icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

gabika84
11. júl 2011

@dadulajda dakujem, to vies, ja som uz dlho doma, na "materskej" v podstate od januara, takze mam uz snad precitane vsetko o tehu a mimi, co sa da na nete najst 😀
nie anglicky sa nejdem ucit 😀 ale kupila som tu knihu pre mojich "studentov". (doucujem nejakych dospelakov) po prelistovani som zistila, ze je to pre zaciatocnika "nechytacka". ja som mala v plane sa ucit spanielsky pocas tehu, ale lenivaaaa som jak vos. 😅 mam na to aj super program v pocitaci, uz len sa prinutit. vzdy si hovorim, ze od pondelka 😝

krhlicka
11. júl 2011

@dadulajda @gabika84 ano ano, potvrdzujem, Gabi si skvela!
Moja nocna mora - latkove plienky a Gabi vsetko vysvetlila, sama trpezlivost a pohodicka 😀
Najblizsia tema bude kojenie poprosim, uz aj si idem kuknut tu mamilu. Dakujeeem
inak ja som podobny student ako vy. Kym sa dokopem, tak knihy niekde stratim alebo zapatrosim a je po uceni 😀

dadulajda
11. júl 2011

@gabika84 no to je super ze aspon doucujes....ja padaaam a padaaam s anglinou...v zime som napr. robila statnice, ale akoze teraz z toho viem gulove! 😅 a odborne mam tento rok v skole, takze zase si to budem pamatat tak mesiac a potom fuuuu konec...a tal.sa ucim uz 3 roky...ale nerobila som s nou, takze si mozem hlavu o mur bachat ze na setko sa postupne kaslem a zabudam. Skus sa samej seba naplasit, ze v piatok si das test a ked ho nespravis, cez vikend nejdes von... 😉 pockaj ako ti to pojde!! 😝 😀

gabika84
11. júl 2011

@krhlicka no ale uz dost tej chvaly, lebo zpysniem 😀 😀
prajem pekny vecer kocky, asi ste ma prehovorili na tu spanielcinu 😉

dadulajda
11. júl 2011

@krhlicka tak ja som si myslela ze ked sa maximalne nudim, tak sa dobrovolne ucim...ale zistila som ze ked sa este maximalnejsie nudim, tak zasivam a zehlim...boze budem ja dobra zena doma!! 😀 😝 😉
A skus to co som Gabi napisala, obcas to funguje 😉

jankaamartin
11. júl 2011

@ka3n aj ja idem zajtra na poradňu pre MD 🙂

jankaamartin
11. júl 2011

držte nám zajtra prsty nech je všetko v poriadku ideme na poradňu,,,aj pre MD 🙂

krhlicka
12. júl 2011

Ahojte baby, prva poradna v porodnici za nami.
Z 5tich ambulancii fungovala od 8-11 az jedna.
Doktorka mala toho zjavne plne zuby, ani sa necudujem.
Vybavena som bola za 3 min. Moc, tlak, ci drzi krcok.
Dost bolestive vysetrenie, clovek by cakal vacsiu citlivosto od zeny - gynekologicky!
Hotovo, dovidenia. Nastastie je vsetko v poriadku.
Ale taku rychlu poradnu som nezazila. Nic moc ☹
Zlaty moj doktor, ktory este aj brucho prehmatal, na vsetko
sa popytal, tuto skratka nie je cas.
Doktor, ku ktoremu chcem chodit mal tento tyzden dovcu,
ale od pondelka uz ordinuje nastastie. Sestricke som klopla, hned ma zapisala,
dala papierik na UZV plus prietoky a je to. Tak uz som kludnejsia.

takto sme my dnes s krpanou pochodili, mozem byt rada, ze ma vobec zobrali 🙂
krasny den vam zelam

katka121
12. júl 2011

@krhlicka Vo všeobecnosti platí, že ženy gynekologičky nie sú take citlivé ako muži - aspoň v našom regióne - ja by som si ženu za gynekol. nevybrala - iba chlapa...... 😉

janulienka89
12. júl 2011

@krhlicka ahoj, kolko si tam priblizne cakala? ja idem na buduci tyzden na antolsku 🙂

krhlicka
12. júl 2011

@janulienka89 hodinku a pol priblizne, ale to naozaj fungovala len tato ambulancia a vsetko islo sup sup.
Az moc sup sup 😒
Tento tyzden ma akurat vela lekarov dovolenky....asi dovolenkuju spolu 😀
Som zvedava, kto potom chodi k porodom, ked su vsetci niekde v pazi...
Drzim palce a ty ides buduci tyzden prvykrat?vybrala si si aj lekara?

krhlicka
12. júl 2011

@katka121 ☹ asi vsade, lebo co pocuvam, tak ziadna slava. Cest vynimkam samozrejme, ale
o necitlivom pristupe gynekologiciek som sa napocuvala od vela kamosiek. Zmena lekara pomohla 😎

edita84
12. júl 2011

Ahoj kočky jáj predstavte si ako som dnes "pochodila" zdrbala som sa a natiahla členok teraz musím oddychovať a nechodiť ale dá sa to pri 4 ročnom decku? zajtra mám poradňu tak poviem dokimu čo sa stalo aby ma poriadne prezrel síce som si bruško neudrela lebo som spadla na kolená a ruky takže dúfam malý kopká takže som kludná ale poradňa to istí 🙂 len sa tam nejak dostať :/

