icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

ckei
7. sep 2011

@sweetlemon moc děkuji 🙂 a též přeji brzký zdar v otěhotnění 😉

raza
7. sep 2011

no, žienky a je tu zas modré z neba... to si zase poreveme...

sweetlemon
7. sep 2011

@raza moja, ja som si dnes uz porevala nad tou hnusnou spravou... ☹ ☹ ☹

sweetlemon
7. sep 2011

@ajca123 mas uplnu pravdu, je lepsie, ked sa clovek na to az tak nesustredi, pretoze sa len nervuje. a aj cas ide akoby pomalsie, ked ratame dnes do ovulky, potom dni do mrchy...fakt, je to hruza...ale ked sme take sibnuto nedockave 🙂

@foaji fuha, je to divne s tym tvojim momentalnym cyklom...uz nech ti radsej pride mrcha, aby si mohla ist do dalsieho kola!!! kurnik, ved ta cakameee 🙂

@raza paci sa mi ten napad na schladzovanie chlapa 🙂
hehe, to tvoje cvicenie...nemam slov 😀 au, muselo to fakt boliet, ale ako som citala, ze tvoj manzel si ta ani nevsimol 🙂 viem si predstavit, ako nenapadne si sa tvarila 😀 😀

raza
7. sep 2011

@sweetlemon ☹ revalo celé Slovensko ☹

sweetlemon
8. sep 2011

@foaji halo halo, ako? stale nic nove?

ivka2345
8. sep 2011

haaloo halooo nejak tu nikoho nieje..... ☹ ☹ ☹

pet28
8. sep 2011

čauky baby, jak se máme?

foaji
8. sep 2011

@sweetlemon Čauky, jsem tu jen na skok. Mám spoustu vyřizování a absolutně nic nestíhám. Všechno je při starém, ms v nedohlednu. Zítra jdu zas k doktorovi, tak snad budu chytřejší 😉

ivka2345
8. sep 2011

ahojte baby, máte niekto nejaké typy čo dopomôže čo najrýchlejšie k otehotneniu???? ☹ ☹ ☹ ☹ hoci sa snažíme len od apríla a nieje to dlhá doba, mám obavy a tak ma to znepokojuje ked sa nedari....začala som piť grepový džus a neviem čo by ešte mohlo urýchliť toto nedočkavé čakanie 😠

janulkama
8. sep 2011

@ivka2345 ahoj,ja už asi cca pol roka snívam o bábätku.Už jedno dieťa mám,ale tá túžba je taká silná...tiež premýšľam,ako sa dá čo najrýchlejšie otehotnieť 😅 Ja som mala pred mojím synom jedno mimomaternicové tehu,museli mi odobrať jeden vajcovod a teraz sa bojím,že budem mať problém otehotnieť.Ani ochranu nepoužívame,ideme ako sa povie naplno a stále nič.Každý mesiac si ako šibnutá robím test,je to na nervy,chcem bábo a veľmi by som bola nešťastná,keby som nemohla...Ani sa tak na to nepripútavam,že musíme,aby som sa nestresovala,ale po každom milovaní na to myslím,že či už sa to podarilo...

ivka2345
8. sep 2011

@janulkama ahoj, ja tiež už dlhšie snívam o druhom bábätku, jedno ma 1,5 roka ale chceli sme druhé keďže som už 2x potratila..a aké je veľké tvoje dieťatko?ja nejak nemam problém s otehotnenim, akurat len to že mi blbne cyklus, vkuse nejaké vytoky cez plodné dni a takéto veci, krvácanie po pohlavnom styku, doktor mi dal duphaston tento mesiac tak už sa to upravilo, ale stálo rozmýšľam ako by to šlo čo najrýchlejšie....aj my stále "naplno", ja si nerobim testy, vždy čakám či príde alebo nepríde mrcha a vždy príde, akurat minulý mesiac som už myslela že nedojde lebo 2 týždne meškala a to kvôli nachladnutiu a tak stale niečo...no aj ja tak tiež stále myslím nato.....

