Aprílovky 2016
@lujzamisko tak mk sme klobucik konecne odlozili.,, chvilu sa zlostila a uh je to ok.,,, konecne viem lezat na boku a uz aj na druhom jupiii 🙂) i ked na brucho by som chcela lenze sa mi tak naleju ze sa to neda.,, mi tuto noc prespala od 21 do 7 ze cele zle.,,, sa najedla a spala do 13 heh.,, a ja ju budim a ona si cicne na 2 min a hotovo, to nema ani vyznam ju budit.,, zato potom cely den skoro cuca.,,, dnes sme boli aj vonku.,, teda v obchode upchal sa hajzel musela som 😂 Ja som prisla lahsia o 2,5kg asi pretoze som bola este zavodnena neviem.,, u nasich je vaha.,,
@priora ja som sa vážila až týždeň čo sme boli doma lebo však nohy som mala ešte jak balony 😀😀. No my bez klubucika nič skúšam každý deň A nechce. Dnes nemá svoj deň len placka mi. Vidím že ako by ho bolelo bruško tak až teraz zaspal dúfam že aspoň do 4 budeme spinkat. Nám ešte neprespi celu noc. Snáď aj to bude 😀 no dne sme boli U doktorky tak za tie 2tyzdne A 3 dní pribral 610g čo povedala že súper. Aj malý by bol najradšej 24 hod len na prse. Spat A papat. 😀 . Ja už sem tam aj na brucho lahnem lebo ma neskutocne bolia kríze. A malý skoro furt chce len ruky lebo ináč plače A čo ty už lepšie bolesti? ?.
@lujzamisko no malu od vcera boli brusko kupila som infacol a hned po sebe sa 4 krat vykakala a uz aj prdka.,,, mi sme za 8 dni pribrali 65g co je podla mna malo ale lekarka povedala ze je to ok.,,, mna zacina take trhajuce bolesti ako trhne ma nad ranou v bruchu,, volala som gYnde tak ma objednala, inac sa uz teraz objednat ja idem 20.6.,, a mi hovori ze mam lezat na chrbte, hovorim ze neni sanca.,, a dudel davas? Moja uz dako nechce.,, a maly nemal vobec.,,
@lujzamisko zajtra by sme chceli ist von na dlhsie len neviem ze ako s malou teda co s kojenim.,, neviemsi predstavit na verejnosti kojit a zas byt pribdome ci pri aute koli tomu ako to ty riesis?
@priora no my papame každé 2 až 3 hodiny. Takže hodinu sú dávame prechádzky . Ale boli sme aj na obede S ním A teraz sedíme na pizzi 😀. Nekojim vonku ani ja . No mňa tiež občas stále zareze A pali V podbrušku okolo rany. Náš malý len ho boli keď tlači alebo čo to ináč kaka aspoň 3 x denne . 😀 ,mne povedala sestrička nech si zavolam za 6 týždňov 😀
@lujzamisko tato moja je vkuse.,, som celu noc nespala uplne zle.,, cela je vyhadzana od piatka.,, ze alergicka reakcia, tak sakra davam pozor co jem a stale zisdne zlepsenie.,, ze co zjes mas aj 3 dni v mlieku.,, tak jej davam od dnes fenistil a uvidime.,, mi chodime na ihrisko maly sa pohra mala pospi a ja konecne kukam do blba 😂 Zacala som konecne aj zo stravou nieco dietnejsie a zdravsie,,, brucho sa uz stiahlo je to lepsie ako v nemocnici co som ho musela zdvihat 😂 Sa bojim ked budu horucavy stale mi je neskutocne teplo 😒 Daleko od lekarky byvas? Este som tam inac nebola odkedy su prestahovany
@priora no autom som od doktorky asi 7 min . No pekne malý má kolíky tak že niekedy len cvičím S ním. Chuda mala jòj ja som tam bola na stichy. A ináč kojenie ide OK? ? My sme dnes boli na kĺboch A nemusíme sa baliť na široko 😀😀
@lujzamisko to si blizko 🙂 ja ze ci sa zastavim na pokec 🙂) malinku tiez zrejme brusko boli.,,, stahuje nozicky.,, tato noc zd od 22 do 6 heh som spala jak mrtva ani som nebola odsavat v noci take cecky som rano mala 😂 Kojenie super som stastna moc vcera som bola u pbvodnej a som si ju tam odvazila a za tyzden ci kolko pribrala 300g cize 4 150 mala a ja taka stastna 🙂 onac by som chcela mat stale take babeno som zacala normalne plakat ze sak kazdu chvilu uz bude velka ze clovek si nestihne uzit :( super mi na klby az v polke juna chvalabohu 🙂 a zajtra k svokre na dom sa tesim ked take horucavy maju byt.,,
@priora pekne priberá 😀 my ideme 6.6 zas tiež do poradne tak sme zvedavý koľko pribral 😀. A toho 20 ideš K doktorke ?? Však môžme uvidíme sa na živo 😀😀. No ja už neodsavam síce sa zobudím ráno S jedným prsom tvrdim jak kameň ale on ho hneď vycucka. Už sa mi to upravilo preň ho 😀 .
