icon

Aprílovky 2016

reni1512
14. aug 2015

🙂 všetkyyyyy sem 🙂 nech sa spoločne radujeme!

Aprílovky 2016
lujzamisko
7. apr 2016

@priora no minule sme boli od 8.20 odchádzali sme Okolo pol 1 takže skoro polku tam stravim ☹. A V pondelok idem sama sa teším mhd 😀. No ja spat vôbec cez deň neviem aj dnes od 6.30 hore a pôjdem spat až okolo 22 😀. A no žehlenie väčšinu už mám ale nie všetko . Mamina povedala že niektoré netreba žehliť keď že boli po sestrinej a prane už 3x a sestra aj zehlila všetko mi. Pekne by si si mala začať baliť aspoň niečo lebouuž teraz mam pocit že môže byťkkaždým dňom aj keď ja by som ešte kľudne tie 2-3 týždne ešte V pohode vydržala😀

reni1512
autor
7. apr 2016

@vierkamrtvikova BLAHOZELAAAAM 🙂 takze 1-ve babatko v skupine??? Potom nas poteste nejakou foto a mierami 🙂 budem rada.

priora
7. apr 2016

@lujzamisko to ste teda riadne dlho boli.,, ja som tiez sama muz rano ma tu vyhodil a ze naspet si mam zobrat taxik ze nech sa neopovazim ist mhd.,, sak inac som minule isla s malym pred tyzdnom k lekarke a nikto nic uplne ze nerv aj vcera v obchode.,, sa vsetci do hrobu ponahlaju.,, ja ako kedy v noci sa stale kukam na hodiny a uz to fakt leze krkom ne ze po porode budfm spat ale aj tak 🙂) a ked si konecne lahnem na brucho moj sen 🙂) ja uz by som to prijala mat za sebou.,,, i ked trosku mam strach ako zvladnem dve male deti.,,

lujzamisko
7. apr 2016

@priora hm ja skúsim mhd tam lebo elinou a potom trolejbus ale keď tam budem zas tak dlho tak tiež taxi lebo včera ako vyzerali moje nozky tak to bolo ani spat som nevedela jaké opuchnuté boli ☹. Ja som to videla keď som bola V poradni vedľa sú dvere kde chodí sama geriatria tak oni nepustili nikoho sadnúť. Neboj to zvládneš ja sa bojím aj pri našom prvom. Ale svagrina má 3 malé 4 ročné 1.8 roka a 3 mesačne . Síce niekedy je úplne na nervy ale ide to .

priora
7. apr 2016

@lujzamisko konecne doma jupiii.,,, poradna ok ze po vysetreni mozem mat krvavy hlien ci co to dako som nepochopila ze s coho.,,,, a na ultrazbuku som dlho lezala mala sa stale hybala a potom sa jej daco nezdalo.,,, ze hlavickou dole ale ze sikmo je s coho nechapala.,, a ze je velka som v 37 tt a vyzera byt na 37+6 tt a ma 3 230g sa tesim teda zas valibuk cislo 2 ale pri prvom som mala cukrovku sa ma pytala ci mam hovorim ze ne.,, som zvedava co povie lekarka o tyzden

lujzamisko
7. apr 2016

@priora asi sa ti môže uvoľniť ta hlienov a zátka ta je vraj taká nejaká krvavá hlienova. Fu ha no pekne veľká babizna ja vôbec neviem koľko krpec má . ☹. Snáď má pošlú na ultrazvuk teraz V pondelok . Ale tak čo som počula že sa naň objednáva tak sa strašne teším 😀. Tak možno už potom aj skôr budeš 2nasobna mamina 😀😀😀😀😀.

