2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@mima01 no vlastne mne vcera klesla teplota, takze som ocakavala ms, no dnes mi spat vystupila hore http://www.fertilityfriend.com/home/2e8e73 takze neviem co si mam mysliet o tom.. test mi este nic neukazuje 😖
@dayanka dakujem ti 😉
@domkalaky skus si merat teplotu, usetris na testoch
baby musim si ist pospat, lebo som hotova 🙄 takze sa s vami lucim zatim
@mima01 ahojky, no presne si trafila, priatel je kamionista , takze je to preto tak casovo obmedzene, ono to bolo predtym v pohode, nakolko bol max. 4 dni prec a potom tie tri dni domka,lenze kvoli krize a platom na Sk isiel makat do Rakuska a je doma kazdy druhy vikend....momentalne sa mi dari ist s nim aj na nejaky ten tyzden na cestu ..ale moje vajicka, cyklus a tak ma svoj vlastny program :D citam, ze zachvilku si budes robit testik 🙂 no drzim prsteky 😉
@petulka90 no tak to testuuuuj...ak si mala ovu 29.6, to si dnes 16dpo, to uz ti musi aj 25tkovy testu ukazat, a uz aj z denneho mocu...to sup ocikat 😉
@tinka6 hmmm, na uhniezdenie to je uz asi neskoro, aj ked nikdy nevies, mozno sa mu nechcelo krpcovi riadne sa zavrtat, tak mu to chvilu trvalo. Preto ti este test nemusi nic ukazat. Ved uvidis, ako ti pojdu teploty a podla toho testni este. U mna napriklad ani teploty nie su smerodajne, lebo v jednom cykle sa mi stalo, ze som isla hore na 37,1 a vecer mi prisla mrcha 😠
@dayanka dakujem 🙂 Podobne 🙂
@domkalaky hm, tak to nic moc teda. Ja mam manzela tiez stale na cestach, ale ked vieme, ze sa blizia plodne dni, tak sa snazi naplanovat si sluzobky tak, aby chodil na vecer domov a neprespal mimo. Ale ked to nevide, tak to nevide, co uz...dalsi cyklus pred nami. Nic sa neda uplne naplanovat, asi treba byt len v pohode a nejak moc to neriesit. Inak, ovu testy su fajn, ale netreba sa na ne az tak spoliehat. Ja ich robim len nech mam pokoj v dusi, ale parkrat sa mi stalo, ze som nevystihla vrchol a test som nemala pozitivny, aj ked ovu urcite prebehla. Najlepsie mas objednat cez internet, wondfo testy su velmi spolahlive a hlavne nie su take drahe ako testy u nas v lekarnach. Hihi, ano, v utorok, ak mrcha nepride skor, by som chcela testovat, to budem 10dpo, tak uvidime, ci z toho konecne nieco bude 🙂
@petulka90 boze, pisem ako tatar, ked to teraz po sebe citam 😅 Noo, najlepsie su mamatesty 10tkove, tie maju aj dobru cenu a nezvyknu robit duchov. Popripade skus kupit ten digitalny clear blue, ktory ti ukaze aj tyzden tehotenstva 🙂 Len ten uz je drahsi. A vobec nevadi, ze ti zacina spinenie, niektore baby to maju pri tehu, v obdobi, ked cakaju mrchu. 😉
@dayanka jaj tak, lebo ja som bola tento utorok u gynekologa a povedal , ze vsetko mam v poriadku a , ze si mam sledovat plodne dni..kde tu citim pichanie v jednom vajecniku al. druhom ..aj hlien som si sledovala,len drahy nebol doma :D tak preto sa pytam, ze ci je to komplikovane...tak ja asi tiez zatial budem skusat len tak naslepo 😀
@dayanka @domkalaky baby, meranie bt teploty a sledovanie hlienu popri tom je uplne postacujuce na stanovenie ovu. Ono sa to zda, ze to je tazke, ale nie je. Zaklad je, aby ste si teplotu merali vzdy v rovnaku hodinu, predtym ako vstanete z postele, proste v klude. Vzdy tym istym teplomerom, nemenit. A ked sa zaregistrujete na fertility, tam ten graf na zaklade zadanych hodnot sam vyhodnocuje ovulku, pekne vam ju tam vyznaci. Jasne, ze aj tam je to priblizne, ale vacsinou sa pekne zhodneme. Pred ovu byvaju nizsie teploty, ja mavam tak okolo 36,4 - 36,5....ale u kazdeho je to ine, a ked ovu prebehne, teplota stupa a mala by sa drzat hore. Vtedy viete, ze ovu prebehla. Kuknite moje grafy... http://www.fertilityfriend.com/home/351ff5
@mima01 no snad ta mrcha nenavstivi najblizsich 9 mesiacov 😉 a to mas fajn, ze manzel si to vie kde tu trosku upravit,aby ste mohli byt spolu ;) ja rozmyslam, ze este by som potiahla tak 2 mesiace naslepo bez ovulacnych testov a merania teploty a pak zacnem skusat aj tieto sposoby...sa hovori, ze kazdy ma dany den svojho narodenia...aj ,ked ja som skor naklonena myslienke, ze treba byt vnutorne silna, ukludnena a potom to hadam aj vyjde...
