icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

veronika002
14. mar 2011

@sarias Ahoj sestrička.... No toto som si prečítala až teraz.... Mrcha nedošla a tak som si ráno robila test a zase len jedna / .... Už fakt netuším.... No dobre UŽ počkám a uvidím... Už ma pekne bolia aj kríže a podbruško, neviem, možno dnes príde mrška.... No to bude ale za týždeň... :o) Manžel ide preč a tak tu "natto" budem sama.... Fasa... :o)) A ty ako??? Aký bol víkendík???

veronika002
14. mar 2011

@jutu07 Ahoj, tak som sa skúsila testnúť a nič.. jedna / .... Neviem a mrška nikde... Veď uvidíme.. Bolia ma kríže a aj jemne podbruško, tak neviem čo to bude... Som z toho vôl....

dandiela
14. mar 2011

@veronika002 Omlouvám se ,že odpovídám až dneska ,ale přes víkend jsem dělala velký jarní úklid a pak odpočívala, takže jsem se na noťas ani nepodívala 🙂 S tím uvolněním naprosto souhlasím, dovolenka...chtělo by to 😎 Ale popravdě mám takovej pocit, že ten kdo pořád říká - nemyslete na to- vůbec neví o čem mluví ☹ Jak na to člověk asi nemá myslet? Musím se přiznat, že včera na mě padla normálně depka a přesto jak jsem silná a pořád všechno beru optimisticky, tak jsem si normálně sedla do kouta a pobrečela si jako malá holka ☹ Strašně na mě dolehlo, že se člověk pořád za něčím honí - (v mém případě) nejdřív dostavět barák, najít si dobrou práci, vydělat nějaký peníze, dodělat tohle-támhleto , no a pak příjde na řadu mimino a prostě to nejde hned první měsíc.... Já vím, že ty co se snaží rok a víc, tak se asi zasmějou, ale mě to příjde už hrozně dlouho - skoro 4měsíce. Doktorka mě na to připravovala, ale jak se na tohle dá připravit?! Doufám, že nevadí, že jsem si takhle ulevila,ale nemám si o tom s kým popovídat....

dandiela
14. mar 2011

@raza Jó vím o čem mluvíš, mě doktorka 10. říkala že do dvou dnů budu mít OVU, a myslíš že proběhlo v těch 2 dnech snažení? To proběhlo ten večer co jsem u ní byla a pak už ne. Ale je pravda, že to proběhlo také díky novému prádýlku - takový červený dokáže udělat divy 😉 Mám takovej pocit, že čím víc se člověk soustředí na to že Tehdy a Tehdy musí být smajlíkovaní, tak tím spíš k němu nedojde.... Ale já ,jakožto zastánce přirozenýho snažilkování, naprosto zahodím své předsudky a jdu si objednat ovu testy. Nechtěla jsem,ale manžel už sám začal být špatnej z toho ,že se stále nic neděje a sám když viděl v TV reklamu na ClearBlue ovu testy a řekl ať ho koupím...

Už jsem psala Veru, že už mi to leze na mozek a pořád na to musím myslet. Hlavně kdy na mě dolehla depka bylo po tom, co jsem přišla z procházky s pejskem a potkala sousedy (bydlejí ob barák) a normálně měli kočárek s malilinkym drobečkem - ani jsem nepostřehla ,že byla sousedka těhotná, no a pak ob ulici sousedi, co mají roční díťátko, tak paní měla pěkně velký břicho. A do toho do mě začal hustit manžel,co když to nepůjde vůbec , atd. atd. ... Je to na mě nějak náročnější než jsem čekala...

sarias
14. mar 2011

@veronika002 sestricka moja ako to dnes vyzera? Testik ti "Zakazujem" robit do stredy 😀 potom uz si rob co chces 😉 vydrz vydrz vydz aby si sa vnutrne zbytocne nestresovala...ok? My sa mame dobre sme mali konecne sex po vyse 2 tyzdnoch hehe lebo vsak mala som mrsku a potom nebol cas... 😉 takze plodne spermie boli, len ci plodne dni su 😅 ??? Hlien je raz hustejsi raz vodnaty redsi....zmagorievam cim so starsia 🙂 ale mam nato este tento cely tyzden tak nato supneme o par dni opat....