janulkama
8. sep 2011

@ivka2345 Martinko bude mať 4 roky,ale ja už mám 29 a nechcem už čakať,bojím sa,potom by to už si vôbec nešlo ☹ Problémy nemám s cyklom,ani nič podobné,len akosi to nejde...Iba to,že za posledné 2 mesiace som mala menzes strašne slabučký a dosť som pribrala-8kg,tak som myslela,že asi sa to podarilo.A nič. 😢

ivka2345
8. sep 2011

@janulkama verim, určite je vždy lepšie skôr ako vôbec...ale tak neboj, ked nemas ani žiadne problémy tak sa to určite podari...aj ja stále dufam a stále nič...sme boli aj pri mori,hovori sa že to pomaha tak uvidíme, ale cyklus sa upravil..už len čakať asi ostáva ☹ ☹

sweetlemon
8. sep 2011

@ivka2345 @janulkama no babule, na rychlejsie otehotnenie asi nefunguje fakt nic...podla mna je to nejak napisane vo hviezdach a ked sa to bude mat podarit, tak sa to podari. ja sa cpem 4 mesiace femibionom, aby som vystelku peknu urobila vajku a 2 mesiace papam soju na lepsiu ovulku, lepsi hlienik, po milovani lezim na bruchu, kvoli mojej otocenej maternici, meriam teplotu, robim ovulacne testy... myslim, ze toho robim dost... dnes som dokonca mala par minut take myslienky, ze sa na to vsetko vykaslem a budeme sa milovat len vtedy, ked budeme mat chut, ci to bude cez ovulku alebo nie... len neviem, ci to dokazem...
fakt treba len pockat a milovat sa, to je jedine, co zabera 🙂

@foaji tak daj vediet zajtra, pojdes rano ci poobede? lebo my ideme na obed do prahy, prideme asi az v nedelu poobede. v cr nebudem na nete, tak aby som vedela, kedy tu mam ocakavat infosku 🙂 a dufam, ze dobruuuu 🙂
@pet28 ahojky 🙂 nooo, mame sa ok, ja pred ovulkou, uz meriam teplotku, zatial som podchladena (cca 36,3), takze cakam mozno cez vikend uz. a ty ako? nieco nove? 🙂

pet28
8. sep 2011

@sweetlemon u mě nic nového. čekám, že to v pondělí dostanu, pobolívá mě břicho a prsa a je mi nějak divně od žaludku. předpokládám, že jsem už ze všeho tak na nervy, že asi dostanu žaludeční vředy 😀

sweetlemon
8. sep 2011

@pet28 no tak snad to nebude aj u teba taky falosny priznak ako u mna. tiez som posledne 2 mesiace mala par dni pred mrchou pocity, ze sa asi vrhnem na zachodovu misu 🙄
no tak som zvedava, budem na teba mysliet cez vikend 🙂

jej dnes som si robila ovu testik a zabudla som ho na umyvadle. prisla ku mne mama a robila som jej nechty. ked odisla, tak som si spomenula, ze ked si bola umyt ruky, tak ho zrejme videla 🙂 uz si viem predstavit, co bude zajtra riesit s kolegynami 😀 😀 urcite si mysli, ze to bol tehu test. ale nebola tam ziadna ciarka, takze moze byt kludna. uz si ju totiz viem predstavit, ako bude znasat to, ze jej jedine dieta bude tehotna. ona z toho bude na nervy...jaj, ona je zo vsetkeho na nervy, co sa tyka mna 🙂

katussska24
8. sep 2011

baby, pisem aj tu 🙂 chcem sa spytat jednu smiesnu otazku -moze mat nejaky vplyv na plod, ked pri pocati je manzel chory -nachladnutie, chripka, berie modafen, salviove pastilky na hrdlo, ziadne ATB. mne sa to zda somarina ze by to malo mat vplyv, na kvalitu spermii ci plod? nie? 😕 😕 😕
pls, dajte vediet ci mate o tomto nejake info 😉 o chripke a liekoch sa docitam iba ked ich berie samotna zena, preto sa mi zda nepodstatne ked nejake lieky(takeho typu ako ibalgin, nurofen a pod.) berie muz...alebo? 😕

asi smiesna otazka, viem... 😅

raza
8. sep 2011

@katussska24 podla mňa to nie je smiešna otázka 😉 my sa tiež s manželom snažíme o bábo a keď je nachladnutý, tak tiež rozmýšlam, či nemáme dať pauzu...
môj názor je, že keď berie len takéto ,,vitamíny" ako je modafen a pastilky muž, tak to nevadí.. ale to je len môj názor. A ty už vieš, že si tehotná? alebo sa len bojíš, že sa zadarilo a muž toto bral ?

