2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@sweetlemon no to by bola ina sranda....inak pozor na ceny...vraj zvyknu zdierat v poho sa daju kupit 5v1 za 6 eur a tak si mozes zobrat aj 2baliky a kazdy druhy den testnut samo...ze po MS a vtedy ked budu nizke teplotky to by ti potom tych 10ks malo stacit
@sweetlemon ahoj. podla mňa pri meraní BT nejde ani tak o to akú teplotu máš, ale či ju máš najprv nižšiu a či ti potom stúpne. takže si myslím, že si môžeš kľudne kúpiť aj digi teplomer i keď ti ukazuje nižšie hodnoty ako ortuťový. a najlepší je pýtať si priamo na meranie BT taký s dvomi desatinnými miestami. a čo sa týka ovu testov tak sa skús spýtať v téme grafy BT, tam by mal niekto tuším predávať za lacný peniaz.
@milagros no, to by bola 🙂 ozaj, este si sa pytala, kam chodim k dokimu. chodim do ruzinovskej polikliniky, k dr. zackovi. ale pocula som, ze v sc su tiez nejaky, dokonca tam byvaju niektore dni dlhsie, co je fajn.
@jafnka no baby, bola som v lekarni a bazalny teplomer nemali. teta lekarnicka na mna kukala, ze co za blbost som si to vypytala. ze co tym chcem merat. tak som jej povedala, ze bazalnu teplotu. a ona, ze co to je 🙂 dobre, nie? 🙂 tak som sa jej opytala, aky maju a ona ze iba digi. tak som si vypytala iba tie ovu pasiky...
@raza kupila som si tie, co si spominala, je ich tam 5, cena 5,67€ a dokonca to obsahuje aj nadobku...akoze novinka 🙂 take mile 🙂
a kedy mam merat? podla teploty? mne len vcera mrcha skoncila, tak asi mam este cas, nie? kedze netusim, aku teplotu mam...
@sweetlemon to kolko rokov mala ta predavacka 😀 ved si pozri cez net....isto najdes......ja nechodim do sc dokimu, jeden co viem neni dobry a ostatny neviem, takze ja som isla na overenu adresu dr.Šišák v Jelke a GA....je supeer ....
@milagros hm, tak to ma mrzí, že mrcha došla, ale aspoň na seba nenechala čakať ako minule, nie? tak nech rýchlo skončí a môžte začať odznova 🙂 čiže ti vychádza, že máš LF dlhú 12 dní (ak rátame od toho 11teho), to je celkom pekne, úplne stačí na uhniezdenie 🙂
no raz sme si nedali pozor, ale nič z toho nie je lebo ja tiež "veselo" mrchujem
@sweetlemon hoj, ja len viem, že sa to má robiť asi tak na obed, alebo poobede, ale je lepšie, keď aspoň 2 hodiny pred tým nič neješ, ani nepiješ. ale nepamätám si, kolký deň som začínala, tuším hneď po mrche.. 😕
@sweetlemon na mňa tiež tak čudne pozerala keď som si pýtala teplomer na BT, ale nakoniec doniesla správny. inak dajú sa objednať aj z netu 🙂
@jafnka no to fakt ze "veselo" aj ja tentokrat ale aspon viem ze teraz je to uz tak normalne lebo ja to mavam vselijak len nie normalne ....raz cakam dlho a potom zas moc kratko...takze ked to zpriemerujem je to poho 😀 😀 😀 ....no skoda ze ti to nevyslo lebo predsa len babo by si mala lepsi liek ako tie chemicke
@sweetlemon tie ovu testíky odporúčajú robiť okolo takej druhej poobede alebo tak dáko, predtým by sa nemalo zhruba 2 hodinky piť aby nebol moč veľmi zriedený. potom tie ďalšie razy by sa mali robiť tiež v ten istý čas ako prvý test aby to bolo porovnateľné. a kedy začať? to záleží od dĺžky cyklu. ak máš cyklus napr. 28 dní tak by som začala robiť testy na 10DC, ale kľudne môžeš začať aj hneď po mrche. radšej skôr ako neskoro, nie
@milagros noooo, teta predavacka mala asi tak 20 🙂 podla mna mala cerstvo po skole alebo tam skor bola na praxi 🙂 ja som chodila povodne do SC k jednemu, ale odisla som, to bol asi ten, ktoreho aj ty myslis. Tento mi zatial stacil na rocne prehliadky, ale neviem, ci aj na tehotenstvo a porod...
ok, ten teplomer kuknem na nete, potom dam info sem.
a kukam, ze tu vsetky mrchujeme, teda len ja som cerstvo po. teda, tak to ma mrzi, ze sa nam nepodarilo a zaroven dufam, ze o par dni po skonceni budeme veeeeeeeeelmi uspesne 🙂
@raza @jafnka jaaaj, no tak zajtra si jeden urobim poobede. dnes je uz na to asi neskoro. a rano si zmeriam tu teplotku. snad nezabudnem 🙂 no a idem kuknut tie teplomery.
