icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

monyseq
19. apr 2011

@saska697 no já celkem dobře akorá jsem byla včera trochu nervózní a přítel mě donutil si ráno udělat test (je víc netrpěliv jak já) no a nic, tak si říkám, že je třeba brzo, ale už mě začalo pobolívat břicho jak před ms takže asi zase nic ☹ takže počkám až příjde a začnu zas cvičit atd ať na to nemyslím.

saska697
19. apr 2011

14dni po ovu ma vychadzat tak ze ratate od prveho dna ovu po mrchu alebo ked vam skonci ovu tak od toho dna po mrchu?

zucana
19. apr 2011

@lusinda1989 ze tebe este neukazalo tak je to dost dikutabilne 😉
ja napisem svoj zazitok ked som bola prvykrat tehu...som si robila test a bol negativny lebo som necakala ani 3 minuty a ze teda nie som co uz....a potom mi nedosla a urobila som si test a bola tam...a pozriem v kosi tie stare a aj tam boli ciarky ale musela som dlhsie pockat a ja som ich hned vyhodila 😀

monyseq
19. apr 2011

Děkuji moc, no asi počkám jestli mrcha příjde a když né tak teprve zkusím test, ale moc tomu nedávám 😒

lusinda1989
19. apr 2011

@zucana no ja neviem co to je so mnou sak uvidime este pockam co bude... ja uz ani nedufam v tehu... niekomu to asi nieje sudene.... ☹

saska697
19. apr 2011

@monyseq Podla mna to bolo skoro asi bude v niektorych pripadoch pravda,ze test sa oplati viac menej robit az ked meska mrcha. Ja tiez cakam co bude buduci tyzden ci pride ci co.... Nebud smutna hmm aj mna bolelo min tyzden podbrusko a stale troska pobolieva su to skor take tlaky a mrcha zatial neprisla podla bolesti a to by bolo o tyzden skor.....

chirabell
19. apr 2011

@veronika002 ahoj, oni krv neberu, lebo ked sa da tehu potrdit inak, tak je to zbytocne, este ti jej pocas tehu zoberie dost, neboj...takze on to ponal tak, ze organy v tele sa spravaju ako by si bola tehu a ked prides o 2 tyzdne, uz ba malo byt aj srdiecko, takze potom podla mna ti zoberie krv na vysetrenie ci je vsetko ako ma byt v tehu...alebo len potvrdi utz tehu a prides o dalsie 2tyzdne na krv...neviem presne v ktorom tt si....ale je to normalne, ani mne nebral krv povedal ze az na prvej poradni a tu mam po velkej noci, to budem koncit 8tt. no a tu bolest a vytok ze by si hned riesila ti povedal preto, ze tak by sa prejavilomimomaternicove tehu, ale ak ta nic boliet nebude, ani spinit nebudes, tak je to v maternici s najvacsou pravdepodobnostou a ked prides najblizsie tak uz uvidis bud miminko malililinkate alebo aspon gestacny vacok...zalezi od presneho tt ako si.

chirabell
19. apr 2011

@veronika002 ake teliesko nevidel? zlte ci gestacny vak?

veronika002
19. apr 2011

@chirabell už som sa bála, že kde si :o)))) no tak ak sme počali bábo, čo si myslíme obaja 30.03., tak má plod len 2 a pol týždňa... no tak ale načo mi kázal prísť?? zbytočne ma to len rozhodilo.... 2 a pol týždňa to by asi ani nemal šancu vidieť..... ale test už minulý týždeň ukázal čiaročky a v nedeľu bola silnejšia opäť.... takže len počkať, kým dorastie,a by ho bolo vidieť aj na utz. podľa mňa zahniezdenie vajíčka bolo 10.04., to ma veľmi bolelo bruško ako pred mrchou a odvtedy som mala čiaročku.... čo povieš ty???

veronika002
19. apr 2011

@chirabell neviem, hovoril aj vačok aj teliesko.... nič tam vari nevidel.. tak si šomral popod nos...

zucana
19. apr 2011

baby a kolko sa snazilkujete?