katussska24
8. sep 2011

@raza no ten cas je pritomny priebehovy, my sa snazime a manzel je chory. nikde som sa nic nedocitala, iba o tom ze antibiotika, alkohol, nikotin zhorsuju plodnost...no akurat mam plodne dni a je mi luto to .... poviem to hlupo "premrhat" 😅
tak ale dufam ze nejak dramaticky by sa to na tej kvalite spermii nemalo podpisat.....v podstate ked dieta splodi spity chlap, tak to by musela byt katastrofa za katastrofou :D teda tym som chcela povedat, ze to by musel asi kazdy poharik skodit, ci tabletka proti bolesti....

raza
8. sep 2011

@katussska24 dobre si to vystihla 😀 povedzme si úprimne: minimálne 70 % párov otehotnie v opilosti a bábenka sú zdravé 🙂 opkrem toho, keby tie jeho spermie boli kvôli jeho chorobe oslabené, tak ťa podla mňa neoplodnia. ja tiež kolko razy rozmýšlam, keď sa mm cíti blbo, no nakoniec to beriem tak, že keď nie je natolko chorý, aby nevládal, alebo nechcel, tak tie spermie nemôžu byť na tom tak zle 😅 tiež to beriem tak, že nechcem premrhať plodné dni 😉

katussska24
8. sep 2011

@raza pozri co som nasla...
CHLADNOMILNÉ SPERMIE
Postarajte sa, aby vaša imunita bola silná, vylepšujte ju otužovaním a športom. Vývoju mužských pohlavných buniek nehrá príliš do karát vírusová či bakteriálna infekcia spojená s horúčkou. V semenníkoch je teplota o pol až celý stupeň nižšia ako v tele, iba vtedy majú bunky skutočný raj. Ak sa zvýši, hynú. Po chrípke si nemusíte dávať mesačnú abstinenciu len preto, že partnerke nechcete venovať poškodenú spermiu. Príroda je múdra, vyberie si z ponuky to najlepšie. Aj na bicykel Vminulosti sa mužom po svadbe neodporúčali športy, pri ktorých treba používať suspenzor. Údajne mohol negatívne ovplyvniť plodnosť. Dnes majú lekári len jednu radu: Dávajte si pozor, aby ste si nezranili semenníky! V čase úsilia stať sa otcom môžete dokonca veselo jazdiť na bicykli. Spermie by nemali utrpieť.

NIE SÚ TO CUKRÍKY
Lieky proti bolesti sa popasujú s boľavým zubom, ale ich časté a nadmerné užívanie mierne zhorší mužskú plodnosť. „Ešte väčšmi poškodzujú obličky, zvyšky po niektorých liekoch v tele kolujú aj vyše mesiaca,“ hovorí urológ. Ak si chcete zadovážiť zdravého dediča, obmedzte ich užívanie aspoň na dva mesiace. Čím menej chémie v tele, tým lepšie. Tabletku prehltnite len výnimočne, keď sa bolesť hlavy naozaj nedá vydržať. Ojedinelá pilulka by nemala narobiť škodu na spermiách. Náš tip Predtým, než siahnete po tabletke, poproste partnerku o dobrú masáž alebo si doprajte „šlofíka“ v tme a tichu. Od bolesti hlavy občas uľaví aj poriadny pohár vody. Hlavybôľ totiž provokuje i nedostatok tekutín v tele.

NIJAKÝ TETRACYKLÍN
Väčšina antibiotík síce nemá zhubný vplyv na spermie, no napriek tomu ich od lekára zbytočne nevyžadujte. Najmä nie pri viróze, ktorú antibiotiká nevyliečia. Nelikvidujú totiž vírusy, ale len baktérie. Ak telo zápasí so zápalom pľúc či hnisavou angínou, treba ich brať. Požiadajte však lekára, aby vám nepredpisoval tetracyklínové antibiotiká ani lieky s účinnou látkou erytromycín. Tieto druhy sa predsa len môžu postarať o zhoršenú plodnosť. Tvorbu spermií narúšajú i chemoterapeutiká, ktoré sa používajú pri liečbe zhubných nádorov. Ak vás nimi liečili, počatie potomka odložte aspoň o dva roky, dovtedy sa milujte radšej s ochranou. Telo sa totiž musí „očistiť“ a mužské pohlavné bunky môžu byť v tom čase navyše aj poškodené.