krhlicka
12. júl 2011

@edita84 ☹ uz takto necvic Edit! A Bejka nech je tvoja velka pomocnicka, ked je mamina zranena. Pekne oddychuj a na poradni bude dufam vsetko v poriadku 🙂 Ja som vcera vyskusala ,,urobit spagat", smykla som sa na igelite. Nebolo mi vsetko jedno. Nastastie som sa zachitila vcas zarubni dver.
tak ziadne taketo cvicenia dobre? aspon do porodu, ja uz tiez nebudem pokusat ten spagat 😀

edita84
12. júl 2011

@krhlicka jasne jasne ale ja proti tvomu špagátu no kočka akože dobrá si 🙂

jankaamartin
12. júl 2011

Ahojte mamičky,dnes som na poradni dopadla celkom ok,až na to že dr nám povedala,že malá može prist na svet kedykolvek,bojííímmmmm bojímmm,niesom otvorená ae malá je nízko :/ už dva dni ma bolý strašne bolý brucho :( včera som už malá starch,že to su asi kontrakcie,čo mám robit?A od dnes som na MD,,,,aj tie pásy mi dnes robila,CTG či ako sa to volá,,,malej bilo rýchlo srdiečko tak mi muela robiť dvakrát,,,a už nesiem piť kávu :/

edita84
12. júl 2011

@jankaamartin wau no tak musíš silno pritisnúť nohy k sebe aby malá nevaklzla 😅 no ale už je inak dobre ved si už v 35 tt a na váhu ti čo povedal?

helakramare
12. júl 2011

@jankaamartin Ahoj, aké je to zvláštne, také zmiešané pocity, každá tu ledva vieme dočkať informácie , že UŽ to bude ,a keď to príde , tak každú chytí také BOJÍM BOJÍM ako teba 😉

miriam001
12. júl 2011

@krhlicka ahoj, ja idem do poradne az v piatok. ake cislo dveri to bolo prosim ta tá ordinácia? dakujeeeem

dadulajda
12. júl 2011

@edita84 ahoj, prosim ta ty co vystrajas?? ty chces toho Teodora stihnut este v juli, priznaj sa! 😉 No zajtra na poradni ta dr. pochvali 🙂 aj ja mam zajtra, tak som zvedava co nam povie. Ale vyzera, ze je to ok ak si kopka, mozno si myslel ze mama trenuje na trampoline co mu urcite kupila 😀
@krhlicka akoze sa predbiehate baby?? 😝 😝 budu to atleti ked to vypadne z vas...taketo treningy robit. Dufam teda ze si aj ty v poriadku a nic sa tam vo vnutri nenatiahlo. 😉 Ja mam krce uz len ked sa smejem alebo kychnem. 😅 ak by som sa strepala tak by som asi poriadne zastresovala....fuch... ☹

edita84
12. júl 2011

@dadulajda no dúfam že je ok ale kopká ako vždy a ani nekrvácam a nebol to až tak veľký pád len noha ma bolí ☹ no ale prežijem nejak nie? no neboj júlového chlapa nechcem mať 🙂

krhlicka
12. júl 2011

@miriam001 hned prve dvere, tam, kde ordinuje tusim aj Kostolny.
Dnes ordinovala iba Marekova.

krhlicka
12. júl 2011

@dadulajda 😀 ze atleti! dakujem, sme v poriadku a dufam, ze aj vy s Patulom a pekne
mocis nozky v bazeniku 🙂

janulienka89
12. júl 2011

@krhlicka ano, nabuduci tyzden idem prvy krat do nemocnice, a nie nemam vybrateho DR. niekde si sadnem a pockam, kt. DR. by si odporucila 🙂

miriam001
12. júl 2011

@krhlicka tak to je tá 26. kde som bola aj predtym. dakujem

krhlicka
12. júl 2011

@janulienka89 okrem Dr. Marekovej som ineho nezazila. Naprt je, ze na ziadnej ambulancii nemaju lekari vypisane dovolenky. Cize sa ti moze stat, ze vybrany lekar dovolenkuje ako to bolo so mnou. Pokial je pred ambulanciou prazdno, nieco nesedi. Treba zaklopat, aspon sestricky podavaju info o dovolenkach...
Uz som tu niekde pisala, ze idem k Sysakovi, ale neviem aky je. Posiela ma k nemu moj Mudr., ku ktoremu som chodila na poradne doteraz.
Tak drzim palce, nech dobre pochodis, ale urcite to bude v pohode 🙂

janulienka89
12. júl 2011

@krhlicka ja skusim asi Havalda ak tam bude 🙂

vanilashot
12. júl 2011

Ahojte žabky moje 🙂
No tak ja vás veru predbehnem, naša bábika uzrie svetlo sveta 26.7., ak nie skôr. Dnes som bola na tej poradni v pôrodnici, a lekár skonštatoval, že to bude cisársky, malinká sa neotočila, a vraj u prvorodičky je veľké riziko rodiť KP spontánne. Takže hneď stanovil najbližší možný termín. 25.7 sa mám hlásiť na centrálnom príjme a na druhý deň už budeme traja 🙂 Normálne sa už bojím, hlavne keď mi rozprával o tom "elegantnom reze" nad líniou ochlpenia 😀 . Malinká má zatiaľ 3329 gramov. Inak všetko ok 🙂 Manžel pri pôrode byť nemôže, ale vraj hneď po pôrode mu ju zoberú, a ukážu. Tak aspoň to. Inak sa na našu princeznú veľmi tešíme.

edita84
12. júl 2011

@vanilashot wau to je super cisárskeho sa neboj nie je to také strašné 🙂 no tak budeš mať prvá bambulku pri sebe 🙂

vanilashot
12. júl 2011

@edita84 ty si mala tiež malú cisárskym??? je tam nejaký rozdiel v zobratí vecí do pôrodnice??? treba niečo navyše???