2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@zucana no deli sa na maly vypocet a spacialny....maly stoji 16,50 a velky 21,50 myslim... rozdiel v tom ze specialny si mozu dat zeny ktore vedia cas narodenia presne na 4 minuty inak ti bude musiet postacit ten maly ale pohlavie ti vypocitaju tiez 🙂 skus pozriet temu mudr.jonas tam je aj kontakt na jeho dceru aj mail stranka posles i mail nech ti zaslu prihlasku vyplnis a postou zasles uhradis peniazky a do 3 prac dni ti pride
@saska697 ja som zacala tiez pre zvedavost ci vobec zistim kedy mam ovu min.mesiac som ju nezastihla robila som testy a ciarky len slabli takze nic ale mam dost v zasobe ak sa nam nepodari teraz v maji otehu este to necham na jul vychadza baba ak ani vtedy tak uz pojdem podla mojej ovu snad sa trafime 🙂 a ty ako kedy ides testovat zajtra ci v stredu,? kks ja by som to nevydrzala 🙂
@sasena033 praveze asi hej 😒 vobec sa inak necitim, sice ani na mrchu nie, ale myslim ze nesklame a pride, aj v piatok sme pili s mm a vobec mi nebolo zle, to uz by bol znak asi...
@saska697 praveze neviem, nic si nemeriem takze trafiame ako pride 😀 ale diky moc potesilo by ale som realista
Tebe palcek, snad nepride 😉
ahojte tak my cakame co bude mam po ovu a uvidime ako sa zadari tento mesiac.. 🙂 dufam ze to bude tak ako chce kazda z nas..kedze je uz jar a maj lasky cas.. 🙂 no nechame sa prekvapit a uvidime co z toho nakoniec bude ci radost alebo zase smutok.. 😲
@keenfan Nemas za co🙂) Neboj urcite nepride ani ja som sa vobec necitila na mrchu az tie dni kedy mala prist no potom to opadlo ako po par dnoch ked mas mrchu a boli ta podbrusko no mozno to bude aj tym ze bol vikend a venovala som sa upratovaniu a praniu🙂xi lebo dnes sa zase zacalo ozyvat....
Tak toto u mna asi na tehu nevyzera:(( lebo taky tlak v podbrusku citim len ,ked mam ist cikat a to aj tak malinko idem a potom je kludok ...... a potom zase:((.
Akým potravinám sa vyhýbať v tehotenstve
Niektorým potravinám je dobré sa počas tehotenstva vyhýbať, buď kvôli tomu, čo obsahujú, alebo kvôli spôsobu, akým sú pripravované. Určiť, čo si môžete bez obáv dať a na čo by ste sa nemali ani pozrieť, môže byť niekedy trochu ťažké. Ak si ale prečítate informácie a rady uvedené nižšie, potom Vaša budúci desiata bude určite už v poriadku. Ak si však vôbec nie ste istá, aké potraviny by ste mali zo svojho jedálnička vyradiť, tak jednoducho napíšte alebo zavolajte nášmu tímu odborníkov.
Lucia, detská zdravotná sestra a výživová poradkyňa
Nevhodné potraviny a nápoje
Niektoré potraviny môžu Vášmu dieťatku uškodiť alebo sa Vám po nich môže urobiť nevoľno, takže by ste mali venovať veľkú pozornosť Vášmu stravovaniu a jedálničku.