sarias
14. mar 2011

@dandiela verim ti, kolko sa uz snazilkujete? neda sa nato nemysliet, mame znamych co vyse roka sa im nedari...ale zuatial su v pohode, ze vsak neboli spolu v spravnej dobe..aj to je mozne, nikdy nevies kedy mas plodne dni jedine ak si nezajdes na folikumetriu kazdy mesiac 😝

dandiela
14. mar 2011

@sarias 4 měsíce... já vím, že je to maličko...ale prostě to na mě nějak padlo. Ono to zase během tejdne přejde tyhle moje stavy. Asi si to moc beru 🙂 Závidím, že se snaží rok a berou to v pohodě...

sarias
14. mar 2011

@dandiela ja ta uplne chapem, ja som mala na zaciatku ked sme zacali riesit babo tiez podobne stavy, ale nam to vyslo takmer na prvy sup, teraz to uz beriem pride kedy pride druhe ale snazime sa 😀 tak nemaju na vyber, stres im nepomoze a vedia to dobre, zatial to neriesia nejak radikalne...ale myslim ze uvazuju nad tym ked to nepojde aj dalsi rok....

dandiela
14. mar 2011

@sarias Já tak závidím všem co jim to vyšlo na poprvé nebo na podruhé... ste se ani nestihli stresovat tím, proč se nedaří... to bych brala 🙂 A teď se snažíte jak dlouho? Chtěla jsem jet někam dovolenkovat a odpočinout si od toho všeho,ale bohužel je moc práce takže není kdy :-/ nejdřív o prázdninách...

drobik1
14. mar 2011

@rakovcanka ahoj no stale neviem ako som na tom mrcha este neprisla ale v sobotu ked sme boli u svokry tak som mala bolesti ako pri mrche ale zatial nic.. 😉 tak uvidime.nechcem si robit test lebo budem sklamana.. 😉

sarias
14. mar 2011

@dandiela chapem ta....tuzba po babetku je velmi silna...tak my sa snazim teraz prvy mesiac, ale ja dojcim takze mam cyklus vselijaky takze pravidlo v strede plodnych dni nemusi byt pravidlom u nas... 😀 myslim, ze tie dovolenky a volno je vseobecne odporucane ale nemylsim si zeby to malo nejaky zazracny efekt..my sme boli s manzelom vtedy obaja mimo domova, sami, trosk v strese a na vsetko sami...a podarilo sa to rychlo...ale zalezi aj od toho kedy mas sex, ci mas ovulaciu, a taktiez na manzelovych spermiach... 😝 tatom tema otehotnenia sa "hadze" hlavne na zeny, ale polovica uspechu je muzska spermia ked ta nie je schopna oplodnenia a vitalna zena moze byt plodna aj cely rok a nezadari sa.... 😨 a takmer vzdy si zena kladie otazky preco a v com je u nej problem....

drobik1
14. mar 2011

@sarias ahoj tak este stale neviem nic a nechcem si robit test aby som nebola sklamana.. 😉 ale v sobotu sme boli u svokry a mala som bolesti a mrcha neprisla tak uvidime..zatial je to v pohode len mi je obcas na zvracanie.. ☹

dandiela
14. mar 2011

@sarias Ale já vím, že chyba je u mě... mě to doktorka říkala, že prostě to může trvat dýl,ale přecijen člověk pořád doufá, že se spletli 🙂 já ti tak záááávidím 🙂 Když se vám první povedlo hned, tak myslím že to druhý bude taky rychlovka. I když jsem slyšela, že při kojení je snížená možnost otěhotnění ne? Znám případ, kdy se spoléhali na pověru, že kojení funguje jako antikoncepce a tak majíi dvě děti se stejným rokem narození 🙂Takže to asi zase taková překážka nebude.. 😉 Právě že jsem si myslela, že vím kdy mám OVU a asi jsem se mýlila... protože mi doktorka řekla, že jí nemám uprostřed cyklu,ale asi už 12DC, což je při mém cyklu 34dní docela rychlovka a následně dlooooouhé čekání na MS. Ale už jsem si koupila ovu testíky a příští měsíc to prostě vyjde a hotovo 🙂

