icon

Vlčie hrdlo

meggieya
8. jún 2011

vsimla som si, ze tu nie je takato tema... hladam nejaku babu s dietatkom, aby sme mali chodit s kym von... 😎

kvaca
8. máj 2012

Ešte tu bola taká otázka, že čo to znamená to Vlčie Hrdlo. Vlčie Hrdlo je lokalita pomenované nie podľa tvaru, či podľa množstva vlkov, ale názov dostala podľa zvuku, ktorý vydávala turbína, ktorá tam voľakedy bola. Znelo to ako zavýjanie vlkov.

denculik
8. máj 2012

@domin85 to by ste mali ku nám prísť na kávičku 😀 😀 ako s medom, ešte aj tretie by sme uživili a našli mu kútik 😀 😀

domin85
9. máj 2012

@denculik no, minimalne ako ide teplo leto pohoda mohli by sme dakedy aspon dozadu na kofcu vybehnut, ja rada spoznam niekoho z okolia (a necham sa poucit moznostami spolunazivania 🙂

macatink82
10. máj 2012

@denculik
Ahojte, tak ja byvam uz vo Vlcom v Nitre uz od konca marca.
Ani deticky ani psika nemam. Byvam na 1poschodi a zije sa mi zatial dobre. Jedine, co ma hneva je staly bordel okolo smetiakov. Takze som volala spravcovi, ci nam uz nemozu pridat dalsi na komunal. A hura urobili to 🙂 Len nech este ludia separuju a davaju svoje kartony priamo do smetiaka a nie mimo.
Ale inak si pochvalujem. Este v byte dohromade nic nemam, ale vsak vsetko bude postupne 🙂
Podla mna bude treba doladovat veci, ale to uz snad zbuchame ako spolocenstvo susedov spolu.

abnka
11. máj 2012

@macatink82 taaaak suseda 🙂 videli sme vylepený papier dole o tých smetiakoch 🙂 to je super, nevedela som že to Vy, ale potešilo ma to 🙂
Mňa ešte hnevá stavebný odpad okolo domu pohádzaný a samé hovienka všade. - viete že mám minipsíka ale poctivo upratujem a minule som videla psa ako teľa a urobilo hromadu až po kotníky a samozrejme tam ostala.... no kto sa viac nabehá po trávnikoch ako matka s dieťaťom a psom ?
Ja by som zas chcela aby sa dole pod naším domom tá zabetónovaná plocha (terasa bývalej reštiky) nejak využila na ihrisko a prípadne lavičky a príjemné posedenie pod stromami - mám veľké predstavy, čo by sme mohli ako spoločenstvo susedov všetko urobiť 😀 hádam aspoň jedna moja myšlienka bude vypočutá 😀 😀 😀 aspoň tulipány pred vchodom 😀 teší ma že ste tiež na MK ale aj ako suseda ste super 🙂

abnka
11. máj 2012

@kvaca fuuu hrôza čítať !!! My bývame v Nitre, ešte len teraz ju prerábajú, takže žijeme ako na stavenisku, hluk, ale aspoň taký akčný..... Na samovenčiaceho psa Maxa a jeho "majiteľa " večne sediaceho v robinsone sme už aj volali políciu, už tu nebehá (ten pes). Mali sme háravú fenu a psa večne ubytovaného pred vchodom do bytu, vkuse sme po ňom upratovali vonkajšie priestory paneláku, ošťaté steny aj okadené.... steny sa fakt zle umývajú 😒 a ani vyjsť z bytu som nemohla stále po mne skákal a chcel sa o mňa trieť- venčenie nemožné, ale aj bežný nákup či proste "vystrčenie nosa z bytu"...
Hron vyzerá aj z vonka tak zvláštne vidno že tam žijú "rozni ľudia".
Folk nám zatiaľ ešte nevadí, chvalabohu máme plastové okná ktoré takmer na 90% tlmia zvuk takže zavrieme a pokoj ak treba.
Ale ľudí ktorých stretávame (teda ľudia je pekné slovo) nedostatok ihrisiek a fičiaci cyklisti a korčuliari, keď chcem v pokoji kočíkovať 😠 snažím si zvyknúť sme tu od apríla ale ach jaj, úprimne závidím že ste sa odsťahovali 😔

