icon

Výška platu pre ženy v Bratislave

mvo
23. apr 2025

Ahojte,

viem chulostiva tema, v praci sa o tom hovorit nesmie, je to na vyhadzov,... v rodine a medzi kamaratmi tiez radsej nech nikto nevie,... Ja zijem a pracujem v BA, narodila som sa tu a firma v ktorej pracujem, uz od minuleho roka ,,upravuje,, vraj pausalne a podla smernic mzdy zamestnancom narastom o 2%.
Mozem sa prosim spytat, odpovie len kto chce,... zeny, zijuce a pracujuce tu v BA - aky je vas hruby mesacny plat? Pretoze ja tu od sefa pocuvam, ze ved ludia zarabaju aj menej,.... atd.
Ked som si zratala, kolko mi bude trvat kym sa mi upravi plat o 400 eur v hrubom,... prejde 10rokov 🙂
To, ze zeny na rovnakych poziciach - maju nizsie platy je uplne samozrejme,... aj ked to tak byt nema...

Skusam hladat noveho zamestnavatela,... s ponukou vyssieho platu, no nie som najmladsia uz 🙂 a aj preto, ze pri tomto tempe zdrazovania,... je to kazdy rok tazsie a tazsie s rovnakym platom. 🙂
Vdaka za vase odpovede

Strana
z2
katkaseiner
23. apr 2025
@vroni

@katkaseiner, pretože nie je. Neexistuje žiadne či už automatické či neautomaticke zvyšovanie platov o infláciu. Ani sa povinne neupravuje každoročne všetkým plat. Áno, zvýšením minimálnej mzdy sa zvyšuje automaticky mzda tým, ktorí tu minimálnu mzdu zarabaju. Ale ani zďaleka nie vsetkym. Pokiaľ máš na mysli kolektívne zmluvy, tie sa obvykle dohadujú každý alebo každý druhý rok nanovo, úpravy však zdriedkakedy dosiahnu výšku inflácie a znovu hovoríme o minimálnych mzdach pre daný odbor, všetci ceztarifni dostanú toľko isto ako dovtedy, žiadne zvýšenie sa ich automaticky netýka. Môžu si ho individuálne dohodnúť do zamestnávateľom, to áno, ale aj ten nesúhlasí, tak smola. Výnimka sú štátni zamestnanci, ktorí majú zvláštne tarify a nadtarifne príplatky nedostávajú. Tým sa o dohodnuté zvýšenie tarify (tiež obvykle nižšie ako inflácia) plat zvyšuje.

@vroni tak ja ti neviem..mam to id sefa a kolegyne, patria pod rakusku základňu

vroni
23. apr 2025
@katkaseiner

@vroni tak ja ti neviem..mam to id sefa a kolegyne, patria pod rakusku základňu

@katkaseiner, verím, ale fakt to tak nie je. Žijem v Rakúsku a robím s tým. A mám doma aj štátneho uradnika, takže (nedobrovoľne) sledujem aj tie výnimky 😉

mirusinka1979
26. apr 2025

@mvo ahoj a kolko zarabaš teda a aká pozicia? Lebo upratovačka a riaditeĺka banky je velky rozdiel pozicia. A este ci sukromnik alebo štatna sprava aj to je rozdiel

katkaseiner
26. apr 2025
@vroni

@katkaseiner, verím, ale fakt to tak nie je. Žijem v Rakúsku a robím s tým. A mám doma aj štátneho uradnika, takže (nedobrovoľne) sledujem aj tie výnimky 😉

@vroni ok dakujem za info, verila som tomu, ale zda sa ze nie vsetko je uplne tak ..

Strana
z2