icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

petulak1988
6. mar 2011

Ahoj holky,tak vcera jsem zacali nove snazilkovani uz je to 10.mesic ci se snazime..tak uvidim...piji cajik a beru ky.listovou hlavne prvni mesic bez utrose tak uvidime .. 😉 drzte pesti

raza
6. mar 2011

ahojte babule, prosím vás, vysvetlite mi niekto, ako je to s tým platením pripoistenia.. počula som o tom, že žena si môže platiť nejaké poistenie a potom dostáva väčšiu materskú.. nechce sa mi to hladať na nete, keď ani neviem, ako sa to volá a tak... a kolko sa to musí platiť, myslím ako dlho a koľko eur. ja som sa nato chcela už dávno informovať, len som si myslela, že určite sa to musí platiť vela mesiacov a ja to nestihnem, lebo otehotniem. no a 7 mesiacov v prdeli a my nič 😠

solinkarka
6. mar 2011

@raza zalezi ci pracujes ale si doma...ja to idem akura zajtra vybavovat 😉

yvetta
6. mar 2011

@tinika -a ty mas stale pravidelne ovu aj cyklus?
@chen - ja si nemeram, robim si len ovu testy, ale nejako ked sa zacneme snazit tak s tym prestanem, aby som sa nesledovala 🙂
tak to mate super, ze si mozte platit to poistenie...u nas v CR taka moznost nie je pre zamestnancov iba pre zivnostnicky 😒 aj to myslim, ze tento rok rusia

yvetta
6. mar 2011

@solinkarka - ako test si tehu?

tinika
6. mar 2011

@yvetta no cyklus veru nie, za cely zivot som mala tri rovnake za sebou par mesiacov po porode a ovu čo som bazalnu teplotu merala tak na 16-17dc

tinika
6. mar 2011

@yvetta no tak to nie je fer, lebo zamestnanci maju platene odvody z HM zatiaľ čo zivnsotnik len zo ZD čo je vačšinou minimum takze take mamičky nemaju sancu mat vyssiu matersku, tu nastastie take ečste mame 🙂 takze sit o platim

solinkarka
6. mar 2011

@yvetta nie som tehu mrcha uz dosla 😀

red_kika
6. mar 2011

@raza
@solinkarka ohladom DNP by som aj ja rada vedela viac. na nete som nic poriadne nenasla, a tuna v teme DNP som nedostala ziadnu odpoved :((((
kde najdem prosim vas nejake podmienky, aky plat musim/mozem mat aby sa mi to oplatilo atd? dakujem vam

solinkarka
6. mar 2011

@red_kika no ja ti to mozem povedat v skratke ako to chapem ja ak chces

red_kika
6. mar 2011

@solinkarka ja som rada ze kazdu pripomienku 😉

solinkarka
6. mar 2011

@red_kika no a pracujes ci si na UP??

yvetta
6. mar 2011

@tinika - ja viem ja som bola SZCO na SR pred 5 rokmi 😀 inak tu v CR som zamestnanec, ale by som aj tak mala tu dost vysoku matersku, ale keby bola moznost tak urcite si priplatim aj viac 😀 ja mam cyklus ako sa mu chce, ale v poslednej dobe sa mi zacina spravidelnovat az mi je to divne, ale je to uz cca 2 roky od vysadenia takze musim uznat, ze mojmu telu trvalo 2 roky kym sa spamatalo 😖

tinika
6. mar 2011

@yvetta ta to je teda dlha doba, hlavne ze sa umudrilo 🙂

raza
6. mar 2011

@solinkarka pracujem

jankohrasko
6. mar 2011

babulky, s DNP je to tak, ze si musite platit 270 dni 2 roky pre nastupom na MD (t.j 6-8 tt pred porodom).
od 1. januára 2011: Minimalny vymeriavaci zaklad 329,06 EUR, Maximálny vymeriavací základ 1116,75 EUR.
Ak pracujete, staci si pre maximalnu matersku doplacat z rozdielu 4,4%.
Tad napr. ked mate hrubu mzdu napr. 600 eur, tak si treba doplacat 1116,75 - 600 eur = 516,75
Z tejto sumy sa plati 4,4 % 😉
http://www.socpoist.sk/dobrovolne-poistena-osob...

veronika002
7. mar 2011

Dobré ránko kočky... Čítam tu koľko sa tu stalo vecí za víkend... Fuu trvalo mi to prvých 25 minút v práci :o)))
Tak ako som čítala, tak niektorým naším už skoro tehu to nevyšlo.. :o(( To mi je ľúto.... :o((
@jutu07 Nevydríš do víkendu??? Hm??? Už aj mňa pália peniaze, že by som si šla kúpiť test, ale zatiaľ nechcem a odolávam, lebo by som si ho asi aj hneď spravila.....
V sobotu sme boli na "kolaudácií" domu u švagríny, no a keby ste videli ako ma tam nafúklo... som tam behala ako v šiestom mesiaci, strašné.... Ale to mávam teraz stále, ale bez bolesti.. Toto bolo už aj s bolesťou.. Tak ma to vymordovalo, že až... :o)) Tak včera som už len pekne oddychovala... Lebo ma vyčerpalo aj manželíkove celonočné grckanie na záchode... :o))) No ale kto mu kázal, tak piť?? Ja nie... :o)))