chirabell
19. apr 2011

@veronika002 pocital dobre, podla poslednej mrchy by si dnes mala byt 5+1 cize zacinas 6tt...ja som bola podla poslednej mrchy v 5+4 ale podla utz mi vyslo len 5+1, cize je mozne aj u teba, ze sa posunula ovulacia a tym padom este ten 6tt nezacinas...a tak si musis chvilu pockat...ono skutocny vek plodu je jedna vec apocitanie podla poslednej mrchy druha a ak zena nema pravidelny 28dnovy cyklus tak to moze vyjst inak...ja som mala napr 27 dnovy a ten co sa zadarilo sa posunul o 3 dni podla utz...uvidim ako sa to priblizi realite na dalsom utz, lebo najpresnejsie meranie je okolo 12tt dovtedy to moze byt plus minus par dni, podla toho ako rastie fazulka...hlavne sa zbytocne nestresuj, urcite to neprospieva

lusinda1989
19. apr 2011

@zucana my skoro rok

saska697
19. apr 2011

@zucana My vysse roka

saska697
19. apr 2011

Snazilocky ako ste si to ratali?🙂 14dni po ovu ma vychadzat tak ze ratate od prveho dna ovu po mrchu alebo ked vam skonci ovu tak od toho dna po mrchu?

chirabell
19. apr 2011

@lusinda1989 ak si mala ovu naozaj okolo toho 13.4, tak ms cakaj az zaciatkom buduceho tyzdna...mohla sa posunut ovulacia a tym sa ti aj cyklus predlzi

veronika002
19. apr 2011

@chirabell ale tak keď mi vycháadzajú tie testy. už pred mrchou tak som asi skoro nato prišla, tak hádam by som mohla byť, čo povieš?? asi len ten čas mi ostáva aj to neviem ako to vydržím.,...

chirabell
19. apr 2011

@zucana @monyseq baby, test sice pise uz 5 dni po, ale po zahniezdeni a to trva u kazdej zeny inak...od 6-10 dni...cize ak by sme ratali ten najlepsi pripad, tak 6+5 je 11den po oplodneni...a tak to vacsinou babam aj vychadza, ze maju slabu ciarku alebo ducha...cize idealne je pockat aspon 10 dpo a potom, skor urcite tnema vyznam, lebo je potom zbytocne sklamanie jasne, ze su pripady, ze to vyjde, ale nie je to pravidlo., idealne na prve tehu testy s najvacsou citlivostou 10 je az 12dpo, na testy s nizsou citlivostou 20 a 25 az 15dpo, cize den po vynechani MS

lusinda1989
19. apr 2011

@chirabell no hej len ja neviem s istotou ci bola az toho 13 to podla toho jedneho nemeckeho kalendara som na to prisla ze aj to je moznost

chirabell
19. apr 2011

@saska697 sasi, ja uz som ti to raz pisala ale tak este raz...ovu nie je viac dni, tak ti neskonci, ovulacia je len jeden moment kedy sa uvolni vajicko, len chvilinka...vsetko ostatne su len plodne dni...a rata sa do od oplodnenia, to zname od ovulacie, lebo sa predpoklada, ze ak mas sex den dva pred ovulaciu, spermie na vajicko uz cakaju a oplodnia ho hned...ine je, ak mate sex den po ovulacii, tak si vajicko cestou majde spermiu, ale to je rozdiel len 1 den...inak tehu nehrozi...jednoducho to inak nejde 😀

monyseq
19. apr 2011

@saska697 no já myslím, že den po ovu do mrchy, já měla ovu 10/4 a dnes jsem teda 9 DPO

chirabell
19. apr 2011

@veronika002 uhniezdenie vajicka ti nespravi hned ciarocku, to treba aspon 5 dni aby bola sostatocna hladina hcg...ale ak si mala ovu okolo 30.4, tak je to ako piseslen 2,5 tyzdna to podla tej knihy co mam ma zarodok len cca 2mm, tak to asi naozaj nemohol vidiet....neboj, o 2 tyzdne uz bude vidiet vsetko co ma byt 🙂 a aj on ti presnejsie urci vek plodu podla velkosti na utz

chirabell
19. apr 2011

@veronika002 lebo vacok je ten gestacny vak, co ukryva plod a zlte teliesko sa tvori vo vajecniku na tom mieste odkial odislo vajicko a vyzivuje plod v prvych tyzdnoch, dodava spravne hormony...laicky povedane...tak vacok este vidiet nemuselo byt, ale zlte teliesko by si mala mat ak si tehu, aj keby bolo mimomaternicove, lebo jednoducho ...pozri sem...mozno si porovnas co si videla https://www.modrykonik.sk/fotoblog/chirabell/al... ten maly fliacik v strede je gestacny vak s plodom vo velkosti 9mm...ten velky cierny flak nalavo hore je pravy vajecnik a zlte teliesko vraj...ked si vsimnes na druhej strane taky flak nie je.