Keď ste teraz tehotná, tak sa vyhnite konzumácii nasledujúcich potravín:
nedovarené alebo surové vajcia a jedlá z nich pripravené (vrátane podomácky pripraveného snehu z bielkov, zmrzliny a majonézy). Vajíčka by ste mali jesť vždy uvarené natvrdo.
nedostatočne tepelne upravené alebo surové mäso a ryby - v mäse by nemali byť vidieť žiadne ružové bodky a nemá z neho vytekať krvavá šťava (a to aj keď to presne takto máte rada!). Dajte tiež pozor na ochutnávanie surového alebo nedovareného mäsa pri príprave pokrmov, pozor na ochutnávanie a dochucovanie domácej sekanej.
surové ryby v jedlách ako napríklad sushi, údený losos či ustrice
surové či málo upravené mäso v jedlách typu tatársky biftek či parmská šunka
nepasterizované (domáce) mlieko, syr, jogurty a ďalšie výrobky z neho
mäkké syry typu brie, camembert, ricotta, hermelín a syry s modrou plesňou vo vnútri (niva a pod.). Syry čedar, lučina alebo cottage cheese sú prijateľné, pokiaľ sú pasterizované - vždy to skontrolujte na obale!
paštéty a pečeň - môže sa v nich nachádzať príliš veľké množstvo vitamínu A, ktoré by mohlo uškodiť Vášmu dieťatku
niektoré hotové jedlá ako napríklad zemiakový šalát alebo vopred pripravené zeleninové šaláty môžu obsahovať veľké množstvo listérií.
vždy sa uistite, že všetky hotové jedlá a polotovary sú dostatočne horúce, než sa do nich pustíte. Vyhnite sa konzumácii jedál z rýchleho občerstvenia- grilované kurčatá, hamburgery a podobne.
mečiar a žralok- tieto ryby môžu obsahovať potenciálne nebezpečné hodnoty ortuti a ďalších ťažkých kovov, čo môže poškodiť vývoj nervového systému Vášho dieťatka. Ťažké kovy môže obsahovať aj tuniak, takže určite obmedzte týždennú konzumáciu tuniaka na 4 stredne veľké plechovky (140 g suchej váhy na plechovku) alebo na dva čerstvé steaky (do 170 g váhy v surovom stave na steak).
oriešky a arašidy - budúcim mamičkám sa odporúča, aby sa vyhli konzumácii orieškov a arašidov tak počas tehotenstva, ako aj počas dojčenia, obzvlášť ak sa vo Vašej rodine vyskytujú alebo sa v minulosti vyskytli ochorenia ako astma, atopický ekzém alebo senná nádcha. Arašidy tiež môžu obsahovať nebezpečné plesne a aflatoxíny.
alkohol - nadmerná konzumácia alkoholu je spojená s častejším vznikom poškodenia plodu. Dokonca aj mierna spotreba alkoholu môže zapríčiniť poškodenie mozgu Vášho dieťaťa!
venujte tiež pozornosť príprave jedál - ovocie a zeleninu pred konzumáciou vždy poriadne umyte, dbajte na to, aby surové mäso neprišlo do styku s ostatnými potravinami, používajte odlišné podložky na krájanie mäsa a zeleniny, po manipulácii so surovými potravinami si dôkladne umyte ruky
nevhodné sú tiež light jogurty a nízkotučné mlieko, nahraďte ich jogurtmi pripravovanými klasickým jogurtovým kvasením, ktoré si môžete sama dochutiť
údeniny pre veľký obsah soli, instantné polievky a omáčky pre vysoký obsah glutamanu sodného
obmedzte pitie kávy a nápojov obsahujúcich kofeín
@zucana no neviem co to mas za stranku a cy to ma z jonasom nieco spolocne ja som sa tak oklamala na inej stranke chlapecdievca.sk nema nic spolocne z jonasom ale nakoniec mi vratile peniaze tu je mail stranka atel cislo info@centrumjonas.com t.c 035/6595127 a vo vypocte sa neriadit ovulkou to nie je podla cyklu ale podla nejakych hviezd takz eja mam ovu teraz okolo 6 maja a termin na dievca az koncom maja 🙂
Kto ma skusenosti s tlakmi v podbrusku,ale ked sa vycikat je to lepsie a pritom ste boli tehu,hm?🙂

@saska697
@jafnka no baby....draháý povedal že si potom kúpi takú káričku na ktorých sa vozia tí čínania.....tie čo sadneš do toho a on uteká pred tebou a vozí ťa.... 😀 😀