inak baby...mna stale dole picha nieco...ale fakt ze uuuplne dole. myslela som, ze mechur, ale nic necitim pri cikani. skor sa mi zda, ze je to este nizsie ako mechur. nemate skusenost? dnes som chcela ist k dr., ale nestihla som kvoli robote. uz asi tyzden to mam a nie zeby to nejak bolelo, skor to je neprijemne a som z toho nervozna. pride to aj niekolkokrat za den a par minut to picha, take jemne "kontrakcie". dnes som tam dokonca citila akoby chvenie. straaaasne zvlastne...dufam, ze sa mi tam nic nepokazilo :( pojdem v pondelok k dr...
@sweetlemon to bude tym vsugerovanim 😀 takze sa nam to rozbehlo nanovo aby sa to tam cim skor navsugerovalo 😀 .....
@milagros no bola by som rada. teraz vobec nemyslim na toto, len aby to nebola nejaka vada. budem cez vikend lezat, snad to prejde
tu som nasla lacne tehu testy:
http://www.otehotnenie.sk/product/tehotensky-te...
a co hovorite na toto?
http://www.otehotnenie.sk/product/clearblue-dig...
inak ovu pruzky su asi fakt najlacnejsie v lekarni tie, co sme uz spominali. na nete som lacnejsie nenasla, preto premyslat nad tym digi...ktovie, kolko mesiacov budem merat...ma s nim niekto skusenosti? da sa tomu verit?
@sweetlemon fakt skús kuknúť do témy grafy BT, tuším lauritka predáva lacné ovu testy, alebo kukni tu v bazári - tam boli tuším po 60 centov alebo tak. ten digi je dosť drahý, ale zase nemusíš skúmať, či je tá čiarka už rovnako silná alebo nie, jednoducho sa ti zjaví smajlík
@sweetlemon no vyzera zaujimavo ten digitalny ktovie kolkokrat sa da pouzit.....a neprechladli ti mocove cesty nahodou ....vtedy zvykne pichat
@jafnka @milagros no jo, pozriem este do tej inej temy, vdaka za tip 🙂 a vyzera to tak, ze nebudem asi vymyslat a kupim si ten digitalny. ved aj tak, ak by som chcela merat poctivo s pruzkami, tak tych 10 na cyklus potrebujem, kym zistim, ako a kedy mam ovulku. a pruzky na 2 cykly stoja to, co ten digitalny. takze to mam uplne jedno.
inak viete, co ma zaujima? ked sa ten test raz ocika a bude ovu, to sa nejak ocisti, aby sa mi to tam neukazovalo pri dalsom merani o par dni? alebo sa na nom nic nezadrzi? no, idem studovat 🙂
@milagros no inak, pred pol hodkou som bola na wc a uz to pichalo aj pri cikani...tak som dala paralen a rychlo varila liter urologickeho caju a idem pit.
a vlastne som nasla aj ten teplomer bazalny 🙂 idem objednat 🙂
http://www.otehotnenie.sk/product/digitalny-tep...
baby, pre info...tak ten digi ovu tester sa neoplati, je na 7 pouziti a potom sa moze vyhodit, pretoze sa nevyrabaju nahradne pasiky do neho. takze nic 🙂
@saska697 ahojky tak som tehulka urobila som 3 testy a clerblue ukazal ze v 5 tyzdni a viac
huraaaa som tehulkaaaa
@babatienko27 gratulujem a prajem vela zdravicka 🙂
@babatienko27 blahozelaam.....

@milagros no, presne tak, tiez byvam v okrese GA, smer SC...este budeme aj susedy 😀 😀 😀 no dnes pojdem do lekarne a skusim si vypytat ten bazalny, ktovie, ci to maju vsade.
@raza fiha, iba 5 kusov? to sa mi zda malo na cely cyklus 🙂 resp. mozem to asi kombinovat s tym teplomerom. skusim to asi tak. ale ktovie, kedy mam skutocne tu ovulku...teraz si to ani vypocitat neviem, lebo mrcha prisla na 24DC a som z toho zmatena. ci sa mi teraz cyklus chce posunut alebo co.
no v kazdom pripade sa idem dnes vrhnut na lekaren a uvidim podla ponuky 🙂
@katik1 mas uplnu pravdu. oni fakt nepoznaju ine farby ako my. iba biela a cierna. s tou hnedou si im podla mna prilepsila 🙂 nebudem za tym uz hladat nic ine. takze do dovolenky zistim, ako som na tom s ovulkou, pekne sa pomeriam. a ked sa dovtedy podari, budem rada, a ked nie, tak po dovci budeme snad uz vediet triafat vajicko v spravnom case 😀 😀