Aprílovky 2016
@priora od juna 2014 po predlzenej materskej do teraz mam odpracovane na SVK viac ako 270 dni, bola som riadne nemocensky poistena a odvadzane boli za mna riadne dane a vsetko. A zvysok som pracovala v zahranici. A ked som tam bola, tak mi povedala ze je rok 2016 a ze sa mi to nerata 😲 co je blbost, lebo este neuplynuli 2 roky. Tak som jej to tam nechala, nech to riadne posudia
@priora hej, asi az dalsi mesiac...je na ho.no ze v tomto state musis platit najom, dane, vsetko nacas ale oni maju na vsetko kedy. Sakra
@priora Prosím ťa nám ani nevedeli spraviť pekne obrázky lebo mám dajako dozadu moc položenú maternicu tak hovorili že až po 20 týždni a potom pán doktor že sa schoval k placente Tak nebolo vidieť dobre tváricku a na poslednom už nám povedal že sa obrázky nedajú spraviť lebo je už celý pri stene maternice a ešte si patickami zakrival tvár lebo malý bol ako akrobat 😀😀😀. Tak že on sa hanbil 😀😀
@katuliena82 mne papiere posielali 30.3co Kukam na pečiatku a peniažky už som mala tento mesiac 14
@priora no ja som sa dopredu informovala na sociálne telefonicky ešte som papiere nemala a teta vy už to tu máte na hodené tento mesiac vám pošleme a to som volala pred papiermi . Na materskej som od 18.3 od vtedy mi vlastne aj platia
@lujzamisko zavolam tam aj ja zajtra
@katuliena82 oddelenie nemocenského je materska. Tak si myslím že vy ste ste o týždeň aj dlhšie na materskej tak neviem podľa čoho tam robia . Mne pekne poslali . A máš pravdu ja som po VŠ išla do roboty 2 roky od robené tých 270 dní plus už rok pred tým brigáda ktorá sa mi započítavala nakoľko vtedy vyšiel ten zákon. Tak mala by si mať nárok aj ty.
Ja som namaterskej od 17.3 sk zajtra tam brnknem.,,,
Teraz zvonil sused zo spodu ze nemame buchat mu hovorim nech mi to dojde povedat hore kkt aka som vytocena to je daky magor na hlavu.,, predtym terorizoval staru covtu byvala vkuse buchal a rezal kable.,, no bude zabava. A to su tu koberce sa naserem dam si ihlicky a koberec nabok nech ho jebne
@lujzamisko no čo, taka rachetla tam bola, nasralo ju že som sa nedala odbiť vo dverách. Najprv nevidela v počítači par mesiacov, potom mi zabila to že je rok 2016...to akoze by som od 1.1.2016 nemala mať započítané odpracovane dni z 2014? No to nie..
@lujzamisko nás si vŕtal v nose a naposledy sa mu ckalo a taky bol chutný, bolo vidno ako otvoril ustocka pri každom zackani 😀
@katuliena82 😀 raz sme iba videli ako si cuca palec a raz ako keby zakival to máme aj foto. A od toho nič . Hamblivec. Tetusky na úradoch sú veľmi príjemné . A hlavne tie staršie čo len držia miesta mladým 😀😀😀😀😀😀😀
@priora to sú ty Dobrý susedia. Ja som zas dne obvolavala susedov lebo nový kúpili byť vedľa a počula som že tam tečie voda tak chvála mi nič ale pod nimi vytopeny aj pivnice keby že serem na to ako ostatný V dome tak kks asi by to dopadlo ešte horšie takto sú to len jedny susedia q jeden trakt pivníc . Tak že tiež zábava.
@lujzamisko ako zas mi je zle na vracanie celu noc fakt sa striedame
@priora krása...ja mam bolesti od poobedia cca každých 8-12 min až do teraz.. 😁
@priora chuda moje sme prepojené alebo čo . A to nie dnes V noci zas ja neeee. Nebudem nič jest večer 😀. Dúfam že už je lepsie
@katuliena82 a ešte furt?? Že by ??
@lujzamisko konecne uz fajn ale bolo to strasne :( keby som sa vyvracala a ok ale ono nic.,, nechapem s coho to moze byt?!
@katuliena82 no konecnee 🙂 dufame ze uz to neni fakosny poplach 🙂
@priora @lujzamisko jasne že falošný, idem upratovať. Som taká nabudena že až 😁 keď nič, aspoň tu bude poriadok
@priora podľa mňa je to účinkom prostaglandinom ktoré sa ku koncu teho vylučujú, citala som že takto negat.môžu ovplyvňovať tráviaci trakt. Pôrod sa blizi
@priora či fakt dajake pred pôrodné nervy má telo alebo či kks už neviem ☹
@katuliena82 ja som skriňu upratovala predvcerom 😀😀😀 . Podľa toho ako často mávas tieto poplachy malý bude do konca týždňa na svete. Si s maminky robí prvý apríl 😀
@lujzamisko neviem..keď sa ma muž pýta či mám bolesti tak už hovorím že hej, ako vzdy a neplas sa 😁on je už nervózny a ja z neho že z coho ma on nervy keď ho nič netlačí a neboli. Ale pribral so mnou 😁
@katuliena82 moj je tiež nervózny keď vidí že už len sa prechádzam. 😀 boli sme na tom kurze tam hovorila netreba ísť skôr kým neni sú bolesti každé 4 až 5 min alebo voda neodtecie a mne začnú kŕče V podbrušku tak že každých 12 min asi hodku q on už ideme na kramare ideme zlato. Tak som sa len smiala na nom 😀😀😀a
@priora @lujzamisko ďakujem baby ťahá to ucho zvnútra a dala som tam včera ocot ale iba normálny som mala a zabralo to troška a dneska je to lepšie
Teraz som volala do soc poistovne a ze mi to bolo vyplatene na adresu.,, ako nechapem pritom som zadala iban
@lujzamisko Prepáč, že sa tu miešam, ale čo by si robila? / môj prípad, žiadny posličkovia , žiadne bolesti, žiadna odtečená plod. voda, len tri krát prehnanie na WC/ A malý bol na svete do hodiny! Keby som nebola v nemocnici, tak podľa inštrukcií rodím doma, lebo ani sanitka nedorazí a žiadne 4-5 minutové bolesti, dá sa povedať, že len občasné bolesti nie pravidelné a stále. Teraz babo rad, čo v tedy? Keby doma čakám, no-no neviem!
@fg1984 fuuuha... To si mala adrenalin riadny. No ale keby to mala väčšina žien ako ty, tak sú gyndy plné matiek-cakateliek, čo by chodili každý deň do nemocky. Ja mám silných poslickov stále, aj v intervale 4 minúty a počas niekoľkých hodin a už som bola viackrát v nemocke, zbytocne.

@katuliena82 skusim zajtra zavolat ale asi mi povedia co ty ze dalsi mesiac kks., a zrovna ked sme zacali najom platit heh