VYHOĎTE ANABOLIKÁ
Obdobie pred splodením potomka je ideálne na to, aby ste sa navždy rozlúčili s nikotínom. Cigarety znižujú počet a pohyblivosť spermií. Navyše ich deformujú, čo sa môže skončiť vývojovou chybou dieťatka. Miernite sa aj v množstve alkoholu, ktorý do seba vlejete na párty. Inak riskujete nižšiu hladinu mužského hormónu testosterón, menší objem a hustotu semena. Rysujú sa vám pod tričkom výrazné svaly a len vy viete, že cvičenie dopĺňate anabolikami? Okamžite ich vyhoďte! Tieto prípravky výrazne znižujú hladiny testosterónu, a to až pod hodnoty, ktoré si vyžaduje tvorba spermií.

katussska24
8. sep 2011

Tak ale z toho mi vyslo ze by to malo byt ok.....ze to ma vplyv len na plodnost...jedine coho som sa tu zlakla je tato veta:" Po chrípke si nemusíte dávať mesačnú abstinenciu len preto, že partnerke nechcete venovať poškodenú spermiu." aku poskodenu spermiu..pomoc! snad nemoze dojst k tomu ze bude poskodeny plod alebo....? no nikdy som to nepocula....len tym ze sa teraz tolko zaoberam "snazilkovanim" tak asi citam aj co nemam....keby som bola niekde na festivale pod stanom s horuckou 38 a flasou v ruke asi to neriesim 😀 😀 😀 hehe, ale nie...srandujem 😉

raza
8. sep 2011

@katussska24 tak... písala som hooodne dlhý príspevok a jedným ťuknutím sa mi zmazal... takže už len jednoduchio: myslím, že touto vetou chceli povedať len toľko - neboj sa toho, že ste boli chorý, lebo keby bola spermia poškodená kvôli banálnemu nachladnutiu a nebola ,,dobrá", neotehotnela by si.. a áno, je pravda, že keby sme sa toľko nesnažili otehotnieť, tak nerozoberáme, či teraz môžme, alebo nemôžme snažilkovať.. 😉

katussska24
8. sep 2011

@raza asi hej...uz aby sa zadarilo krasne zdrave babo....manzelikovi dnes dam radsej len cajik 🙂 🙂 🙂 nuz a zajtra uz bude snad lepsie a plno sil 😀 😀 😀

raza
8. sep 2011

@katussska24 pracujem v špeciálnej základnej škole.
u nás sú deti, ktorých rodičia sú zdraví, nemajú žiadne problémy a majú postihnuté deti.. taktiež máme žiakov, ktorých rodičia dlhodobo fetujú, skoro nič nejedia, len šňupú toluén, alebo niečo podobné.. v živote nepočuli o vitamínoch, femibion považujú asi za cudzojazyčný názov... napriek tomu ´dieťa donosia a porodia.. často krát je postihnuté len za to, že nemalo ako zdediť čo len jeden zdravý gén.. ja viem, čo je to báť sa o zdravie dieťatka, preto to neber, ako nejaké mudrovanie, len ti chcem povedať, neboj, nestresuj, ak sa zadarilo, sústreď sa na to, aby bábo bolo v kľude.. my sme tie ženy, ktoré sa snažia urobiť čo najviac pre svoje bábo a podla toho, čo píšeš, si starostlivá 🙂 , takže ak sa aj podarilo, určite to bude ok 😉

foaji
9. sep 2011

Ženský, tak jsem dnes 1DC. Včera večer jsem začala špinit a dnes se to rozjelo. No aspoň jsem doktorovi ušetřila jednu vyvolávačku 😀 😀

katussska24
9. sep 2011

@raza dakujem, si zlata 🙂

zuzkat1
9. sep 2011

@mysti jaj no inak vsetko OK, len tie nevolnosti a uzasna unava je hrozna... keby si ma polozila hocikde ze spi, tak do minuty som tuha😀 to mas stastie ze to mas take super tehu🙂

@sweetlemon neboj zadari sa🙂 pri malej som na to stale myslela a behala pred kazdou ms s testom ze uz o urcite bude, a prislo to ked som na to prestala mysliet... zrazu som len bola tehu ani som si nevsimla ze mi meska ms taka som bola zmierena s tym ze uz sa to nepodari🙂 a teraz sa zadarilo hned🙂

pet28
9. sep 2011

@foaji jé a my jsme si myslely, že jsi nás o měsíc předběhla.