@debora16 joj krása 😀 no ja satkovanie neviem ale malickemu sa lubi aj kočík. A čo ako za máte ?
@lujzamisko pribera rastie skoda ze tak rychlo.,, ja tolko lekarov mam.,, 9.6 s malym, 13.6 poradna 16.6 klbiky.,, 20.6 gynekolog ja potrebujem zubara a este musim odniest moc a stolicu k lekarke.,, a este s malym ortopedovi vobec sa mi nechce behat s oboma detmi.,, ja odsavam ked dlho spi bo niekedy spi aj 4 h a dost to boli.,, uz mam suflik takmer plny som zvedava co s tym budem robit.,, 20 idem j doktorke ze by som sa potom zastavila tusim na 11 som
@priora tak ja čo odsajem mu dám dajako Mám sa mi zdá malo A nechce sa moc prisat. Večer som nemala už skoro mlieko furt bol hladný tak pekne nutrilon A spal do 5 rana od 22 😀 prvý krát tak dlho . No tu ha toho máš no my sme boli na klbikoch teraz 6.6 na poradňu. A ináč do čoho obliekas malú keď idete von lebo malého obliekas do dupaciek A ešte cez to tricenko A úplne sa vyhadzal S tepla ☹☹☹ ešte že ráno som si odsala S jedneho 80ml teraz sa nechcel prísat tak dostal to. Ale ináč keby sa V noci zobudil A papa neodsajem Veľa . Asi aj to teplo je prenich zle
@lujzamisko ja ti mechcem do toho kecat ale davat umele mlieko fu., zavolaj si laktacnu poradkyne nech ti poradi pomoze.,, cim skor lebo zacnes davat viac a viac umeleho mlieka.,, ja som tak dopadla s prvym.,, odsavala som a tak som mu davala plus umele ale ty si doteraz pekne kojila.,, ja body kratke a tenky overal.,, vcera ani dnes sme vonku neboli.,, stahujeme sa totiz novinka.,, nervy mam.,,
@priora no tak som kojila normálne. Len včera aké to za to že včera to bolo U náshekticke doma vveľké upratovania A tak A bol malý pol dňa kociku A nervny. Tak asi za to. Tak ja sa vyhýbam umelemu. Ken včera nuž fakt to bolo pre jeho dobro. Keď by to bolo stále tak si zavolam už som ich na mamile pozerala. Ja sa snažím len kojit keď je veľa tak odsaje A dám mu to keď niekedy je viac hladny 😀. A nestahovala si sa pred pôrodom? ?
@lujzamisko ja len aby ste neostali na tom umelom ;( hej stahovali a uz aj musime prec.,, ideme teda k svokre.,, zajtra uz stahujeme uplny uchvat a na nervy sme s toho co uz.,,
@priora A to kam ??? No pekne nezavidim to vám majitelia či čo ? No ja som tak plakala pri tej fľaši. A kedy ste sa dozvedeli že sa musíte sťahovať? ?
@lujzamisko to cez rodinu.,, a to je na dlho., pred troma hodinami.,, uz je zbalene uz iba detaily.,, zajtra pred odchodom a ideme k svokre na dom do septembra a potom sa uvidi.,, och verim.,, skus si hl stAle prikladat moja tiez niekedy mrnci odtahuje sa ale nedam sa a tiez si myslim ze uz tam nic neni a zrazu pocujm ako prehlta
@priora snažím sa každé 2 hod republika Z oboch dávať. A nebýva svokra mimo ba? , no pekne to je stres
@lujzamisko a ked davas 2 hodiny to stopujes ci ako? Ci ti maly spi? Mne becer zaspi ako kedy a potom sa zobudi rano okolo 6 papa a spi dalej do 9 napr papa a poto. Do 13 niekedy vstane o 9 papa a potom o 13 vstava.,, to je uz hore ja dovtedy navarim atd.,. A ona je uz hore nakrmim a ideme von a potom uz skoro stale ceca daky cas s jedneho potom s druheho a potom spi chvilu na mne asi pol hodku a repete a toto do vecera.,, no je to 70 km tak aspon sa budem kazdy den kupat.,, a budem mat pomoc
@lujzamisko ja som nebalila svagrina s muzom.,, ani nakladat nebudem iba vybalovat
@priora on sa zobudí asi tak po hodine A pol potom sa chvíľku hrám S ním nôžky cvičím lebo začal mavat koliky. Potom prebalim A dám papat. A tak je to každé dve hodky. Keď spí už 4hodiny cez deň som udivena😀😀. No V noci posledné dve noci spinkava. Ale trebárs zaspí O 22.30 Alebo 23 A dnes soa
@priora spal do pol 5 včera do 5 asi sa už mu to nastavuje 😀😀😀 ale včera sme sa pozabudli na prechádzke S kolegynkou A veducim A boli sme na nohách 2.5 hod malý už bol hladný tak ja nosím mu von trosicku pre varenej vody tak to zachránilo 😀😀😀.
