2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
ahojte babule, prosím vás, vysvetlite mi niekto, ako je to s tým platením pripoistenia.. počula som o tom, že žena si môže platiť nejaké poistenie a potom dostáva väčšiu materskú.. nechce sa mi to hladať na nete, keď ani neviem, ako sa to volá a tak... a kolko sa to musí platiť, myslím ako dlho a koľko eur. ja som sa nato chcela už dávno informovať, len som si myslela, že určite sa to musí platiť vela mesiacov a ja to nestihnem, lebo otehotniem. no a 7 mesiacov v prdeli a my nič 😠
@raza zalezi ci pracujes ale si doma...ja to idem akura zajtra vybavovat 😉
@tinika -a ty mas stale pravidelne ovu aj cyklus?
@chen - ja si nemeram, robim si len ovu testy, ale nejako ked sa zacneme snazit tak s tym prestanem, aby som sa nesledovala 🙂
tak to mate super, ze si mozte platit to poistenie...u nas v CR taka moznost nie je pre zamestnancov iba pre zivnostnicky 😒 aj to myslim, ze tento rok rusia
@solinkarka - ako test si tehu?
@yvetta nie som tehu mrcha uz dosla 😀
@raza
@solinkarka ohladom DNP by som aj ja rada vedela viac. na nete som nic poriadne nenasla, a tuna v teme DNP som nedostala ziadnu odpoved :((((
kde najdem prosim vas nejake podmienky, aky plat musim/mozem mat aby sa mi to oplatilo atd? dakujem vam
@red_kika no ja ti to mozem povedat v skratke ako to chapem ja ak chces
@solinkarka ja som rada ze kazdu pripomienku 😉
@red_kika no a pracujes ci si na UP??
@tinika - ja viem ja som bola SZCO na SR pred 5 rokmi 😀 inak tu v CR som zamestnanec, ale by som aj tak mala tu dost vysoku matersku, ale keby bola moznost tak urcite si priplatim aj viac 😀 ja mam cyklus ako sa mu chce, ale v poslednej dobe sa mi zacina spravidelnovat az mi je to divne, ale je to uz cca 2 roky od vysadenia takze musim uznat, ze mojmu telu trvalo 2 roky kym sa spamatalo 😖
@solinkarka pracujem
babulky, s DNP je to tak, ze si musite platit 270 dni 2 roky pre nastupom na MD (t.j 6-8 tt pred porodom).
od 1. januára 2011: Minimalny vymeriavaci zaklad 329,06 EUR, Maximálny vymeriavací základ 1116,75 EUR.
Ak pracujete, staci si pre maximalnu matersku doplacat z rozdielu 4,4%.
Tad napr. ked mate hrubu mzdu napr. 600 eur, tak si treba doplacat 1116,75 - 600 eur = 516,75
Z tejto sumy sa plati 4,4 % 😉
http://www.socpoist.sk/dobrovolne-poistena-osob...
Dobré ránko kočky... Čítam tu koľko sa tu stalo vecí za víkend... Fuu trvalo mi to prvých 25 minút v práci :o)))
Tak ako som čítala, tak niektorým naším už skoro tehu to nevyšlo.. :o(( To mi je ľúto.... :o((
@jutu07 Nevydríš do víkendu??? Hm??? Už aj mňa pália peniaze, že by som si šla kúpiť test, ale zatiaľ nechcem a odolávam, lebo by som si ho asi aj hneď spravila.....
V sobotu sme boli na "kolaudácií" domu u švagríny, no a keby ste videli ako ma tam nafúklo... som tam behala ako v šiestom mesiaci, strašné.... Ale to mávam teraz stále, ale bez bolesti.. Toto bolo už aj s bolesťou.. Tak ma to vymordovalo, že až... :o)) Tak včera som už len pekne oddychovala... Lebo ma vyčerpalo aj manželíkove celonočné grckanie na záchode... :o))) No ale kto mu kázal, tak piť?? Ja nie... :o)))
@sarias Ahoj, a ty si sa mi kde stratila????? Aký bol víkend?? :o))
Tu naozaj nik nie je?? Práve dočítaná kniha od Evitapres - Príliš osobná známosť... Celkom fajn kniha, dobre sa čítala.... No a aj zarobené... :o)) Super, keď nemám čo robiť, aspoň si počitkám... :o)))
@veronika002 ahoj. ja ležím vykydnutá na posteli, došla mrcha a poriadne si to užíva...
ahojte snažilky..tak ja mám dnes veľmi zlý deň ☹ hádajte prečo..prišla mrcha mrchatá 😢 deň meškala ale prišla..taaakže veeeľke sklamanie ☹
Ahoj, tak se po delší době hlásím i já... měli jsme v práci nějaký organizační a personální změny, takže jsem neměla čas sem k vám chodit a popravdě ani myšlenky. MS mi dorazila s 4denním náskokem a ještě mi trvala dýl než obvykle, takže stres udělal svoje ☹ každopádně včera jsme nastartovali nový - 3tí-měsíc snažení, tak snad už to vyjde,.. jak se říká, do třetice všeho dobrého 🙂
@meduzka35 Chápu jak ti je, mě taky docela zamrzelo když jsem to tenhle měsíc dostala a i slzička ukápla. Ale nejdůležitější je se tomu nepoddávat. Nezapomeň nejsi na to sama... podívej co nás tady takových je. Tenhle měsíc už to určitě vyjde... 🙂 hlavu vzhůru...
ahojte
@meduzka35 Je nás tu dost...bohužel...nebo spíš bohudík ,protože člověk ví že v tom není sám. To se snažíte už poměrně dlouho.. a doktorka ti na to něco řekla? Utíká to rychle od Ms k ovu ,ale od Ovu k Ms se to tááák táhne... To mám vždycky pocit, že to trvá věčnost. My se snažíme o první,ale já zatím neztrácím víru a věřim, že tenhle měsíc se povede 🙂 Asi moc málo chodím vyhlížet čápa...nebo spíš vránu 😎
@solinkarka ahoj. ako som sa dočítala tak ti mrcha nakoniec došla, to ma mrzí, ale tak hádam už tá ďalšia nepríde
😉 @jafnka ahoj no dosla ale nevadi
@meduzka35 Přemýšlím nad tím jaká návnada by mohla na čápa zabrat 🙂 Taky si zatím říkám, že na doktory času dost ,ale v tvém případě, kdy víš že jsi neměla ovulaci myslím že by asi bylo dobrý k tomu dokrotu zajít. Oni by s tím do roka snažení stejně nejspíš nic nedělali, takže když tam příjdeš s tím, že se snažíte už rok, určitě se na tebe podívá. Přecijen může jít o nějakou banalitku a takhle by sis jen protahovala "trápení" s tím, že mimčo né a né přijít. Kamarádka se snažila 1,5 a nic a pak šla k doktorovi , ten jí poslal na laparku a po 2 měsících otěhotněla. Škoda, že tohle člověk neví dopředu. Já jdu na preventivku 10.3. takže se rovnou zmíním, že na mimčuchu pracujeme ať to tam má v záznamech 🙂 Třeba něco poradí nebo naopak vyvrátí co a jak... Snažíme se 3tí měsíc, proto říkám, že do třetice všeho dobrého a určitě se povede... 🙂

Ahoj holky,tak vcera jsem zacali nove snazilkovani uz je to 10.mesic ci se snazime..tak uvidim...piji cajik a beru ky.listovou hlavne prvni mesic bez utrose tak uvidime .. 😉 drzte pesti