macatink82
11. máj 2012

@abnka
Jeej, tak som rada, ze potesilo.
Nuz, urcite, ked sa daju hlavy dohromady, tak sa podari kopa veci. Ved nejake tie kozmeticke upravy sa daju zvladnut aj svojpomocne.
Ten Psik Max bol teda poriadna otrava. Ale potom som ho uz nevidela. Tak neviem, ci si majitelia davaju pozor alebo som len nemala stastie. Kazdopadne viem, ze teta upratovacka z toho mala tazku hlavu.
To, co som tu citala s tou vedlajsou bytovkou ma trosku prekvapilo.
Ja som sa do tej nasej oblasti, kde zijeme uz asi zalubila. Najkrajsie vlastne par tyzdnov do zadu. Ked od slovnaftskej zastavky po nasu bytovku pri tom chodniku kvitli tie stromy. To som bola uplne unesena. A som velmi rada aj z Maleho Dunaja za rohom. Na takej petrzalskej strane, by ste vobec s kocikom nepresla. Tu sa mi to zda este kludne.
Kedze "problemove" osoby su z tejto oblasti prec, tak si myslim, ze coskoro si aj vase srdiecko najde miesto vo vlcaku 🙂
NO a tulipany zboznujem, teda akekolvek kvetinky pred vchodom budu krasne.

kvaca
11. máj 2012

@abnka Ale ono sa to zlepšuje, stále sa to zlepšuje, len keď niekomu stále brnkajú na nervy, tak ho aj málo dorazí (a tam sa toho zas až tak "málo" nedialo, skôr "veľa" ). Môj názor je, že to má veľký potenciál. Všetko je však vo vašich rukách. Chcete ihrisko? Kúpte si ho a postavte, chcete tulipány? Musíte si ich nasadiť. Zeminu k nim si musíte naviezť sami. Lavičky tiež. A potom vás čaká ešte neľahká úloha si to všetko ochrániť.
Na toho Maxa bola svojho času dokonca volaná sloboda zvierat. My sme ho volali "Neborák", lebo to bol taký nesocializovaný chudáčisko. My máme dve feny, hárali samozrejme naraz, alebo v tesnom závese, jedna za druhou. Mne nervy tiekli!!!!

abnka
11. máj 2012

@kvaca áno videli sme mu na obojku očkovanie od slobody zvierat. Ako sme volali políciu a spisovali oznámenie na majiteľa tak sa po oboch zľahla zem. Dúfam že Maxo dopadol dobre, mne sa zdal fajn , ale proste odtiaľ potiaľ a on to potiaľ silno prekročil.... Marek aj dohováral jeho majiteľovi , bohužiaľ slovne a to nepomohlo - a ručne stručne si kvôli práci nemôže dovoliť, tak sme to riešili cez políciu, možno zasiahli oni, keď ho už nevídame....
Má to obrovský potenciál , ale mám pocit že každý to berie ako dočasné riešenie a na dočasné riešenia sa neoplatí plytvať nápadmi a zlepšeniami..... 😒
@macatink82 pomaly sa zaľubujem 🙂 ráno okolo ôsmej keď sa opar dvíha od malého dunaja tak je na hrádzi krásne 🙂 a tie stromy boli parádne , my sme v Ružinove mali len jeden taký a chodili sa pod neho ľudia fotiť a tu ich bola celá alej 🙂 Verím že až sa prestane prerábať a všetci sa nasťahujú tak sa mi aj nálada dvihne. Momentálne je pod bodom mrazu, hlavne keď musím cez obedné húľavy behať s kočíkom po vonku aby sa milosťpán vyspal.....
Inak neviem prečo ale dúfala som že sa nasťahuje viac mladých párov s deťmi. Takto neviem, či mi ten nápad s ihriskom prejde.... ale lavičky a kvetinky hádam áno 🙂