@domkalaky hihi, tak dufam aj ja, ale ked pride, no co uz s nou, ideme dalej. Su tu baby, co sa snazia uz roky a nedari sa a oni to nevzdavaju. Tak si vzdy poviem, co je to nase snazenie oproti tomu ich. Tak sem tam si to vie naplanovat, aj ked nie vzdy to vide...ale zase spermosky vydrzia par dni v dobrom hlieniku, tak sem tam moze prespat aj inde 😀 Ved uvidis...mozno je to lepsie, ked sa clovek nesleduje, mozno sa vtedy podari rychlejsie. Len ked uz raz zacnes merat a sledovat to, tazko sa prestava 😀 Ja som ale tento mesiac nejak nic nestihala, takze som vzdy len rano rychlo odmerala bt, na zaciatku sme sexikovali poctivo kazdy druhy den, po par dnoch uz ako prislo, neriesili sme, tak snaaaaad.... 😝
no inak uz som zvedava ako dopadnes 🙂 budem cakat na spravicku....no mozno na tom sledovani a cakani je nieco pravdy, vacsina mojich kamosiek otehotneli nexcene, aj ja som bola taka nahoda :D aj moj priatel, takze asi aj my budeme musiet pockat na nahodu 😀
@mima01 iiiha pekne ti to stuplo...mne sa to vacsinou drzalo 36,2 - 36,3 potom na 3 dni v mesiaci mi to stupolo nanajvys na 36,4 - 5 ..tak mi baby radili, ze pre ovu to musi stupnut o viac, ze to urcite som nemala..ale zas potom mi to tiez neklesa...takmer cely mesiac sa to drzi pri tych 36,2 - 3 😕
@domkalaky ja som tiez zvedava....uvidime, ci najdeme tie dve vytuzene // 😵 Ale presne, kedysi zeny ani nevedeli, co je to ovulacia, o nejakych ovu testoch a bt ani nechyrovali a bum, jedno dieta za druhym. A teraz sa sledujeme a nedari sa. Ja to stale hovorim, ze psychika robi svoje...ale nesleduj sa, to sa neda. Clovek fakt musi mysel niecim zamestnat, inak to nejde. A hlavne byt v pohode, nebrat to tragicky. Aj ked zase na druhej strany, ja keby som sa snazila niekolko rokov a nic, tak by ma asi na psychiatriu odviezli 😅 Obdivujem baby, co to zvladaju.
@dayanka fuha, ale to mas strasne nizko. Ak sa ti drzia teploty stale rovnake, tak to vyzera na anovulaky. A kde si merala teplotu? Praveze pred ovu by si mala mat nizsie teplotu a ak ovu prebehne, tak by mala stupnut teplota hore a drzat sa, nemoze klesat, cca 0,2 stupna maximalne.

@petulka90 a ovulku si sledujes? Ak si uz 10dpo aspon, tak testuj, citlivy test by ti uz mal ukazat. Mna ruky svrbia uz aj skor, ale k tomu 10temu dnu som sa dopracovala zatial len raz, ze som mohla pekne oficialne terminovo testovat 😀 Teraz tiez cakame, buduci tyzden v utorok by sme chceli testik vyskusat. Ale tento cyklus som napodiv v pohode, nejak rychlo mi to ubehlo, nejak som nemala cas na to mysliet, a mozno to bolo dobre.
@tinka6 no ved jasne, presne chapem, co myslis. Ja som taky maniak, svadby ma bavili uz daaavno, daaavno, este ked som bola mladsia, tak som sledovala co a ako...takze u mna to je tiez o tom, ze by ma to bavilo. Len musim najst niekoho podobne sialeneho, kto do toho pojde so mnou. Haha, o tej cene vybavy im ani nehovor, sak by ta videdili :D Viem, co nasa fotografka dala do hraciek, takze chnapem. Zatial len zacinam par stran dozadu...uz si po ovu a ne/cakas na mrchu, ze?