katuliena82
7. apr 2016

@priora @lujzamisko ma pravdu, mozno sa ti uvolnuje zatka. Ja z poradne spokojna, krcok je ovela kratsi a vraj ak dostanem riadne bolesti tak aj mozem rodit ale ze sa mozno este buduci tyzden uvidime. Ze nevie 😀 mala som krasnu kontrakciu aj na zazname, aj teraz mi tvrdne brucho...tak nech

priora
7. apr 2016

Ta zatka nema byt ruzove ta zatka? By som sapotesila by som aspon daco videla nove ;)))) mne hovorila ze je makssi ci co.,,, a mna nato ctg ani este neposlala.,,
@katuliena82 tvoje kolko vazi nevies?

katuliena82
7. apr 2016

@priora moj je tucnos... 😀 pred 2 tyzdnami mal 3kg a v termine bude mat 4kg. Preto by som rada skor. A to nemam cukrovku a ani nic. Zatka mi odisla pred 2 dnami a nebola ruzova, len trosicku a skor belavo-zlta. Moze mat uplne roznu farbu, od bielej az do cerveno-hnedej. Daj si do googla "mucus plug" a uvidis obrazky. FAkt to moze vyzerat hocijako

katuliena82
7. apr 2016

@priora a preco ta neposlala na CTG? Mna posielaju uz 3.tyzden, od 36.tt vzdy po poradni

priora
7. apr 2016

@katuliena82 tak to bude maco 🙂 aj moj prvy mal 3950g 🙂 a bez nastrihu a natrhnutia 🙂 dufam ze bude repete nie tu vahu myslim 🙂 epino pouzivate? Este som dosla na ultrazvuk ze kolko babetiek cakam sa pytala 🙂 obrazky si necham asi radsej na potom ked to pride 🙂 inac neviem preco ma neposlala mozno jej to prislo ze neni treba bohvie.,,,

katuliena82
7. apr 2016

@priora ja epino nie...mam to tam dolu take nejake poposuvane a padnute dolu, ze sa mi tam neda dobre tampon dat a porodila som dve, tak hadam aj tretie dam. Viem ze zeny co pouzivali epino sa nepotrhali, ale ja som neskoro o nejakom epino pocula. MOje deti mali 3800 a 3700 a potrhana som bola az za usami 😀 jeden isiel nejako divne, nie temienkom ale celou hlavkou tak ma nastrihli a druhy vysiel hlavkou krasne, ale ako superman s ruckou dopredu.

lujzamisko
7. apr 2016

@priora ja som doteraz ani nevedela že niečo také existuje epino 😀. Počula som O dajakych cvikoch a potom o masáží hradze alebo niečo také. Myslím že to je asi individuálne lebo kamoška rodila V 17 a bez nastrihu a nič ani stich. Tak jak vám závidím že viete asi ako veľké poklady máte . Dúfam že už mne dajú že choďte na ultrazvuk 😀. .

priora
7. apr 2016

@lujzamisko
@katuliena82 mne dojtorka hovorila ze to blbost a tak 🙂 kazdy hovori ze pomohlo ale ze ci to neni iba nahoda.,,, ze ako superman super 🙂))) no super vedetbze opat budem mat co "vytlacat" 🙂)) ked este termin o tri tyzdne.,,, som cakala na poradni a vide lekarka s pacientkou volajte muzovi lebo porodite na chodbe heh skoro som odpadla, keby to povedala mne este by som musela ist domov pobalit 🙂))) ze uz bola v polke heh

katuliena82
7. apr 2016

@priora vidis tak si ma potesila, ze som nerobila blbosti 😀 keby mi doktorka zadrela ze idem rodit na chodbe, tak fakt porodim 😀 ja by som mala pri tom epino strach, ze si nejako sposobim krvacanie z krcka alebo daco, myslim tym tlacenim nasilu...porodili aj ine zeny bez toho, porodime aj my. Ale tiez som sa inspirovala tu na MK a uz 10.den pijem lanove semienko zaliate vriacou vodou ako caj(vraj zvysuje produkciu posvoveho hlienu a dietatko lahsie "klze" a fakt mam hlienu viac) a este malinovnikovy caj na podporu maternice. To su take recepty starych materi a tie vacsinou funguju. TAk uvidim

priora
7. apr 2016

@katuliena82 hej ze to nasilu natahovat neni dobre este ze som sa jej spytala 🙂)) a to ako tie lanove coho kolko? Ten malinik pijem aj ja a kazdy tyzden sa ma zvysovat dsvka o 1 caj ze?