ceresnovci
11. máj 2012

cochvila to bude nase... ;) tema preluskana... uz len dokopat rekonstrukciu, zabyvat sa a spoznat novych susedovcov... ;)

macatink82
14. máj 2012

@abnka
vsak uvidime kto bude nastahovani. je tam spolu 120 bytov a ja som okrem vas videla mozno este len zopar ludi.
podla mna napad s ihriskom urcite prejde. uz teraz aj z inych bytoviek decka lietaju ako splasene 🙂
tak verim, ze behat s kocikom, ci uz na horucave alebo v chlade a este aj sama nemoze byt med lizat.
ja som si vsimla ze aj tie prieliezky aj hojdacky od slovnaft zastavky sa vylepsili uz len od toho, ked som chodila do tejto oblasti pozerat.
a ktovie ci toto je naozaj pravda :

http://bratislava.sme.sk/c/6178995/v-slovnafte-...

lenkakavenka
14. máj 2012

ako tu uz bolo spominane tak mestska cast ruzinov a ani slovnaft vam ihrisko robit nebudu alebo je to SUKROMNY POZEMOK. jedine bud vasa spravcovska,ktora spravuje nitru a hornad alebo bytove druzstvo, ktore spravuje dunaj, vah, hron a inovec. byt. druzstvo sa vyjadrilo,ze 50% z ceny by prispelo a zvysok by sa mali poskladat mamicky. ak by niektora zistila kolko by bola ochotna zaplatit spravcovska mozno by mamicky nemuseli ani prispiet a 50% by prispelo byt. druzstvo a druhych 50% spravcovska. to by bolo supeeer. ale je to na dlhe lakte. dufam,ze sa toho niektora chopi a dotiahne to dokonca. kedze ja chodim do prace tak nemam tolko volneho casu.

abnka
14. máj 2012

@lenkakavenka mne je jasné že je to súkromný pozemok a to by bolo celkom fajn keby sa to dalo cez bytové družstvo a správcovskú spoločnosť. Už aj keby sme my mamičky mali platiť 50 percent je lepšie ako keby sme museli dávať celú sumu. Určite to za to stojí. Ja momentálne ak sa chcem ísť s malým kvalitne pohrať tak musíme ísť busom a nie vždy mám náladu sa niekde ťarágať.....
Momentálne ale musíme počkať, kým firma , ktorá prerába náš dom (Nitru) odovzdá celú bytovku do používania a tým aj do rúk správcovskej spoločnosti. Až potom môžme niečo rozbehnúť.

ceresnovci
16. máj 2012

prosim vas.. ake su mesacne naklady inkaso+spravbyt pre 2 os? Makler zo Zeleneho dvora vravel ze 110 e, no velmi radi by sme to mali s prvej ruky. Kludne aj do sukromnej spravy. Dakujeme

Ceresnovci ;)

domin85
17. máj 2012

@ceresnovci Ahoj, no, my byvame v prvej etape ale tak hadam nejaka skusenost: ano, pociatocne bolo cca 110€ na dve osoby v byte typu C, ovsem potom je na vlastnikoch ako sa dohodnu. Teda napr my sme si na schodzi odsuhlasili inu upratovaciu firmu, zvysene prispievanie do udrzboveho fondu, nejake setriace mechanizmy spolocnych priestorov atd... Teraz po vsetkych upravach to vychadza na cca 130€ mesacne 😉
Tak snad trovha informacne pomohlo...