sarias
14. mar 2011

@drobik1 fiha je ti na zvracanie? a mas nejaky vytok???...tak budeme gratulovat? 😀 OK pockaj este 3 dni....myslim, kedy si to mala dostat v sobotu?

drobik1
14. mar 2011

@dandiela ahoj neboj vsetko bude musis byt trpezliva..ja siceneviem vobec kedy mam ovu ale je mi to jedno.. 🙂 ked sa podari budem len rada.. 🙂 a tebe drzim palce aby to vyslo co najrychlejsie.. 🙂

drobik1
14. mar 2011

@sarias hej v sonbotu ale ja to mam kazdy mesiac inak teda plus minus den dva.. 🙂 no je mi tazko ale neviem..skor si myslim ze nie ako ano.. 😉 no vytok mam husty .. 😉

veronika002
14. mar 2011

@dandiela Ahoj, vôbec mi nevadí, že si si vyliala srdiečko.. Môžeš hocikedy... Ja to tak cítim tiež a tieto isté pocity prežívam s tebou súčasne... Stále len človek chce dosiahnúť nejaký cieľ a keď sa mu podarí, tak ide na ďlaší... Len dostavať barák, zarábať peniaze sa vždy dá dosiahnúť silou mocou, ale toto je vec, pri ktorej sa síce musí snažiť, ale keď bude bábo chcieť tak príde samo a to už neovplyvníme.... Je to jedinná vec, ktorú nemôžeme hneď silou mocou dosiahnúť.... Potrebuje to čas... Ale viem aké to je strašné....
Mám pocit, že táto depka ma tento týždeň čaká tiež.... :o)

sarias
14. mar 2011

@dandiela aka chyba co ti povedala gynekologicka?? Tak ano pri kojeni je znizena pravdepodobnost tehu, ale ja uz nekojim plne, kojim len 3krat do dna a v noci vobec...hmm tak to potom ti chodi ovu dost skoro, mas aj nejake priznaky ovu? testik si mozes kupit, to je dobra napoveda 😉

sarias
14. mar 2011

@drobik1 dobry znak..biely husty... 😀 ako dlho ti tvralo po porode kym sa ti ustalila mrska?

drobik1
14. mar 2011

@sarias hm no uvidime..co z toho bude pockam do stredy a potom testnem... 🙂 no po porode fuuu asi pol roka az 8 mesiacov 🙂 neviem uz ani presne 😉

sarias
14. mar 2011

@drobik1 tak testny az v stredu a daj vedieeeet....hmm...no ja som pol roka po porode, tak uz by sa mohla umudrit... 😀 a mala som ju iba dva krat...

drobik1
14. mar 2011

@sarias ale ked kojis tak to je take vselijake.. 🙂 mam kamosku ktora ma rocneho syna aeste koji a nemala zatial vobec.. 😉 no uvidime co bude ked sa daco zmeni dam vediet.. 🙂

maruska22
14. mar 2011

@sarias ahojky baby...sorry ze vám tak vstupujem do tejto debaty...uz som tu písala zaciatkom roka, ked sme zacali snazilkovat...no a snazilkujem stále. Dnes som si robila tehu test, v nádeji, ze mozno som tehu...a zasa nic...som podobný prípad ako ty, aspon podla tvojich príspevkov to tak dedukujem...tiez este aj kojim. Malý mal sice vcera dva roky a pomaly sa od mliecka odúčame...ale je to tazke. V podstate by som ho kojila aj nadalej, ale vyzera ze kvoli kojeniu nemozem otehotniet, tak s tým asi budem musiet skoncit ☹ ☹ Tak mám z toho dnes takú blbu náladu ☹