katuliena82
7. apr 2016

@priora ano, ja uz pijem 2 salky denne. To lanove semiacko mam pomlete a davam si jednu polievkovu lyzicu do salky. Pockam kym sa to da pit. Nema to ziadnu chut, je to v pohode.

lujzamisko
7. apr 2016

@katuliena82 a ten čaj ako sa pije baby lebo to fakt neviem. A na vo je to dobre

lujzamisko
7. apr 2016

@priora ja mam strach že nebudem vedieť kedy už fakt rodín pokiaľ neodtecie voda . 😀😀

katuliena82
7. apr 2016

@lujzamisko nie si sama...aj ja sa bojim ze bud pridem neskoro a rodit budem niekde pri hlavnej ceste, alebo pridem ako pako zbytocne.

priora
7. apr 2016

@katuliena82 no musim to teda vyskusat 🙂

katuliena82
7. apr 2016

@lujzamisko malinik? To je caj z "ostruziny malinovej" a pije sa 1 lyzicka denne od 37.tt. Kazdy tyzden sa pije 1 salka navyse, takze v 38.tt uz 2x denne. Necha sa vyluhovat 10 minut a je na podporu maternice. Mal by pomoct silnejsim kontrakciam pri porode.

lujzamisko
7. apr 2016

@katuliena82 blbá otázka ale majú to aj lekárni ?

lujzamisko
7. apr 2016

@lujzamisko mňa keď sa doktorka pýtala tvrdutie bruska máme ?? Kukam na ňu že počula som O tom ale neviem čo to je tak sa len smiala so mnou. Tak dúfam že keď začnú bolesti nebudem to pripisovat krcom na inú vec heh 😀

katuliena82
7. apr 2016

@priora citala som na nete skusenosti aj s lanovym semienkom a aj s tym malinikom a zeny si pochvalovali velmi. Ze po piti toho lanu z nich deti doslova vyleteli von, fakt klzali lahsie a pri maliniku su vraj kratsie porody... tak dufajme. Inac mne dnes tvrdne brucho strasne casto, asi si to idem zacat stopovat.

priora
7. apr 2016

Ja si myslim ze sa neskoro neda prist teda co si ja pametam prvy porod ked som bola na 5 som mala fakt brutal bolesti takze hadam.,, i ked vyvolavany.,, tesila by som sa keby boli mensie bolesti aspon 🙂 a myslim ze radsej prist skorej.,, tiez spolieham na tu plodovku 🙂)) alebo po termine.,, maly bude mat 10.5 tri roky tam sa mozno aj trafim tym terminom keby som prenasala heh 🙂 u nas najstarsia a najmladsia sestra su 9.5 len osem rokov je rozdiel a skoro som aj ja ten termin porodila 😅

katuliena82
7. apr 2016

@lujzamisko maju ale nie v kazdej, ja som kupila aj lan aj malinik v jednom bio obchode, kde mali aj caje. Inac som to v 2 lekarnach nenasla

priora
7. apr 2016

@lujzamisko 🙂))) mna sa ani nepyta

priora
7. apr 2016

@katuliena82 tiez ale moze byt nahoda 🙂 maly tiez uz potom zomna vyletel 🙂 2,3 zatlacenia neviem sice ci to tak byva ci to u niekoho moze aj trvat

priora
7. apr 2016

Inac take teplo mi je.,,, ventilator asi donesem s pivnice.,, fakt nezavidim zenam v kete rodiit