovtedy bola od cca 2r v sukromnuch jasliach kde boli vydavky cca tych 500 eur aj so stravou.
Trvale bydlisko v Ba ratam ako samozrejmost, ale neviem ci to bude este stale ako podmienka od 2023. Len viem, ze tie miesta garantuju prioritne pre deti s trvalym bydliskom v meste.

basska_b
11. jan 2023

No, kedze v aprili 2024 bude mat 3 roky, tak ak chces, aby v marci/aprili nastupilo do statnej skolky, nepremeskaj teraz v aprili podat prihlasku. Deti sa beru vzdy na dalsi skolsky rok. Ak ta nezoberu, v roku 2024 davas dalsi pokus, aby zobrali aspon od septembra 2024. Zavazi aj mestska cast, niekde su problemy, napr. v Petrzalke nebrali ani 4rocne deti, niekde neni problem, napr. v Devinskej mozno by i vzali...

luccija
11. jan 2023

@basska_b keď da teraz na jar prihlášku zobrali by ju od 9/2023 nie ďalší rok.Teraz budú brať prioritne predškolákov a postupne nižšie.Ziadne čakacie doby do štátnej neexistujú možno do súkromnej škôlky.

zuzanaete
11. jan 2023

@basska_b Zrovna v tej Petrzalke od tohto skolskeho roka nie je problem so skolkami. Navysili kapacity.

rybka2021
autor
11. jan 2023

@blumie
Byvame v Ruzinove 🙂
A zatial neviem ci do statnej alebo sukromnej.
Asi zavazi od tipu skolky

zuzanaete
11. jan 2023

Zisti si v skolkach, o ktoryc uvazujes, ci beru deti aj pocas skolskeho roka. Ale tak vzdy mozes vyskusat dat prihlasku teraz na jar s nastupom od 01/24 alebo, ked bude mat 3 roky a mozno motyka vystreli. Ak nie, tak buduci rok dat na jar znovu prihlasku s nastupom 09/24. Alebo potom vykryt nejake obdobie sukromnou skolkou.

mijunik
11. jan 2023

@rybka2021 sestra má syna v súkromnej škôlke, jediné, čo viem je, že je to tam super, majú perfektné aktivity. Neviem ani cenu, ani ako staré deti berú, ale sestra býva pri Slovnafte, takže to bude asi niekde v tej lokalite. Ak chceš, popýtam sa jej.

blumie
11. jan 2023

@rybka2021 tak moja chodi do Lienky na Nevadzovej vedla Retra. Keby ta k tejto konretnej nieco zaujima, kludne sa spytaj.

majkabambulik
14. jan 2023

@rybka2021 my sme boli v katolickej skolke sv vincenta a boli sme maximalne spokojni, poniky zive im priniesli raz do mesiaca na povozenie sa vo velkej zahrade, super aktivity, pred koncom skolskeho roka stanovacka rodicov s detmi v skolkarskej zahrade a vela ineho, super ucitelka, co rano vita deticky s pesnickami na gitare, no jednoducho bezkonkurencne, ale my sme si tu skolku vybrali z dovodu, ze sme aktivny krestania katolici, farnici ruzinovskeho kostola kde posobia reholnici Vincentini a chodime v nedelu ku nim do kostola na svatu omsu,mladi tam aj robia divadielka pre deti (rozpravky) v sale pod kostolom a pre nas bolo prirodzene hladat vychovu rovnaku ako maju nase deti doma. Plus nase dieta sa tam bez nasej absolutnej namahy naucilo citat. To sme fakt nechapali. Len sme oci otvarali, ze ako to ta ucitelka absolutne hravo dokazala. Mali sme uzasnu super ucitelku, s ktorou sme v kontakte do dnes. Ak ste veriaci, tak tuto skolku iba odporucam. Ak nie ste veriaci, tak v Ruzinove je dost inych skolok a miesto radsej nechajte veriacim. rodicom, ktori si tuto skolku fakt ocenia.