veronika002
19. apr 2011

@chirabell ďakujem.. no nedá sa mi to porovnať, lebo mi nič neukázal.. obrazovku mal otočenú k sebe....

chirabell
19. apr 2011

@veronika002 ak mas testy pozitivne, tak tehu to je, este aby bolo dobre zalozene a pekne sa vyvyijalo. Prisla si skoro na t, takze o tomnie je pochyb, len on naozaj nemal sancu este nieco vidiet....pre pokoj duse si skus kupit ten digi s tyzdnami, clearblue a uvidis, kolko tyzdnov veku plodu ti ukaze...podla mna 2-3 a to je vazne malicko na utz

Inak je divne ze ti nic neukazal, ved ti mal aspon vysvetlit co vidi...mne moj hned otocil monitor, ze nech pozriem a vsetko mi vysvetlil co je co na tom obrazku...poziadaj ho nabuduce o to, mas na to narok, je to tvoje telo

saska697
19. apr 2011

@chirabell Tak sa to opytam takto napr.menstruaciu som mala od 12.2. -16.6 plodne mi zacali na 16dc cize27.2. - 1.4 dalsiu mrchu som dostala 21.3.-25.3. plodne zase od 16DC cize 5.4.-9.4. ak ratam napr. od 5.4. tak do mrchy to mam 23-24dni ale ak to pocitam od 9.4 tak do mrchy mam este 19-20dni tak v tomto mam chaosik🙂)xi 😅 😕

saska697
19. apr 2011

@monyseq xi ja uz mam asi vo vsetkom chaos🙂)

chirabell
19. apr 2011

@saska697 saska, ty vravis, ze plodne dni vies podla hlienu...no lenze kedy v tom rozpati plodnych dni dojde k ovulacii, to nevies, keby si si merala BT alebo robila ovulacne testy vedela by si to...takto sa to tazko pocita...ale povedzme ak ti na 16dc zacne hlien, ak ovulaciu mas TEORETICKY na 18dpo, cize ked mas fazu po ovu 20 dnovu, tak mas cely cyklus 38 dnovy...neviem ako dlhu mas tu fazu po ovu...ta by sa ti menit nemala...

sarias
19. apr 2011

@veronika002 ahoj sestricka co to citam, nic ti nevidel? hmm... ak si mala mrsku 15.3 ako zaciatok poslednej mrsky tak by si mala byt v 5tt a 2 dni, mne bolo vidno v 5tt. a 3 dni ...tak neviem ako je to mozne ze tebe nic nevidel ☹ mohol ti zobrat aspon krv aka hodnota hacg sa mu ukaze pripadne ti vylucit mimomaternicove tehu. Joj moja, tak sa mio drz, mrzi ma to ze takto musis cakat ale dufam ze to bude naozaj mimi vo vnutri maternice a uz v maji bude doktor urcite nieco vidiet...este stale ti byva zle? ty si urobila chybu lebo si sa testovala prilis skoro, spominala som ti to, ale zase pokial si tam mala do 5 minut ozaj druhu ciarku 3 dni po meskajucej menstruacii znamena to ze by si mala byt tehu, neni podstatne kedy si mala ovulku lebo zarodok na babo je spraveny a pokial mas ciarku viditelnu tak je jasne ze preslo urcite od ovulky 6 az 10 dni. To znamena ze teraz by si mala byt minimalne 15 dni po ovulke a malo by byt zrejme ze si tehu. No ale to je len moja teoria a to co mi vravel doktor, pri kazdej zene to moze byt asi inak. Daj vediet a sprav si testik este jeden. A Davaj pozor ak by to bolo mimomaternicove tak sup do nemocky lebo je to velmi nebezpecne ☹

veronika002
19. apr 2011

@chirabell takže napíšem ti to poporiadku....
Posledná mrcha 15.03., milovali sme sa 26.03., 27.03., 30.03., 02.04. (to je podľa výpočtov tých kalkulačiek na nete čas, kedy som mala ovu, tak beriem na vedomie toto), následovne som 10.04. veľmi cítila podbruško, bolesť ako pred mrchou a v pondelok 11.04. mi vyšiel náznak čiarky, čo sme tu rozoberali, že po limite. 13.04. silnejšia a 15.04. zase silnejšia čiaročka a v nedeľu 17.04. zase silnejšia... podľa mňa sú to úplné začiatky a o tie 2 týždne bude krásne vidieť vačok.... čo ty naša odborníčka nato??? :o)) som dobrá čoo??? ťažký oriešok :o)))