veronika002
14. mar 2011

@sarias Ahojkaj.. No veď neviem... Je mi fakt divne... Bolia ma kríže a dnes som ako skapatá, ráno ma pobolieval vaječník ako na mršku, ale doteraz nič.. Veď ja som aj pripravená, že mi príde mrška... Mám aj intimku nalepenú, ale ranné bolesti prešli a teraz som celkom v poho, akurát mám trsošku asi nižší tlak, tak som si dala magnezium, som taká oťapená... A teraz som vypila kávu a je mi tak trošku na vracanie,.. ale nemyslím hneď na tehu, to sa neboj.. nesprávam sa hystericky..... len mi nejde do hlavy, ako je možné že nemám mršku a ani 2 //..... Aj hlien, mám ho síce málo, ale keď tak je hustý biely... Možno to ovplyvňuje tá liečba čo som brala, že ju mám ešte v tele a ovplyvňuje mi ten test.. ja fakt neviem... Počkám do stredy a spravím si ďalší a ak nepríde do pondelka, tak pôjdem ku gyndošovi, aby to preveril :o)))

dandiela
14. mar 2011

@veronika002 Nebuď skeptik 🙂 Naděje odchází poslední, takže jestli ti do te´d nedošla MS, může to leccos značit 🙂 A nebo to může být taky psychika...prostě si to tím doufáním člověk odšoupne sám.... Jo máš pravdu, pořád si klademe nějaký cíle a je jen na nás jak rychle jich dosáhneme, ale tohle nijak ovlivnit nejde. Beru calibrum babyplan a začla jsem cvičit. Víc toho udělat nemůžu 🙂 Jsem ráda, že mě chápeš 🙂

cammeronka
14. mar 2011

@solinkarka ahojček..mrcha je už fuč?uz snažilkujete na decembrovy termin? 😵

sarias
14. mar 2011

@maruska22 hmm...dva roky uz je dost na kojenie, aj ked je to skvele ze vobec este kojis....ja uz prikrmujem ale mrsku mam uz od 3 a pol mesiaca od porodu, mas mrsku uz? To nje zaklad preto aby si otehotnela...je to lahsie ako keby si ju nemala mat vobec...(aj ked zevraj aj tak sa da otehotniet). Urcite kojenie znizuej sancu byt tehu ale neni to marne, vela bab tak otehotnelo, niektore trvdia zevraj este lepsie ako ked nekojili, telo si robi co chce a ty nevies kedy mas ovulku, treba skusat zrejem stale...ked mate nato chut.... 🙂

sarias
14. mar 2011

@veronika002 to vyzera to nadejne sestricka moja....ak mas hlien hustejsi biely je to priznak tehu ,rovnako ako to ze ti je zle...len tak dalej, budem velmi zvedava v stredu daj vediet a moznos abudeme tesiiiiiit 😀

dandiela
14. mar 2011

@sarias Tak pak myslím, že to takový problém nebude 🙂 No gynekoložka mi neřekla nic, podle tý všechno vypadá OK. Ovu a cyklus mám sice nepravidelný ,ale mám a to je hlavní. Ale mám chronický zánět šž a hypofunkci sž , takže beru tabletky a teď mi musela zvýšit dávky a tohle mi řekla, že to nemusí jít hned... Příznaky OVU jsem měla každý měsíc, hlen táhlý průhledný a pobolívá mě v podbřišku, tak 2dny. Akorát tenhle měsíc to je nějaký divný. Dle doktorky kde jsem byla na preventivce jsem měla mít ovu 11-12.3. ,ale jen mě trochu pobolívalo bříško ,ale jinak nic... tak je to možná tím, že jsem se na ty příznaky tak soustředila až jsem je přehlídla 🙂

veronika002
14. mar 2011

@sarias Neviem, som trošku skeptickejšia... Moc tomu nejako neverím, ale uvidíme... Ale dnes mám hlavu ako v oblakoch, neviem či je nižší tlak alebo čo... Ale je mi fakt blbo....