veronika002
7. mar 2011

@sarias Ahoj, a ty si sa mi kde stratila????? Aký bol víkend?? :o))

veronika002
7. mar 2011

Tu naozaj nik nie je?? Práve dočítaná kniha od Evitapres - Príliš osobná známosť... Celkom fajn kniha, dobre sa čítala.... No a aj zarobené... :o)) Super, keď nemám čo robiť, aspoň si počitkám... :o)))

jafnka
7. mar 2011

@veronika002 ahoj. ja ležím vykydnutá na posteli, došla mrcha a poriadne si to užíva...

meduzka35
7. mar 2011

ahojte snažilky..tak ja mám dnes veľmi zlý deň ☹ hádajte prečo..prišla mrcha mrchatá 😢 deň meškala ale prišla..taaakže veeeľke sklamanie ☹

dandiela
7. mar 2011

Ahoj, tak se po delší době hlásím i já... měli jsme v práci nějaký organizační a personální změny, takže jsem neměla čas sem k vám chodit a popravdě ani myšlenky. MS mi dorazila s 4denním náskokem a ještě mi trvala dýl než obvykle, takže stres udělal svoje ☹ každopádně včera jsme nastartovali nový - 3tí-měsíc snažení, tak snad už to vyjde,.. jak se říká, do třetice všeho dobrého 🙂

@meduzka35 Chápu jak ti je, mě taky docela zamrzelo když jsem to tenhle měsíc dostala a i slzička ukápla. Ale nejdůležitější je se tomu nepoddávat. Nezapomeň nejsi na to sama... podívej co nás tady takových je. Tenhle měsíc už to určitě vyjde... 🙂 hlavu vzhůru...

solinkarka
7. mar 2011

ahojte

jafnka
7. mar 2011

@meduzka35 neboj. raz určite nepríde 😉

meduzka35
7. mar 2011

@dandiela ďakujem, si zlatá 🙂 je nás tu teda dosť.. ☹ chcem myslieť pozitívne, ale už to trvá rok..tých pár mesiacov ubehne veľmi rýchlo a to čakanie na bábo taaak pomaly..vy sa snažilkujete pri prvom???

meduzka35
7. mar 2011

@jafnka ja dúfam, že to príde raz.. ako aj každej z vás čo sa snažilkujeme 🙂 tak zas o pár dní, môžme skúšať ďalej..minulý mesiac som nemala ani ovu..kto vie prečo ☹ dúfam, že teraz už príde, aby naše snaženie nebolo zbytočné.

dandiela
7. mar 2011

@meduzka35 Je nás tu dost...bohužel...nebo spíš bohudík ,protože člověk ví že v tom není sám. To se snažíte už poměrně dlouho.. a doktorka ti na to něco řekla? Utíká to rychle od Ms k ovu ,ale od Ovu k Ms se to tááák táhne... To mám vždycky pocit, že to trvá věčnost. My se snažíme o první,ale já zatím neztrácím víru a věřim, že tenhle měsíc se povede 🙂 Asi moc málo chodím vyhlížet čápa...nebo spíš vránu 😎

meduzka35
7. mar 2011

@dandiela hej, máš pravdu..nie sme v tom samé..doktor nepovedal nič, lebo som myslela, že to príde samo...tak že som u neho ani nebola,ale ako hovoríš bocian nelieta. Zajtra sa utekám objednať a len dúfať, že som v poriadku..koľko sa snažíte vy?

jafnka
7. mar 2011

@solinkarka ahoj. ako som sa dočítala tak ti mrcha nakoniec došla, to ma mrzí, ale tak hádam už tá ďalšia nepríde

solinkarka
7. mar 2011

😉 @jafnka ahoj no dosla ale nevadi

dandiela
7. mar 2011

@meduzka35 Přemýšlím nad tím jaká návnada by mohla na čápa zabrat 🙂 Taky si zatím říkám, že na doktory času dost ,ale v tvém případě, kdy víš že jsi neměla ovulaci myslím že by asi bylo dobrý k tomu dokrotu zajít. Oni by s tím do roka snažení stejně nejspíš nic nedělali, takže když tam příjdeš s tím, že se snažíte už rok, určitě se na tebe podívá. Přecijen může jít o nějakou banalitku a takhle by sis jen protahovala "trápení" s tím, že mimčo né a né přijít. Kamarádka se snažila 1,5 a nic a pak šla k doktorovi , ten jí poslal na laparku a po 2 měsících otěhotněla. Škoda, že tohle člověk neví dopředu. Já jdu na preventivku 10.3. takže se rovnou zmíním, že na mimčuchu pracujeme ať to tam má v záznamech 🙂 Třeba něco poradí nebo naopak vyvrátí co a jak... Snažíme se 3tí měsíc, proto říkám, že do třetice všeho dobrého a určitě se povede... 🙂