Tvoja mala pekne spinkava niekedy nás drobec je hore od 7 rána do 12 nechce spinkat len sa obzera😀.
No nezdvihaj nič stále sa musíme setrit.
@priora ako sa máš co nové ??
@lujzamisko na nervy :((( zatial som na deti sama uz tyzden.,, stracam mlieko s nicoho nic zapal ci co podobne k tomu zrazu mi prestalo tiect, zrazu krvave bradavky do toho chlap a zistenie ze maleho nezobrali do skolky, mala pribrala okolo 200g za tri tyzdne.,, laktacna povedala ze je to malo a lekarka ze ok a pozicala mi vahu a s 1 mi vypila len 20ml som ostala v soku a ten druhy ma bolel tak som odsavala a len 5 ako zrazu seklo alebo co.,, ci tie stresy ja neviem.,,, cakam co sa este namna zosype, nevladzem
@priora a kde máš muža?? Nestracaj nádej . Ja tie uz dva krát na pohotovosti . Tiež zapal prsnika tak.som.bola na atb. Skús si dať obklady a ak máš sudocream alebo niečo na bradavky ja som si davala aj balzam na pery alebo,to vajíčko s oriflame . Mám stále ten.klobucik.malý bez toho nechce byt. Nevie sa stále prisat. Sem tam.uz aj umele. Dávam si teraz take homeopatika take guľôčky.A.mám trochu viac mliecka skús to . A na ten prsník.ked.máš zapal daj.pomadzgany kapustovy list. No ja som bola s tým.zápalom raz na kramároch na pohotovosti lebo horucky a druhý raz zlcnikovy zachvat chceli si.ma.tam.nechať na operaciu ale.hovorím nie este kojim. Tak povedali že musím sa.už rozhodnúť na datume tak dufam ze aspoň do 4 mes.malého vydrzim . A čo ze sa tak ti vsetko zoondilo
@lujzamisko no uz sme asi skoncili.,, uz je lepsie len ma tie bradavky bolia su cervene ale nejsu krvave.,, ale stale mali mliecka kupila som si ten benediktva senovku rak uvidime.,, myslis ten riconus mala by som ho niekde mat ten som pouzila v nemocnici.,, umele doma ale branim sa nechcem jej ho dat zatial mam materske mrazene tak dokrmujem sem tam s tym.,, je too makacka ale lebo jej to davam cez cievku.,, davala by som si ju stale na prso ale tak to boli a vedomky to oddialujem musim samu seba presvedcit ze to vydrzim a hadam bude dobre.,,,som hovorila das raz umele a budes davat stale ;( a preco si chytila ten zapal? Ach strasne :( ti budu operovat ? a ked hovoris o tom klobuciku skusala si nieco taketo
http://www.prerodinku.sk/odsavacky-a-kojenie/11...
@priora mám si už ísť blán datum operacie dohodnúť. ☹. Mne už sú aj bradavky vonku bále nechce ich aj 20 min skusam len jaci ani sa neprichyti nič. Aj keď kojim dám bo rýchlo dolu dám mu prso A nic. ... tak ja nemám odložené žiadne lebo už som nemala dlho vela iba V noci A to vypije. Tak ja už si stoho nič nerobím keď musí aj umele.viem že ja sa snazim A aby som bola ja vystresovana alebo malý to mi za to nestoji keď cítim že netaha po 5 min viem že keď bude plakať dokrmim. Aj ja rozmýšľam nad tou senovkou. ... Teraz mi radila jedna dajaky ajurvedsky čaj vraj stoho sa nalievaju moc. Tak skus to
@priora ahoj, mne senovka a benedikt pomohli, este to nevzdavaj, lahko sa to hovori, viem ake to je mat doma dve deti..poslednz mesiac som mala 2 x upchate mliekovody, najprv vpravo a ked som sa z toho dostala, bac hned vlavo..3 dni som bola v teplotach, v triaskach odpalena, atb som sa nakoniec vyhla, pomohla mi elektricka odsavacka medela od kamosky, este predtym rozmasirovat hrce a potom odsat a do 24h ulava velka

@lujzamisko
@priora ďakujem 🙂 som tu dlhsie nebola.musim sa nastaviť na nový režim 🙂