domin85
17. máj 2012

@macatink82 Ten link co si poslala... Hovori sa o tom nejaky cas uz, dokonca je vytvorena stranka rafinery gallery ale datum otvorenia tam nie je, ale ja myslim ze na tom nieco bude lebo mame z balkona vyhlad na slovnaft a tuna z kraja obcas vidno nejake izolacie a rury a kadeco ze sa vozi akoby sa nejaka budova fakt prerabala. Nechame sa prekvapit ale ja som za 🙂

macatink82
18. máj 2012

@domin85
no ahoj...tak som googlila a rafinery gallery mi nechcelo otvorit, ale nasla som toto z 11maja tohto roku.
zda sa teda, ze to je otvorene a mi to ani nevieme. budem musiet ist niekedy kuknut.
a inak v nejakej najblizsej dobe mozeme skocit na nejaky caj / kavu / alebo ine osviezenie , teda tak sme si pisali este predtym nez som sa nastahovala 🙂
vobec este nemam okukanu tuto oblast. len cesticku z hlavnej zastavky k bytovkam a okolo dunaja, co chodim behat.
ale trebars smerom na pristav alebo ta cesta poza tie domceky ..ktovie, co sa tam skryva 🙂

http://www.cas.sk/clanok/223342/refinery-galler...

macatink82
18. máj 2012

@abnka

ahoj suseda... len tak pre zaujimavost tento clanok . cize to je uz otvorene 🙂

http://www.cas.sk/clanok/223342/refinery-galler...

domin85
20. máj 2012

@macatink82 ahoj, jasne mozeme niekedy skocit dozadu za kolajnicami na kofolku ;) daj sa viediet

kaara1980
21. máj 2012

@abnka jej ahoj,my sme sa stretli na hrádzi 😀 ,s deťmi a so psami 😉

abnka
21. máj 2012

@kaara1980 ahooooj 🙂 a môj matúško dnes piekol s jakubkom koláčiky v piesku 😀 😀 doobeda niekedy o desiatej 😝

abnka
21. máj 2012

@macatink82 ahoj, suseda, ďakujeme za link, už sme to s mužom obzerali , cca vieme kde sa tá galéria nachádza, našli sme pútač že "refinery galery 5m" ale videli sme ho len z busa....
Kedy sa tam vyberieme ?

abnka
21. máj 2012

oné, maxi je späť ☹ ☹ ☹

kaara1980
21. máj 2012

@abnka veď mi vravel muž,že si bola dnes na ,ihrisku, 😉 .Ja som upratovala,tak som ich vyhodila von 😀

abnka
21. máj 2012

@kaara1980 ja by som ich tiež vyhodila von 😀 ale Megi nie je ešte taká samostatná, aby dala pozor na seba aj na Matúša 😀

m3t4l_m4n
21. máj 2012

Mňa ľahko spoznáte.. Behám z malým naháčom Xeraphinom a veľmi rád behá za každým psom.. Bohužiaľ aj za tými túlavými a poriadne mi lezú na nervy.. Samozrejme aj úžasný ľudia, ktorí nechajú svojich miláčikov len tak behať po sídlisku a je im asi jedno či ich prejde auto alebo dodávka.. Ale zatiaľ čo som stretol susedov tak všetko milý ľudia.. Štamgasti sa ale nezaprú :-/

macatink82
22. máj 2012

@abnka
to vazne ??
juuuuj... minule sedel pred dverami dole na prizemi a som mu dohovarala, ale pozeral sa na mna ako na zjavenie 🙂

nuz ale neviem ako to poriesime. asi najdrastickejsie riesenie je ho asi dat odchytit a umiestnit do utulku alebo co. ale neviem, ci sa to da, ked ma znamku. jeho panko si asi mysli , ze je niekde v prostred kanady kde moze mat vybeh cele pohorie ...

macatink82
22. máj 2012

@abnka
no ja by som rada aj hned 🙂)
ale teraz tieto nasledujuce tyzdne budem mat menej casu. skor asi niekedy az v july alebo v auguste, ale ak som spravne citala, tak kaviaren tam bude otvorena az na jesen.
zatial neviem do akej miery je to "uplna" galeria, ze co je tam pozerat a tak. mozno niekedy ked pojdem z prace, tak tam zabocim, ze co aspon vidno.

kaara1980
24. máj 2012

@m3t4l_m4n asi som ťa už videla tuším 😀

domin85
24. máj 2012

Fiiiha kolko ludi bolo dnes vonku pred Robinsonom? (vela 🙂 )